Omdömen

2.7
Baserat på 14 omdömen och 118 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
18 aug 2023

Dåligt!

Rektor anmäller barn till Socialtjänsten, för hon vet att hon kan, som tur fattar även Soc hur överdrivande allt är! Även flera lärare har lämnat skolan, skulle inte rekommendera den!
Föredetta elev
22 jun 2023

Bra undervisning men mycket stress för barn.

Jag gick nian från ISGR föra veckan, efter att ha gått där sedan årskurs fyra. Jag har mycket att vara tacksam över, kvaliten på lärandet/utbildning är hög, man blir van vid att jobba under press i en tidig ålder, det gynnar en längre fram men är även väldigt jobbigt. Jag känner mig väl förberedd inför gymnasiet men samtidigt var det några jobbiga år. Om du vill att ditt barn ska köra dig arbeta under press är denna skola ett bra val. Många gick ut med väldigt bra, många gick som mig ut med lång över 300 i merit! Men samtidigt blev vissa dåligt behandlade av lärare pga att dom inte ansågs vara ambitiösa nog då dom inte kände att A var nödvändigt på alla prov. Att det är en internationell skola är både negativt och positivt, negativt är att det är fokus på den internationella sektionen och att den svenska är ganska bortglömd av rektorer mm. Samt att det ofta är dålig stämning mellan sektionerna, en ganska uppdelad skola. Sammanfattande bra undervisning, men sisådär i övrigt.
Föredetta elev
15 jun 2023

SAKNAD SKOLA.

När jag precis hade börjat på ISGR i sexan kände jag först att det var dåligt beslut pågrund av att det var så annorlunda från min gamla skola. Men sedan så började jag få några vänner och blev van med miljön. Det kan uppstå att några personer kan ha sagt elaka kommentarer och att det kan ha varit knepigt men det har alltid funnits lösningar för sånt. och den har 3,6 stjärnor vilket jag tycker den inte förtjänar, den förtjänar mer eftersom att när jag gick där så var det verkligen bra minnen. Massa bra fördelar med att gå på en internationell skola också. Jag skulle lätt välja ha gått där igen om jag kunde . Dessa tider ska man inte ta för givet alls. Om du vill lära dig bättre engelska och kanske få vänner från över hela världen så rekommenderar jag isgr för just dig.
Elev
26 maj 2023

Hemskt

Sämsta skolan! Rekommenderar absolut inte..
Elev
8 mar 2022

nej, asså nej!

gå inte här! dålig skolmiljö. dåliga lärare!
Gammal byggnad med dåliga nödutgångar.
Föredetta elev
24 aug 2021

Gick på skolan i 10 år!

Gick på skolan i 10 år och (F-9) gick ut med en merit över 300, vilket dem flesta andra i min klass också gjorde. En väldigt bra skola på akademiskt sätt och snittar en av dem högsta meriten i Göteborg, men själva miljön är lite sisådär. Själv så har jag märkt att kvaliteten på lärandet och ”skolandan” har sjunkit med åren och att lärarna inte bryr sig om eleverna lika mycket. Vissa är bryr sig om betygen och att pressa på med prov medan andra bara har 2 prov i terminen. De är en ganska tuff miljö och man måste ta mycket av ansvar själv. De skulle jag säga är en bra sak för att de skapar ett en förmåga att verkligen prestera under stress och att hantera stressen. ISGR är ju en internationell skola och är också en väldigt bra sak enligt mig. Erfarenheterna man får hjälper en hela livet ut och med press på engelskan så får man de enklare att kommunicera. Dock så finns de en nackdel med att de är en internationell skola, den internationella delen prioriteras mer än den nationella delen och att dem får mer saker och att lärarna ibland är snällare till dem än oss. Skildringen mellan delarna är ganska stor och även om man försöker hjälpa de så går de inte. Skolans värderingar är överallt i skolan och man följer dem till punkt tex ” embrace diversity “. De är också en massa stimulans, så om man kanske är jättebra på matte så finns de andra saker man kan göra så att man inte sitter där hela lektionerna. Allt som allt skulle jag säga att ISGR är en bra skola, med hög merit och en ganska bra skolanda men bra elever och okej lärare. Jag skulle nog rekommendera ISGR om man är ute efter att får erfarenheter som ingen annan skola kan erbjuda. Nu när jag går i gymnasiet så är jag ganska tacksam för att jag gick på ISGR, inte bara för erfarenheterna men också för minnen. Vi får tex en avslutning som igen annan får, och så är standarden i skolan hög och att pressen också är hög de är därför jag har de ganska så enkelt i gymnasiet och att stressen inte är lika hög för mig jämfört med mina vänner.
Föredetta elev
29 nov 2020

Gammal elev från ISGR

Jättebra skola. Hade gått på en annan skola innan med väldigt höga betyg, började sedan på ISGR och insåg snabbt att dom betygen inte borde vart så höga som dom var. Första terminen på skolan sänkte jag mig väldigt mycket då vi läste på högre nivå men med hjälp av de grymma lärarna och av mina nya kompisar samt Chalmers pluggstöd på skolan gjorde att jag fick mina höga betyg igen. Gick ut med över 300 i merit och går tvåan på gymnasiet nu. Kan säga att jag låg före alla mina klasskompisar i ettan i de flesta ämnena
Föredetta elev
12 nov 2020

Gammal elev

Har gått på isgr och kan säga att det vi gör på gymnasiet nu är sååå mycket enklare än det vi gjorde i grundskolan! Ämnena är svårare och lärarna har höga krav på eleverna! Maten är inte heller det bästa.
Förälder / Vårdnadshavare
25 maj 2020

Omöjligt att höja sitt betyg

Betygsättningen är samma oavsett hur mkt tid man lägger på att förebereda. Min son går i 7an och det är i stortsätt omöjligt att ändra sin betyg om en häxalärare har placerat honom i ett E kategori. Det är bra att man skall prestera lite hårdare än på vanliga svenska skolor med jag har insett att det i stortsätt inte går att ändra sitt betyg med visa läraren oavsett hur mkt ens tid man lägger på. Klagomål på maten hör jag ofta också från sonen
Elev
25 maj 2020

Helt sjukt.

Helt galet. Inga uppgifter på tre veckor och sen har vi fyra prov på en vecka. Vilket strider emot policyn att ha max två prov i veckan. Betygen är ett helt lotteri, det handlar bara om vilken lärare man får, vissa är helt sämst. Betygen bestäms i början av terminen när man får veta vilka lärare man har.
Elev
21 feb 2020

Hon som HATAR sin skola

Skolan har inget utom ner kissade toaletter,färg på väggarna och snuskig matsal där maten ligger huller och buller . I våran skola springer det runt små jävelungar här och där
Elev
20 feb 2020

Bästa skolan

Bästa skolan någonsin. Har gått här på ISGR i ungefär 10 år men har även gått på två andra skolor innan det. Lärarna är väldigt välutbildade och man är nästan bästa vän med alla lärare.Lärarna är enkla och förstå och dom gör sitt yttersta för att lära ut på bästa sättet för varje individ. Dock så är utbildningen på en väldigt hög nivå då man tex lär sig gymnasienivå i många ämnen, rätt så svårt att få bra betyg men det är en bra grundläggning för gymnasiet. Alla har någon elev att vara med då alla är så olika på skolan och man hittar lätt någon man ”klickar” med. Gemenskapen är superbra och man märken det tydligt i klassrummet. Det kommer bli otroligt svårt att hitta ett gymnasium som kan slå denna skolan när det gäller allt. Btw så fick vi nyligen ny kock så maten är grymt förbättrad
Elev
4 dec 2019

Skolan är tråkig, för mycket folk, dåliga lärare!

dålig skolmat, dåliga lärare, alla är dryg mot alla i klasserna ( spelar ingen roll vilken klass du går i )
Förälder / Vårdnadshavare
20 maj 2019

Internationell skola med god standard.

Håller inte lika hög kvalite som utländska skolor utan har "försvenskats" något. Men totalt ett godkänt betyg.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen