Omdömen

2.5
Baserat på 32 omdömen och 262 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
12 sep 2023

Ingen skola jag rekommenderar

Frågan man bör ställa sig är varför så många lärare väljer att sluta. Det finns EN person som varit där hela tiden. Vem? Rektorn. Annars har det passerat 33 olika lärare och några biträdande rektorer. Det har också bytts ut syvare, skolsköterskor, kuratorer och andra.
Ingen verkar trivas på skolan. När jag kollar i min klass och bland mina kompisar så är det kanske 2 i varje klass som trivs.
Mitt bästa råd till alla er 9:or där ute: Börja inte på Jensen. För då slipper ni sluta. Välj en annan skola. Det finns minst 20 andra skolor där ni inte varje månad behöver fundera på VARFÖR VALDE JAG DEN HÄR SKOLAN?!?!!??!!
Elev
7 jul 2023

Jag vill sluta

Jag är ärlig och uppriktig när jag skriver detta.
Jensen gymnasium i Helsingborg fungerar inte som den ska göra.
Hur kan man veta det? Jo, det finns få lärare som stannar kvar en längre tid. Det finns i princip ingen lärare som verkar trivas. Det känns hela tiden som om dom är på väg bort. Jag har kompisar som går på dom bra skolorna i Helsingborg. De har suveräna lärare som engagerar sig och verkar göra allt som en lärare ska göra.
Vi har istället lärare som glider omkring och plockar sin lön.
Och rektorn ska vi inte tala om. Det har den tidigare biträdande rektorn istället gjort.
Han slutade också. Alla gör det. Slutar.
Jag vill också sluta. Mina föräldrar ber mig stå ut ett år till. Jag vet inte om jag klarar av det. Bästa är trots allt dom kompisar man har skaffat. Men dom kan man ändå ha kvar fast man byter skola.
Elev
22 maj 2023

F på Jensen

Här ska ni få en ärlig kommentar om skolan. Det finns minst 23 andra skolor i stan som är bättre. Fråga någon som gått där i tre år. Det kan bara bli ett betyg. F. Men man vill säga det många gånger. FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF! Stökigt. Dålig miljö. Oengagerade lärare. Maten suger. Rektorn lyssnar inte. Ingen ordning. Toaletterna otrygga. Bäst är när man går ut.
Elev
8 maj 2023

Ekono

Dålig skola

Skolan är dålig. Mer än hälften av lärarna är inte utbildade. Rektorn lyssnar inte på elevers åsikter för att kunna förbättra skolan. Lärarna vill inte se eleverna lyckas. Lärare slutar efter att ha varit anställda i 2 veckor.
Förälder / Vårdnadshavare
27 mar 2023

Samhälle

Felaktiga betyg på Jensen i Helsingborg

I dagens tidning avslöjas hur stor betygsinflationen är på Jensen. Det är sanslöst hur illa det är! Man delar ut högsta betyg till elever som inte borde vara godkända. Vad händer med dessa elever när de börjar på Universitet? De klarar sig inte. Men bryr sig Jensens rektor om det? Knappast. Hon vill visa "goda resultat" för sina chefer. Hur länge ska bubblan tillåtas växa?! Som förälder blir man oerhört frustrerad och irriterad.
Elev
9 feb 2023

Börja inte här!

Lätt värsta gymnasiet i helsingborg. Lokalerna städas ALDRIG, skräp som varit där i 1,5 år ligger fortfarande kvar och golvet har aldrig dammsugits heller. Elever var utan lärare i flera ämnen i månader och lärarna som är där kommer inte på lektionerna men de är iallafall trevliga. Maten är oätbar så var beredd på att spendera alla dina pengar på mat om du ska börja här. Det är inte halvdagsschema eller fritt från håltimmar då vi har minst en 1 h håltimme per dag. Enda anledningen till att jag inte bytar gymnasie är för att Jensen har fått mig att tappa all min motivation för skolan. Lärarna är iallafall trevliga
Elev
22 nov 2022

Populärt

Välj inte!

Ber om ursäkt för nedanstående saker:
Skolan har lärare som "är" utbildade men kan tyvärr inte förklara på ett välutvecklad sätt.
Vissa lärare talar för fort och kan inte ens förstå elevernas fråga, man kommer aldrig få svaret på sin fråga...

Jag har gjort värsta valet att jag valde Jensen men förhoppas nya och väääl utbildade lärare med full av kunskap och engagemang ska en dag dyka upp för de nya generationerna.
Föredetta elev
19 nov 2022

Samhälle Kriminologi

Varning för Jensen

Jag måste varna.
Jag stod ut i två terminer.
Det gick inte mer.
Fruktansvärt kaos på skolan.
Bråk. Oordning.
Lärare som inte kan sina ämnen eller hålla ordning.
Man lär sig i princip ingenting.
Skolledningen är vilse.
Elever vill byta.
Kvar går alla som inte vill någonting med sina liv.
Elev
22 okt 2022

Samhälle Kriminologi

Tyvärr en mycket dålig skola

Nej mitt val till Jensen var det sämsta jag kunde göra. Lät mig luras av tomma prat från rektor och biträdande rektor och lärarna. Ingenting är bra förutom maten ibland. Mycket stök, en hel del bråk. Man lär sig NADA! Lärarna verkar vilja flyg därifrån.
Elev
24 sep 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Ganska bra skola

Jag tycker att skolan är ganska bra. Lärarna är snälla, motiverade, och tar emot kritik. Just nu har vi en morgon schema och kvällsschema som jag tycker båda funkar bra. Det finns också smartstudy som lärarna har om eleverna behöver hjälp med något. Saker som jag inte tycker är bra med skolan är att den är för små, 5 minuters rast mellan lektioner, och att vi inte har skåp
Annat
9 sep 2022

....

Sådär skola

Sådär skola,


Biologiläraren talar för fort. Man hänger inte så mycket med.

Matteläraren är snäll men man lär sig ingenting på hans lektioner eftersom hans förklaring är inte så bra..
Ingen studiero i klassen
Elev
28 aug 2022

Samhälle Kriminologi

Utmärkt skola

Jätte bra skola med de bästa lärarna.
Elev
21 maj 2022

Samhälle Kriminologi

MYCKET MISSNÖJD

Kaos och bråk.
Stökigt och lärare som är sjuka eller som byts ut hela tiden.
Har inte lärt mig mycket. Ångrar mitt val.
Elev
4 apr 2022

ekonomi

Jensen är rätt val

Riktigt bra skola för dig som behöver hjälpen av lärarna, dem engagerar sig i arbetet samt i att hjälpa dig nå dina mål. Inte alla lärare men vissa är riktigt bra, om du har svårt i något ämne kan du även gå på de så kallade Smart studys som hjälper bra. Det är också lätt att få betyg, jag hade inte alls högt merit i grundskolan men nu snittar jag A/B i alla ämnena. Dock så tycker alla eleverna att det blir lite väl mycket prov och inlämningar och vissa lärare skyller på att ”vi får tid under lektionen” att jobba med de. Ganska liten skola också men inget som förstör, välj Jensen om du vill nå höga betyg. Jag förstår inte dem som skriver att skolan är hemsk, alla elever i varje klass har från 190-330 merit.
Elev
18 jan 2022

ekonomi

Bästa skolan!

Skolan är riktigt bra, bra lärare, fina och fräscha lokaler. Känns som
Mitt andra hem!
Elev
19 nov 2021

Samhälle Kriminologi

Sök här, bra skola

Jag tycker att skolan är så bra, det är mycket trevliga lärare som verkligen vill hjälpa eleverna att nå sina mål. Maten är också jättebra. Skolan är liten och man känner att man trivs så mycket. Jag själv trivs på skolan, men så klart så finns det elever som alltid förstör. Men skolan generellt är jättebra.
Elev
19 nov 2021

Samhälle Kriminologi

Välj Jensen

Jag tycker alla borde börja på Jensen Gymnasium Helsingborg. Vi har underbara lärare och grym studiero på lektionerna. Det är en väldigt liten skola och alla känner varandra.
Föredetta elev
13 nov 2021

ekonomi

Välj inte Jensen om du vill överleva psykiskt!

Rektorn är sämst, finns ingen på det stället som bryr sig mindre om ******** ** *****. Det är konstant högljutt överallt om det inte är i klassrummet så är det i den så kallade matsalen som var ett lärarrum innan.

De har tagit över alla grupprum och gjort om de till arbetsrum åt lärarna. Det finns inte några raster. Maten är så fucking äcklig så det går inte ens att beskriva. Matsalen är trång och hoptryckt och alla elever får av någon anledning lunch samtidigt bör det får plats MAX 50 pers där.

Ingen arbetsro folk som gapar och skriker i korridoren och i klassrummen. Toaletterna är gräsliga med kiss på stolarna och papper på golvet. Om er inte luktar mögel i toan så luktar det billig parfym som någon sprejat i hela toan.

Lärarna är helt okej vissa har ambitioner för dig själv och sina elever. Andra är extremt otrevliga, otydliga och allmänt nonchalanta mot dig som elev!!!!

Rekommenderar absolut aldrig någonsin någon att välja detta stället då det är en riktig jävla fkn sophög till skola!!!!!
Elev
8 sep 2021

ekonomi

Riktigt bra skola

Väldigt bra skola , underbara lärare , riktigt bra skolmiljö helt fantastisk
Elev
16 mar 2021

Företagsekonomi

Sämsta Skolan i Helsingborg!

Skolan är otroligt dålig!

Sedan jag börja årskurs 1 under hösten 2020, har jag gjort inget annat än att försöka komma därifrån så snabbt som jag bara kan!

Eleverna är helt********* med genomsnittlig merit på 180-190, långt under det "godtagbara" som dem propagerar, lärarna har vid flera tillfällen uppmuntrat mig till att sluta utan någon anledning med en konstant passiv/aggressiv ton med den mest anmärkningsvärda *****,************** *** ******* som är fast vid att uppehålla skolans fasad och lögner.

Även Rönnowska är betydligt bättre och är också mycket större i jämförelse med Jensen som har en korridor och inget annat.
Elev
16 feb 2021

Prison Education

Jag vet inte vart jag ska börja. Skolan är bara skit. Rektorn är dålig, schemat är skit, lektionerna är bajs, det känns som ett fängelse. Det finns vissa lärare som hjälper en och motiverar vilket är riktig bra men det finns även andra lärare som sänker ens motivation. Man har inga aktiviteter alls verken med klassen eller skolan. Du får rast som är 5 minuter max och om man frågar för mer kan man bli avstängd pga att man stör klassen osv. Du ska helst inte börja på den här gymnasiet utan välja vilken annan gymnasie som helst. Är du en elev som inte gillar att ha roligt, sitter framför en bok 24/7 men ändå inte väljer att gå på de bättre skolorna så är du välkommen här.
Elev
18 jan 2021

valde fel men räddade mig själv i tid

När jag gick i nian blev jag lurad med all snack om jensen. jag gick i jensen i 1 månad. I en månad insåg jag att mitt val var FEL och bytte direkt. Det är en liten skola, för liten. rektorn bryr sig bara om skolans rykte och den yttre bilden. När skolan där inne är kaos. Skolans fokus är att ta in elever och inte att ta hand om de. Skoldatorerna är det värsta. Dessutom använder de campus. Det betyder att om man inte är färdig med en uppgift och behöver mer tid kan man inte få den tiden. Uppgiften lämnas in automatiskt.


Jensen är så liten att de har bara 7 salar och det räcker inte till alla elever. Därför har de kommit upp med 2 olika schema. Man blir så trött att man inte fokuserar på sina studier. Jag är förvånad att skolan existerar fortfarande i 2021.
Elev
30 dec 2020

Förbättras snabbt, lyssnar på kritik.

Generellt kan man säga att det är en skola som kräver god självdisciplin. De har en sträng konsekvenstrappa, men om eleven själv inte vill jobba för att förbättra sig så hjälper det inte. Folk röker utanför skolan, men de blir bortschasade så fort en lärare ser dem.

Skolan behöver jobba på vissa saker. Arbetsro är en av dem. Problemet är att rektorn och biträdande är för snälla. De låga intagningspoängen leder till att skolan har en majoritet av elever som är omotiverade, och det har bildats en kultur som anser att lathet är coolt. Lärarna vet om detta, och jag har sagt till rektorn om problemet. Under mina snart tre år har skolan blivit märkbart bättre.

Lärarna är några av de mest motiverade jag haft. Jag har aldrig fått så bra betyg i matte som nu. De visar hopp för varje elev, och ger aldrig upp. Det är många i min klass som har E och F som betyg i sina kurser, och som inte verkar bry sig. Men lärarna fortsätter försöka hjälpa dem. Skolan har satt in extra mattepass då de märkt att det behövs. Dessutom har vi SmartStudy, där man kan få extra hjälp i alla ämnen.

Skolan har byggt en ny matsal, som fått god kritik från eleverna. Dock finns vissa maträtter som ej uppskattas, som det gör på alla skolor.

Vi har inga skåp fortfarande, men ärligt talat är det inget problem. Det var irriterande i början, och de dagar man har idrott kan det vara en pina. Men så länge man vet hur man ska packa sin väska så klarar man det fint!

Lycka till med era val!
Elev
19 dec 2020

Inte nöjd

Skolledningen är endast snälla i ettan sen visar dom deras rätta sidor, dom slänger varningar höger och vänster och stänger av elever utan anledning. Det finns vissa lärare som verkligen är bra men resten är sämre. Lärarna gör rasistiska utlåtande utan konsekvenser.

GÅ INTE HÄR
Elev
4 dec 2020

Super!

Skolan har bra lärare, en fantastisk rektor och en trevlig atmosfär. Ibland blir det lite högljutt men stämningen är alltid trevlig.
Elev
18 okt 2020

Jensen

MYCKEET bra bra bra bra bra bra bra
Elev
1 okt 2020

Dålig skola

Skolan är inte för dig som vill ha det bra i gymnasiet. Skolan är kaos. För lite utrymme man kan inte ens stå. Den är obekvämt för lite. Mat salen är för liten . Det finns bara 7 ”salar” i skolan och de är obekvämt små. de använder Campus också , vilket innebär om du ska göra en uppgift du får inget extra tid på dig om du inte hinner. Uppgiften blir inlämnad automatiskt. De har konstiga schema för udda och jämna veckor (tro mig du kommer inte klara det). Ibland är lektionerna för korta (för att de inte har tillräckligt med platser)
Lärarna har inte koll. Men om jag ska vara ärlig. Det finns några bra /snälla lärare i skolan.
Gå inte på denna skolan
Elev
25 maj 2020

Börja aldrig här!

Skolan är den sämst i stan och rektorn är värst. Men vissa av lärarna är de mest motiverade och bästa jag träffat.
Elev
15 dec 2019

Skolan är väldigt dålig, börja inte här

Går i tvåan, matsalen ser ut som ett fängelse där portionerna är väldigt små. Blev tillsagd att jag inte ens får spela kort på skolan eftersom de har ”studiekultur” o vi får inte ens några skåp. Värsta jag varit med om, börja inte här
Elev
25 nov 2019

Skolan är något extra.

Den är perfekt för någon som vill förstärka sin själv disciplin och även för att utmana sig själv. Skolan hjälper dig att nå nya höjder med engagerade, välutbildade lärare.
Visar 30 av totalt 32 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen