Omdömen

2.5
Baserat på 36 omdömen och 315 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
15 feb 2024

Inte rekommendera alls

Det Dåligaste skolan som finns
Det känns som fängelse
Annat
8 dec 2023

Driver på betygsinflationen

En skola där betyd inte motsvarar kunskap1
Förälder / Vårdnadshavare
17 nov 2023

Värdelös skola

Tyvärr kommer jag inte på något positivt över huvudtaget med denna skola efter att ha funderat i 30 minuter.
/Förälder
Förälder / Vårdnadshavare
12 sep 2023

kan du gifta mig i fortnighte

engelska lektioner sa niko att ja var vatten milen men jag hade 2 pengar så ande tog lunch rån fåran imorgen sen jag lärd mig inte matte och bråk fromelan i alperna
Förälder / Vårdnadshavare
17 maj 2023

Mardrömsskola

Totalt värdelös skola med dåliga lärare som bara skriker åt eleverna.
Börja absolut inte här!
Elev
16 mar 2023

nej bara nej!

inte alls bra. Gått där 4 år och finns PÅ TOK för mycket regler
Förälder / Vårdnadshavare
19 jan 2023

Bästa skola i Täby

Vi är mycket nöjda och glada med skolan. Det är ordning och reda och våra barn trivs mycket bra. Bra lärare och ledning.
Föredetta elev
6 jan 2023

ÄLSKAR

Saknar skolan extremt, hade jätte hjälpsamma lärare som verkligen var mån om att vi elever skulle få dom betyg vi hade kämpat för. Det finns både tutorials, retest time, och ACUD (academic catch up day) där man kan ta igen prov som man har missat. Jätte härliga och roliga lärare och när man är där så känns det lite som att man är utomlands eftersom att dom flesta pratar engelska (vilket jag ÄLSKAR).
Elev
17 jul 2022

Feedback

Ett fåtal lärare e häxor, (extremt ignoranta o skiter i om man lär sig nått, men d finns ju på alla skolor….

Medans andra e svin bra. Hade EN bra lärare, Om jag ska va ärlig så va han som en farsa till mej och hjälpte mej igenom sista året. Hade inte klarat d utan hnm. så om ni får en grekisk matte lärare så vill ja ba säga att han e bäst. Finns också en jätte snäll kanadensisk matte lärare som e guld.

Maten e helt okej, i bland e d oklart va i helvette det ÄR när man kommer in i matsalen. I bland får man missfärgade köttfärs limpor dränkta i sås lixom, o vem fan äter d igentligen. Though så får man najs mat på fredagar, typ hamburgare, lasagne och nån riktigt skev kebab där köttet e typ 3 cm tjocka??!!! Men det är iaf ätbart.
D finns en kafeteria som e öppen under fem minuter, bara på måndagar var tredje fullmåne. Men d e billigt iaf;)

Ja skulle förövrigt säga att d e en bra skola .
Föredetta elev
9 jun 2022

Allmänt dålig, rekommenderas inte

En väldigt konstig skola... Finns så mycket jag har att säga om den här skolan. Förstår hur många föräldrar/vårdnadshavare dras till denna skolans "disciplin" men låt er inte bli lurade!

För det första, lärarna. De finns några få bra men de flesta är extremt dåliga och okunniga. Lång historia kort, en gång så fick vi en ny lärare som inte alls kunde styra våran klass och lyssna på våra behov som slutade med en stökig klass och ingen studiero alls. Vi som elever fick skäll trots att det var lärarens dåliga sätt att lära ut som gjorde så att vi blev stökiga. Förstår att vi inte borde ha stökat men som utbildad lärare borde man kunna kontrollera en klass. Det är inte heller ett enstaka fall.

För det andra, Dress code. Dress code är en klädkod som elever ska följa. Dress coden riktades till mestadels mot unga flickor. Barn som går i fyran ska INTE behöva "täcka upp" deras kropp för att det är "distraherande" och att man istället ska klä sig mer "professionellt". Jag förstår att det är viktigt att klä sig professionellt på jobbet men det här handlar om barn som bara vill ha linnen och shorts för att det är varmt ute. Att lärare dessutom ska säga till barn att deras kläder stider mot reglerna är en så obehaglig tanke. Vem vill som barn höra av en lärare att deras kjol är för kort? När man dessutom frågar varför dessa regler finns och varför det är riktat mot flickor får man inget svar.

För det tredje, det slängs ut bra betyg till höger och vänster. Lärare ge ut så bra betyg till nästan alla och om man är lärarens favorit är det hur lätt som helst att få A. Kraven är alldeles för låga.

För det fjärde, brist på utmaning. Jag utmanades absolut ingenting vilket var ett stort problem då jag gick om en klass för att jag bytte skolsystem, trots att jag sa detta till min lärare i matte och engelska där jag hade som lättast.

Min klass hade många problem med schemat och vi slutade sent vilket påverkade vårat mående, vi tog upp det med en lite högre uppsatt lärare som inte gjorde nånting alls. Läraren kunde inte ens uppdatera oss om att det inte skulle gå att göra något åt schemat.

Lärarna blir arga för minsta lilla missförstånd och hotar med Behaviour Notice om man "käftar mot".

En av de få bra sakerna med skolan är maten som var relativt bra.

Miljön är relativt dålig och daterad, toaletterna ofräscha och en helt oengagerad skolledning.
Elev
15 mar 2022

Du överlever. Men här är lite kritik:

Min klass specifikt har tyvärr blivit testkaniner för många helt nya lärare, vilket många gånger inte funkat särkilt bra. Lärare som varit i Sverige i 2 dagar som har en helt annan kultur och 'utlärningsstil' har startat flera bråk med klassen, och gjort alla skeptiska till fler lärare i övrigt.
Det är svårt att få undervisning på rätt nivå i ämnen som matte och engelska, för att alla i klassen är på så olika nivåer. Det är också nästan omöjligt att få ett A i moderna språk, iaf franska och spanska.
Skolbyggnaden är väldigt stor och öppen, vilket är skönt, men schemat är gjort så att alla klasser är ute samtidigt och korridorerna alltid kaotiska. Om du vill ha en lugn stund får du gå från lektionen, men det är inte ofta du får eftersom lärare bara släpper ut en person åt gången.
Dress code-en får väldigt mycket kritik, och det är den värd, men ingen bryr sig riktigt om den längre.
Uppdelningar i klasserna varierar från klass till klass, och lärarna hjälper ingenting med elevernas sociala liv.
Förälder / Vårdnadshavare
11 feb 2022

Sveriges bästa skola

Jag är jättenöjd med IES Täby. Bägge mina barn har gått där. Man ser hur barnen växer och utvecklas där, lär sig ta ansvar för sina handlingar. Javisst har skolan regler med det är bara bra med dessa dessutom ingen av mina barn tyckte de störde. Svenska skolor skulle inte ha skadats av lite regler heller, då kanske det blir mer respekt för lärarna där.
Elev
18 jan 2022

Ordning

Bra ordning med mycket disciplin. Man får lära sig att lyda och att klä sig korrekt .
Elev
17 jan 2022

Gå inte här

Jag går nu i åk 9 och har gått här sedan 4:an. Lärare är allt för ofta okunniga och flera lärare har försvunnit en dag och aldrig kommit tillbaka (?). Andra är rent ut sagt otrevliga och hjälper inte, ger inte feedback för förbereder en inte för prov. Trots att en hel årskurs klagat på en specifik lärare med väldigt rimliga och grundade argument så har hela skolledningrn totalt ignorerat alla mail och besök till deras kontot av elever i tårar efter att fått F på prov de pluggat stenhårt till. Man känner sig aldrig hörd eller sedd av lärare trots att de halvdant anstränger sig för att vi ska uttrycka våra åsikter. Jag har fått hemringningar flera gånger flr att ha visat axlarna i ett linne. Man får inte heller visa låren eller magen eller BH-band. Vissa lärare är snälla och roliga att prata mrd vilket uppskattas väldigt mycket eftersom de andra sällan ens ler mot en i korridoren. Arbetsmiljön är KAOS och lärarna är inte alls kapabla att hantera våran klass som inte är så jättestökig. Börja inte här!!!
Elev
24 nov 2021

Usel skola

Otroligt dålig skola. Mobbning?= spelar ingen roll. Inga shorts eller ibland t-shirts (om man pratar med en dålig lärare). Prov efter 3 lektioner och usel skolgård. När jag gick i 4:an hade jag 3 raster i VECKAN. Nu i 6:an slutar jag runt 4 varje dag och börjar 8. verkligen inte en bra skola som jag absolut inte rekommenderar någon att börja på.
Elev
8 okt 2021

hemskt skola

hatar den jag har nyss börjat dem e ganska tysta o de visar mig inte runt lämnar mig ensam och lärarna är ganska dåliga. DU BORDE INTE BÖRJA HÄR ! VÄRSTA SKOLAN JAG HAR VART PÅ !
Föredetta elev
4 okt 2021

Bra skola

Jag har gått ut engelska skolan för två år sedan. När jag väl gick i engelska tyckte jag inte om det. Exempelvis är reglerna överdrivet strängt och vissa lärare går över gränsen för att eleverna ska följa dessa regler. Nu i efterhand tycker jag att skolan allmänt är bra när jag är på 2 året på gymnasiet.

Skolmaten är bra. Det finns mycket att välja mellan exempelvis pastasallad, andra kalla rätter, vegetariskt osv.

Vissa lärare är jätte bra på att undervisa och man lärde sig verkligen jätte mycket av de.
Förälder / Vårdnadshavare
30 sep 2021

Tänk långsiktig och tänk på ditt barns hälsa!

Tyvärr jättemissnöjd med skolan. Mitt barn läste åk4-6 där.
Många trevliga och unga "lärare" som inte är kunniga i sina ämnen. Vikarier och lärarbyte är rätt vanliga. Mitt barn blev bättre på engelska men hon tappade sitt intresse för matematik som var hennes favoritämne men även för kemi och biologi. Mycket förekommande att eleverna får glädjebetyg. Som matematiklärare på gymnasiet har vi ett diagnostiskt prov i matematik och det förekommer mer ofta att en del elever från IES klarar diagnosen sämre i jämförelse med deras mattebetyg från åk9. De flesta som väljer IES har föräldrar med akademisk bakgrund som kan hjälpa de med läxor och eleverna har oftast höga ambitioner. En del av dessa elever särskilt tjejer drabbas av mycket stress och panikångest när de börja på gymnasiet. Dels pga. kunskaperna är inte tillräckliga om man hade otur med lärare, dels all terminologi i kurserna (NT/TE program) matematik, Kemi, fysik, biologi blir på svenska som eleverna inte har riktigt koll på. Avslutningsvis kan jag säga att skolan är bäst i marknadsföring, att fler än 50000 står i kö och skapar en illusion av en perfekt skolan, vilket inte är!
Elev
17 aug 2021

Kläd regler

Jätte dålig skolan, med hemska regler hur man ska klä sig. Man inte får ha shorts som är korta eller kjol som är kort om man är tjej. Då ringer någon hem och ger en varning.

Alltid vikarier.

Maten okej!
Föredetta elev
14 aug 2021

Bra skola.

Jag har precis gått ur 9:an 2021 på IEST och jag tycker att det är en otroligt bra skola.

Lunchen: Jag tycker att lunchen är bra eftersom det finns flera olika alternativ att välja mellan. Det serveras alltid en kötträtt, en fisk rätt, vegetarisk rätt, en soppa, salladsbuffé, frukt och mackor. Oftast är den god även om det ibland kan klagas av eleverna. Man sitter i zoner tillsammans med sin klass, en mentor.

Retest och tutorial:De har satt in tutorial och retest på shemat där du kan göra missade prov eller prov du inte klarat på retest och studera inför prov eller komma ikapp arbete eller få hjälp med arbete av en lärare för det ämnet på tutorial. Det finns tutorial för alla ämnen med en ämnes lärare närvarande. Tutorial är en timme i veckan innan skolan och retest är en timme efter skolan.

Lärarna:De allra flesta lärarna är väldigt bra på både junior och senior school. Dom känns kunniga, vill att du ska lyckas. Studie tempot är högt gämfört med andra skolor. Därför är det en fördel om du är någorlunda studiemotiverad. Mycket läxor och prov. Det positiva med det är att du tidigt lär dig att studera och du blir mindre och mindre nervös inför proven, du får in studie rutiner som passar för dig. Det negativa är att du ibland kan få (speciellt i de högre klasserna) lite överdrivet mycket läxor som tar upp mycket tid av din fritid såkart lite beroende på hur noga du är. Det sätts också en ganska hög press,betygen blir viktiga lite för tidigt.

Ordning och studiero: det kommer alltid att finnas en eller ett fåtal i en klass som förstör studieron, det finns i alla skolor, IEST är inget undantag. Men det är en mindre tolerans mot prat och otrevligt betende. De flesta lärarna är mer stränga när det kommer till arbetsro och vi har BNs på skolan, vilket är ett mail som blir skickat hem till föräldrarna till eleven ifall att eleven har gjort något dåligt så att föräldrarna får reda på det. Det finns även merits, motsatsen till BNs som man får skickat hem om man gör något bra. Det finns en dress code att man inte får ha kortare shorts eller kjol än där finger topparna slutar om du hänger rakt ner med dom. Du får heller inte ha linne. Du avgör själv om du tycker att det är bra eller inte.

Skolgård: skolgården på junior school är ganska bra. Nu var det ett tag sedan jag var där, de har byggt om lite men eleverna har ganska mycket att göra där. Man måste gå ut på rasterna där. På senior school är skolgården väldigt dålig med endast två mini fotbolls planer. Men vi får vara inne på rasterna, gå utanför skolans område.

Skolans lokaler:De känns fräsha i både junior och senior school. Junior school känns enligt mig som en mysig skola med bänkar med lock i 4an och 5an (kan ha ändrats) och mycket trappor i båda byggnaderna men det finns hiss men får ej användas av eleverna i vanliga fall. Senior school känns som en kontors byggnad och är mer ljuds och öppen. Idrotts salen i junior school är väldigt liten, byggd i ”tält material” vilket blir väldigt kallt på vintetn. Sexorna får ha idrott i senior schools idrotts sal som är större, i 9an har man idrott i grindtorps hallen som är större.

Stor skola:IEST är en stor skola med sju klasser i varje årskurs. Det gör att du lär känna många nya människor. Skolan är också stor så det funkar. Trots många elever blir du sedd av både elever och lärare som ofta hälsar när de går förbi i koridoren.

Språk: Många kan tycka att det är svårt med språket i börgan men engelskan kommer att komma, lärare kommer att ha fördtåelse för detta. Alla ämnen förutom svenska och SO görs på engelska i de flesta fall av engelskspråkiga lärare vilket gör att du hör många olika dialekter och får ett bra utal. De flesta språk lärarna är från det landet som tillexempel är franska läraren fransk och spanska läraren spansk.
Elev
23 apr 2021

Kaos skola ingen ordning

Lärarna i skolan är riktigt dåliga. Förbereder inte oss för prov, säger aldrig när vi ska ha prov och rättar proven på fem månader. Allt detta vänder dom mot oss elever exempelvis så säger skolledningen att vi ska förbereda oss själva för prov hemma, lärarna har fullt up och att vi måste veta när vi ska ha provet även om det inte står någonstans alltså KAOS skolan är KAOS

Dålig stämning som gör det värre när våra skol vakter går runt och vakar varje steg vi tar vi kan inte gå ett steg utan att nån lärare ser/ hör oss INGEN FRIHETSKÄNSLA mobbning är också vanligt och när problemet tas upp så orkar inte skolledningen bry sig även fast de alltid snackat om mobbning.
Elev
17 mar 2021

Dålig skola

Hemsk skola som har lärare som inte hjälper dig eller är aldrig där man får ha vikarie 70% av lektionerna
Elev
22 feb 2021

Hej på dig

Man lär sig mycket och lärarna är helt okej, men det är många mål man ska sätta och man blir väldigt pressad. Lärarna är väll helt ok men vissa är lite för stränga. Det är mycket prov och läxor och ger oss nästan ingen fritid och mycket stress. Helg kan man glömma...
Elev
24 jan 2021

Börja ej

Denna skola finns bara för ett syfte och det är att pressa ut så mycket vinster som möjligt från en skola!
Elev
23 nov 2020

Ärligt omdöme

Jag har gått i engelskan i cirka 6 år. Helt ärligt tycker jag skolan suger. Eleverna är tråkiga och bedömer. Grov mobbning i skolan som inte rektorn eller mentorerena tar om. Maten är bajs och toaletterna är skit, ingen städning verkar synas. Lärarna är helt okej, bra med tutorial. Regler för saker som att man inte får ha mobil är överdrivet och man får BN för det minsta lilla. Inte bara det men detention finns och lärarna missbrukar sin makt. Min upplevelse av denna skola var trist.
Elev
22 nov 2020

Helt ok beror på vem

Själv har jag gått i engelska skolan sen 4. Skolbyggnaden är fantastisk tycker jag. Många fina klassrum, bra skåp, bra rum för att hänga på rasterna, helt ok toaletter och mer. Skolgården är lite tråkig men brukar funka ändå. Till exempel använder inte många 7-9 skolgården för de istället väljer att sitta inne, åka till Täby centrum eller något liknande på rasterna.

Skolmaten är inte fantastisk men funkar faktiskt bra. Finns mycket olika rätter vilket skapar en bra variation.

Vissa lärare är fantastiska som ger stöd till eleverna och hjälper de uppnå sina mål. Men vissa lärare är helt från vetet. Alltså kan inget. Rättar proven 4 månader efter vi gjort de, inte förberedda, okunniga alltså allt som en dålig lärare ska ha. Detta gör att det blir enormt mycket stress för att eleverna behöver plugga allt de missad hemma.

Skolregler är jättekonstiga. Får inte vissa 1 mm av magen. Vi lever ändå i ett fritt land och 1 mm borde inte skada någon. En varm sommardag behöver man komma med jeans å allt tecknade för annars ringer de hem för att man inte har på sig ordentliga kläder. Väldigt förnedrande för dessa regler är mest riktad mot tjejer.

Stämningen på skolan är inte bra. Väldigt uppdelat mellan de populära och de inte populära. Ja stämningen är ju speciell om man säger så.

Om man inte klarar av press ska man inte börja här. 6 prov på en vecka och 2 inlämningar kan det oftast bli vilket skapar enorm mycket stress och ångest. Om man inte kan hantera stress är detta ett fruktansvärt ställe att komma till.

Själv ångrar jag att jag började här för det har gett mig stor ångest. Men om man klar sånt så fungerar skolan.
Elev
13 okt 2020

Än inte så fantastisk skola

Skolmaten är absolut inte fantastisk men den är ätbar. Toaletterna ser ut som råtthål. De finns många bra lärare men också en hel del som kan klassas som värdelösa, ändå en helt okej utbildning overall. Dress code, mobil och tuggummi reglerna får skolan att framstå som ett skämt. Fruknasvärd skolgård. Sist men inte minst så finns det nästan inget stöd för elever som har det svårt med lärandet eller kompisar till exempel, man skickas bara runt till olika personer som säger att man ska försöka lite mer själv. Skolan är absolut inte så bra som den målar upp sig att vara.
Elev
31 jul 2020

Njaaaa

Helt ok it för dålig men äcklig mat som e torr men ibland god. Lärarna suger de flesta iaf. Hatar dress coden man får typ it ens ha linne elr en vanlig lång kjol eller magtröja som visar 1 cm. Man får it använda mobilen o får BN och hemrigning för typ inget. Toaletterna är skit äckliga
Elev
12 maj 2020

Respektlösa lärare

På den här skolan blir du ignorerad av lärare son säger att de inte pratar med dig så fort du har spagetti straps eller urringat. Du får heller inte bära politiska tryck vilket är extra märkligt med tanke på att man borde uppmuntra elevens politiska intresse och försvarande av yttrandefriheten. Ha det i åtanke innan du börjar som elev på Engelska skolan.
Elev
30 jan 2020

Rekommenderar ifall dom ändrar det som är dåligt

skolmaten är sämst, vissa lärare bättre än andra, Behövs VERKLIGEN renoveras, skit dålig utomhus miljö, dåliga och äckliga toaletter, mycket bra ordningsregler, väldigt dåliga på skol information; jag fick information om en "dress up day" på en mondag när det skedde på torsdag.
Visar 30 av totalt 36 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen