Omdömen

2.8
Baserat på 20 omdömen och 153 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
14 maj 2023

Natur

Undvik denna skola!!!!!

Börja aldrig i detta gymnasium!! Bli inte lurad av skolans fasad, den ser modern ut men lokalerna är inte alls som man förväntar sig. Dessutom bryr sig inte lärarna om ditt välmående och favoriserar otroligt mycket, så betygen bygger på hur mycket lärarna gillar dig inte på grund av dina akademiska kunskaper. Så om du nu ska välja gymnasium rekommenderar jag inte alls att du börjar i Järfälla gymnsium.
Annat
6 jul 2022

Särskomegymnasium

Hur är det med särskolegymnasium? Är det okej?
Tacksam för svar
Föredetta elev
30 mar 2022

Natur.

3/5 om man inte räknar med eleverna.

Tyckte tyvärr inte om skolan. Jag gav den en chans i en termin, men i början på andra terminen stod jag inte ut. Jag tyckte att det var stökigt i korridorerna, lärarna var ganska röriga och kom sent ibland och höll inte koll på klassen. Sedan verkade eleverna inte vara speciellt intresserade av att lära sig och och var inte speciellt snälla, vilket såklart inte är skolans fel, men efter ett par mordhot och en ansökan om att sluta på skolan så tror jag att de tog tag i det. Dock gick kontakten efter det dåligt och de har inte kunnat följa det vi gemensamt bestämde att de skulle hjälpa mig med nästa gymnasium och även inloggning. Sammanfattningsvis så var skolan okej. Det fanns många aktiviteter och grupper man kunde vara med i som kör till exempel. Lärarna var generellt ganska röriga och hade inte riktigt kontroll över klassrummet, men det fanns några guldklimpar. Närvarocoachen var jättebra och var inkluderande och pratade och var trevlig mot eleverna i korridorerna. Eleverna dock, är en annan historia. Några av de värsta jag träffat.
Föredetta elev
18 jan 2022

Bästa skolan!

Skolan har väldigt bra och trevliga lärare som är kunniga i sina ämnen! Gemenskapen mellan eleverna är bra och man känner sig hemma, det är skön stämning. Maten är god och matsalen jättefin efter ombyggnaden! Skolan är superbra på UF-företagande! Jag trivdes superbra!
Föredetta elev
18 jan 2022

Ekonomi ekonomi

Utmärkt

En väldigt bra skola men genuina lärare som verkligen vill se sina elever lyckas. En skola där man har mer än bara en ”lärarrelation” till sina lärare utan även som vänner. Även en mycket stor skola med bra utrymme.
Elev
18 jan 2022

Ekonomiska programmet

Sök ekonomiska programmet

Sök ASAP den ekonomiska programmet för att du kommer inte ångra ditt val. Jag gick ut denna programmet förra året med mycket erfarenheter och glädje och är super nöjd. Alla lärarna som undervisar den ekonomiska programmet är väldigt kunniga på sina ämnen. Speciellt Lena Landberg som har ansvaret över ekonomiska programmet
Elev
18 jan 2022

Ekonomi

Bra skola

Programansvariga för ekonomi programmet Lena är den bästa läraren, hjälper alltid, motiverar än och stöttar än. De andra lärarna var också bra men förutom en , han hade svårt att se skillnaden mellan person och kunskap och därför blir det 4 stjärnor. Studievägledare ”Polle” var den bästa studievägledaren. Han har alltid koll och svar på de frågorna jag hade. Trevligt bemötande och genuint intresserad av att hjälpa än. Skolmaten var katastrof dock. Mycket vegetariskt och äcklig mat. Ibland skulle man inte kunna se skillnaden på vår mat och hundmat. Gordan Ramsay skulle bli tokig om han smakade maten och skolan behöver en kitchen nightmares snabbt
Föredetta elev
18 jan 2022

Ekonomi ekonomi

Grym skola och bra lärare!

Nästan alla lärare vill ditt bästa vissa lärare stannar frivilligt och hjälper till med exempelvis matte om man behöver extrahjälp. Vi har till och med personlig kontakt med vissa lärare och har deras nummen, vilket gör att man verkligen känner gemenskap!
Elev
26 aug 2021

järfälla gymnasium

det är en väldigt bra skola som jag rekomendErer
Elev
12 jun 2021

Naturvetenskapligaprogrammet

Sök hit bara om du är tvungen!!

Jag har varit en elev på den här skolan i 3 år och tagit studenten 2021. Dessa tre år har varit hemska där jag har hatat på skolans flesta personal. Har blivit mobbad första året och personalen lovade att hitta mobbarna m3d hjälp av kamerorna och prata med de men jag fick reda sen på att kamerorna inte ens fungerar! Har gjort så mycket ifrån mig från 1:an tills jag slutade och ändå blev orättvist bedömd trots att jag presterade på fördjupad nivå i de flesta ämnena och alltid fixade mina texter enligt det som läraren bad mig att ändra. Det finns några väldigt väldigt snälla lärare som gör allt för din skull men de är få tyvärr. Det har liksom bara varit jobbigt!
Elev
13 dec 2020

Extremt korrupt och tydliga prioriteringar

Valde skolan med syfte att den låg nära och skulle utmana mig estetiskt, då dem pushar att den estetiska linjen har hårda krav ”en av dem få SPETS estetiska linjer i hela Sverige”. Ja dem har lite högre krav för antagningen, men 90% av all undervisning hade jag redan lärt mig på egen hand i 9:an. Den estetiska linjen är mycket prioriterad bortsett från andra linjer. Detta drar inte bort från det faktum att många av våra lärare har lata och orättvisa undervisnings-metoder. Otrygg för de som inte passar in i ”orten”-stereotypen.

Detta omdöme skrivs under Covid-19 pandemin, något som gjorde det extra tydligt hur korrupt skolan är. Som elev får du reda på att skolan ska övergå till distans om flera elever/lärare har bekräftat fall av coronavirus. Man går och tänker att man är säker, eftersom rektorn ej gått ut med att det finns fall av Covid-19 i skolan. Senare får man reda på att det visst finns en stor mängd smittade elever. Inte för att rektorn gått ut med det, utan via andra elever som har större sociala nätverk. Vi tar upp detta med lärare som heller inte fått reda på att det finns smittade elever. Det vill säga är det endast mellan smittad elev och rektor som orden far.

Djuplodar man i detta så kan man dra slutsatsen att skolan inte vill att föräldrar/lärare eller elever ska ha ett eget val i vare sig dem vill ta hem det dödliga viruset eller ej.

Många uppgifter utpumpas utan någon hänsyn till att andra lärare gör detsamma, hög belastning på den mentala hälsan.

Otrevlig miljö. Låt inte denna skolas ”pride-säkra” bekräftelse lura dig. Lärare må vara av den icke-homofobiska typen, men många av eleverna är långt ifrån det.

Som körsbär på toppen av det hela, vill jag nämna den lilla procenten obehagliga lärare som vandrar omkring i skolan. De må vara få, men en ända obehaglig händelse är svår att glömma. Bland annat arbetade en idrottslärare med 0 respekt för personligt utrymme här. Samma lärare gav obehagliga komplimanger på utseende och var envis med att demonstrera rörelser med fysisk kontakt. Detta togs upp på utvecklingssamtal med bortförklaringar som svar. En annan lärare var envis med att ha alldeles för stort intresse i vissa elever. Ett citat från en konversation jag och min klasskamrat hade med denna lärare, ”Ni är esteter va? Det syns.”

Sammanfattning. Rektor som håller undan viktig information. Äckliga lärare och miljö. Brist på problemlösning. Icke-kunniga lärare :)
Elev
7 dec 2020

Dålig skola börja inte

Hej jag går nu årskurs 3. Skolan är skit. Lärarna hjälper inte ett dig med arbetet. När man frågar efter hjälp så vill dem inte hjälpa o de snackar bara skit. De får en att verka inkompetent framför hela sin klass och skämmer ut en. När man går till flera lärare för att försöka få hjälp säger dem bara gå tillbaka till ursprungs läraren.

Förutom detta så är de en del äckliga pedo lärare som kollar in en och pratar med en på ett sätt så att man blir obekväm. Som man ger signaler till att nej hej jag är inte intresserad av dig. Men fortsätter att prata med just dig och ingen annan. En lärare som hela tiden försöker veta om ens liv och hittar minsta lilla anledning att prata med en. När man har sakt snälla kan du backa av som inte backar av. Sen när man tar upp med sin mentor att man känner att man blir sexuellt trakasserad. Får man ett nej du överdriver.

Detta är en skola där du som kommande elev inte kommer få hjälp med något. Där du som tjej kommer ångra varje dag att du valde denna skola.

Sen lektionerna är fyllda med elever som inte är tysta eller har respekt för lärare och elever. Där eleverna pratar och pratar och är aldrig tysta. Lärarna tar inte häller tag i detta och försöker hjälpa till med arbetsron.

Förutom detta kommer du få 5 prov på en vecka vilket inte är okej. Max gränsen vid varje skola är 3. Men i denna skola finns det inget du kan göra än att bita ihop med livet och försöka klara dag för dag.

När du meddelar lärare att du blir mobbad under en längre period. Cirka 6 månader finns ingen plan om hur mobbningen ska bort. De är bara du på egen hand
Föredetta elev
30 aug 2020

Okej skola

Lärarna är bättre än förväntat men lunch är riktigt dålig. Skolmiljön är dålig och lunchstället är äckligt
Elev
19 jul 2020

Hemskt skolan ansök aldrig!!!!!!!!!

Man kan ej känna sig trygg på skolan
Yasmin Baydoun
Elev
6 mar 2020

Järfälla gymnasium

Ingen borde börja här lärarna bryr sig inte om eleverna och dom hjälper bara dom som är A barn. Allmänt skit skola.
Elev
10 dec 2019

Rekommenderar ej om skolan ligger långt bort

Lärarna ger as stränga betyg, de ger en piss betyg bara för att man lät osäker på en fråga på provet och de bara språkegenskapen på skillnaden mellan E och ett C

De ändå positiva jag kan finna med skolan är att den ligger nära, annars snälla välj inte den här skolan så kan den förengångskull gå i konkurs
Elev
30 nov 2019

Skolan är hemsk.

Skolan är jätte dålig mycket stök i korridorerna. Jag mår dålig och känner mig inte trygg i skolan.
Elev
30 nov 2019

Skolan är dålig och korrupt

Skolan är som utvinna kommunist i verkligheten. På både öppet hus och rektorn får se skolan se bra ut, men när du kommit in (det Är omöjligt och inte komma in) så lever du på allt det minsta hoppet det du har kvar.
Det är en så kallad ”orten skola” där nykomlingar prioriteras istället för eleverna.
Så när du går till ett annat klassrum på några korridorer så kan du inte ett ord på svenska.

Skolan satsar mycket på tryggheten enligt rektorn och dem så håller i ”Trygghetsgruppen”. Saken är gruppen är onödigt förutom gratis frukost+kaffe på en dag där du kunde få sovmorgon.
Kriminaliteten på skolan är relativt hög; polisbilar brukar så utan för skolan en gång i månaden. Dessutom har jag blivit erbjuden att få och att köpa narkotika under skoltid.

Ledningen är helt korrupta för att de inser inte att deras handlingar kan inte göra alla glada. Utan gör bra jobb, river det bygger upp ett annat inser att första jobbet är nu underbemannade och skaffat en kort tids lösning... osv
Ledningen är under budget och där
Anliter vad som för att fylla ihop läror hålen. Och inte inser att dem lärare kan inte sina ämnen de undervisar.
De lärare som är bra jobbar 150% och hamnar snart in i väggen. När en lärare gör det eller blir allvarligt sjuk så har dem inte bemanning eller ledar styrkan för att skaffa en lärare. Det menas att resten av kursen avbokas och flyttar fram till nästa årskurs.
Detta hände med min svenska 2.

Ifall du har läst denna rant så tackar jag dig för att lagt orken.

Sammanfattningsvis är skolan en ”ortenskola” där ledningen är korrupt och de lärarna som är bra Jobbar 150% och dem dåliga kan inte sitt ämne.

Mvh
”Skolan är ju nära”
Sinem Kaya
Elev
24 nov 2019

Inte en bra skola!

Jag går nu sista året i Järfälla Gymnasium. Var ska jag börja? HELA SKOLAN ÄR KAOS! Lärarna är så snåla med betygen och det finns vissa omogna elever som stör under lektionstid. Skulle verkligen inte rekommendera den här skolan till någon.. Så länge personen inte vill söka till en stökig skola:)
Elev
11 maj 2019

Bra skola!

Trevlig skola! Gick ut 2009! Fick en bra utbildning. Särskilt kommer jag ihåg klassresan till Dublin där vi fick chansen att se mer :)

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen