Omdömen

3.5
Baserat på 58 omdömen och 445 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
5 feb 2024

hotell och turism

lärarna leker speciella

skolan e stor med många elever vilket e najs. men lärarna e skitskumma dom låter inte dig andas i klassrummet. man får 2 timmars lektion med bara 5 min bensträckare och man får en bestämd plats i klassrummet som man absolut inte få byta. dom ger jättestora och svåra uppgifter med jättekort tid. för mig lärarna är mkt strängare än grunskolan. vi får inte äta i stora matsalen så vi får gå ut för att gå till matsalen medans de flesta får äta i stora. scheman e jätte dåliga oxå då man har extremt långa dagar med korta lunchtider och raster. det enda jag gillar med skolan de eleverna där det finns många roliga elever. om du vill gå den här skolan får du kunna hålla dig från att jumpa lärarna varje dag. de lallish walla
Elev
5 jun 2023

Vård och omsorg

Dåligt stöd vid behov.

När jag gick på den skolan kändes det kul ifrån början, det var en rolig linje och man lärde sig mycket på 1 år. Sedan gick allting ner. Varken i 2:an eller i 3:an fick jag rätt hjälp och eller stöd. Lärarna och rektorn viste att jag behövde stöd men fick inget, var på dem och andra men utan ett resultat. Det slutade med att jag inte klarade av att gå kvar så jag var tvungen att hoppa av sista året.
Så om det finns en möjlighet, välj en annan skolan än Wargentin.
Elev
1 jun 2023

Samhällsvetenskap

Lärarna från helvetet

Wargentin är i första ögonkast en bra skola men om du går där ett tag märker du av att lärare är väldigt aggressiva och bryr sig inte alls om din mentala hälsa eller hur du mår. Lärarna kan inte läsa mellan raderna och dom märker minsta lilla detalj och drar poäng av din uppgift ifall dom märker att du har stavat fel på ett ord. De lär inte ut bra och dom blir sura när klassen inte förstår. Generellt denna skola har varit ett helvete för mig. Jag började skolka lite grann pga hur det var med alla lärare sen att korridorerna var väldigt obekväma och då fick jag flera stycken arga meddelanden av lärare som hotar att ge mig dåligt betyg. Den första dagen jag kom dit så hade alla lärare dåligt bemötande och jag sa till min kompis första dagen att det känns som att ingen lärare gillar oss. Innan gymnasiet var jag lite deprimerad men inget seriöst och nu efter ett år på skolan är jag på tre olika mediciner för sömn, depression och ångest om det inte talar för skolan vet jag inte vad.
Elev
4 maj 2023

humanistiska programmet

Humanistiska

Jag går första året på humanistiska. Själva programmet är väldigt bra med fantastiska lärare. Skolan har även möjlighet att ge anpassningar genom kontakt med spec. pedagog, en studio mm. Jag har den senaste tiden varit en hel del i denna studio och uppskattar stödet där otroligt mycket. Skolan överlag är jag inte riktigt lika positiv till… kompisar som valt andra linjer som säger att jargongen är tråkig och som någon med lite ”annorlunda” klädstil och öppet hbtqia+ så känner jag mig inte alltid trygg i korridoren. I min klass och på humanistiska är känslan dock annorlunda, alla är schysta.
Elev
5 nov 2022

Allmänt dålig skola

Ingen arbetsro och lärarna bryr sig inte. Finns få positiva saker att säga om den
Elev
5 okt 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Wargen

Får inte det stöd man behöver av lärarna och elevhälsan. Allt är väldigt opersonligt och ingen bryr sig om en. Allt är väldigt kläd och smink fixerat och man ska klä sig och sminka sig på ett visst sätt annars blir man kollad snett på. Maten är ok. Men överlag gå inte här! Välj någon annan skola!!!!!!
Elev
3 okt 2022

Samhällsvetenskap

Mycket bra skolval för dig i och omkring Östersund

En väldigt stor skola, men med bra engagemang från lärare och ledning och med roliga traditioner. Även elever som har det svårare i skolan får stöttning genom kontakt med lärare, rektor, syv eller andra lämpliga personer utifrån behov.
Elev
20 sep 2022

Teknikprogrammet

Bruh

Bra, förutom att matkön är fett lång ibland.
Elev
8 sep 2022

resturang och livsmedel

Bra skola

Bra skola, finns bra anpassningar.
Elev
16 aug 2022

Samhällsvetenskap

Medel

Helt ok. Liksom medel. Fin miljö till viss del men har sina brister.
Föredetta elev
17 maj 2022

Ekonomiprogrammet

Lallish scoola

skolan gav mig räkning 2röding för ja inte lämna tillbaka skolböckerna idioter ja sålde dom på blocket för 3lök ??? yani benim ska inte klaga lura fittskolan på 1k wallahi man märker benim gick ekonomi vem e som mig?????? ändå fittbritta vägra ge mig examen svär abdi och alla grabbarna kommer mortla ditt huvud fattaru äckliga jävla heroinhora. britta du e fetaste jinda gahba bajsätare shordinan på jorden lak riktig fitta yani du tror du e värsta allan ballan driftar urinprov hit och dit lak man kan tro du dricker en liter piss om dagen fucking Britta lak hon slaskar dachri som de vore gröt med kanel
Elev
8 maj 2022

Samhällsvetenskap

Önskas och krävs förbättringar idag inte om 5 år

Skolan i övrigt har inga problem. Byggnaden är stor och utsprid och har alla sorters salar för respektive linje.
Det som får skolan att vara ”average” eller till och med under det är just lärarna och attityden som finns där.
Lärare, sjukskötare och psykologerna kvalitet är låg och med det så menar jag att det är lat arbete.
Språk lärarna ger av känsla att de enbart finns där för att skolan inte hittat bättre och elever som tagit 3 år av ett språk innan gymnasiet har sett det en hård decline på lektionernas kvalitet med lat arbete och undervisning med prov som inte blivit täckt under lektionstid. Flera av elever har gått från att ha A i betyg, till att blivit underkänd eller fått E.
Okoordinerade uppgifter mellan lärare vilket lämnar elever drunknande i inlämningar eller prov tillfällen.
Lärare blir sjuk och borta och skolan bidrar med ohjälpsamma vikarier men ändå ger ut uppgifter som kräver en ordentlig genomfört lektion.
Psykolog som utger en ”jag vet allt” känsla och istället för att motivera och hjälpa elever till att prata så stänger de ner dem och får de släppa sitt hopp om att få hjälp.
Samt att tiderna som man får med dem aldrig riktigt är passande och kräver antingen att man är där efter skoltid eller under skoltid och får frånvaro av lärare på respektive lektion.

Ifall en elev är borta så ligger det krav på nämnd elev att ta reda på vad som har skett under lektionen samt komma ikapp men! Ifall en lärare är borta så ligger de inget krav på de att utge material eller hjälp samt att man icke får nå ut till dem för de är ”sjuk”.
Logik?
Hur som helst så är detta min och ett flertal andra elevers upplevelse av skolan samt lärare och trotts detta inte inkluderar varje anställd på skolan så får det inte bara bli overlooked och accepterat.
Elev
6 maj 2022

Samhällsvetenskap

Bra skola

Jag tycker det är en väldigt bra skola med snälla lärare och bra lokaler. Med tanke på att det är så stort kan 10 min rast bli lite kort när det tar typ 8 min att gå från ett klassrum till det andra. Bra träning med trapporna.
Elev
24 apr 2022

Helt ok beroende på vilken linje man väljer

Skolan är bra, men beroende på vilken linje man går, som investerar de mesta pengarna in i vissa linjer. Estet och stylist linjerna får otroligt mycket pengar och bra grejer. Så beroende på vad du vill gå, så är det en bra skola
Elev
4 apr 2022

Natur

Många bra lärare och elever!

Mitt omdömde dras ner lite då jag hade en Sam lärare i 1an som verkligen gav betyg efter tycke i vår klass. Ska inte behöva vara så.
Föredetta elev
19 jan 2022

Samhällsvetenskap

Väldigt dålig upplevelse

Miljö som ej uppmanar till personlig utveckling. Trångt och antisocial miljö.
Elev
18 dec 2021

Estet bild och form

Wargentin från en LGBTQIA+ elevs perspektiv

Generellt ok skola, mer trappsteg än elever dock. De tillåter dock att våldtäcksmen ska gå där. LGBTQIA+ och klädstil-acceptansen bland lärare är ganska ok, önskar att man kunde säga samma sak om de flästa eleverna.
Elev
9 dec 2021

humanistiska programmet

bra skola

en mycket bra skola där man känner sig trygg och uppskattad
Elev
4 okt 2021

super bra

skolan är super fin och jätte snälla lärare
Elev
10 sep 2021

:):)!!!

Älskar att det är en så stor skola men största problemet enligt mig är den stora variationen på lärare (hur bra de är på att undervisa). Det finns sjukt duktiga lärare som jag lär mig hur mycket som helst av men i andra ämnen kan läraren vara helt flummig och sen för hård med betygen.

Ett till minus är att samhälle har ett separat hus, även fast vi har lektioner och lunch inne på ”stora skolan” så blir det ändå inte samma sak. Det blir massa spring att gå mellan byggnaderna och KALLT och BLÅSIGT ca alla 4 årstider helt ärligt. Tycker dom borde bygga en tunnel under :(((.

Aja välj wargen om du älskar att gå 10 tusen trappor och att se alla dina gamla haff inom 20 sekunder i matsalen.

Jag som älskar miljöbyte tycker också det är kul att skolan är stor och att man har lektioner lite överallt.
Elev
20 aug 2021

Ekonomiprogrammet

Okej skola

Byggnaden är mycket stor och fin, fräscha lokaler och klassrum.

Skolmaten är ganska bra, minst två rätter erbjuds varje dag med olika tillbehör och grönsaker.

Jätte bra elevupsökande team, två jätte fina personer som verkligen bryr sig om alla elever. De får en att känna sig jätte välkommen och trygg och ser till att du aldrig känner dig ensam.

Det dåliga i skolan skulle nog vara lärarna, pga skolan är så stor gör det att det blir svårt för lärarna och hinna med alla elever, de har inte tid för alla elever vilket gör det jobbigt för en som elev. Vissa lärare är jätte bra men vissa lärare är jätte problematiska, säger problematiska saker och inte alls duktiga på att undervisa.

Ett stort problem på skolan är rasism av personal, det är inte sådan direkt rasism men mycket förutfattade tankar som gör att man kan känna sig utpekad eller ogillad av vissa lärare.

Det största problemet med skolan är ******* ** *****************, han har en oerhört otrevlig ton och beteende. Han är också en av de mer problematiska arbetarna på skolan som har rasistiska förutfattade meningar om invandrare. Han tar sin roll som rektorn på ett mer diktatoriskt sätt och är olämplig som rektor enligt mig.

Annars är skolan mycket fin, men trevliga elever och lärare. Jag är glad över att gå på wargentin och är nöjd med mitt val❤️

SIDD NOTE - är man en elev med speciella behov, exempelvis ADHD kan skolan vara jätte jobbig.
Föredetta elev
29 maj 2021

Samhällsvetenskap

De bryr sig inte

Skolan struntar egentligen i hur elever mår så länge de gör skolarbete. När en elev tog självmord skickade de ut det på sin hemsida istället för att komma ut i klassrummen och berätta. Detta ledde till att flera elever gick runt i chock, och jag som är en ganska liten person fick försöka hålla upp en tung på 1,89 för att denne inte skulle falla i marken. Elevhälsan säger att de inte kan göra något när elever blir misshandlade av sina respektive och lägger istället ansvaret på elevens vänner att få den att söka hjälp någon annan stans. Och mycket mycket mer.
Elev
20 jan 2021

Wargentin

Trevlig atmosfär och god mat. Situationen i samband med covid-19 hanteras ordnat och bra trots att distansundervisning gäller.
Föredetta elev
8 jan 2021

Mentalsjukdom? Ut!

När en elev ((för flera)) inte ha det så bra runt om sig så bryr sig inte skolan om det. Utan det dem tänker ska hjälpa är att sätta mer press på eleven för att se till att den måste droppa ur. Elever som behöver lite mer support/hjälp pga diagnoser elr en mental sjukdom så trycker dem mer på eleverna om att dem inte kan och att det inte äns är värt att försöka pga dens diagnos. I hel het så tänker dem mer på att tjäna in pengar än att eleverna ska faktiskt lära sig för få den hjälp som dem behöver.
Elev
4 jan 2021

Fin skola

Fina och fräscha lokaler och korridorer. God lunch med många alternativ. Lärare är okej
Elev
2 jan 2021

Helt okej.

Antalet elever på skolan gör att man i många fall känner sig bortglömd av lärarna.
Vissa är duktiga på att inkludera och se till så att alla elever förstår & får bästa möjlighet till att utföra sitt arbete så bra som möjligt, men med många lärare känner man sig bara som ”en i mängden” av alla dem som ska betygsättas.

Synd att samhällsprogrammet bytt hus & nu håller till separat från resten av skolan. Man känner sig lite utanför, själva grejen för många som börjar på Wargentin tror jag är att det är en stor skola med möjligheten att lära känna nya människor. Man blir lite begränsad när man är i en helt annan byggnad till skillnad från de andra programmen.

Skolmaten är okej. Finns alltid mer än en rätt att välja mellan. Även det vegetariska är oftast rätt gott.

Skolhälsoteamet är mycket bra! Tar elevernas hälsa på stort allvar & har samtal i klasser om utanförskap och psykisk ohälsa. Behöver man hjälp får man det.

En helt okej skola, med vissa nackdelar. Skiljer sig nog från program till program.
Elev
31 dec 2020

Skolan kan vara bra och mindre bra.

Skolan är rätt så stor, tror de är största gymnasieskolan i Östersund, trots att skolan är indelad i 2 byggnader är de extremt många elever i varje byggnad. Att de finns många elever på denna skola anser jag bara är bra eftersom de visar på att folk anser den skolan som den bästa skolan. Skolan är fräsch och man känner en trygghet av och komma dit. Man vet, iallafall jag att man inte kommer bli dåligt bemött av folk personligen.
Elev
28 dec 2020

Hjälpen är ok.

Skolan är okej. Många lärare vill hjälpa dig vilket är bra, men jag känner inte att jag kan gå till lärarna och berätta att jag ligger efter i en uppgift för det blir kaos och så måste man gå till någon specialpedagog.

Jag valde även fel linje och valde inte att byta för änns 3 veckor in och det var försent så kommer förmodligen f:a skolan och göra alla i min familj besviken :) (personal problems). DU MÅSTE VÄLJA RÄTT LINJE, JÄVLIGT STRESSIGT!
Elev
23 dec 2020

Hejhej ja går på wargen

Bra å så vidare, lite trögt dock att vi som går samhälle har en separat byggnad samt annan mindre matsal
Föredetta elev
23 dec 2020

Inte de ja hade vela gått på.

Denna skola är de zu verkligen kan tänka på när du tänker att du lätt kan hamna utanför och lärarna inte hinner med alla för man är för många och dem tar in för många elever så det blir aldrig en lugn miljö på deras händelse.
Visar 30 av totalt 58 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen