Omdömen

2.5
Baserat på 32 omdömen och 286 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
8 jul 2024

Helt okej...

Ganska liten risk för mobbning, mam blir mycket bättre på engelska och det är ganska blandat. Alla är från olika länder så man kanske har lättare att passa in här än en annan skola pm man inte är så bra på svenska med en utländsk bakgrund.
Mycket av utbildningen sker på engelska men det leder också till att elever som är före i Svenska-ämnet har svårt utvecklas och själv har jag inte utvecklats som mycket inom Svenska

Ofta en lärare som bestämmer sig för att byta skola så att man kan få en vikarie som inte kan nåt om ämnet innan nationella proven. Underbart💀

Kom till skolan som någon som var lite före alla andra men lärarna utmanade mig aldrig med svårt arbete så en stor del av skolgången var bortslösad tid men kanske är en okej skola för ersom är lite efter.

Maten är trots alla rykten inte så illa o h bättre än t.ex. Kunskapsskolan som har en sämre Kleins kitchen. Skulle säga att skolan är okej och skulle ge den 3.6/5

Gick ut nian 2024
Elev
22 feb 2024

ÄRLIG INFORMATION OM IES TYRESÖ!!!!

Den är inte alls bra börja inte där jag varnar er.
Det är dåliga lärare dålig utbildning och lärarna kan inte lära ut och dom är jätte dryga för ingenting, och dom mailar hem om allting liksom om man kommer typ två minuter sent till en lektion får man Mail hem och frånvaro OCH DET GÅR BARA SÄR PERSONER I DEN SKOLAN, DET ÄR FULLT MED FURRYS ANIME KIDS OCH ORTEN WANNABE.
Jag började där i 4an och nu går ja i 6an och det har varit ett helvete ända sen ja börja!!?
Föredetta elev
10 jul 2023

Alla har en egen upplevelse men de här är min

Jag började på ies i nian, men jag skulle ändå Säga att jag kom in väldigt bra. Jag tycker att skolmaten är ganska bra och de flesta dagarna är maten god och maten är alltid ätbart. Dessutom så finns de många bra lärare och några som är sämre. De är mobilförbud i skolan för alla årskurser och de är faktiskt en bra sak för man blir mycket mer social. Ett minus med skolan är nog att den är väldigt liten och de finns ingen stor jumpasal så man har ibland idrott utanför skolan. Sist och inte minst så min favorit del av nian var musikalen (som var bara för nior)
Elev
29 apr 2023

Bög skola

Piss skola alla dör kan gå och dö speciellt Mr Olsson
Elev
7 apr 2023

vad säger du om detta om du ser de i värkligheten

hej jag skulle vilja säga att skolans utbildning e väldigt krävande.
dom har prov hela tiden. jag har haft 3 prov på en dag. de e helt otroligt.
ett barn bör villa och ha ett prov i dagen och minst 2 i veckan.
pedagogerna har respekt men någara behandlar dig som vuxna och vissa säget tx jag brur mig inte om va du säger.
alla barn måste bäretta om vad dom tycker och känner. de e runt 10 personer som alltid förstör din dag. och ett barn har försökt tända eld på ett person.
för att sluta med något bra e maten där fantastisk. det finns fullt av mat och extra mat om man inte gillar huvudmaten.
Föredetta elev
16 nov 2022

Snälla skicka inte era barn hit!

Jag gick i den här skolan i 7:an, SNÄLLA SKICKA INTE ERA BARN HIT! Skolan har många problem med mobbning och utfrysning. Jag blev själv mobbad och utfryst, skolan gjorde nästan ingenting, förutom att skylla mycket på mig.
Föredetta elev
9 nov 2022

Låt inte ditt barn gå på denna skola!

Sämsta skolan jag gått på, gick hela högstadiet och har aldrig mått så dåligt, i tre år gick jag till skolan varje dag och ville dö. Lärarna är dåliga, sena på att rätta prov och kunde inte bry sig mindre om sina elever. Jag har vid flera tillfällen vittnat grov mobbning, bland annat där en kille brottade ner och höll strypgrepp på en yngre kille. Glöm inte heller att det skett en knivhuggning på skolan. Mobbaren fick inget straff. En lärare trakasserade min kompis vid flera tillfällen för att hon inte ville prata om sina mentala problem med honom. I hela högstadiet blev jag och mina två kompisar utfrysta ur resten av min klass och lärarna gjorde inget åt situationen utan bara gjorde det värre. Vikariesystemet är ärligt talat skit, vi hade olika vikarier varje lektion i två månader en gång, detta ledde till att betygssättningen blev svår och nästan alla sänkte sig. Lärarna ger ingen feedback efter prov utan bara kunskapskraven, detta gör att man inte vet hur man ligger till, det kombinerat med de höga förväntningarna och bristen på uppmuntrande gjorde att jag dagligen var stressad och ledsen. Skicka verkligen inte ditt barn till denna skola om du inte vill ge dem grov ångest och stress.
Föredetta elev
8 nov 2022

Skicka inte ditt barn till denna skola!

Sämsta skolan jag gått på, lärare var dåliga, sena på att rätta och kopplade inte vidare till elever om hur det gick i skolan och vad man behövde förbättra. Lärarna såg inte heller till att alla var del av gemenskapen och sa inte till om någon blev lämnad utanför. Vid flera tillfällen vittnade jag om grov mobbning. En lärare trakasserade min kompis vid flera tillfällen när hon inte ville prata med honom om hennes mentala problem. Verkligen, skicka inte ditt barn hit om du inte vill ge hen mental ostabilitet och ångest. Gick till skolan och ville dö varje dag i tre år. Många tänker att fördelen är att eleverna lär sig bättre engelska men de flesta av mina lärare pratade svenska då de inte orkade snacka engelska. Bara engelska, matte och NO hade jag på engelska, det ska vara allt utom svenska och SO. Det finns praktiskt taget ingen skolgård heller, eller det finns en för åk 4-6 och för alla andra fanns det en kanske 15x15 meter omringad asfaltsplan med en 2x2 meter basketplan och 5x7 meter fotbollsplan alla med höga staket som fick det att kännas som ett fängelse. Jag var aldrig där eftersom man alltid fick en boll i huvudet om man bara gick förbi. Allt man gör på rasterna är att sitta och vänta utanför klassrummet, skittråkigt. Jag vill också klargöra att jag är helt ärlig i denna bedömning, jag ger inte sämre för att jag hatar skolan, utan jag säger sanningen och bara sanningen.
Föredetta elev
12 aug 2022

Det finns baksidor av allt

Jag slutade nian år 2020 och jag hade inte kunnat önska mig ett bättre slut. Trots pandemirestriktioner gjordes allt för att klasserna skulle få ha bal. Lärare engagerar sig i elevernas utveckling (iallafall om eleven ber om det). När det kommer till att känna sig utstött kan jag däremot förstå att man inte tycker att skolan gör något åt det. ”Antimobbningsteamet” går för det mesta runt i skolan o pratar med problembarn. Det hände även en gång att vi såg en av dessa spela candy crush under vår mattelektion. Maten (vilket jag inte tycker man ska klaga på eftersom det är våra föräldrars skattepengar) är bra för det mesta, vi fick liksom 4 nya rätter att välja mellan VARJE DAG.
Elev
1 jun 2022

Inte så farligt

Jag ska snart gå ut ur 9an och har gått här ända sen 4an. Själv tycker jag att den här skolan är relativt okej/bra. Skapat mångra bra minnen o relationer med andra människor. Däremot kan jag förstå hur vissa människor inte gillar skolan. Det finns vissa regler som kan vara svårt för vissa att 'acceptera'. Jag har självklart haft några dåliga lärare under min skolgång. Några som verkligen inte borde vara lärare fast de flesta lärare jag har haft har varit bra på sina sätt. Vissa är bättre än andra.

Jag skulle nog säga att min skolgång har blivit mycket bättre på grund av de personerna som jag umgås med och vissa lärare som gör det bättre. Jag har fått träna och utveckla min engelska väldigt mycket. Å andra sidan, så jag det bli lite för mycket prov o inlämningar osv. Speciellt i åk 9. Om man tänker på det så är IEST en ganska liten skolan med tanke på antalet elever som finns men det är inte så farligt.
Annat
19 maj 2022

Nej fy

Är ditt barn en robot? Kör på.
Elev
10 maj 2022

Jätte bra skola och jätte snälla lärare

Jätte bra och super snälla lärare man får alltid hjälp bra skolmiljö känner mig jätte trygg ganska god mat bra skolgård
Elev
9 maj 2022

Helt ok tbh

Asså man måste ju ändå tänkta på att IES är en skola som barn går i, och inte robotar som har blivit programmerade till att vara perfekta. När jag börja i skolan hade jag tänkt att vi skulle behöva gå i ett led hela dagarna och ha uniformer som ett militär läger.

Själv är jag inte född i Sverige och tycker att jag blir behandlad som vilken annan unge som helst i skolan. Fast det finns folk som blir mobbade och skolan knappt gör något åt det.

Och här kommer skolmaten om som alla tjatar på hela tiden. Om man tänker på det så är den inte så där jätte dålig. Själv tycker jag inte om maten så speciellt mycket och får oftast nöja mig med en macka och vatten till lunch, men maten är ju ändå ätbar liksom. Min kompis syster som går på Kunskapsskolan får någon slags mat från ålderdomshemmet, så jag klagar inte på vår mat direkt, men man tappar ju ändå aptiten när man hittar en vit plast bit ur sin lasagne (hände min kompis förra veckan).
Föredetta elev
25 mar 2022

Låt inte era barn nära den här skolan

Hemsk, gick i skolan i 6 år och majoriteten av lärarna är helt ointresserade i eleverna. Det är stress och press hela tiden och oavsett om man behöver ”disciplin” (som de på skolan påstår är anledning till deras oändliga hårda straff och petiga sätt) eller inte påverkas eleverna konstant av orättvist hårda straff åt de minsta misstagen. Skolan orsakar osäkerhet att göra misstag (främst akademiskt) och gör eleverna rädda och obekväma nästan varje dag. Det ända skolan är bra på är att glänsa på papper och verka bra på utsidan. Sopa problem under mattan.
Förälder / Vårdnadshavare
21 mar 2022

Avoid this school

Terrible school. We removed our child after one year. The head doesn't even reply to emailed concerns.
Elev
16 mar 2022

Hemsk skola

Skolan är sämst har gått här i snart 3 år. Blir behandlad som skit. Maten är äcklig ingen lärare lyssnar ( jo en svenska lärare ) på vad man vill säga, gör man ett fel så ligger man illa till! Man får dåliga betyg och inget är bra. Det är ingen skola jag skulle rekommendera till någon. Det finns en sak med skolan som är bra man lär sig engelska. Det bästa med skolan är när man får gå hem men man slutar sent varje dag och det är aldrig så att man kan slappna av det är stress hela tiden man mår dåligt tills man får gå hem. Låt inte era barn börja här dom kommer förändras till dåliga människor.
Elev
10 mar 2022

brin skolan

fett dålig skola liksom wtf
Personal
20 feb 2022

Stökiga frånvarande outbildad obehörig personal

Leg. Lärare…..
Uppkäftiga högstadiebarn som mobbar de mindre
Ingen personal på rasterna.
Elev
22 dec 2021

Inte en så bra

Har gått här enda sen 4 an ångrar det ganska mycket, otrevliga och sura lärare som inte bryr sig om eleverna. Går i 9 an just nu, sägs att detta ska vara en skola med bra skolmiljö, stämmer inte. Personer röker och det ligger skräp överallt. Toaletterna är hemska och äckliga. Maten är sådär och kan vara överkokt de flesta gångerna. Sägs att man ska göra bättre till nästa termin får C istället för B och sänker själva betyg som man egentligen borde ha fått.
Förälder / Vårdnadshavare
31 aug 2021

REKOMENDERAR INTE. HESMKT DÅLIG PÅ MÅNGA SÄTT!

Rekommenderar inte denna skola. Har haft stora problem med mobbning och personal som direkt hittar på saker för att få sin version rättfärdigade. Överkrav på elever från årskurs 4. De förväntar sig att samtliga elever ska vara som minst två årskurs högre än vad de egentligen är på trots att de vid årskur 4 är runt 9-10 år.

Få legitimerade lärare, många lärare överstressade och underbetalda. Elever blir även utsatta av personalen för kräkningar då det är flera lärare som kan skälla ut ett barn samtidigt och säga mycket nedlåtande kommentarer till eleven.

De bryr sig om att ge goda betygsresultat inte om elevernas mående. Om du är en AA elev och mycket tuff med tuff attityd så kommer du klara dig fint. Men kom ihåg att du behöver ha båda sidorna inte endast vara akademisk stark utan också vara modig och våga stå upp för dig själv när du blir utsatt. För det måste man räkna med att man får klara sig själv för det mesta.

REKOMENDERAR INTE FRÅN ÅRSKUR 4!!! DE KAN FÖRSTÖRA DITT BARNS LIV!
Elev
17 maj 2021

Bra skola

Det är rena toaletter och fin inredning. Det är lite graffitti på vissa ställen i skolan men ändå ganska ok. Lärarna är alltid redo för vad som än händer t.ex när det gäller mobbning så agerar de ganska snabbt. Maten är nog inte toppenbra men ändå blir man mätt för man kan välja mellan vegetariska rätter etc.
Elev
4 maj 2021

Något. <3

Skolans mat får mig att ångra att jag någonsin ätit mat och det finns f***ing kryp i deras mat och man blir mag förgiftad.
Skolans personal gav mig bara bn's och detention's och lyssnade inte ens på vad jag hade att säga till mitt försvar. <3
Elev
2 apr 2021

Inte så bra...

Skolan är inte lika bra som jag trodde att den skulle vara nar jag började. Engelska skolan har ju som ”policy” att det ska vara bra disciplin och arbetsro, men det är det inte. Det känns som att nästan alla bryter min reglerna HELA tiden och lärarna bryr dig inte. Det är nästan aldrig tyst på lektionerna, tycker det är okej att prata med sina kompisar på lektionen när man håller på att jobba men inte så högt att man får ont i huvudet resten av dagen. Vissa lärare bryr sig inte om man blir mobbad, det var till exempel en lärare som sa till sina elever att hen inte tängte hjälpa elever som blev det. Men vissa lärare är superbra, andra inte alls.

Skolmaten är jättedålig. Det är dålig kvalitet och matpersonalen är inte alls bra.

Skolgården är jättedålig. Det finns en jätteliten skolgård med en liten klätterställning, en gunga och några bänkar men när får bara åk 4-5 vara. Åk 6-7 har en innergård som är väldigt liten där det aldrig kommer in något solljus och åk 8-9 har en ännu mindre innergården men dom får gå utanför skolområdet på rasterna.

Men en bra sak är att jag skulle aldrig ha lärt mig lika mycket engelska i en ”vanlig” skola, och jag tror att jag kommer att ha mycket nytta av det i framtiden.
Föredetta elev
2 dec 2020

Helheten är bra.

Den kan verka lite annorlunda och skev med sina regler osv. Men helheten är super. Man får lära känna så fina människor och lärare från hela världen.
Föredetta elev
23 nov 2020

Bra skola!

Jag har gått på ies tyresö sedan starten 2014 och gick tidigare i år ut 9an. Det har varit 6 väldigt bra år! Känner nu när jag gör i gymnasiet att jag fått de förberedelser som krävts och att jag förtjänat vart enda betyg, oavsett om det är högt eller lågt.
Det finns alltid elever som man tycker mer eller mindre om men stämningen har oftast varit väldigt bra ändå. Eftersom klasserna bytts ut varje år har jag fått med mig många fina vänner som jag kanske inte skulle träffat annars.
Kvaliteten på lärarna varierar. Vissa är bättre än andra, men alla gör sitt bästa för att du ska trivas och nå de mål du har!
Skolmaten har väl aldrig riktigt varit bra tyvärr, även om jag är medveten om att skolledningen gjort sitt yttersta för att få en så bra leverantör som möjligt.
Tyvärr är även skolgården väldigt liten och det är bara åk 4-6 som får använda den med en klätterställning och gungor, 7orna får en mellan-gård medan 8orna och 9orna får gå utanför skolbyggnaden på rasterna.
Skolan är för det mesta fräsch och någorlunda modern.
Helt enkelt en bra skola :)
Cecilia Boström
Förälder / Vårdnadshavare
16 sep 2020

Mycket trevlig skola

Engagerad skolledning och lärare. Mina tre barn har trivts mycket bra här. Vi har varit med från när skolan startade då vårt äldsta barn började fyran.

Skolmaten är okej.
Elev
14 sep 2020

bra grundskola

Skolan är bra helt enkelt. Jag som gick där sedan 4an o iår slutade 9an där har haft en bra skolgång. Helt ärligt skulle jag inte vilja gå i en annan skola.
Jag har lärt mig mycket med höga krav men det har gjort nytta för mig nu i gymnasiet och det ser jag positivt för allt blir en bit enklare nu.
Något jag ogillade med lärarna där var att de kände sig så mycket bättre än oss elever. Till exempel systemet med ”behaviour notice” man fick det om man gjorde något fel enligt skolans regler. många lärare använde det som ett hot och när man gick i fyran så har det verkligen livsfarligt att komma sent. Men det gjorde såklart nytta för mig idag säkery med tycker inte det är rättvist att skrämmas sådär.
Allt va så bra med skolan men en sak i nian var att jag tycker att man borde valt vem man ville gå i samma klass som när man skulle börja nian. Varje år så ändrar de klasser vilket är bra för i slutet av alla år kände verkligen allihopa varandra. Men jag o några andra hamnade med fel personer och jag ville verkligen byta men skolan har så sträng mot de o lät mig inte o därför var inte mitt sista år som jag ville heller.
Helt enkelt är skolan jättebra allt från maten till arbetsron till fräschheten och trivseln (man har blipplås på alla dörrar i skoaln så man inte ta sig in utifrån bara lärare kan) sedan är rektorn trevlig o glad alltid fast om jag var hen hade jag ändrat på de sakerna för jag vet att de flesta klagade på det där.
Elev
11 maj 2020

VARNING för engelska skolan.

Skolan har inte gjort något annat än att klanta sig. Ledningen i skolan ser aldrig någonting från elevernas perspektiv, och ger heller ingen anledning för deras beslut. Denna skola har förstört min skolgång. Jag började i 5.an och förvisso var skolan helt OK då. Går nu i 9:an och har växt upp tillräckligt mycket för att förstå hur dålig denna skola faktiskt är. Fick t.ex nu reda på att många av mina lärare inte ens fått ge ut betyg i Sverige. Rektorn ger heller ingen som helst förståelse för eleverna och är rent ut sagt självisk.

Börja inte i denna skola. Det kommer förstöra din/ditt barns barndom.
Elev
16 feb 2020

Engelska skolan Tyresö

Tycker den är väldigt slapp och ostimulerande.
Elev
6 dec 2019

Skolan är bra!

Jag tycker verkligen om denna skola.

Har gått här sen 4:an och går nu i 9:an och har lärt mig väldigt mycket engelska som jag alltid kommer ha nytta av. Lärarna är snälla och förstår och försöker hjälpa så mycket hen kan om man lackar på ett av kunskapskraven.

Eftersom jag har gått här sen 4:an har jag sätt hur skolan utvecklats till det bättre de senaste 5 åren. Bland annat så brydde de sig inte mycket om mobbning och om elevens välmående förut. Men nu tar de det på högsta allvar om de får veta om det.

Det som kan ändras är några lärares beteende mot eleverna. Några lärare kan inte säga till om det blir för mycket ljud i klassen vilket drar ner på kvalitén av den lektionen.

Det finns inte heller några ordentliga uteplatser för årskurs 7 till 9.
Visar 30 av totalt 32 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen