Omdömen

3.4
Baserat på 21 omdömen och 189 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
13 apr 2024

Inte så bra.

Ja, vad ska man säga egentligen. Inte de bästa som man får höra. Stress. Mobbing. Dryga lärare(inte alla). Dåligt schema. Skolmat bra. Skolgård tråkig. Inomhus miljö helt ok, playstation och pingis men de är alltid upptagna. Skulle nog inte rekommendera.
Elev
1 feb 2024

Lite sådär skola

Mycket läxor, prov och arbete. Personligen tycker jag att det är mycket stress och lärarna är sådär.
Det är inte så mycket slagsmål och våld men lärarna förstör allt. Så fort man gör något lite fel eller råkar gör a något mot reglerna får man mycket skäll.
Elev
28 maj 2023

Taskiga lärare som in i helvete

Jag tycker att många utav lärarna är taskiga mot elever. Ett tillexempell var Nör min kompis hade gjort illa sitt ben då frågade vi om vi kunde gå till skolsköterskan då sa hon att ingen fick följa med henne då sa jag att jag går ändå för att min kompis behöver ju hjälp med sitt ben då hotade hon mig med att ge en late som visar att man inte är på lektionen då sa jag ”visst ge mig det jag har hellre en late en att inte hjälpa min kompis” så hon gav mig en late. När jag kom tillbaka så ville hon prata med mig hon sa att hon var besviken på mig och sånt då sa jag emot faktiskt men hon var ändå taskig och sa taskiga saker. Detta var ej min idrottslärare utan vi hade vikarie. Lärarna kan växa upp helst igår.
Förälder / Vårdnadshavare
14 maj 2023

Fantastisk skola med engagerad personal

Flera barn som gått på skolan, vi är väldigt nöjda med allt
Elev
22 apr 2023

Igen bryr sig om oss

Skolan fokuserar bara på att dom ska se bra ut och inte på våran mentala hälsa , dom säger att läxor är bara som en egen repetion men nu har dom ändrat reglerna så nu är läxor en del av betyg alltså om man lämnar in i tid eller inte
Elev
20 apr 2023

3 inte så bra som alla tror

Skolan är i helheten är en ok skola. Ganska rent, inte så mycket klotter och såna saker. Skolgården har lagom mycket att erbjuda. Maten som serveras har mycket att erbjuda. Den är god. Du välkomnas varje morgon vilket glädjer en. Det finns mycket aktiviteter inne i skolan. Lärarna är i helheten trevliga men det kan förekomma lite dryga beteenden tycker jag. Du har alltid nån och prata med om du känner dig utanför.
Dock så förekommer det mycket mobbning i skola jag själv har mobbats så det tar på en ganska mycket. Man får inte så mycket arbetsro som dem säger.
Stress förekommer ofta.
Det är strikt som inå helvetet ibland, lite som nordkorea. Skolan manipulerar elever att göra enkäter för att sen visa hur ”jättebäst” skolan är i sverige. Nix skulle nog inte rekommenderas om du har svårt för engelska. Själv har jag lätt så jag klarar mig fint.
Jag kommer inte längta tillbaka efter jag har slutat i juni.
Tack
Föredetta elev
2 feb 2023

Bra skola för studiedrivna

Okej visst. Jag fattar till viss del vad folk menar med att de är lite för involverade i "maktspel". Personligen hade jag bara en lärare som var så, och hon var aktivt avskydd av hela min årskurs. Sjukskrev sig sedan så... Ja.

Generellt skulle jag säga att om man har hyfsat lätt för engelska/intresse att lära sig, plus något intresse för skolan i sig... Jättebra plats att vara. Det finns saker att utmana sig själv med. Vilket jag har saknat i kommunala skolor tidigare. En del bra lärare, en del okej. En eller två riktigt dåliga. Skolan uppehåller en viss formalitet, vilket jag förstår. Lärarna är inte dina kompisar, men du kan absolut prata med dem om dina intressen, eller bara generellt i korridoren. De är fortfarande jättetrevliga och intresserade.

Just i Sundsvall skulle jag inte säga att alla problem med kläder osv. Är ett stort problem. Det ska vara väldigt avklätt i sådana fall.

Maten ändrades under åren jag var där. Vet inte hur den är nu, men var väl ganska medioker då.

Det enda egentligen negativa jag har att säga, är att medan personalen säkert försöker fixa mobbning när det dyker upp... Vet jag inte riktigt om de lyckas eller har tillräckliga resurser för att kunna fixa det.
Förälder / Vårdnadshavare
21 feb 2022

Fantastiskt engagerad personal

Fantastisk skola som verkligen ställer upp för alla elever.
Har haft båda mina barn på skolan och de har fått de bästa möjligheterna och verktygen för att klara sig bra framåt i livet.
Föredetta elev
9 aug 2021

Extraordinära lärare, tveksam ledning

Gick här under 5 år. Jag har haft en riktigt bra skolgång här med lärare som har en enorm drivkraft för sina elever. De har gjort grundskolan rolig, samtidigt som oerhört lärorik. Men skolan driver elever till att plugga alldeles för hårt, studiekulturen har resulterat i ångest, stress och gråt bland elever. Det märks att skolans image är mycket viktig för ledningen och ibland har jag känt att vi försöks manipuleras inför enkäter. Dresscoden är hård och könsdiskriminerande men det får man inte säga högt ut. Iess i ett nötskal. Men. Skolan hade god mat, aktiviteter, en riktigt bra syv och lärare jag kommer att minnas hela livet. De gör den här skolan till det fantastiska den är, och för dem rekommenderar jag Engelska mycket starkt. De kommer alltid att ligga mig, och alla andra som gått på skolan varmt om hjärtat.
Föredetta elev
25 mar 2021

Fantastiskt tryggt och bra.

Skolan passade inte mig personligen, men gjorde ett fantastiskt jobb med att hålla en god nivå på undervisning, miljö, mat och lärarkontakt. Det var alltid ordning och reda vilket jag tror är viktigt för att skapa en trygg miljö, men jag själv gillade inte hur strikt det var. Undervisningen var dock oslagbar, och konceptet med supporttimmar, online-support och catch-ups lärde mig otroligt mycket viktigt. Kunde inte ha bett om en bättre grundskolegång.
Elev
8 dec 2020

ordningsfascister

Skolan i sig är det inget fel på, miljön är trevlig och här finns många bra lärare. IES koncept bygger på väldigt mycket struktur och strikta ordningsregler för att alla ska trivas. Det känns mer som en anstalt än en plats där ungdomar lär sig. Skolan utger sig för att ha en nolltolerans mot mobbning och kränkande handlingar men ingen rycker in när det händer något. Istället ger man ut kvarsittning till ungdomar som sitter på golvet eller ”playfightar” med varandra. Man får en himla respekt till lärarna baserad på en rädsla att hamna i trubbel för minsta lilla. Maten är inte heller särskilt bra, den är oftast överkokt, eller inte tillräckligt tillagad. Salladsbaren är bra. Arbetsron är bra då lärare skrämmer eleverna till lydnad. Man får inte så bra individuellt anpassad utbildning, och sällan blir man uppdaterad hur man ligger till. Skolan passar någon som gillar regler
Föredetta elev
30 nov 2020

Stress, stress, stress

Väldigt strikt skola. Känns som ett fängelse. Ska se "störst, bäst, vackrast" ut utifrån men är verkligen inte så i verkligheten. Otrolig hets om höga betyg som skapar stress och känslan av otillräcklighet. Fruktansvärt många prov och inlämningar som aldrig tar slut och långa skoldagar.
Elev
17 nov 2020

dålig

jag gillar inte skolan för det är som att lärarna har maktbehov och gör allt i sin makt position att vara jobbig och inte lyssnar på eleverna samt att maten ät väldigt "vuxen mat" om man kan säga så tillexempel lax lasange. det känns även som att lärarna är i en makposition så dom liksom gör allt för att vi elever ska känna oss trygga och så men vi får inte ens uttrycka oss utan att det blir en massa möten osv.
Förälder / Vårdnadshavare
30 okt 2020

Så nöjd!

Det är helheten som gör skolan så bra!
Elev
30 sep 2020

Sundsvalls bästa skola!!

Jag går själv på skolan och har inget ont att säga. Håller absolut inte med de något sämre omdömena, rektorn är fantastisk och syns alltid till. Alltid välstädade och fräscha lokaler och miljöer med många ställen att hänga på under rasterna där det b.la finns fotbollspel, tv apparater och soffor. Lärarna på iess är otroliga, har mycket att tacka de för! Även skolmaten håller extremt hög kvalitet, finns alltid minst 4 rätter att välja mellan (en soppa, en huvudrätt, en vegetarisk och spagetti och köttfärssås). Relativt höga akademiska krav på eleverna, leder dock till att många presterar bättre. Om man behöver plugghjälp eller har svårt för ett ämne finns det support både online och på skolan varje vecka Om du funderar på att börja, gör det!!!
Föredetta elev
9 sep 2020

Rekommenderar!

Engelska Skolan Sundsvall är en skola jag skulle rekommendera till 100%. Jag har själv varit elev och har bara bra saker att säga om skolan, lärarna, undervisningen och miljön.
Förälder / Vårdnadshavare
13 jun 2020

Skola som skola

Skola: stor strulig och rörig, inte alls som förväntat.
Lärare: Vissa jättebra och vissa mindre bra som typ i alla skolor.
Miljö: Vill verka vara en storebror till många andra kommunala skolor men misslyckas i många kategorier och kan personligen säga att det gör att man saknar personligheten att i mindre skolor så knyter elever an till personal på ett mer personligt sätt om man nu får säga så.
Elev
13 mar 2020

Väldig bra skola

Dom har bra lärare väldigt bra skolmat och ger alla en changs att bli bättre
Förälder / Vårdnadshavare
21 jan 2020

Bättre än dom flesta

Verkar jätte trevligt på utsidan, men rektorerna och andra längre upp har ingen schysst attityd allts. Det råder även en stark tystnadskultur där man ej får uttrycka sig på alla sätt som man vill. Däremot så har dom snäppet bättre mat och städade lokaler.
Emma Frånlund
Förälder / Vårdnadshavare
21 jan 2020

Skolan som har allt.

Engagerade lärare, bra arbetsmiljö och skolmat. Endeless support i både med och motgång.
Elev
13 okt 2019

Toppenskola

Riktigt engagerade lärare och rektor som verkligen bryr sig om sina elever. Kan vara ganska tufft men man lär sig jättemycket, speciellt bra engelska.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen