Omdömen

1.8
Baserat på 26 omdömen och 234 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
13 maj 2024

Börja inte här

För ditt egna bästa, börja inte i denna skola.
Förälder / Vårdnadshavare
2 mar 2024

Ohälsosam skolmiljö, höga krav etc.

Haft två av mina barn här och kan inte rekommendera skolan. Mycket ohälsosamma krav på elever. Dom är aldrig good enough. Tyvärr flertalet okompetenta lärare som inte undervisar på ett pedagogiskt sätt. Barnen delas in i de högpresterande och de sämre...
Ingen hälsosam miljö som främjar ett positivt förhållningssätt för elever att lära.
Elev
13 nov 2023

BÄSTA SKOLAN ( inte )

Hej! kära främling.
Jag har en sak att säga, LÅT INTE DITT BARN BÖRJA HÄR. Det är ingen bra skola, lärarna är inte kunniga och elaka. Det är ingen skola du får glädjebetyg som många säger, du måste jobba **** *** för ett betyg som du inte förtjänar. Lärarna vägrar hjälpa dig och vill aldrig ditt bästa förutom några lärare (*** *** ******* - den bästa läraren ). Det är bråk och tjafs varje dag, det finns absolut ingen lugn och ro. Under rasten är det tredje världskriget, man kan knappt andas och skolan luktar skit då och då. Folk trängs och puttas, man håller på och dö. Maten var helt okej men oftast var det bitar av handskar som kom ut så det var väldigt trevligt. Jag är bara glad över att jag lärde mig engelska annars är skolan ett fängelse. Det finns en anledning till att skolan har 1.8 i omdöme. Du måste plugga utanför skolan för att första något, inget av det läraren säger kommer du att förstå. Skolan gör inte heller några roliga aktiviteter som kanske skulle bidra till att fler umgås. Rektorn är inte heller bra, hon fokuserar på onödiga saker som att jaga efter ungar som inte vill gå ut under skitvädret ute under vintern. Sist men inte minst, skitiga människor ( finns några bra ) JA JUSTE, FINNS INGEN SKOLGÅRD BARA EN LITEN JÄVLA FOTBOLLSPLAN. Och så tvingar de oss att gå ut, ingen får plats.
Förälder / Vårdnadshavare
12 jun 2023

Sämsta skolan !

Sämsta skolan I Stockholm! Oprofessionella lärare ! Mobbning som ingen märker och ingen gör något! Rektor som har möte och inte återkopplar till föräldrarna! Elever som inte får hjälp dem behöver. Lärare som ljuger och lär ljuga vidrigt! Rekommenderas absolut inte!!! Skit skola på ren svenska barnen som blir inte sedda.
Nu har vi bytt skolan med fina lärare!
Ansök inte till den skolan ni kommer ångra som vi gjorde!
Elev
15 maj 2023

Skit skola

Sämsta skolan I sverige, för det första så måste ni lära eran jävla personal att sluta få utbrott. Min sister som jag inte kommer nämna går i 7an och där finns det en lärare som hotar elever som inte lyssnar med våld, för ett tag sen så hade jag en lärare som kastade en jävla stol för att han blev arg, och jag är säker att majoriteten av elever känner sig otrygga. För det andra så är skolmaten skit. För det tredje så är era cp skadade regler så jävla skit och btw, era lärare är extremt sexistiska, islamofobiska, rasistiska och det är så uppenbar favoritism.
Elev
30 mar 2023

kommer bomba er

Rekommenderar denna skola endast för idioter och de som inte bryr sig om sin utbildning.
Det går endast horungar och bögjävlar på denna horskola. Kom inte till skolan 25 april då jag kommer bomba de där bögjävlarna
Elev
23 feb 2023

BÖRJA ALDRIG HÄR

En väldigt dålig skola, skulle verkligen inte rekommendera att någon börjar här. De bryr sig om eleverna, de är många som inte känner sig trygga i skolan eftersom lärarna inte behandlar dem bra. Man blir även mycket kränkt av lärarna och man behöver toa pass för att gå på toa. I många fall får man inte ens gå på toa.
Personal
15 feb 2023

Ohjälpsam ledning och dålig arbetsmiljö.

Ohjälpsam ledning och dålig arbetsmiljö.
Elev
11 dec 2022

Internationella Engelska Skolan Skärholmen

jag har gått i denna skola i 6 år nu, och jag kan säga att dessa 6 åren har nog varit de värsta och tuffaste åren jag har haft och förmodligen kommer alltid vara det I hela mitt liv. korridorerna är oerhört stökiga, eleverna har ingen diciplin, de mesta lärarna (förutom svenska lärarna) har ingen enfaranhet till att betygsätta och de flesta lärarna har inte alls en utbildning till att vara lärare, de gör sina egna regler om betygsättning domär absolut inte från ’Skolverket’, de favoriserar elever som är strictly förbjudit inom Svenska lagar och jag kan godkänna detta genom att jag tyvärr också varit en av de ’favorit eleverna’ men inte är det i år och jag har sett en sån stor skillnad, eleverna får inte den stöd och hjälp de behöver från lärarna, mina vänner med dyslexi har oerhört svårt i skolan och klagar bokstavligen dag och natt på hur de behöver hjälpen de inte får av lärarna. Sist men inte minst, alla de ’högre personalerna’ är helt enkelt sjukt, man har ingen chans att speak up om problema i skolan. Mobbar en lärare en elev? ”Det är något du personligt känner och är inte alls som du säger”. Är en lärare orättvis mot dig och betygen? ”Lärarna är utbildade och vet vad de gör, elever däremot får inte kritisera lärarnas sätt att betygsätta”, denna skolan helt enkelt tystar ner dig. Eleverna i skolan har det väldigt svårt och byta skola då de inte får plats någon annanstans, vi behöver våra röster hörda. Denna skolan är oerhört oprofessionell och är en ren tortyr till många elever som känner sig frysta, hamnat i djup depression och även många självmordsbenägna. Jag rekommenderar inte denna skolan alls.
Föredetta elev
24 nov 2022

Låt inte ditt barn börja här, snälla.

JAG REKOMMENDERAR VERKLIGEN INTE DENNA SKOLA!!!!!!!

För ditt barns skull, sätt de inte här.
Elever känner konstan press och får inte den hjälp de behöver, lärare säger så mycket men gör så lite. De säger att de vill vårt bästa men visar inte det. När man frågar om hjälp så får de dig att känna dig dum och gör så att man inte vill fråga om hjälp igen. Vissa lärare säger att man ska gå på läxhjälp ifall man inte kan nåt. På läxhjälpen så förväntas hjälp men det är inte alltid det man får. Vissa lärare är dryga, otrevliga och ger eleverna massa blickar. De får en att känna sig ovälkommen och är inte bara respektlösa mot elever men mot vissa föräldrar.

När jag gick där så hände en incident då nån jag känner blev mobbad och behandlad på fel sätt och lärarna och rektorn gjorde ingenting. De hotar att de har kameror hela tiden men vill inte visa eller kolla på de när något faktiskt händer. De ringer socialen för varenda liten grej. Om man är trött så frågar de om man har det bra hemma men de frågar inte om man är stressad för skolan utan allt måste vara föräldrarnas fel.

Alla lärare är inte utbildade och kan därför inte hjälpa till på ett bra sätt. Maten ör inte god då det förekommer en massa problem hela tiden. Elever som verkligen behöver hjälp tas inte på allvar och lärarna bryr sig inte om de. Själv låg jag bra till i skolan men elever som jag såg som hade svårigheter blev behandlade på andra sätt än vad de som var lite bättre blev behandlade på. Lärarna hade tydligt en favorit och gömde inte det. Vissa lärare mobbade elever och kunde ge kommentarer som absolut inte var okej för de att säga. Andra lärare påpekade elevers dåliga betyg framför klassen och var inte snälla om det.

Om du inte vill att ditt barn ska vara mobbad och inte ha respekt eller få respekt så ska ditt barn inte börja här. Det finns lärare som förtjänar så mycket mer än att jobba i en sådan skola men andra behöver ändra sin attityd och fokusera på elevers framtid. Droger och olämpliga saker förekom hela tiden när jag gick där och de sa att de gjorde mycket men gjorde ingenting. Vissa elever skrämde andra elever och lärarna såg på som om det vore en film och gjorde inget medan vissa elever var rädda. Misshandel var vanligt där, inget togs på allvar och elever skapade rykten och det var bara när elever skapade rykten som skolan ville ska något. Deras regler är för hårda och det behövs vuxna i skolan som visar hur det ska vara. Lärarna förväntar sig att elever ska ha respekt men har inte det för eleverna.

Denna skola förtjänar inte framtidens barn i vårt samhälle. De borde stänga ner skolan och förhindra att barn inte får utbildningen de behöver och förtjänar.
Förälder / Vårdnadshavare
3 okt 2022

Skyll inte på andra när man inte sköter sig

Ni som skriver att skolan är dålig, ni kan lika bra försöka vara bra elever. Då kan det bli bra. Om alla skulle städa framför din dörr så skulle samhället inte se ut som den gör nu. Om den är dålig skola bytt bara.
Elev
30 sep 2022

Skit skola. kom inte hit

Skolan är skit. man har ingen frihet i skolan. Det känns som en fängelse i den här skolan. Lärarna tror att du ska lära dig allting inom 1 lektion. kom aldrig till den här skolan. de som leder skolan är helt sjuka i huvudet. De flesta av lärarna är skit men det finns några bra. De har ingen utbildning. Vår svenska lärare är en ike utbildat svenska lärare som kom till sverige för 5 år sen. Hon skriker på oss och tror att vi ska ge henne respekt
Elev
30 sep 2022

Rekomenderar inte

Skolan är dålig. Jag går i 8an och vi har en svenska lärare som undervisar på fel sätt och är sexist. Man måste vara en betjänt åt läraren för att få hen att gilla dig. Det är för många prov. Vi har 4 prov i veckor och flera inlämningsuppgifter också. Vi lär oss på dåliga sätt och rektorn bryr sig inte. Hon står i korridorerna och säger åt misskötande elever. Jag har aldrig hört något positivt om henne förut. Hon bryr sig inte om eleerna och ger oss skitigt material. VÅRAN NO MAPP E MISSBILDAD, HJÄLP SÖKES
Elev
18 maj 2022

skit skola

Läraren är inkompetenta och har inga enfarenheter i det vad dem gör. Om man får dåliga betyg läraren ger upp på dig.
Föredetta elev
29 mar 2022

SKIT SKOLA

skolan är skit.
lärarna hjälper inte och tror att man ska kunna allt. lärarna var ofta inkompetenta som inte kunde svenska eller engelska t. ex spanska lärare ms cruz. de bytte lärare hela tiden.de byter minst tre lärare i varje ämne i terminen.det fanns alltid hår i maten.det kom också väldigt mycket kryp i salladen som det inte fanns mycket av.de brydde inte sig om eleverna och deras skolgång. även så var lärarna rasistiska och det fanns inge studie ro.
det var ständigt bråk och mobbning som lärarna inte brydde sig om även om man gör möten så säger de att de ska försöka lösa det men de gör inte det.det förekom också mobbning av lärare och rasism.man blev alltid dåligt behandlad och man lärde sig ingen ting.lärde mig mer av youtube än av lärarna.lärarna var alltid borta och vikarierna kunde inte ämnena. om hade prov så gav lärarna dig mycket andra upgifter som inte hade med provet att göra.
lärarna skyllde allt på eleverna även om det inte var deras fel.

DENNA SKOLA REKOMDERAS EJ
Föredetta elev
19 feb 2022

Varning för rasistiska lärare på denna skolan.

Jag kan GARANTERA att det här är en av den värsta skolan i hela stockholm. Det finns verkligen ingen gemenskap och man känner sig ovälkommen så fort man kommer in genom dörren. Denna skolan gav mig depression och pressen som lärarna gav oss elever var fruktansvärd. Det kom ut för inte så länge sedan att vissa lärare på denna skolan inte hade någon lärarutbildning. Det var så att jag o flera andra hade gjort A-level saker men endå så fick vi ett E i slutbetyg och lärarna sa då att dom inte kunde göra något åt det. Det kom även ut att ägaren av engelska skolan hade tagit pengarna som skulle gå till VÅRA SL-kort och rymde från Sverige. Polisen kan inte hitta honom. Skolans ursäkt var att dom ”inte ger ut SL kort”.
Jag och mina kompisar har blivit rasistiskt behandlade av lärarna vid flera tillfällen. Jag fattar inte varför dom inte bara stänger ner skolan, sekunden man går in i korridoren är det som att man har hamnat i en djurpark. Eleverna springer runt och slåss och det flyger pärmar i korridorerna. Lärarna bryr sig inte om man blir utsatt för mobbning och dom tar inte en på allvar om man lyfter upp dessa problemen. Det finns INGEN arbetsro alls. Man känner sig alltid otrygg på ies Skärholmen.
Inte nog med det så är skolmaten inte ens ÄTBAR, köttet är nästan alltid rosa.

Snälla sätt inte dina barn på denna skolan, det är det värsta du kan göra.
Elev
12 feb 2022

Totalt kaos

Riktigt skitig arbetsmiljö, lärarna blir ofta riktigt deprimerande och arga pga hur eleverna beter sig. Det är ett mentalt krig att gå igenom lektioner med riktigt jävla störiga barn. Alla klasser har oerhört respektlösa barn och de har ingen uppfostring. Finns speciellt ett barn som går runt i korridoren och stör många genom att göra narr av de och skämta om deras utseende, och lärarna är riktigt partiska. En av det värsta jag har sett, det är som att man fick en 10 åring att hitta 20 personer som skulle bli till en hel skola. Jag måste dock säga att oavsett hur dåliga alla lärare är, finns det några som verkligen förtjänar mer. Engelska läraren Langella, Bild läraren Cheung och SO lärarna Dahlros och Gustavsson är något man inte vanligtvist ser i denna skola. Alla andra lärare är helt och hållet skit. Det känns som att de inte är kvalificerade att göra sitt jobb, Svenska lärare Byström är också bra.
Föredetta elev
20 jan 2022

Jobbig skolgång

Jag gick nyligen ut ur nian här och jag känner att jag måste berätta om situationen på denna skola.

För det första är rasterna ett stort orosmoment för många av eleverna, det förekommer mycket mobbing och kränkningar och det finns nästan inga lärare som håller uppsikt och visa lärare verkar tycka att det är underhållande med folk som bråkar, då de hellre står bredvid och tittar på istället för att avbryta.

Det förekom mycket droger bland eleverna (och ibland knivar), men det verkar som att skolan började få kontroll på det innan jag gick ut. Detta ledde till att det ofta var mycket poliser i skolan, vilket också bidrog till den otrygga stämningen.

De flesta av lärarna är experter på att eskalera elevers dåliga självförtroende. Om man har svårt för något ämne så finns det ingen stöttning, utan man blir nästan hånad och känner sig som att man är till besvär för läraren. Detta gäller såklart inte alla lärare, det fanns typ två bra lärare.

Jag och mina föräldrar hade samtal med rektor angående många av dessa problem men vi fick inte ut så mycket av samtalet. Det sades att det fanns ett regelverk som eleverna ska följa och det kändes mest som att rektorn helst inte ville veta om vad som pågick.

Jag hoppas att den här recensionen är en ögonöppnare för personal och rektor på skolan, då jag har vänner som går kvar och att detta leder till en förbättring.
Föredetta elev
15 dec 2021

Sämsta Skolan som finns

skolan börjar bli bättre, generellt en extremt dålig skola, efter 5 år har jag börjat märka saker över tiden:

1. Lärarna är ofta racister eller sexister, de är mestadels konstiga personer som aldelles för ofta favoriserar, och är extremt öppna om det.

2. absolut skitig undervisning, har räknat upp 3 läxor på 3år. Finns ett par stycken lärare som får klagomål även fast de är de ända bra lärarna

3. pengar problem, pengarna går aldrig till saker som vi behöver, till e.x projektor lampor, material, nya bord och stolar, de flesta stolarna är så små så att man får ont i ryggen efter 10minuter

4. Prov efter prov, förväntad att direkt fatta vad man måste lära sig inför provet, ingen tydlig förklarning på vad det är vi ska plugga till, så man går bara till sina otydliga anteckningar som man har skrivit ner

5. för mycket fokus på sen ankomster och regler, inte den minsta frihet

Skolan har börjat bli fri av sitt drog problem, dock har ingen respekt för allergier, skolan förstör våran mentala hälsa, till e.x i år har vi matchat allas scheman så att ingen är i korridoren under lektionen, shit va bra eller hur? NEJ, så fort man kommer ut från lektionen måste man komma som en gräv skopa som en 9ånde klassare och putta bort alla barn, för att kunna hinna gå på toalleten, gå till sitt skåp och byta material, hinna vila och komma till sin lektion 3 minuter innan den börjar, allt detta ska man hinna på 5min, ibland 10min. Vi har idrott på morgonen, och ska få 15min att gå tillbaks till skolan efteråt, även fast hallen ligger närmare 20min ifrån, vi får dock aldrig 15min heller vi har defenetivt inte tiden att duscha och byta om, vi klagade om detta, deras svar? ni får mindre tid och om ni blir sena får ni automatiskt en kvarsittning på en fredag eftermiddag för att sitta och skriva reglerna om och om igen tills de tycker att du har skrivit reglerna snyggt och prydligt utan stav fel etc etc.

Lära sig engelska? Bullshit, vi pratar massa engelska som leder till att man får problem längre fram i gymnasiet när man plötsligt byter till svenska.

KOM INTE HIT, jag själv läser mycket här och tänker, "men varför säger 10 att det är bra men 2 att den är dålig?" för att de inte har märkt själva eller för att lärarna skriver här. Du måste tro mig, just du som läser att jag menar allvar när jag säger att 2021-12-15 så är det här en av stockholms sämsta, om inte DEN sämsta skolan i stockholm. Jag säger det igen, Kom inte hit, det är inte värt det. Elever från gymnasiet säger själva att de har svårt med skolan efter plugget här, det är väldigt jävla fattigt här.

En sista sak, vi har inte haft någon jävla utflykt på 4 år nu, elevens val är ofta skitig, och skolan är allmänt skit.

DEN HÄR SKOLAN ÄR SKIT, FY HELVETE VAD FÖRBANNAD JAG BLIR.
Elev
20 nov 2021

Den är en okej skola

Bra skola men en lärare som behandlar personer baserat på deras kön. Helt sjuk lärare asså. Hon låste tjejernas gympa omklädningsrum dörr och skyllde på OSS KILLAR. SPARKA HENNE
Elev
26 apr 2021

Skolan är bäst

skolan är bäst. Jag tycker om den jätte mycket.
Förälder / Vårdnadshavare
26 apr 2021

Malia

Skolan är bra min dotter lärde sig engelska snabbt.
Förälder / Vårdnadshavare
10 feb 2021

Hemsk skola

Hemsk skola i hela Stockholm, okompententa lärare som följer inte alls läroplanen, dåligt undervisningen, inga hemläxor eftersom ett papper koster 6kr för skolan, lever bara på namn! Skitiga toaletter, har aldrig tillräcklig tid för utvecklingssamtal. Jag tycker synd om elever vars föräldrar har ingen kunskap om utbildningskvalitet.
Föredetta elev
22 dec 2020

Sämsta engelska skolan i stockholm

Asså riktigt dålig skola, garanterar att denna är den värsta som finns i Stockholm. Helt onödigt att gå här och låt er inte luras att det är en engelsk skola och tro att man lär sig engelska här, vilket man i övrigt gör men tro mig att det finns så stökiga barn här som kommer ha stort inflytande på hur du eller ditt barn som går här, beter sig, även om barnet inte visar det hemma. Övrigt, ingen bra skolmat eller ren skolmiljö. Grafitti på väggar i skoltoaletter och när vi väl redan är där, riktigt smutsiga toaletter där det finns urin på väggar och på toasitsar.

Man kan verkligen inte gå i denna skola och tro att man kommer få toppbetyg utan att andra dåliga människor har haft dåligt inflytande på både ditt beteende men också på din akademiska prestanda.

Känner man sig trygg är man konstig för det finns knivar i flesta skåp, så himla mycket nötter på golven (ifall du är allergisk + ingen elevhänvisning åt parfym eller andra luftburna allergier) och så mycket droginvolverande problem, redan vid en sån tidig ålder.
Elev
24 aug 2020

Helt ok

Asså helt ok skola men stökiga elever
Elev
22 dec 2019

Sämsta skolan

Äcklig skola, polisen alltid där, lärarna behandlar barn olika baserat på hud och nationalitet, massor av gatubarn där massor med droger i skolan.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen