Omdömen

2.6
Baserat på 87 omdömen och 694 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
26 apr 2024

Börja inte här!

asså denhär skolan är sjukt hemsk, alla är snälla o vänliga k början av året sen argumenterar lärare mot elever så himla respektlöst, väldigt konstiga regler också och rasism och lärare favoriserar elever riktigt mycket
Föredetta elev
8 feb 2024

natur

dålig skola

dålig skola dålig skola dålig skola dålig skola dålig skola
Elev
22 nov 2023

Mycket nöjd

Hade jag vetat det jag vet nu, i nian när jag skulle välja, hade jag valt JENSEN om igen. Lärarna är underbara och lektioner intressanta, maten och bamba har potential men är inte riktigt där än. Jensen är unik på många sätt, schemat framförallt och det är bland det bästa med skolan!
Elev
28 mar 2023

samhällesprogammet

Rekommenderar inte om du söker en skola med seriösa elever

Eleverna är väldigt dryga och har inte lärt sig hur man beter sig mot andra. Vissa lärare är extremt dåliga och bör inte jobba där. Skolan har höga studiekrav men tar ändå in folk med 100- i merit, vilket skapar klasser med elever som inte ens kan gångertabellen. De flesta elever bryr sig inte alls om skolan och skapar dålig arbetsro under lektioner. Matsalen ligger 100 mil bort och vi har flera håltimmar i veckan även om det stod när man ansökte att skolan inte tror på håltimmar och att de inte har det.

Det enda bra med skolan är de lärare som gör sitt jobb och som kan säga till ungar att hålla käften. De flesta lärare är bra och lär ut bra.
Elev
25 mar 2023

samhällesprogammet

Jag har 2,5 månader kvar på Jensen

Nej! Inte ens 1 av 5. Men man kan ju inte sätta lägre betyg.
Jensen försöker sminka sig till att bli som ProCivitas eller Campeon. Men sminket räcker inte till, utan det rinner av i stora pölar.
Kvar blir ett ansikte som liknar ett spöke.
För att förstå skolan bättre så måste man uppleva den under en vecka. MÅNGA blir lurade av någon timme eller av en dag. Lager på lager av smink faller sedan av.
Jag avråder bestämt elever som verkligen har ambitioner att söka till Jensen.
Trivs man med oreda, med smått kaos, med stökiga lektioner, pratiga och omotiverade elever, då ska man välja Jensen. Men för andra blir det bortkastade år.
Jag har 2,5 månader kvar. Bortkastade år. Lärare och rektorer som inte lyssnar, utan de lever i sin egen värld. Omsättningen på lärare är också hög, vilket bidrar till allt negativt.
Gör inte som jag: Börja INTE på Jensen. Det finns minst 20 bättre alternativ.
Elev
21 mar 2023

samhällesprogammet

Skolan är ett skämt, "not-like-other-girls" wannabe.

Om du vill ta studenten genom att marschera ut på en torr fotbollsplan som en elevsoldat för Jensen vid Burgården Gymnasium med JENSEN flaggan och inte DIN flagga och din stolthet som FAKTISKT har blivit en studenttradition under de senaste åren vilket JENSEN tycker är dåligt och farligt... OK! Plötsligt handlar din student om vart du har utbildat dig, inte om att du FAKTISKT har kommit så långt och vill uttrycka DIN identitet som DU vill. Vill du vara en liten reklam för JENSEN? INGEN ANNAN SKOLA TÄNKER SOM ER. Blev det så av en slump? Men om du vill gå igenom det första jag sa, kom hit. Om du vill se fram emot NÅGOT under dina tre år här och vara GLAD med din klass och spänd för en STUDENT och inte en reklam event, OCH om du vill komma till skolan för att lära dig och vara glad, kom inte hit.
Elev
23 nov 2022

samhällesprogammet

FÖRTJÄNAR BÄTTRE OMDÖMEN !

Som ni ser så har jag gett skolan ett högt betyg, vilket skolan förtjänar enligt mig. Jag går första året på Jensen gymnasium och går på samhällsprogrammet. Jag är alltså ny, men hitils så är jag jättenöjd. Jag var lite rädd, efter stt jag läst de kommentarer gällande jensen gymnasium. Men jag kan säga att skolan enligt mig förtjänar bättre.

I jensen så går man halva dagar vilket passar MIG. Ena veckan går man ifrån ca 8-12 ( Läser ej språk, men dem som läser slutar ca 2 men håltimma). Och andra veckan så går jag ifrån ca 12 ( ibland 2 ) till 4/5 på eftermiddagen. Det passar kanske inte alla då man kanske inte får in några rutiner och man kanske inte gillar att sluta så sent, men jag gillar schemat. Vi har ett fint och stort skolbibliotek som är öppet nästan hela dagen, där det ofta finns lärare tillgängliga. Vi har ett program som heter "smartstudy" där vi kan se på ett schema vilka lärare Om är tillgängliga under dagen i skolan. Då är det bara att gå dit och fråga om hjälp, men biblioteket är självklart till för att plugga i , även om man inte behöver någon särskild hjälp:)

Utifrån mina erfarenheter och de lärare jag har så kan jag säga att jag är imponerad. Har läst en hel del negativa kommentarer gällande lärarna, och jag kan säg att jag inte håller med. Lärarna har en dresscode, så dem är allvarliga, men även väldigt proffsiga och trevliga.
Men en sak som kan utvecklas gällande skolan är våran matsal. Våran matsal ligger ca 5 min bort ifrån skolan. ( vi har alltså ingen matsal i skolan). Visst det är en bit att gå, men man kan alltid ta spårvagnen. Maten är som vilken annan skolmat som helst:/
Men ibland är maten VÄLDIGT god. Lokalerna är överlag fräscha och rymliga.

Jag kan säga att jag är nöjd med mitt gymnasieval och att jag ser framemot mina tre år här på Jensens gymnasium:)
Elev
17 nov 2022

Snåla

Helt ärligt skolan och ledningen, speciellt rektorn är jätte snåla. De får pengar från staten, från våra föräldrars skatt och gör inget vettigt med det. Jag går andra året och vi är sjukt många som klagat på bamba, på att maten är helt vidrig (bäst före datum har alltid gått), det går inte att äta maten då det antingen är oätbart eller fel tillagat, salen är fruktansvärd och så himla trång, det kan inte ens kallas för bamba då det ser ut som en lägenhet. När vi säger till rektorn vad vi tycker om bamba så viftar han bort det och gör absolut inget åt saken. Allt är digitalt vilket visar hur snåla de verkligen är, köper böcker online för att slippa köpa fysiska böcker då det är billigare men det är alltid något fel på det eller wi-fi. De flesta lärarna är oftast sköna men det känns som om vissa verkligen saknar kunskapen.
Elev
17 nov 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet

Nöjd elev som trivs mycket bra på Jensen Gymnasium!

Jag går just nu andra året på samhällsprogrammet och är mycket nöjd med skolan. Lärarna gör lektionerna intressanta och underhållande så att man faktiskt får motivation till att lära sig nya saker. De flesta lärare tar dessutom hänsyn till oss elever och kollar planeringen i tid och gör ändringar om vi nämner att vi har alldeles för många examinationer på samma gång vilket vi uppskattar väldigt mycket. Undervisningen är i sig vissa gånger utmanande, men det är inget att oroa sig över då lärarna är på plats för att hjälpa oss både under lektionstid, men också på våra "smartstudys" som är i biblioteket där det finns olika lärare för varje ämne som hjälper en om man har svårigheter eller om man bara behöver plugga till ett prov så finns de där som stöd.
Däremot är det mycket negativa klagomål angående schemat vi på Jensen har (tidiga och sena veckor där man på tidiga veckor börjar 8 och slutar nånstans runt 12-13 och där man på sena veckor börjar runt 12-13 och slutar 17.00), vilket jag förstår kan kännas skumt och ovanligt. Detta är dock enligt mig inget problem då man vänjer sig med tiden hur schemat är anordnat precis som man gör på alla andra platser också. Schemat är egentligen en positiv sak eftersom att man bland annat inte går i skolan under så lång tid utan går i 4-5 timmar per dag vilket i sin tur leder till att man har mycket fritid utöver skolan också där man t.ex kan plugga, ägna sig åt sin sport/intressen etc.
Det mest grundläggande och kanske allra viktigaste som jag tycker Jensen gör bra är att de skapat en fantastisk miljö som man vill vistas i. Detta gäller både lärare och elever som skapat starka band till varandra, men även vi elever. Alla känner sig trygga, ingen utesluter någon och mobbning är inte relevant på vår skola och skulle detta ändå ske så är jag medveten om att skulle lärare skulle ta saken allvarligt.

Med detta sagt så tycker jag inte att de flesta resterande recensioner stämmer bra överens med hur skolan faktiskt är i praktiken. Jensen Gymnasium i Göteborg en mycket bra skola med en trevlig miljö, bra och intressanta lärare som alltid är villiga att hjälpa till samt snälla och hjälpsamma elever i alla olika linjer och inriktningar!
Elev
17 nov 2022

Ekonomi

Nöjd elev på Jensen Göteborg

Skolan är bra, man får den hjälpen man behöver och lärarna bryr sig om dig och vill att du ska lyckas. Dock ett lite minus är maten och de är något skolledningen håller på att lösa och har troligen en lösning snart.
Elev
16 nov 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet

Hade inte bytt skola whatsoever

Jättebra schema, så länge man kan hålla sig till det och ha rutiner efter det så funkar det verkligen! Lärarna är väldigt pushande och de är väldigt måna om att vi ska nå högsta betyg i allt som går. Därför hjälper de även till jättemycket om man behöver hjälp men även ger bra feedback på det man redan har gjort.
Elev
9 nov 2022

samhällesprogammet

Tro inte på allt skitsnack om Jensen Gymnasium

Helt ärligt så vet jag inte varför alla här är dramaqueens. Jag går andra året i Jensen gymnasium och har faktiskt aldrig trivts så mycket i en skola tidigare. Skolan är absolut inte så dålig som folk påstår att den är, visst så har den sina nackdelar men vilken skola har inte det liksom?
Jag tycker majoriteten av alla lärare är otroligt bra, jätte underhållande undervisning, väldigt trevliga och förstående dessutom så finns det en hel del lärare som alltid checkar upp på vårt mående och frågar hur det är med oss. Är det för mycket prov på en vecka så har dem full förståelse till det och minskar på alla prov direkt.
Gällande elever så har jag aldrig under mina två år på Jensen sätt någon bli mobbad, vi är alla väldigt sociala och skämtar mycket med varandra och trivs i varandras sällskap. Grupparbeten osv funkar perfekt (i min klass iaf) Det är även en väldigt blandad skola med personer från helt enkelt överallt. Personligen så gillar jag att vi på Jensen får ha PP en gång om dagen det är då en pedagogisk promenad som man går med hela klassen under en specifik lektion. MT som är mental träning är väldigt lugnande (speciellt när man får sova under de 5 minuterna) Jag älskar att vi har både tidig och sen vecka, visst det kan låta lite skumt att man en vecka börjar 08:00 o den andra börjar 12-13 men när man väl satt sig in i rutinerna så är det faktiskt otroligt skönt att ha ett så varierat schema, speciellt när vi på Jensen har Smart Study i skolan och kan plugga där antingen innan eller efter skolan. Har vi svårigheter inom något ämne så är det bara att gå till vår lärare under smart study och be om hjälp och plugga där.

Nackdelar med Jensen gymnasium kan dock vara att vissa lärare kan vara lite för stränga med saker alltså så kan de ibland göras en höna av en fjäder, maten och matsalen är absolut inte den bästa, det finns inga skåp dock så har man hemklassrum där man lägger alla sina saker.

Generellt sätt så gillar jag Jensen väldigt mycket och hade inte kunnat vara nöjdare med mitt gymnasieval. Vill även påpeka att Jensen var mitt andrahandsval och till en början så ville jag verkligen inte gå här, men redan den första veckan så upptäckte jag att jag verkligen passade in här och att Jensen verkade vara något för mig därför så valde jag att fortsätta gå i Jensen även när jag sen blev erbjuden en plats till mitt förstahandsval:)
Elev
29 okt 2022

Förfärlig skola

Lärarna men också att de e inte alls så som det skriver i deras hemsida att det är.
Föredetta elev
29 jul 2022

Ekonomi

En ärlig åsikt från en superstar

Hej mina kära vänner!

Här kommer en ärlig review på skolan från en annan riktig superstar som har stepped a fot i detta dårhuset. Nej men skämt å sido så är detta inte en skola för mig. Håller o hållet med min girl om att de tänker bara på sin image och inte direkt på eleverna. Speciellt för mig som hade det svårt, kunde verkligen inte hänga med i hon dära forskaren, hennes händer jobbar i 10x speed, oxygen och sen massa och sånt skit. Asså det gick ba inte. Ändå ja klara mig och jag viftade min flagga på deras ansikten i slutet, hur alla brann på mig. Avundsjuka på mig Jasvär. Hoppas ni inte väljer denna skolan tro mig asså.
Föredetta elev
27 maj 2022

samhällesprogammet

Dem kanske låter bra men det är de inte alls!

börja inte där, dom utsäger sig för att vara på ett speciellt sätt, vilket dom absolut inte är. Dom tänker mer på sin image än eleverna speciellt sånna som har det lite svårare med vissa grejer. Dom säger även att dom ska anpassa undervisningen för var o en, vilket ännu en gång dom absolut inte gör.
Föredetta elev
21 maj 2022

samhällesprogammet

Långa skoldagar (dåligt schema)

Väldigt dålig skola, dåliga lärare som skämtar på ett väldigt opassande sätt. Långa skoldagar och kort rast. Börja inte här
Elev
16 maj 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Bra skola

Bra överlag, lärarna är snälla och pedagogiska
Elev
16 maj 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Bra skola Bättre lärare

Jag går i natur på jensen och trivs jätte bra, shout out till Petra och Ingrid skit bra lärare som vill att man ska lyckas i livet och ger chans på chans att bevisa vad man kan. Detta stämmer självklart även med dem andra lärarna. Jätte många klagar på skolan men det är människor som inte har öppnat en bok under hela termi(inte konstigt att man ser skolan svår då).
Föredetta elev
16 maj 2022

samhällesprogammet

inte bra!

Gick här för några år sedan, det var kaos redan då. Stökiga elever, ingen riktig ordning från lärarna, sen min tid (ca 2 år sen) så har det slutat och börjat ofantligt många lärare, vilket säger en del om skolan.
Skulle inte rekommendera att börja här. Positiva med skolan enligt mig är att det är en snygg byggnad.
Elev
10 maj 2022

Elev på Jensen

Jag går andra året på Ekonomi programmet är är jätte nöjd med skolan.
Elev
9 maj 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Jättebra skola!

Jag går andra året på naturvetenskapsprogrammet och trivs väldigt bra på denna skola.

Lärarna på skolan är väldigt engagerade, kompetenta och alltid villiga att hjälpa en. Varje vecka finns det läxhjälp i biblioteket där man kan komma och få hjälp med det som man behöver. Schemat är också bra eftersom den är är kompakt. Man slipper långa håltimmar samt har oftast lektioner endast under ena halvan av dagen. En annan sak som är bra är att vi pedagogiska promenader och mental träning varje dag, som gör att att man kan fokusera bättre på lektionerna.

Förutom skolmaten, är allting på skolan väldigt bra. Jag rekommenderar starkt denna skola.
Föredetta elev
1 maj 2022

Jensen e mid

Dunder lärare. Bra miljö och plats geografiskt. Däremot är ledningen usel. Finns inte riktigt någon kår. Ingen inspel eller nollning eller likande. Ledningen är lite som Kina. Vet vad alla vill, säger vad dem vill och utför det dem vill. Däremot är det mesta negativt och det är det största problemet. Lyssnar knappt på eleverna. Bra schema
Föredetta elev
31 jan 2022

Ekonomi

Skulle aldrig söka hit igen!

Jag skulle inte söka hit igen om jag visste det jag vet idag. Mobbing, kränkningar och dålig undervisning e vardag utan att skolan gör något. Finns bla ett instagramkonto småttogott där man hänger ut elever, mobbar o kränker, där är även lärare o REKTOR med men gör inget. Bara det ser bra utåt verkar vara viktigast .USCH
Föredetta elev
29 jan 2022

Naturvetenskapliga programmet

Dålig planering med kursen! (välj inte skolan!)

Riktigt dålig planering med kurser som man MÅSTE läsa - asså ja jag förstår att det är perfekt inför högskola och så men helt ärligt så känns det som att skolan inte bryr sig om de elever som inte vill och kommer ha svårt med det ämnet som de måste läsa! En gång så pratade jag om detta och då sa själva SYV att om du får F i denna kursen så då får du ingen merit och det är inget som vi kan göra åt. Förutom dessa tvången så bryr sig inte ledningen om eleverna (de icke svenskarna helst - känns det). Om du är ”icke svensk” & har problem med eng & sve så tycker inte jag att du ska söka hit. De låter inte dig att byta till sva om du känner att det är jobbigt när du väl läser sve oavsett betyg, och engelska 7 måste du läsa.
Föredetta elev
29 jan 2022

Om du valt skolan i ditt gymnasieval byt genast!

Värsta skolan i världshistorien, äckliga lokaler, oseriösa och respektlösa elever, lärare som är sämst på att lära ut och går på dom som är tysta och faktiskt vill jobba. Ringde hem för att jag kom 3 minuter sent till min lektion pga utav kollektivtrafiken.
Dessutom så har dom lagt så mycket frånvaro för lektioner jag ENDAST BLEV SEN PÅ så har dom skrivit att jag inte varit där en hel skoldag... har inte fått ett enda CSN sen jag börja...
Annat
25 jan 2022

Samhällsprogrammet

Jensen

Jag tycker Jensen är en bra skola som verkligen bryr sig om sina elever. Lärarna vill verkligen att man ska lyckas med sina mål. Stämningen på skolan är bra och jag känner mig mycket trygg. Sen är det någon som ofta är inne och skriver att JENSEN suger. Rätt tråkigt men det syns ju att det är samma person dissar...
Föredetta elev
25 jan 2022

samhällesprogammet

Kaos!

Jag går nu sista året i Jensen. Var ska jag börja? HELA SKOLAN ÄR KAOS! Lärarna är så snåla med betygen och det finns vissa omogna elever som stör under lektionstid. Skulle verkligen inte rekommendera den här skolan till någon.. Så länge personen inte vill söka till en stökig skola:)
Föredetta elev
24 jan 2022

samhällesprogammet

Dåligt schema!

Sämsta skolan som finns av flera anledningar. I två år hade man ett riktigt dåligt schema. Lärarna kommunicerar inte med varandra och det resulterar att man som student inte får någonting att göra i en månad men efter det har man 10+ uppgifter på en dag. Skolan har riktig dålig atmosfär då det känns som att man går på ett kontorsjobb. Skulle hellre vara på gulag än att gå här ett år till.
Elev
24 jan 2022

samhällesprogammet

Sämsta skolan i gbg välj inte!

Väldigt överskattat gymnasium, många av mina vänner som gick på skolan rekommenderade skolan till mig och jag valde då skolan på grund av allt jag fått höra av mina vänner sagt om skolan.

Men jag kan helt ärligt säga att det måste vara det största misstaget jag gjort i mitt liv hittills. Skolan är inte alls som mina vänner beskrev skolan som. Lärarna känns väldigt otrevliga och oseriösa. Så var det iallafall i samhällsprogrammet. Lärarna hade en tonårs attityd mot en vilket bara skapar en oskön stämning.

Schema upplägget måste vara det sämsta jag varit med om i ettan var det helt okej men i tvåan så fanns det dagar där man knappt hade någon rast och började klockan 8 och slutade klockan 4.

Snälla lyssna inte på vänner som går i Jensen eller gått på skolan välj en annan skola hade själv rekommenderat klara teoretiska Postgatan.
Föredetta elev
24 jan 2022

samhällesprogammet

Hemskt!

Skolledningen ser eleverna som pengar och bryr sig 0 om hur eleverna mår och hur lärarna mår. Helt absurda regler för en gymnasieskola, inget socker, inga energidrickor trots att vi börjar kl 8 på morgonen varje dag varannan vecka, endast vatten får drickas. Ingen annan mat på lektioner än frukt, dock bryr sig många lärare inte, som tur är. Inget bra upplägg för examinationer, vi kan ha mer än 2 i veckan vilket man en får ha men varje gång vi poängterar det till lärare och ber dem flytta något så får VI ELEVER skit för att VI inte kan planera (????). Ingen bra sammanhållning i någon klass alls, ledningen ger skolenkäter varje termin och sen får vi se resultaten och de är så himla fejk. Idrotten i tvåan förstör hela schemat då man går en dag i veckan från 8–17 !!!!! As långt till matsalen och om man glömt matkort får man inte äta alls. Vi elever får mest jobba själva på lektioner istället för att lärare lär oss vad vi ska jobba med, all research måste göras själv. Hemsk skola.
Visar 30 av totalt 87 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen