Omdömen

2.5
Baserat på 10 omdömen och 90 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
25 sep 2023

"Sikta mot stjärnorna!" - Sikta mot helvetet.

(VARNING - det jag har att säga är INTE PK men det är sanningen därför ska jag vara så saklig som möjligt).

Jag gick på Jensen grundskola i Uppsala för snart 8 år sedan men det påverkar mig än idag i allra högsta grad. I min skolkarriär har jag gått på många olika skolor innan Jensen då jag har flyttat omkring, även där har jag blivit mobbad men då främst utav andra svenskar och utav vårt skolsystem som ville diagnosticera och bli av med mig.

När jag först kom till Jensen så var det inte så illa, jag hade en grekisk matematik lärarinna som var sträng men rättvis mot alla, även dem som var dryga mot mig vilket var något jag kunde acceptera / respektera.

Problemen började på riktigt när jag kom upp i årskurserna och gick i den andra våningen. Tidigare hade som sagt svenskar mobbat mig vilket var en milsvida skillnad mot det jag nu skulle få uppleva.

Då jag blivit mobbad av svenskar har dem främst varit dryga och betet sig som sårande myror - man rå gråter färdigt sedan ställer man sig upp och går vidare.

De som mobbade mig nu var däremot svartingar och babbar och de hade en mycket mer sadistisk framtoning då de stalkade och tafsade på mig utan att säga ett ord, men efteråt såg jag att dem njöt av det hela som om det vore en gottpåse.

Tiden gick och jag förmedlade dessa saker till lärarna och under utvecklingssamtalen dock utan någon som helst inverkan då de bara såg mellan fingrarna på det eftersom de inte såg något problem med det då det var jag som var problemet.

Under tiden blev jag allt mer PARANOID och ARG då jag försökte värja mig mot och förutse deras attacker. Jag ville mindre och mindre gå till skolan då jag fick panikångest utav det, tyvärr var det ett måste.

Som ni kan förstå hjälpte detta inte mitt fall och min vittnesbörd emot mina mobbare behandlades som om det vore en godnattsaga, detta var det värsta jag någonsin hade upplevt då det var som om man konstaterade något i stil med:
"du upplever inte vad du upplever". I förtvivlan höll jag allt fler saker för mig själv.

Jag utvecklade nu det jag har idag i form av tics och fobier där jag i vissa situationer knappt kan kontrollera mina muskler då jag måste följa en viss ritual utav rörelser eller ljud mm för att bli "fri". Dessa ritualer kan vara så högljudda att de hörs genom hörselkåpor samtidigt som de bär en psykande kvalité mot alla i närheten. Ni skulle instinktivt vilja håna mig om ni hade sett mina tics då det ser ut som om jag har en hjärnblödning, Parkinson eller rymt från psyket.

För övrigt kan jag bekräfta att det fanns många grupperingar på skolan i vilka många var svenskar. Dessa fungerade på rasterna som skyddade bubblor / oaser mot det jag blev utsatt för.

En annan sak var skolmaten som var inköpt från "Happyfood", den var inget vidare dessutom kunde hårstrån återfinnas i maten som kom från köket. Mjölken kunde vara frusen som en isbit då man i köket varit ignorant och ställt mjölkpaketet för nära kylskåps väggen. Värst av allt är att lunchen varade ynka 20
minuter sedan var det lektion igen.

Jag vill också bekräfta att musiklektionen hade brist på permanenta musiklärare då det var en ny figur till lärare varje gång vilket gjorde det hela till en stor håltimme där man i stort sätt kunde sitta av sig / leka runt.

Avslutningsvis vill jag säga till alla er föräldrar som läser detta att hålla er son eller dotter långt ifrån denna skola om ni älskar dem, VÄND OM.

- En före detta elev.
Förälder / Vårdnadshavare
12 aug 2023

Mycket nöjd

Skolan har gjort ett ordentligt lyft sedan den nya rektorn började. Ordning och reda precis som skolan lovar
Förälder / Vårdnadshavare
19 apr 2023

Mycket nöjd

Mycket bra skola med utbildade lärare. Mitt barn får både stimulans och coachning i sitt lärande.
Elev
2 feb 2023

FATTIG SKOLA!!!! REKOMMENDERAR EJ!!

Om du är förälder så säger jag till dig låt inte ditt barn gå där.

Maten är helt okej men du får inte gå utanför skolans område, får inte gå till kiosken som ligger nära skolan, man får inte äta något som inte är från skolan. Det är också många elever som snusar inne på skolan utan att någon lärare vet så jag säger till er skolan är trash och placera INTE ditt barn här om du inte vill att ditt barn ska få ett mental breakdown.
Elev
12 jan 2022

Dåligt

Jag har gått på Jensen i snart 1,5 termin. Det ända dem bryr sig om är kunskapen och hur mycket vi lär oss. Vilket kan vara bra i vissa lägen. Men dem proppar in massa prov och läxor på en och samma vecka + att dem inte alls vill ha något slags band med eleverna.
Det var en lärare som slutade för att hen inte fick ha något vänskapsband med eleverna för att rektorn tyckte att det tog över undervisningen. Det känns också som om att rektorn inte har någon koll på lärarna och hur dem ger ut betyg mm. Maten är helt ok men man har vart med om lite blod i kycklingen. Vegetariska är gott!
Dem vill dock ha full koll på vad eleverna gör. Låsta dörrar ÖVERALLT och man får bara gå in i ett avskilt rum om man ska plugga.
Jag började där med mina vänner, och vi visade TYDLIGT till rektorn + lärare att vi ville vara tillsammans. Men efter första terminen så splittrar dem oss ändå.
Dem tar inte heller någon riktig hänsyn till vad eleverna vill och känner. Vi har inte fått igenom något förslag som vi föreslagit.
Detta var inte på jensen uppsala

Om jag skulle fått välja om vilken skola jag skulle gått på skulle jag aldrig valt Jensen.
Förälder / Vårdnadshavare
29 sep 2021

Bra skola med hög kvalité

Fantastik skola, engagerade lärare och studiero på letionerna.
Förälder / Vårdnadshavare
4 maj 2021

Hemskt!

Så otrevligt tillmötesgående och ignorant, flera gånger har det skett våld mot min son och inget har gjorts. Maten är ej näringsrik eller något som gör barnen mätta, ej arbetsro eller utbildade lärare. Förbättring måste ske!!
Elev
16 jan 2021

Välja inte Jensen

Maten smakar sk... lärarna är obehöriga vi hade en bra lärare och han slutade utan att rektor informerade oss eleverna. Våld är tillåten eftersom ingen vuxen agerar.
Föredetta elev
21 sep 2020

Uppsalas sämsta skolan med stort S

Jensen grundskolan är INTE en bra skola! Först och främst så är lärarna det värsta som finns. De lär inte ut bra alls och sen förväntar de sig att du ska kunna saker de inte ens har pratat om på lektionen i ett prov som de säger är jätte seriöst. Sen så har de hur många prov som helst på samma vecka fasten det är lag på att man inte får ha så många prov. Lärarna är också otroligt otrevlig och oförstående. De byter också vikarie varenda vecka på musiken och slöjden.
Därefter kommer själva skolan, det ligger en parkering 20m från skolas framsida som tillhör hyresgästerna i lägenheterna omkring, alla hyresgäster hatar alla elever. Det finns ingen matsal så man äter i klassrummet och toaletterna är trasiga. En positiv sak dock är biblioteket, det är väldigt stort för en skola och det har ett bra utbud på böcker.
Maten är också kaos då han som har hand om den aldrig vet vad han gör. Man märker att rektorn bara har tagit första bästa billigaste och satt han på den posten.
Om du tänker på att sluta så ska du inte säga det till dina lärare för att om du gör det så kommer de att vara elak mot dig.
Det är också väldigt mycket grupperingar i klasserna som om du inte är med någon specifik så är du definitivt själv.
Ser någon lärare dig med din telefon på skoltid så tar de den hela dagen eller till fredag även fast det kanske är ett viktigt samtal. Det bryr de sig inte om.
Det är bara allmänt en dålig skola dom jag inte skulle rekommenderar till någon.
Förälder / Vårdnadshavare
5 mar 2020

Det är en hemsk skola

Det är sämsta skolan i Uppsala. Flera lärare är ofta utan lärarexamen, lärarvikarie hoppar fram och tillbaka.
Det värsta är att skolan låter skolvåld sker och hålla den tyst.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen