Omdömen

3.9
Baserat på 155 omdömen och 1372 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Annat
22 apr 2024

Dålig skola

Börja inte här! Vinstdrivande friskola som kränker elever.
Annat
26 mar 2024

Så man spyr

Bedriver sekt verksamhet
Annat
26 mar 2024

Dåligt

Extremt dåliga på konflikt hantering. Favoriserar elever och använder sig av syndabockar.
Elev
3 dec 2023

Börja här!!

JENSEN grundskola Göteborg är en skola som strävar efter höga akademiska standarder och disciplin. Skolan har ett tydligt fokus på att skapa en trygg och studieinriktad miljö för sina elever. Skolans läroplan är utformad för att utmana eleverna och hjälpa dem att nå sin fulla potential. Skolan har en stark betoning på disciplin och studievanor, vilket återspeglas i skolans höga nivå av akademisk prestation. Skolans lärare är högt kvalificerade och engagerade i sina elevers framgång. Skolans elever uppmanas att vara ambitiösa och arbeta hårt för att uppnå sina mål, skolans elever är stolta över sin skola och uppskattar den höga nivån av disciplin som förväntas av dem

Sammanfattningsvis är JENSEN grundskola Göteborg en utmärkt skola som ger eleverna en trygg och utmanande miljö att lära och växa i. Skolans fokus på disciplin och akademisk prestation återspeglas i den höga nivån av framgång som dess elever uppnår
Elev
21 sep 2023

Skola är bästa skolan!!!!!!!! börja här.

Jag tycker att skolan är helt utmärkt om du vill lära dig saker! dom har bästa studieron dom bryr sig om sina elever dom har även vunnit pris för bästa skolan i Sverige så om du vill få bra betyg/utbildning börja här för detta är verkligen en skola för dig som gillar att studera gillar mycket studiero och framförallt satsar högt.
Föredetta elev
13 jun 2023

Jättebra skola

Gick nyligen ut nian där och har haft några så bra högstadieår pga skolan! Hamnade i en väldigt fin Klass men tyvärr var det (som vanligt) först i nian man faktiskt märkte av det och började umgås med varandra på riktigt. Lärarna är väldigt engagerade (de flesta iallafall) och är verkligen inte så stränga som man eventuellt först tror. Då skolan är väldigt liten med få lärare får man, som dom säger, en väldigt fin och nära relation med både elever och lärare.

Jag tycker att jag har blivit stöttad och uppnått mina mål, men det kan vara värt att nämna att jag alltid har haft det enkelt i skolan. Vet dock om att flera som haft det lite svårare för vissa ämnen klagat betydligt mer, vilket är förståeligt.
Föredetta elev
18 mar 2023

Engagemang, värme och gemenskap

En riktigt bra skola. Gick på skolan för 4 år sedan. Kom från en kommunal skola innan där det var ”skamligt” att lyckas. Alla skulle alltid vara på samma nivå.

När jag började på Jensen ändrades hela min utbildning. Jag kom till en varm och välkomnande klass med mycket höga ambitioner. Lärarna fanns där från första stund och hjälpte eleverna att nå sin fulla potential. Detta hjälpte mig att utvecklas till mitt ”bästa jag”. Minns en gång när jag haft svårigheter att förstå fysiken. Då stannade en lärare kvar efter arbetstid och förklarade för mig så att jag förstod. Bara av att ha känslan av att ens lärare stöttar en fullt ut och trodde på mig, fick mig att börja tro på mig själv.

Skulle inte säga att skolan är till för de elever som ”bara vill gå i skolan”, då det är ett högt tempo och mycket fokus på att förbereda eleverna för att lyckas i framtida studier. Eleverna får även själva ta ansvar för att strukturera och planera, vilket kanske inte passar alla elever?

Men vill egentligen säga tack till denna skola. Idag studerar jag på högskolan och har hade det inte varit tack vare denna skolan med fantastiska lärare och elever så vet jag inte om jag hade varit där jag är idag. Ser fram emot när jag får sätta mina barn på denna skola i framtiden☺️
Elev
19 jan 2023

Börja på egen risk.

Jensen är en skola med mycket höga krav, men de ger möjligheter att komplettera. De går även igenom hur man ska planera sitt plugg m.m. Lärarna är mycket stränga med att man inte får använda mobilerna i skolans områden även matsalen som ligger i en annan lokal, var försiktig! Annars kommer den hamna hos rektorn och din föräldrar måste komma för att hämta den. Det är mycket presentationer och man ska även hålla tal i 8:an framför båda klasserna (ungefär 60- 70 pers). Många aktiviteter under skoltid som till exempel en 18 km lång gångrunda eller friidrottsdag där alla måste delta. Annars är det alltid tyst i klassrummet, ingen mobbning och de flesta lärarna är intresserade av att lära barnen. Varning för gullig mattelärare och sur NO lärare i 7:an-8:an. Maten är lite bättre än den vanliga, då vi också får äta i en restauranglokal. Det är 10 min långa raster mellan lektionerna, då den ända tiden man kan VILA är på lunchrasten. Skolan är liten så man har inte alltid nån stans att sitta. Mycket social matgubbe. Om du är en tidsoptimist och har lite social fobi som jag, är denna skola kanske inte bästa valet, men man vet aldrig! GLÖM ALDRIG DIN LÄSBOK, annars får du skäll. I alla fall börja på egen risk.
Föredetta elev
17 dec 2022

Jensen supporter!

Jag har själv gått på jensen och tycker det är en fantastisk skola! Mina lärare är som mina föräldrar jag aldrig haft!! Nu när sitter jag på schilerskas furry club och läser all denna skit om Jensen blir jag förbannad!! Det finns inte en enda dålig grej om denna skolan! Börja på Jensen idag!
Elev
15 dec 2022

Bästa lärarna

Bästa skolan man kan gå på. Man känner sig jätte trygg. Lärarea är så snälla och fokuserade på att lära just dig ett ämne. på min förra skola så kände jag verkligen att läraren kände sig tvungen att vara där. hon sa oftast "oavsett att ni prata så får jag mina pengar". Så är det inte här. Börja hät, tacka mig senare
Elev
15 dec 2022

VÄRDENS BÄSTA SKOLA

jag gillar jensen det är strängt och bra man får gå på många roliga aktiviteter och äter jätte god mat.
Jag reckomenderar denna skola
hoppas ni söker hit lycka till
Elev
15 dec 2022

väldigt bra

Jag tycker skolan är väldigt bra, Eftersom att det är bra för det är lugnt på skolan, Det är bra för det är mycket läxor och prov och det är bra för då lär man sig mycket. Det är väldigt bra eftersom att om man har svårt för något ämne får man extra hjälp med just det ämnet/ämnena och det tycker jag är bra för då hänger man med och tillslut blir man jätte bra på det ämnen man kanske inte är jätte bra på innan.
Elev
15 dec 2022

Ärlig bedömning på Jensen Grundskola Göteborg.

VÄRLDENS BÄSTA SKOLA HABIBI!!
VÄLJ DENNA SKOLAN OM DU VILL HA KUL VARJE DAG OCH OM DU ÄLSKAR MATTE!!!!VÄRLDENS BÄSTA LÄRARE HÄR ASSÅ RIKTIGA HABIBIS ASSÅ VÄLJ DENNA; VÄRLDENS BÄSTA SKOLA!!!!!!!!!!!!!!!!JAG MÅR SA BRA HÄR! DET ÄR SVÅRT ATT FOKUSERA IBLAND FÖR ATT ALLA HÄR ÄR SÅ VACKRA HABIBIS!!!!!!!!!!!!!! ALLA ÄR BÄST LOVE YOURSELF; DET ÄR VÄLDIGT VIKTIGT MED SELFLOVE CUZ GURLLLL U ATE THAT SCRUMDILLEYUMYUM DE BABABAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JAG LÄR MIG SÅ MYCKET OCH MINA LÄRARE ÄR SOM MINA FÖRÄLDRAR.... för ja, så är det bara! men men GURL LOVE THIS SCHOOL AND LOVE URSELF GURRLRLLLLLLL BÖRJA HÄR OM DU VILL TRÄFFA MATERIALLLLLLLSSS PURRRI PLUS MATEN ÄR SÅ F:ng GOOD LIKE CAN I EAT THE WHOLE HOUSEEEEE AHAHHAHAHAHHHA PURRRR!!!!!!!!!!!!
Elev
15 dec 2022

JENSEN HABIBI SKOLA

Jag tycker Jensen är så fantastisk skola! Lät dig snabbt och enkelt (för att Louise är där😍 ). Louise är så fin varje dag jag kan erkänna att det är lite svårt att fokusera på matte lektionerna... Jag får fjärilar i magen 😅 Jag tycker denna skolan är habibi material. Speciellt rektorn😙 Jag föddes själv i en container men mina coacher har hjälpt mig att känna mig bättre!😛
Förälder / Vårdnadshavare
13 dec 2022

Bästa skolan

Jag ville skriva detta som förälder som själv har suttit och läst kommentarer här på School Parrot. Väldigt lätt att bli påverkad och orolig vid val av högstadium för ditt barn.
Jag vill nämna att vi inte kunde ha valt en bättre skola än Jensen grundskola. Vi var oroliga för mängden läxor och den något mer stränga studietekniken som de har på Jensen jämför med Göteborgs stad och vårt barns gamla skola.
Men med tanke på hur vårt barn var INNAN de började visste vi att detta skulle bli perfekt. Vårt barn tyckte faktiskt om att studera men fick aldrig studiero och trygghet att få utvecklas i sin gamla skola. Nu får hon det.
Lärarna ger så mycket stöd och planeringshjälp och de har en så härlig relation till barnen som känner sig trygga med studierna.
Visst är det ett högt tempo och helt ärligt...ansök inte om ditt barn inte är villig att kavla upp ärmarna och kämpa. De ska vara villiga att gå till läxhjälp när skoldagen är slut. De ska vara villiga att lyssna på lärarna. De ska vara villiga att njuta av studieron. Inget onödigt tjatter på lektionerna...för ingen annan tycker det är "coolt" att prata när läraren pratar. På denna skolan är det faktiskt "coolt" att plugga :-)
Här ger man lärarna respekt och man ska kunna planera mycket av sina läxor själva -men alla får verktyg att lyckas. Mentorerna har daglig dialog med eleverna och går det dåligt på ett prov är de där för att hjälpa till med att lyckas på nästa.
Vårt barn älskar sin skola. Verkligen älskar den. Hon längtar till skolan på lovet?? Jag menar...det är toppbetyg,bara det, i min åsikt.
:-)
PS: mina två minuspoäng gav jag till utomhusmiljön som är ganska liten men som jämnar ut sig då man har alla fina parker runt omkring i närområdet.
Elev
28 sep 2022

👌bästa skolan👌

En jättebra skola för den som vill ha bra arbetsro och bryr sig om skolan. Jättebra arbetsro, och lärarna jobbar på ett väldigt bra sätt för att få sina elever till de bästa! Jag förstår till 100% att denna skola är både årets Jensen enhet och bästa skolan i Sverige just nu. Jag rekommenderar denna till 110%
Elev
19 sep 2022

jensen tycker jag är bra

Jag har inte gått på jensen så länge, men än så länge är den bra. Mycket plugg och läxor, ja. men man blir van.Tips! plugga på biblioteket brevid eller va kvar på läxhjälp.

Lärarna är okej några strängare än andra och vissa bättre än andra på att lära ut. Vissa lärare är oklara om vad man har som läxa och vad man ska göra.
Bra studiero.
Dock så är skolan väldigt liten med ganska mycket elever på den ytan så det blir svettigt och varmt. Jag har verkligen lärt mig mycket och nu märker jag hur DÅLIG min förra skola var. Dålig skolmat, har lagt mycket pengar på hemköp brevid p.g.a skolmaten som är snarligt kattmat, men brödet är gott! Måste köpa något på hemköp för att klara av dagen. Mitt schema tycker jag är bra.
Lärarna har planerat allt för terminen, vilket är toppen.
"Campus" är väldigt smart där man ser alla prov och läxor osv för veckan och framåt
Elev
19 sep 2022

BRA! REKOMMENDERAR!

Jag har gått på Jensen i ca 1 år. Ni som är som mig och gillar att läsa recensioner har nog läst några själva. Många beskriver den som hemsk, men det skulle jag verkligen inte påstå att den är. Visst, det är mycket läxor och prov. Men om man jämför med vad jag lärde mig på min förra skola och här är skillnaden enorm. Lärarna här är utbildade, engagerade och väldigt empatiska.

I början var det givetvis jobbigt att allt kom som en smäll med allt plugg osv, men man VÄNJER sig, jag lovar. Och man borde inte börja där om man VET att det är mycket läxor och att man då vet att det inte passar en själv. Jag har två pappor och på min förra skola blev jag retad för det. Här har jag inte hört ett endaste pip om det. Tack vare alla underbara, uppfostrade elever!

Jag satsar hårt inför framtiden vilket för mig är väldigt viktigt, på till exemptel nordhem är lärarna sjuka varannan dag, polisen är där vart tredje timme, och elever tar live av sig.

Tänk fram åt, tänk JENSEN.

Sök in imorgon för en stabil framtid.

Tack Jensen, ni är guld.
Föredetta elev
19 sep 2022

FALSKA OMDÖMEN FÖRUTOM DENNA!!!!!

Hej! Innan jag började på Jensen var jag väldigt otaggad och inte alls motiverad till att gå där, pga alla dessa otroligt fakeade omdömen. Hur kan man ens skriva så om Jensen, like what!!!! Asså skolan hjälpte mig i nöd och lust och jag saknar den så mycket nu när jag går på Shillerska gymnasiet bara något kvarter ifrån underbara Jensen. Lärarna har blivit som mina föräldrar för mina föräldrar hatade mig ända sen jag kom ut ur mammas mage. Mycket plugg men det lönar sig, habibi for life Jensen!
Förälder / Vårdnadshavare
19 sep 2022

Bra studiero

De flesta lärarna är väldigt bra och kompetenta men kan vara ganska stränga ibland. Men det är bra studiero på lektionerna och eleverna lär sig mycket!
Detta är en skola för seriösa och studiemotiverade elever som gillar lugn och ro på lektionerna.
Förälder / Vårdnadshavare
18 sep 2022

Bästa skolan

Väldigt bra skola på alla sätt och vis.
Är glad över att mitt barn går i Jensen. Riktiga kunskaper, värderingar, normer får eleverna i den skolan.
Vilket underbart arbete utför skolpersonalen!!!!
Rekommenderar varmt Jensen grundskolan!!!!!
Förälder / Vårdnadshavare
18 sep 2022

Skola med ordning och reda

Skola som utvecklar kunskap och bygger grunder för vidare utveckling. Diversity orienterat miljö med system och struktur som utvecklar sociala kompetens av elever.
Annat
18 sep 2022

MATEMATIK

10 av elever i åk 9 har klarat gymnasial kurs i Matematik 1C med betyg A redan på på grundskolan. Det säger en del om hur hård elever arbetar och hur lärarna anstränger sig för att elever når så högt så möjligt i sina kunskaper.
Elev
15 sep 2022

Lärorik skola

Började för en månad sedan på skolan och trivs så bra! Det är alltid studiero, lärarna är bra och lär ut bra! Visst så har vi mycket läxor, men det visste jag ju när jag sökte hit och jag tycker det är viktigt med läxor. Jag har på en månad lärt mig mer än på flera månader i min tidigare skola.
Förälder / Vårdnadshavare
15 sep 2022

Toppenskola

Jag upplever att skolan är en fantastisk skola. Alla lektioner har jättebra studiero och eleverna trivs väldigt mycket.
De får massa hjälp av lärarna och de jobbar aktivt med trivsel och hur elever kan nå deras potentiella mål.
Jag rekommenderar verkligen denna skola .
Elev
1 sep 2022

Bra skola

Jätte bra skola. De försöker ge bra betyger till sina elever och utvecklar de på bästa sätt! Det är bästa skolan jag har vart på!!!
Föredetta elev
26 aug 2022

Respektlösa och kunskapslösa lärare

Jag gick på Jensen Grundskola Göteborg från årkurs 8 till 9. Vad jag upplevde under tiden jag gick på jensen var inga bra upplevelser. Andra dagen på jensen tappade jag min mobiltelefon på marken efter att skolan hade slutat, en av lärarna såg det och tog den, låste in den och berättade för mig att mina föräldrar behövde hämta ut den när dem kunde. Senare fick jag reda på att lärarna gör detta i början och är extra stränga för att sätta eleverna på plats och visa respekt för lärarna, men för elever ska respektera lärarna måste lärarna respektera eleverna, vilket dem inte gjorde. Vad jag upplevde på jensen var att regler var det viktigaste och det var det som gjorde en bra skola.

Utbildningen på jensen var inte det bästa jag har varit med om. Jag upplevde att lärarna inte hade tillräckligt mycket kunskap som krävdes för att jag som elev skulle ha dem kunskaperna som krävdes för att sedan exempelvis klara av gymnasiet. En lärare ska även aldrig vinkla något eller försöka ändra en elevs åsikt, vilket jensens lärare tydligt inte visste om. Exempelvis under nationella proven i nian när vi skulle ha prov i geografi förklarade en av våra lärare att " Det kommer antagligen vara mycket frågor om miljön eftersom att skolverket vill manipulera er att bli fu*king miljönissar"... profitionellt. Det finns betydligt fler exempel som dessa om mer än en av lärarna på jensen.

Som sagt så var min uppfattning att lärarna inte gav eleverna den respekten som man ska få som elev. När någonting hände som exempelvis när en soffa gick sönder i uppehållsrummet som inte hade övervakningskameror eller liknande kom rektorn in till min klass klassrum och berättade att han visste att det var någon i våran klass, men det kom senare fram att det var några från en annan klass.

Sättet som lärarna och rektorn behandlade elever gjorde att man kände sig underlägsen på ett sätt att man inte hade något att säga om någonting. Elever som inte hade de betyg som var förväntade upplevde jag och även andra blev behandlade annorlunda och fick ofta skulden för saker som hände, skolan hjälpte inte riktigt elever som behövde hjälp utan de pekade på dem och lärare gjorde narr av elever, vilket man sedan såg resulterade till att dessa elever inte respekterade lärarna eftersom att dem inte respekterade dem.

Detta är mina upplevelser och andra kanske hade en bättre upplevelse men om du funderar på att byta till denna skola eller sätta dina barn på denna skol för att du vill att ditt barn ska få bättre utbildning eller höja sina betyg, är mitt tips att inte gå på Jensen för att sammanfattningsvis respektera lärarna inte eleverna och speciellt inte elever som har det svårt, lärarna har inte de kunskaper som du kan få på andra skolor och man känner sig helt enkelt inte bekväm.
Förälder / Vårdnadshavare
25 aug 2022

Utmärk skola

Skolan har många bra lärare och fantastiska elever som har valt en skola där de kan få studiero och lära sig något, utan att behöva må dåligt av att det är stökigt i klassrummet. Alla är vänliga och accepteras för hur de är.
Alla elever känner sig väl mottagna och omhändertagna. Många lärare stannar kvar och sätter all deras tid åt att hjälpa eleverna att nå de mål som de själva har satt.
Skolan kan verkligen rekommenderas til alla som vill lära sig och få många vänner.
Elev
4 apr 2022

Hatar Jensen med hela mitt hjärta

Skolan är vidrig. Sök inte hit, ni kommer ångra er hårt.
Tacka mig senare
Elev
24 mar 2022

Usch. På. Er

Sämsta skolan i hela sverige.
Visar 30 av totalt 155 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen