Omdömen

2.1
Baserat på 7 omdömen och 63 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
28 nov 2023

riktig piss skola

Skolan tar ej hänsyn till elever som behöver extra hjälp, dem tar bort anpassningar till elever som inte har diagnoser, gör inget åt mobbning, utfrysning osv. Hotar föräldrar med soc anmälningar för minsta lilla, majoriteten av lärarna är ej legitimerade, otrevlig sv lärare från 7-9, otrevilg bild lärare, usel mattelärare, mattanterna är otrevilga mot eleverna. Mattanterna rycker saker från elevers händer och blir arga om man råkar ta lite för mycket mat.
Det serveras hårda och kalla potatisar, rå kyckling och andra kött produkter, vattnet smakar diskmedel och är ej drickbart. Det är stökiga lektioner ej arbetsro, vissa elever är homofober, sexsister, rasister och behandlar tjejerna dåligt. Fryser ut personer om dem inte är som alla andra.
Skolan hotar även elever med att bli avstängda från olika ytor om dem inte kan uppföra sig som rektorn vill, lärare tar mobiler även om dem ej stör och ligger i skåpet. Lärare favoriserar elever, lärare sätter för höga krav på elever och förväntar sig att alla ska prestera på A-nivå, gör så att många elever mår dåligt och blir deprimerade och elevhälsan skiter fullkomligt i det. Skolan sa innan den öppna att det var en bra skola, vilket det ABSOLUT inte är!
En del lektioner kan vara 100 minuter långa utan att få någon rast, dem sätter frånvaro även om man är på lektionen eller sjukanmäld, ger elever senankomst även om man är i tid.
IES sigtuna rekomenderas ej.
Elev
29 jun 2023

Varning

Denna skola har traumatiserat mig o ch sättet jag kommer leva i framtiden!

Outbildade lärare och skitiga lokaler är standarden på denna skolan och elevernas åsikter spelar ingen roll.

Jag har fått magkatarr och magsår på grund av stressen som jag har behövt leva igenom på denna skola så håll era barn så långt ifrån denna skola som ni kan!

Tack för allt IES!!!
Elev
29 jun 2023

IES SIGTUNA SUGER

Jag är en elev på ies Sigtuna. Bytet till denna skola var jag väldigt exalterad över och hade stora förhoppningar . Mina förhoppningar blev inte som jag hade tänkt utan tvärtom. Upplevelsen på skolan har varit hemsk, alla lärare har bemött mig dåligt, jag känner mig inte trygg i skolan jag går på. Stressen ies Sigtuna jar hett mig är grov och jag har numera grova ångest och panik attacker som har skapats av skolan och kommer sitta kvar i mig länge. Skolans lokaler är inte toppen heller även fast skolan är nybyggd. Alla föräldrar som undrar om ies Sigtuna är skolan till dig/ditt barn SPRING
Personal
29 dec 2022

Poor working environment

There is a reason why there is a high turnover of teachers - management's false promises, dismissive attitude, and pressure to grade inaccurately.

The food is amazing, and the building, especially the fritids area, is lovely, but what use is that when teachers do not even receive their materials and management just shrug or, in my case, lie?
Elev
19 okt 2022

Rekomenderar skolan för dig som är akademiskt intresserad

Skolan är väldigt bra akademiskt. Det är bra arbetsro och ordning på lektionerna och i korridorerna. Lärarna är bra på att ge respons om du frågar efter det och det finns möjligheter att jobba med arbetet på din nivå. Lärarna hjälper dig och ger dig feedback för att du ska nå en högre nivå. Majoriteten av dem är engagerade i sina ämnen och det är hyfsat tydligt vad som förväntas av eleverna eller vad vi förväntas göra. Vissa elever kan dock uppleva att skolan har för stränga regler eller att det är för högt tempo på studierna. Personligen skulle jag inte påstå att det är för högt tempo, du kommer behöva jobba på lektionerna så det är inte som på andra skolor där du kan jobba hälften av lektionerna och ändå ha massa tid över men du hinner med allt på lektionerna och annars finns det tutorials. Man behöver inte heller vara så bra på engelska, lärarna förstår ofta även fast engelskan inte är korrekt och det finns alltid någon i klassen som kan hjälpa dig. Ingen bryr sig om man säger fel. Skolmaten är också bättre än på de kommunala skolorna. Rekommenderar skolan om du är en person som gillar att lära dig och är hyfsat fokuserad på din skolgång.
Förälder / Vårdnadshavare
23 jul 2022

ÄR OERHÖRT MISSNÖJD MED SKOLAN

Jag har en elev som går på denna skola som har blivit utsatt av kränkande rörelser och beteende ifrån några få lärare, vilket bara den här lilla informationen borde räcka för att kunna förstå att sånt vretens från alla vuxna speciellt lärare är oacceptabelt, dessutom kommer jag till ytterligare en elev som blivit utsatt för anklagelse av mobbning då hen blev anklagat för att mobbat en annan elev för att hen hänge dem en speciell grupp och just derför blev hen anklagat för något den personen inte hade gjort sedan hade man nämnt att det fanns en lärare som vittnade hela händelsen men som tydligen inte reagerade för när den hära eleven fick höra vad hen hade gjort så frågade hen vem som sa det då sa läraren att det kom både från personen som påstod att hen blivit ”utsatt av mobbning” men dessutom vittnade tydligen läraren händelsen från långt håll, då kommer min fråga hur kommer det säg att läraren vittnade från långt håll och bara stod och tittade och inte agerade ifall detta var sant vilket det visade sig inte vara sedan släppte man bara fallet då det visade sig att eleven som påstod att hen som blivit ”utsatt för mobbning” bara satt och drog en massa lögner så valde man som skola att inte ifråga sätta eller agera över hur hen elev kan dra såna stora lögner och ta det till en sån hög nivå?


Så jag och min familj är oerhört besvikna över skolan och kommer inte vändan efter lägga in våra barn här!!
Annat
18 nov 2021

Otrevligt bemötande

Otrevligt bemötande, något känns fel med första intrycket. Känns som att man försöker dölja något.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen