Omdömen

2.1
Baserat på 29 omdömen och 260 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
21 sep 2023

Jensen Linköping omdömme

VI går i 8:an i Jensen och vill lämna ett omdäme. Skolan är väldigt dålig, vi får hemringning för att vi spela fotboll på rasten ingen bra skola. Ok lärare kunde vara bättre.
Elev
21 sep 2023

Jensen linköping skola

skolan suger, dem har ingen skolgård och extremt hårda regler
Föredetta elev
22 maj 2023

Sämst Skola Börja ej

Träning för verkligheten inom Jensen innebär sexism och termer jag inte ens får nämna utan att jag blir grovt bannad.
Föredetta elev
1 maj 2023

Skev syn på verkligheten

Helt okej, lärarna har dock en vrickad verklighetsuppfattning.
Förälder / Vårdnadshavare
5 apr 2023

Inte en skola för npf barn

Skolan kunde inte bemöta elev med särskilda behov. Anpassningar skulle "förtjänas" via gott uppförande, och föräldrar upplevde att eleven på detta vis mobbades av skolledningen för att byta skola. Ingen förståelse för elevens problematik. På Jensen vill man bara ha välartade barn, barn med funktionshinder blir diskriminerade.
Elev
18 jan 2023

Viktigt!

Jag har gått på Jensen för länge nu, och skolan prioriterar ansiktet utåt och lärarna mer än eleverna. För varje år blir det bara sämre och sämre. Samma sak om man klagar. Då får man det bara värre. En specifik lärare är inte kunnig i sitt ämne och ingen elev förstår någonting. Efter varje lov så ändras schemat och blir bara sämre. I princip så bryter VARJE elev mot så många ordningsregler de kan.

Skolan ger inte längre ut det den har "lovat". Så som jag minns det får de nya eleverna (Förutom i 6:an) Ingen inblick till skolan eller hur den egentligen ska funka.
Föredetta elev
9 dec 2022

Jensen Grodskola

Nej! Usch! Skola jättedålig. jag gått ut nu men jag är ledsen över skolan. Lärare inte ger mig anpassningen jag behövde, och jag blev mobbad av min klass. jag hör att det är lite bättre nu, men klasser samma. nej

jag går nu i gymnasie men jag kommer ihåg skolan och jag inte tycka den bra.
Förälder / Vårdnadshavare
31 okt 2022

Nöjd förälder

En riktigt bra skola med lärare och personal som är engagerade i både eleverna och undervisningen.
Elev
17 sep 2022

DÅLIG SKOLA!!!!!!!!

Skolan är dålig. Maten blir bara värre och värre för varje år. Vi har inte de bästa lärarna. Och ibland så kan lärarna gå för snabbt i sina ämnen. Rasterna är korta och dagarna är långa. När du söker till skolan så säger de att man brukar göra Pedagogiska aktiviteter eller gå på en Pedagogisk promenad. Men vi har knappt gjort det. Vi behöver förflytta oss mellan två byggnader som inte ligger nära varandra bara för att vi inte får plats i en byggnad. Vi har ingen skolgård. De har sagt att de letar efter en ny byggnad i typ 3 år men de har inte hittat en. Varje år så säger de att vi ska kanske byta byggnad på vårterminen eller när ett nytt läsår startar men inget har hänt. Vi har inte en kurator i skolan. Nu så är vår skolsköterska "kuratorn" men hon är typ bara i skolan två dagar i veckan och man brukar inte se henne.
Förälder / Vårdnadshavare
5 sep 2022

Toppen!

Jag har haft mitt barn på den här skolan i 4 år. Vi har varit mer än nöjda.
Otroligt bra studiero
Förälder / Vårdnadshavare
4 aug 2022

Bra för barn

Lärarna är coola, de fokuserar på elevernas behov. Det finns inte för många problem.
Föredetta elev
31 jul 2022

Jensen suger

Jag har gått på Jensen sen de började, alltså 2018. Rekommenderar verkligen inte skolan. Lokalerna är väldigt trånga som gör det svårt att ta sig runt. På Jensen så behöver man städa skolan varje månad för att "vi ska ta hand om den" men egentligen så har inte skolan råd med städpersonal.

Det är inte bara skolan som är dålig men även eleverna, under min tid på Jensen så har jag upplevt och sätt rasism. Lärarna bryr sig inte när rasism pågår, elever går runt och säger till exempel N-ordet eller säger något stereotypiskt om asiater på lektionerna, lärarna gör absolut ingenting om detta. Framförallt så bryr sig inte rektorn, en kille som gick i min klass upplevde rasism av vissa elever och rektorn gjorde ingenting om de.

Maten är helt ok, lokalen där vi äter är dock väldigt ofräsch, vi behövde dela den med en skola som gjorde det även svårare.

Vissa lärare är helt okej men majoriteten är inte utbildade i ämnet de lär ut. Skolan byter även lärare väldigt ofta, nästa termin så ska skolan skaffa runt 4-5 nya lärare för att 4 av våra gamla lärare byte eller flytta ner till gymnasiet.

Rekommenderar inte Jensen!
Elev
13 jun 2022

Låt ingen i din närhet gå på jensen.

Jag har gått på jensen nu i ett år och det har inte varit en bra upplevelse. Goofy
Elev
12 jun 2022

Läs innan

Jag har gått i denna skola sedan den startade 2018, alltså från årskurs 6 och gick nyss ut den. Jag kunde inte vara mer glad att få slippa denna hemska skola. Under min tid på Jensen har mycket hänt, inte minst många byten i ledningen (många som också fått sparken).

Många av lärarna är okompetenta i sina ämnen och i rollen som lärare. De tar in obehöriga lärare för att möjligtvis spara pengar. Bland dessa okomptetena lärare finns det en enorm härskarteknik. Jag visste inte att man kunde sätta betyg om man inte hade någon som helst behörighet eller erfarenhet i ett ämne, kunskapskraven eller utbildning, men tydligen får man det så länge rektorn skriver under. Denna skola har bytt rektorer minst 4 gånger under min tid på Jensen. Den nuvarande rektorn har minst sagt inte koll på läget. Det finns noll koll på lärarna och vad dem gör eller hur dem betygsätter eller elevernas trivsel och trygghet. Har man frågor eller klagomål möts man med förstående men sedan händer inget och det är som att man aldrig haft samtalet.

Klimatet på skolan är väldigt hårt och mobbning är något som är acceptabelt, vilket har varit fallet i flera avseenden. Det finns ingen fungerande elevhälsoteam på skolan som faktiskt vet vad dem gör. Klimatet är kort sagt hårt. Om ni vill gå en trygg skola där man känner sig trygg och säker med sina lärare och framförallt sin mentor eller "coach" som dem kallar det, är detta helt fel skola.

Jensens koncept går ut på en rad olika saker som dem lovar att man ska få om man går på skolan. Detta är dels pulshöjande aktivitet och pp (pedagogisk promenad). Detta är bara något som ska låta fint och är i praktiken inte alls en del av vardagen. Enligt lärare ingår den pulshöjande aktiviteten i idrotten (alltså ett skolämne som alla skolor har, så att marknadsföra sig med det är ett stort skämt). "Träning för verkligenheten" och "vett och ettiket" är inte heller något vi arbetat med över huvudtaget under min tid.

Lärare favoriserar sina favortier (vilket är dem som skrattar högst åt deras torra skämt i klassrummet) och utgår från det. Dessa "favoritet" får göra och bete sig som dem vill, men dem skrattar högt och är trevliga mot lärarna så då spelar det ingen roll. Jag skulle säga att det totalt finns en eller två bra och riktigt kompetent lärare i hela den skolan. Dessa olika tester eller enkäter som elever får svara på är inte heller vidare tillförlitligt. Rektorn kommer in och säger att man ska svara så bra som möjligt och inte tänka på allt dåligt. När dem sedan framställer svaren tar dem inte upp något av det dåliga som har skrivits, utan bara det positiva för att få fram en bättre bild än vad det egentligen är.

Ett annat exempel på hur skolan döljer saker är nu under corona tider. Dem har varit så stolta och skrivit i mail till elever och föräldrar att "vi har inte haft någon smitta eller fall" fast man har hört att det bland annat har funnits lärare som varit hemma på grund av corona. Det finns fall då jag hört detta från deras ansikten i efterhand, men det är inget som skolan har gått ut med. Istället har dem blåljugit och nekat för att dem velat framstå som så bra som möjligt och inte behöva ta konsekvenserna.

För att sammanfatta är detta en riktigt kass skolan som jag definitivt INTE skulle rekommendera om ni värnar om er egen eller ert barns hälsa. Lärarna, rektorn och ledningen gör som dem vill utan att få några konsekvenser.
Föredetta elev
2 jun 2022

Låt inte era barn gå här!

Skolan var bra i början... sen hände det något. Elever började mobba varandra lärarna ger en läxor och prov alla dagar i veckan. Maten är hemsk. Trånga lokaler. Jag hade ångest varje dag i den här skolan. Jag bytte och det var mitt bästa beslut. Jensen går att jämföra med en diktatur och jag rekommenderar ingen att gå där. Så snälla alla föräldrar som funderar på att låta era barn börja där. Bespara dem deras ångest och låt dem ha en bra skoltid. Det får dem inte på Jensen.
Elev
23 maj 2022

Om du börjar jensen så har du gjort ditt STÖRSTA misstag.

Skolan är jättedålig. Maten är oätlig. Rektorn är jättedålig, hon bryr sig inte om någon annan. Skolan är skit snål jag har gått i skolan ett tag nu och de har inte gjort något för oss elever medans lärarna åker till Stockholm. Det finns inga sittplatser och rasterna är korta. Vi får inte använda våra datorer på rasterna. Ingen arbetsro och eleverna tror att de är något stort. Vi får inte skriva och tycka vad vi vill tex på enkäter som vi gör. Om vi skriver något dåligt om skolan eller om rektorn då blir hon förbannad. Jag har mått dåligt sedan jag började på skolan. Dagarna är långa och vi har inga raster. Altså jag hade velat byta skolan alla dagar i veckan.
Elev
23 maj 2022

Välj inte den här skolan vad du än gör

Rektorn är skitdlig. Lokalerna är trånga. Rasterna är för korta. Man får knappast gå ut på dem. Man får inte ha datorerna på rasten och därför inte heller plugga i skolan som är helt sinnessjukt. Det blir kaos när alla klasser har rast samtidigt. Matsalen är en nattklubb, helt hopplöst. Man får inte tycka och skriva vad man vill på exempelvis enkäter för då blir rektorn arg. De enda lärarna som faktiskt är bra är dom som tycker att vi ska få tycka och uttrycka våra tankar fritt.
Elev
23 maj 2022

Välj inte den här skolan vad du än gör

Rektorn är skitdålig. Eleverna får tydligen inte tycka och skriva vad dom vill på exempelvis enkäter. Lokalerna är trånga och matsalen är en nattklubb. Det är kaos i korridoren när alla klasser har rast samtidigt. Man har jättekorta raster och hinner knappt med någonting. De enda bra lärarna är dom som tycker att vi borde få tycka vad vi vill om skolan och få uttrycka våra tankar. Ska du börja här måste jag varna dig för lärare som bara skäller hela tiden.
Elev
28 mar 2022

Im in love with a emo girl....

Sämsta skolan jag går på. Många av eleverna är ju dryga mot varandra och ibland blir man obekväm. Usch asså.. Någon elev tog min potatis och slängde det i vattnet! Det är ju inte okey!!!!!!! Goofy....... Jag klarar inte av det här mer. Jag byter skola.
Elev
9 feb 2022

Jag vet inte?

Varför är den dålig?

Jag glöm 💀 💀
Elev
6 feb 2022

SKIT SKOLA

Väldigt dålig skola börja inte dålig mat dålig lokal ingen skolgård inga raster ingen träslöjd man sover på alla lektioner då 95% är genomgångar folk går runt med ACAB grejer ritat på sina slitna skinnjackor med äckliga ritade saker som jag inte fattar att skolan tillåter vissa lärare har jag dock respekt för men många dåliga respekt för och gör så man inte somnar helt musiken e bedrövlig rektor lyssnar bara på lärare
Elev
2 okt 2021

Sämsta skolan, börja inte

Lokalerna är trånga och maten är oätlig, och matsalen är en klibbig nattklubb. Dagarna är långa och på rasterna hinner man inte äns byta till rätt material inför nästa lektion. Tjejer kan göra vad de vill utan konsekvenser men om killar andas lite för högt så får de kvarsittning och möte med de högsta cheferna.
Elev
8 sep 2021

Rekommenderar

Personligen skulle jag rekommendera denna skola, men endast över kommunala skolor. De elever som söker för mer och bättre hjälp pga svårigheter blir prioterade. Själv sökte jag för att kunna utmanas mer, men då blir man oftast separerad från klassen och får mindre hjälp på den högre nivån. Maten kan förbättras och lokalerna börjar bli lite trånga.
Personal
25 jan 2021

Hemskt skolan

Skolan som skolan men dom två rektor som finns där dom är hemska dom borde söka jobb på anstalten där kanske funka för dom de barn vi lär i skolan inga intagna personer så dom för göra med dom som dom vill
Elev
12 dec 2020

Bra skola

Bra skola med fokus på studiero och studier. Välutbildade lärare som är duktiga på att lära ut! Trevliga elever och förövrigt bra skola:)
Elev
24 nov 2020

Rekommenderas

Som elev på skolan anser jag den vara bra, lärarna bryr sig om eleverna och deras utveckling där man får omdömen och kommentarer där man alltid har chansen att utveckla sig inom skolämnena och personligen. Studieron är okej, men fel elever söker till skolan, ibland blir uppgifter uppskjutna för att 1-4 elever ej har genomfört den, för de som väl har genomfört den finns det extrauppgifter.

Det finns mycket disciplin, lärarna kontaktar föräldrar om något händer och skolan jobbar starkt mot kränkningar.

Rekommenderas för dig med fokus på studierna, som söker arbetsro, lugn skola som är mot mobbning eller dig som vill ha chansen att utveckla dig mer.
Förälder / Vårdnadshavare
17 sep 2020

Hög kvalité

Bra skolledning och studiero på skolan. Som förälder kan man följa sitt barns utveckling. Kan varmt rekommendera skolan.
Elev
16 aug 2020

sämst

Skolan är bara skit lärarna och rektorn suger
Elev
21 dec 2019

skit börja aldrig här

världens sämsta skola lärarna bryr sig inte ett skit dem bara skäller 24/7 o försöker bara ge alla elever så mycket skit som möjligt

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen