Omdömen

3.7
Baserat på 43 omdömen och 371 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
7 feb 2024

Utmärkt

Jag tycker att denna skola är en bra plats för elever, det är lärare som är både roliga speciellt ”Engelska läraren” har jag fått höra men även En trygghet men även bra på att lära ut svåra ämnen. Jag tycker att denna skola dock kan vara en anpassning för folk som har gått en skola som har varit ”stökig” innan men jag tror själv att det bara är i början av sin skolgång eftersom att man lär sig hantera reglerna.
Elev
7 feb 2024

Inte bra skola

Själva skolan är fin och så men lärarna är inte dom bästa det förekommer ofta att de är otrevliga mot elever. Detta är något som föräldrar har svårt att märka då de beter sig helt annorlunda när föräldrar är på plats . Rektorn är också helt kass förstår inte hur hon kan ha kvar sitt jobb. Hon stängde av en elev för något hon misstänkte att eleven gjort men hade inget bevis. Dessutom så kan hon ibland anmäla elever till exempelvis socialtjänsten utan att meddela innan
Elev
21 dec 2023

Bästa skolan i Stockholm

Det är en bra skola som fokuserar på studiero och lärande
Elev
21 dec 2023

Jätte bra skola!!!!

Skolan är jättebra lärarna är väldigt snälla och man lär dig mycket och på ett bra sätt.
Förälder / Vårdnadshavare
12 okt 2023

Bra skola på Söder

Bra skola, god stämning, tryggt och mitt barn lär sig mycket.
Förälder / Vårdnadshavare
29 sep 2023

Jensen grundskola Långholmen.

Min son har precis börjat på Jensen till HT och jag är positivt överraskad hur bra han trivs. Kommunikationen mellan oss föräldrar och lärare är mycket god. God och kontinuerlig feedback från både lärare och rektor. Rekommenderar starkt!
Förälder / Vårdnadshavare
24 mar 2023

Jättenöjda!

Är supernöjd med skolan. Mycket närvarande och engagerade lärare och rektor med gott föräldrasamarbete! Efter några tuffa år för mitt barn på andra skolor blev det verkligen en nystart på Jensen Långholmen med peppande och anpassade insatser vilket gör att mitt barn nu är stolt över sin skolgång och resultat.
Förälder / Vårdnadshavare
24 mar 2023

Utmärkt skola

Fantastisk skola med inkluderande, engagerade och kommunikativa lärare. Tydlig pedagogik och fin och lugn miljö som uppmuntrar till lärande.
Elev
23 mar 2023

Börja på JENSEN

Snälla lärare, tyst på lektionerna, bra klasskamrater.
Förälder / Vårdnadshavare
23 mar 2023

Bra skola

Bra lärare, lugnt, tryggt och härlig miljö.
Föredetta elev
6 feb 2023

Skolan är toppen

Jag tycker skolan är toppen!
Elev
15 dec 2022

reckomendera till 110%

BÄSTA SKOLAN JAG NÅGONSIN HAR GÅTT PÅ. DU FÅR BRA ARBETSRO LÄRAN HJÄLPER DIG MED ALLT DU BEHÖVER. LÄRAN ÄR SNÄLLA ROLIGA MEN OCKSÅ ALLVARLIGA VISST DU FÅR MASSA LÄXOR OCH PROV MEN DU LÄR DIG VÄLDIGT MYCKET OM DU VILL HA BRA BETYG BÖRJA HÄR.
Elev
6 dec 2022

Mycket bra skola!

Det bästa med skolan är nog utomhusmiljön. Det är nära Mälaren, finns mycket skog och man får promenera runt ön på rasterna.

Eftersom det är en liten skola får man känna skolpersonalen ink. Rektorn.
Skolmaten är ganska bra, men köttet behöver förbättras.
Lärarna är bra på att undervisa och ifall man behöver mer hjälp finns det ”Läxstugor” varje vecka.

Något som jag inte gillar med skolan är nog reglerna. Det är lite konstigt att man får ha absolut inget socker och inga snacks. Känns lite konstigt för högstadiet!

I sammanfattning är jensen långholmen en bra och lung skola!
Annat
2 dec 2022

Undermåligt

Undermåligt och inte tryggt. Brist på vuxennärvaro. Betygshets.
Förälder / Vårdnadshavare
2 dec 2022

Stökig skola

Otrygg känsla. Brist på vuxen närvaro. Betygshets.
Annat
29 okt 2022

Längtar efter play s

Undermåligt. Inga rastvakter. Hårda regler men knappt konsekvenser om man inte följer dem. Bråk och mobbning. Alla som vill kommer in på skolan och lärarna måste lägga all sin tid på struliga elever.
Elev
19 okt 2022

Jensen är bra men inte för alla.

Jag har gått på jensen i 4 år, alltså började i sexan, men har nu gått ut. Under min tid på Jensen hade jag det bra, men jag tror att man måste inse att den skola är inte för alla! Det finns mycket extra regler som jag nu spå min gymnasietid inser var väldigt onödiga när man är så pass gammal att man går på högstadiet. Exempelvis fick man inte äta socker, äta i korridoren, inte gå på toa under lektionen o.s.v. Upplevde att de var för kontrollerande och jag tror man måste komma ihåg att man måste få ha en viss frihet som elev. För i och med den lilla lokalen så blev det en väldigt kontrollerande miljön vilket kanske passar yngre barn som inte vet bättre, men upplever att det är ens eget ansvar att bestämma hur man pluggar och var man äter. Därför tror jag lärarna borde förstå att hur man prioriterar skolan är ens eget ansvar och dem kan bara hjälpa till om man vill ha hlälp.

Vill dock säga att det fanns bra saker också. Min svensk och so lärare var fantastisk även om hon kunde vara lite sträng ibland, och den nyaste rektorn har gjort ett väldigt bra jobb på skolan. Upplevde även att man kom nära sina lärare i och med att skolan inte var så liten. Lokalen är också väldigt mysig och platsen där skolan ligger på är väldigt trevligt, även om den ligger lite lång bort från tunnelbanan. Det var bra arbetsro och man fick mycket extra stöd efter skoltid. Då det finns stugor att gå på där läraren stannar efter alla lektioner och hjälper än.

Se bara till att om du börjar måste du orka prestera och då måste vara okej med att ha mycket regler att förhålla dig till. Jensen är en bra skola men är inte för alla, så ha det i åtanke.
Förälder / Vårdnadshavare
30 sep 2022

Väldigt nöjd

Liten skola, små klasser. Bra ledning och engagerade lärare. Bra struktur och man blir lyssnad till som förälder. Underbar omgivning är en bonus!
Elev
15 aug 2022

Börja på Jensen

Jag har gått på Jensen ett bra tag nu.
Det är en extremt bra skola med utbildade lärare och snälla elever.
Lärarna är väldigt kunniga inom sina ämnen och hjälper alltid till när det behövs. Jag har aldrig fått vänta mer än 5 minuter på hjälp när det är lektion.

Sen jag började på Jensen har mina betyg höjts enormt mycket. Jag gick från ett snitt av C till nästan bara A.
Det finns ämne stugor som man kan gå till efter skolan ifall man behöver hjälp med en uppgift.
ämne stugorna har hjälpt mig otroligt mycket och är en av många anledningar till varför mina betyg har höjts.

Maten är också väldigt bra. Man behöver aldrig gå hungrig och det serveras alltid pasta och sallad ifall man inte gillar maten. Mackor, bubbelvatten och vanligt vatten finns också om man vill ha.

Jag rekommenderar denna skola ifall ni vill höja era betyg. Det är alltid arbetsro på lektionerna och det finns alltid någon att prata med om man behöver. T.ex skolans kurator som är extremt snäll,rolig och utbildad.
Förälder / Vårdnadshavare
3 aug 2022

Fantastisk skola!

Fantastiskt bra skola. Mycket nöjda!
Vi rekomenderar verkligen denna sola. Fantastiskt område med gröna öppna ytor. Tror den är lite dold för andra,
Elev
17 jul 2022

Inte det bästa jag har gjort!

BÖRJA INTE I JENSEN SKOLAN!! Det dummaste jag gjort under mina 13 år!!!!
Elev
8 jun 2022

Det finns bra och dåliga saker med skolan

Det är en väldigt bra skola och liten med små klasser vilket gör att det för det mästa är bra arbetsro. Lärarna är helt ok vissa är bra vissa mindre bra har en lärare nu som undervisar mig i ma/no hon är duktig men inte så kunnig det förekommer ofta att hon säger fel och elever får rätta henne. Info är oftast bra och kommer i god tid men ibland kommer ingen info alls om tex. Inställda idrotts lektioner. Inför betygsättning och på slutet av terminerna är det väldigt hög arbetsbelastning alla lärare lägger sina prov inlämningar och läxförhör de sista veckorna vilket är jobbigt och sedan förekommer det ibland att lärare lägger till saker man ska kunna till ett prov dagen innan provet ska skrivas vilket är väldigt jobbigt men k övrigt är skolan bra
Förälder / Vårdnadshavare
30 maj 2022

Exempel på baksidan av privata skolor: mycket dålig utbildning!

Ångrar djupt att vi bytte till denna skola. Stor omsättning på lärare vilket inte främjade kvaliteten på kurserna. Ett par lärare pratade mycket dålig svenska. Eftersom den är privat är man endast fokuserad på att få igenom eleverna och bombar med ”kvalitetsundersökningar” hela tiden. Mitt barn saknar grunder för flera ämnen vilket gjort att det blivit mycket tufft på gymnasiet med mycket stödundervisning. Skulle aldrig ha satt mitt barn där om jag visste vad jag vet idag och jag rekommenderar ingen att sätta sitt barn där!
Förälder / Vårdnadshavare
14 maj 2022

Liten skola, studiero i vacker miljö

Liten skola, små klasser vilket ger studiero, nära kontakt med lärare och rektor. Möjligt att sitta ute på lunchen, alltid pasta på menyn så man behöver inte vara hungrig även om man inte tycker om det som serveras. Skolan app Campus är tydlig med nedräkning för uppgifter som ska göras.
Då skolan är liten finns inga stora maskiner i slöjdsalen, finns inte heller möjlighet till experiment etc. Men den lugna miljön väger upp för ev nackdelar.
Elev
29 nov 2021

Katastrof

Jordens sämsta skola
Elev
29 nov 2021

**** ******

Lärarna proppar in alla prov och inlämningar på samma vecka men när man pratar med rektorn gör hon inget.
Man får gå hungrig hela dagarna och jättekonstiga regler.
Önskade att jag visste bättre i 5.an att inte söka hit.
Elev
10 sep 2021

Bästa skolan

Skolan är utmärkt alla behandlar varandra som en familj
Elev
19 aug 2021

Börja i jensen

Den är jättebra från lärare till rektor till elever tipsar vetkligen
Föredetta elev
2 jul 2021

Läs detta om ni funderar på att börja på Jensen!

Jag har gått i denna skola sedan den startade 2017, alltså från årskurs 6 och gick nyss ut den. Jag kunde inte vara mer glad att få slippa denna hemska skola. Under min tid på Jensen har mycket hänt, inte minst många byten i ledningen (många som också fått sparken).

Många av lärarna är okompetenta i sina ämnen och i rollen som lärare. De tar in obehöriga lärare för att möjligtvis spara pengar. Bland dessa okomptetena lärare finns det en enorm härskarteknik. Jag visste inte att man kunde sätta betyg om man inte hade någon som helst behörighet eller erfarenhet i ett ämne, kunskapskraven eller utbildning, men tydligen får man det så länge rektorn skriver under. Denna skola har bytt rektorer minst 4 gånger under min tid på Jensen. Den nuvarande rektorn har minst sagt inte koll på läget. Det finns noll koll på lärarna och vad dem gör eller hur dem betygsätter eller elevernas trivsel och trygghet. Har man frågor eller klagomål möts man med förstående men sedan händer inget och det är som att man aldrig haft samtalet.

Klimatet på skolan är väldigt hårt och mobbning är något som är acceptabelt, vilket har varit fallet i flera avseenden. Det finns ingen fungerande elevhälsoteam på skolan som faktiskt vet vad dem gör. Klimatet är kort sagt hårt. Om ni vill gå en trygg skola där man känner sig trygg och säker med sina lärare och framförallt sin mentor eller "coach" som dem kallar det, är detta helt fel skola.

Jensens koncept går ut på en rad olika saker som dem lovar att man ska få om man går på skolan. Detta är dels pulshöjande aktivitet och pp (pedagogisk promenad). Detta är bara något som ska låta fint och är i praktiken inte alls en del av vardagen. Enligt lärare ingår den pulshöjande aktiviteten i idrotten (alltså ett skolämne som alla skolor har, så att marknadsföra sig med det är ett stort skämt). "Träning för verkligenheten" och "vett och ettiket" är inte heller något vi arbetat med över huvudtaget under min tid.

Lärare favoriserar sina favortier (vilket är dem som skrattar högst åt deras torra skämt i klassrummet) och utgår från det. Dessa "favoritet" får göra och bete sig som dem vill, men dem skrattar högt och är trevliga mot lärarna så då spelar det ingen roll. Jag skulle säga att det totalt finns en eller två bra och riktigt kompetent lärare i hela den skolan. Dessa olika tester eller enkäter som elever får svara på är inte heller vidare tillförlitligt. Rektorn kommer in och säger att man ska svara så bra som möjligt och inte tänka på allt dåligt. När dem sedan framställer svaren tar dem inte upp något av det dåliga som har skrivits, utan bara det positiva för att få fram en bättre bild än vad det egentligen är.

Ett annat exempel på hur skolan döljer saker är nu under corona tider. Dem har varit så stolta och skrivit i mail till elever och föräldrar att "vi har inte haft någon smitta eller fall" fast man har hört att det bland annat har funnits lärare som varit hemma på grund av corona. Det finns fall då jag hört detta från deras ansikten i efterhand, men det är inget som skolan har gått ut med. Istället har dem blåljugit och nekat för att dem velat framstå som så bra som möjligt och inte behöva ta konsekvenserna.

För att sammanfatta är detta en riktigt kass skolan som jag definitivt INTE skulle rekommendera om ni värnar om er egen eller ert barns hälsa. Lärarna, rektorn och ledningen gör som dem vill utan att få några konsekvenser. Börja inte här!
Föredetta elev
25 maj 2021

Bra lärare men...

Tyvärr har ledningsbyte påverkat miljön på skolan mycket negativt. Det är inte alls lika transparant och skolan har fått en mycket kategorisk profil. Många av lärarna är bra men frågan är hur länge de kommer stanna. Bra lärare får lätt jobb på andra ställen.
Dåliga enkätresultat förklaras till sin favör. Mycket härskarteknik men så är det förmodligen på de flesta skolor.
Visar 30 av totalt 43 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen