Omdömen

2.9
Baserat på 45 omdömen och 400 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
27 mar 2024

Ordning och reda!

En fantastisk skola som ser till att eleverna lär sig både ämnen men också hur man ska bete sig mot andra.
Förälder / Vårdnadshavare
19 mar 2024

Skolan är riktigt dålig.

Skolan är riktigt dålig. Det finns rasistiska lärare, man får inte lyssna på musik vilket jag som förälder tycker är fel. Enligt forskning fokuserar människor bättre med musik. Det finns ingen säkerhet i skolan. En av mina söners klasskamrater tog med en kniv till skolan och lärarerna hade ingen aning om det. Skolmaten är riktigt dålig. Man har hittat hår i maten och mer sådant.
Elev
4 jun 2023

En elev i iesl

Skolan är bra i högstadiet men mellan stadiet är inte så bra. Vissa saker som behövs tas på allvar, tas inte på allvar. Maten är inte jätte bra. Lärarna förstör elevernas mentala hälsa. Skolan låter en idrotts lärare jobba klart som har sexuellt trakasserat tjejer. Har gått in i deras omklädningsrum. Rektorn vägrar tro på elever. Men detta händer mest i mellanstadiet medans högstadiet har det helt okej
Föredetta elev
24 apr 2023

Sämsta skolan!

Denna skola är sämst, sämsta skolan i hela Östergötland. Eller jag skoja, sämsta skolan i hela Sverige.
FUCK engelska skolan i Linköping!
Föredetta elev
24 apr 2023

Usel och helt förskräckligt!

Denna skola är helt meningslös! Den är sjukt dålig och får många barn att gråta. Lärarna är helt efterblivna och när jag gick där så var det alltid vikarie. Den svenska rektorn var bra, men den engelska rektorn som jobbade där när jag började där var förskräcklig. Och den där jävla regler om att inte ha mössa eller någon huvudbonad på sig inomhus var patetisk. Lärarna är sjukt elaka. För mig så var den där skolan sjukt dålig för ADHD-barn.
Den skolan borde stängas och gå i konkurs. Skolsköterskan och kuratorn är värdelösa, vissa lärare som Ms.Thunholm helt fantastisk. Men andra lärare helt förskräckliga.
Rekommenderar ABSOLUT INTE engelska skolan i Linköping, den är bajs och helt meningslös! Rädda era barn från engelska skolan i Linköping, låt dem inte börja där!

JAG VARNAR ER!!!
Föredetta elev
18 apr 2023

Emo människor och dålig mat

Engelska skolan är den värsta skolan i hela linköping. Jag ser folk som har bott i sverige i hela sitt liv som går på extra svenska som språk val. Lärarna säger att allt kommer att vara på skolsoft men information om prov finns alldrig där. Om jag har stavat något fel så är det för att jag har blivit infekterad av engelska viruset. Jag har ansökt till andra skolor och jag hoppas att jag kommer in. ALLA ÄR EMO OCH TRÅKIGA. Seriöst massa människor har pratat med mig om hur dem är självmordsbenägna.

Maten är också en sak som suger skit. Jag fick kall fisk en gång och mat tanterna bitch blickar en hela tiden bara för att man slänger ett riskorn. Dem är fett läskiga. En människa fick tydligen salmonella av kycklingen och den är alltid rosa men då är den rå.
Föredetta elev
13 feb 2023

INTE BRA SKOLA

Engelska skolan måste ha vart den sämsta skolan jag gått på. Lärarna va ofta otrevliga, vissa regler de hade var det inte ens logik i och ingen arbetsro. Eleverna va hemska! Här fanns det inte nån diciplin alls! Mobbning skedde här och lärarna gjorde inget då de inte visste vad som hänt. MEN DET ÄR LIKSOM INGA LÄRARE UTE PÅ RASTERNA. Väldigt missnöjd med mina år på engelska och trivdes inte alls.
Föredetta elev
14 jan 2023

Alla borde läsa osv sanningen

Gick på denna skola i våras de värsta
Stökigaste lektionerna flera NO och matte lektioner då de tog cirka 20 min innan läraren ens kunde börja lektionen, dom hade nåt BN system som va att om man misssköt sig mer en 3 gånger får man en konsekvens funkade inte alls alla elever sket fullständigt i regeln oavsett.

Ni ger mig en BN sen tar nu min dator där ja gör allt mitt skolarbete på så då kunde ja inte jobba istället gör nån konsekvens då men den va den värsta.

Nu går ja på Arena skolan mycket bättre absolut allt är bättre där men iaf dom och tre andra i min klass som också gick på iesl sa att dom märkte att dom som gick på iesl hade inte alls samma kunskap och hade missat massor grundsteg o de va framför allt dom som gick på iesl förstår ja också att de är för de va ju en lärare som skulle hjälpa 34 elever o de va jätte stökigt och på engelska så man fatta ju inte så mycke heller.

För mycket prov för att gå i 6:an minst 2 prov och 2 läxor per vecka gjorde mig jätte stressad så klart när man prata med lärarna sa dom att dom inte kunde flytta på deras prov.

Alla elever med tex ADHD hjälper dom inte utan istället skäller på dom och säger typ ” What the fuck is wrong with you” alla engelska lärare säger ofta saker som ”shut the fuck up”

Är inte så bra på matte då lärarna sa gå till matte study hall efter skolan alltså då man kan plugga extra matte har går ditt o försökt 3 gånger har behövt vänta i 50 min då de inte ens va en matte lärare som kom som de tydligen skulle, sen vänta vi nästa vecka i 30 min sen gede vi upp o orka inte vänta sen försökte ja en gång till då de kom en lärare efter 20 min som inte ens kunde matte

Jag som elev känner att ingen lärare ville hjälpa mig o ville mitt bästa förstod inte förens nu när ja bytte till arena skolan hur dålig skolan faktiskt va!!
Elev
5 aug 2022

Jättebra skola där jag trivs!

Bästa skolan! Jag tycker att jag lär mig bättre här. Det är elever från olika delar av Linköping och det tycker jag är bra. Roliga aktiviteter.
Föredetta elev
15 jun 2022

Undermålig

Lärare och rektor säger att man ska meddela rektorn eller prata med student council om man vill att något ska ändras så meddelar man och så ignorerar dem en och student council gör inget och skolan lägger pengar på en bubbelvattensmaskin när de kan fixa bättre saker som håller maten varm och fräsch och laga fönster som gått sönder istället för att sätta trä plankor eller plast på de. Och inga elever behandlas rättvist. De har ett väldigt strängt system med regler och om någon elev som inte brukar göra fel råkar bryta mot en regel så straffas de mycket hårdare jämtemot om det hade varit någon som alltid hamnar i trubbel. Och lärare försvinner hela tiden så måste man varje gång vänja sig vid den nya och hur den gör. Sen finns det bra lärare och olik mat så alla hittar något att äta med vegetariskt,det vanliga, ett annat val om man inte vill ha det vanliga och soppa med en massa olika grönsaker att välja från. Med fisk i alla fall varannan vecka och ibland fisknuggets för att få fler att äta fisk. Och de skapar tävlingar som gör att elever inte slänger lika mycket mat. Sedan Har skolan även många bra clubar och annat att välja på för efter skoltid.
Elev
16 maj 2022

Superbra skola!

Superbra skola där jag lär mig mycket!
Elev
8 apr 2022

Great School!

I really like this school because it encourages students to do their best in learning and participating during class, now to many it might be a "strict" school but it really isn't. It teaches you how to behave and discipline, overall a great school and a great principal! The school is of course as it says in its name it's international and there are many different cultures here, it's a great school for anyone! And of course there is a bonus that you will be really good at English when you graduate from the school.
Elev
8 apr 2022

Bra skola

Jag tycker att det är en bra skola.
Elev
8 apr 2022

Betyg

Sträng men bra skola med bra lärare, har belöning om man klarar mål.
Elev
8 apr 2022

Lärare lär ur till elever väldigt bra

Lärarna lär ut väldigt bra
Elev
8 apr 2022

dålig mat

lektionerna och lärerna är jättebra men matten är bara nejj
Elev
8 apr 2022

Vår skola är bra

Jag tycker att denna skola är bra för att det finns folk från hela världen här och man respekterar varnadra för vem man är. Jag tycker också att skolan är bra för att den lyssnar på elevernas röster genom elevrådet.
Elev
7 apr 2022

En bra skola

Det är en bra skola där man lär sig mycket engelska och de har bra regler så att eleverna sköter sig. Det är också kul med mycket klubbar och roliga saker som händer
Elev
14 jan 2022

SÖK NT HITT FÖR ATT…….Skit skola

Svårt att hitta när/ och vad som ingår i provn. Mitt 3:e år på denna skola o fattar fortfarande nt vad lärarna säger, vissa lärare har en konstig dialekt som gör det ännu svårare.
Föööör många elever per klass vi är 36 o det är skit, o skit stökigt kan aldrig koncentrera mig. Märkliga regler om upföranden som nt ens hjälper!!!!
Skit skola ska söka till en annan till högstadiet!!!
Elev
13 jan 2022

Euwwww

Ingen lärare, rektor o sånt lyssnar när eleven försöker prata om problem med lärarna i skolan, så fattig skola att dom ger aldrig sparken åt vissa lärare som förtjänar nt jobbet. Maten är skit dålig och när man försöker klaga så snackar dom om att vi ska va tacksamma om vår mat. Och om man har problem med läraren så kmr rekton skratta om de, kuratorn kmr säga att allt var ditt fel, lärarna kmr ljuga t föräldrarna. Man ska ringa hem för minsta grej och överdriva saken/ljuga om vad som hände. Skit dålig skola bre börja inte den
Elev
14 dec 2021

Rekommenderas absolut inte.

Det finns några bra lärare men de är väldigt sällsynta. De flesta lärare är antingen oengagerade eller alldeles för stränga.

De lovar arbetsro men det är nog den stökigaste skolan jag någonsin sett. Jag har hört många historier om lärare som sprungit ut från lektioner för att de inte klarade av det längre. Jag har dock aldrig upplevt detta själv vilket kan bero på att jag går i en relativt bra klass. Stökiga elever och stränga lärare är aldrig en bra kombination.

Enda anledningen eleverna följer reglerna är för att de är rädda för lärarna. Har varit med flera gånger om att lärare skrikit på elever som gjort små saker som att springa i korridoren eller ha mössa på sig inomhus (ja det är en av reglerna). När eleverna sen blir äldre slutar de vara rädda för lärarna och går tillbaka till att inte lyssna på dem.

Maten var helt ok när jag först började men nu är den mycket dålig. T.ex. tyckte kockarna att det var en bra idé att smula ner nachochips i en köttfärs gratäng. Nachochipsen blev mosiga och gratängen såg ut som grismat. Sopporna är också alltid för salta även om vi, och till och med biträdande rektorn, uttryckte vad vi tyckte om dem. Å andra sidan har de ett stort utbud av alternativ men det är sällan ens en av dem smakar gott.

Många av de här sakerna tas upp av elever men det är sällan man ser någon förändring. Den enda gången jag kan komma ihåg var när vi frågade om vi kunde ha något annat än panerad fisk varenda fredag. Nu har vi det typ varannan vecka.

Mobbning förekommer definitivt även om skolan satsar mycket på att förebygga sånt. Tyvärr funkar det inte att sätta upp några tavlor som säger att mobbning är fel och hoppas på det bästa. Eftersom relationen mellan lärare och elever är så dålig är det svårt för lärare att veta om någon blir mobbad och elever känner inte att de kan få något stöd.

Allt det här är baserat på personliga upplevelser från min tid på den här skolan så andra kanske tycker olika. Jag vill bara säga att ni som tänker på att skicka era barn hit borde överväga om det verkligen är värt det. Trygghet och disciplin kanske låter bra men det är långt ifrån verkligheten.
Personal
7 dec 2021

Rekommenderas

En bra skola med fokus på lärande och utveckling hos eleverna.
En skola med tydliga regler och struktur även om det såklart finns utmaningar, så som det gör på alla skolor. Engagerad personal och fin skolgård.
Personal
7 dec 2021

Kanonbra skola

Bra och tydlioga regler har jobbat här sedan skolan startade
Förälder / Vårdnadshavare
7 dec 2021

Ordning och reda

En bra skola med tydliga regler och rutiner
Förälder / Vårdnadshavare
26 nov 2021

Br känlsa!

Bra skola där mina barn känner att de utvecklas.
Annat
26 nov 2021

Varje elev syns och kan växa

Engelska skolan i Linköping har en varm och trevlig atmosfär, både vad gäller personal och skolmiljö. En plats där varje elev syns och kan växa som individ, vilket är en mycket viktig grundpelare för nästa steg i livet. Rekommenderas varmt. Dessutom en stor och trevlig skolgård 😊
Elev
24 nov 2021

Bästa skolan!

Bra skola med tydliga regler.
Elev
8 nov 2021

skolan

en bra skola, man lär sig väldigt mycket
Föredetta elev
14 jul 2021

Börja inte här

Väldig gammal skola med gamla stolar och dålig mat. Lärarna är oftast trevliga men det finns dem som inte är det.
I stort sett ingen arbetsro i klassrummet och korridoren är hemsk.
Ett tag sköts det raketer och smällare i korridoren.
När man börjar där verkar det vara riktigt bra, men det blir bara sämre och sämre.
Man får inte ens hålla mobilen inne i skolan och inte ens när man har slutat.
Kepsar, jackor o.s.v är tydligen förbjudet att ha på sig inomhus.
Eftersom att man inte får gå utanför skolan under skoltid känns det som att man är i ett fängelse.
Nu under Corona pandemin får man inte komma in igen efter att man har gått ut på lunchrasten. Inte ens för att hämta en tröja o.s.v.
Dem slänger ut alla elever från skolan när det är rast även när det spöregnar.
Det som är bra med skolan är att man lär sig mycket engelska.
Lärare slutar hela tiden vilket gör så att det inte blir någon vidare struktur.
Vi hade en mattelärare som sprang ut ur klassrummet gråtandes för att eleverna slängde suddgummin och bitar av en miniräknare på henne.
Bara en skola med massor med trappor och jobbiga ungar.
Börja inte här!
Förälder / Vårdnadshavare
30 mar 2021

Plus engelska språket, men för övrigt mediokert

Bra värdegrund med ordning och reda och nå höga akademiska mål, man bemöts alltid trevligt av personalen... men tyvärr upplever vi att det är viktigare med aktieutdelning till ägarna än att leva upp till det akademiska. Man trycker in maximalt med elever, I corontider utökades antal klasser från 4 till 5 per årskurs och skolan blev ännu trängre.

Hög läraromsättning och försämrade klasser genom de år vi haft barn på skolan.
Bra att de lär sig engelska men i övrigt inget extrastöd för att lyfta det akademiska.
Allt är istället nu på ett minimum inkl lärarnas kompetens i flera fall. I ett ämne har barnen i princip inte ens haft en lärare på ett halvår utan fått se på film och är nu totalt efter.

Det utlovades kurser, stipendier, utbyten, klubbar - innan skolstart.. inget av detta har sen kommunicerats nåt om överhuvudtaget genom åren.
Nä, vi trodde det var något extra med IES och det är det inte. Men att kunna engelska är ju bra.
Visar 30 av totalt 45 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen