Omdömen

2.8
Baserat på 40 omdömen och 298 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Annat
24 aug 2023

Skolan

Lokalerna är smala men lärarna är okej Eleverna där är rätt så sköna också Skolmaten är helt okej o man får saker gjort vilket vilket är toppen.
Annat
17 aug 2023

Skola

En bra skola med bra personal och elever. De serverar även bra mat!
Elev
14 jun 2023

Driver inte undervisning bara PR kampanj

Skolan är en en enda stor PR kampanj, medan elevernas behov och inlärning hamnar i bakgrunden. Kan absolut inte rekommendera Jensen skolor till någon som är seriös med sin utbildning. oengagerade lärare som hellre är intresserade att beundra sig själva och skolan istället för att undervisa och stötta elever i deras utveckling.
Elev
3 jun 2023

Dålig

Mycket dålig skola, ge nästa bara outbildade lärare
Elev
4 maj 2023

natur

Hemsk skola SPRING.

Rekommenderar inte den här skolan för någon. Nej aså spring så fort ni kan falsk marknadsföring. Alldeles för små
lokaler det är literally inte ens en skola. Skolan är under lägenheter på grund av det har vi ingen gård igt i skolan man kan absolut it göra något. Stränga lärare som inte bryr sig om deras elever eller väll mående. Maten räcker inte ens till alla elever den tar slut så att man är tvungen att svälta eller köpa något i kafeterian där det en liten macka som har bara ost och slår kostar 25 kr och det är inte ens vitt bröd vi snackar om mörk bröd vem fan äter mörk bröd. Till sist alldeles för snobbiga elever för det mesta bara vitta som är största rasisterna.
Elev
20 jan 2023

Nej tack

Från en 2a rings elev

Inga skåp, trång skola, oartiga lärare som ej hälsar. Oansvariga lärare ( som ej har ngn koll )

Kom ej till Jensen om du vill känna trivsel. Gör allt för pengarvinning och bryr sig 0 om elever, ( mycket favorisering )

Skolans hemsida får skolan att låta betydligt bättre än vad den är
Elev
3 sep 2022

Väldigt bra skola!

(Obs, är ganska ny på skolan och kommer uppdatera omdöme senare)

Först och främst vill jag säga att recensioner som påstår att skolan har falsk marknadsföring när det kommer till schema är dramatiska. Det stämmer att de flesta dagarna slutar du inte 12:30, men du slutar inte 16 varje dag heller. Anledningen till varför det inte är ”riktiga” halvdagar är på grund av lektioner som moderna språk, där man helt enkelt måste göra en kompromiss. Dagen på veckan då du har idrott kommer tyvärr helt ignorera halvdagsschemat :( Men annars tycker jag att Jensen levererar på sina löften. Ingen dag på en tidig vecka slutar jag senare än 13:40, och ingen dag på en sen vecka börjar jag innan 12:30 (med undantag för dagen med idrott).

Skolan har en dresscode för LÄRARNA, så det verkar vara mycket proffsigt. De flesta lärarna jag haft hittills är ganska sköna, och jag tror att det är mycket en ”behandlar du dem med respekt, får du respekt tillbaka” sak.

Skolan är ganska strikt när det kommer till vissa saker. Exempelvis MÅSTE telefonerna lämnas in innan varje lektion (du får tillbaka den på rasterna) vilket är trist om du gillar att lyssna på musik. Du måste också ta mycket eget ansvar, och skolan är legit designad för MINST 1h plugg efter skolan. Du kommer inte undan här med att bara plugga på lektioner, det kommer inte gå!

Rasterna är väldigt korta, även lunchrasten vissa dagar (alltså, då på dagarna du inte slutar vid lunchtid).
Detta beror självklart på att du ska kunna sluta tidigare. Men om du absolut hatar sånt, så är detta ingen skola för dig.

Jensen har även ”hälsoprofil”, vilket innebär att på längsta lektionen av dagen så har du en cirka 5-10 minuters promenad. I början tyckte jag att detta var jobbigt, men jag har börjat uppskatta det då det ger en frisk luft och en paus från pluggande. Något jag inte älskar som ingår i denna hälsoprofil är skolans ”mental training”, som brukar hända på vissa lektioner.

Lokalerna då? Jättefräscha! Det finns mycket plats till att plugga, nästan halva plan 2 är bara studieplatser (studierum och ett allmänt ställe för plugg, på andra plan finns även bibliotek där du kan plugga). En nackdel är att jag tycker att hallarna är relativt trånga och att taken är väldigt låga. Detta är mest för att jag är så van med att taken är höga, så var det på min grundskola.

Du får inga skåp vilket helt ärligt är kass. Men jag förstår varför, skolan har seriöst inte plats med det. Dock har du ett hemklassrum där du kan lägga alla dina saker (det låses efter varje lektion), men sen om du hämtar något förutom datorväska och jacka blir det jobbigt när du har exempelvis moderna språk som oftast sker i annan sal.

Om du är en elev som behöver extra stöd eller anpassningar, så är skolan väldigt bra med det. Genom Campus systemet som skolan använder så kommer dina begärda anpassningar stå på din profil, så att andra lärare kan se det. Då slipper du gå runt och säga vad du behöver för anpassning till typ sex olika lärare.

När det kommer till feedback är inte skolan exakt med det. Under ingen tid kommer din lärare säga ”du ligger på __ nivå”, utan det de gör är att säga hur nära du är ditt målbetyg (något du ställer in typ första dagen på kursen). Du får heller inte betyg på prov, utan du får poäng eller procent, vilket är ganska jobbigt.

Skollunchen är bra. Inget mer är att säga om det helt ärligt. Dock är vattnet väldigt skumt?

Men generellt är det en bra skola! Sök hit om du gillar korta dagar med lite lektioner men längre pass.
Föredetta elev
13 jul 2022

Vissa lärare är orättvisa

Helt okej skola utan skåp. Det bästa med skolan är gemenskapen. Det finns lärare som gömmer kunskapsmatris så att man inte kan ”förhandla” om sitt betyg. Vilket är skumt för att man inte vet vart man ligger och när man väll frågar så kan läraren ändra svar då man inte har bevis på vart man ligger. Det händer inte ofta men när de händer är det viktigt att säga till läraren i god tid att det inte är okej att gömma matrisen. Ta upp de med rektorn om det behövs. Rektorerna är väldigt bra och förstående därför är det viktig att säga till om man känner sig fel bedömd av en lärare då de sker ofta. Hoppa av kursen om de behövs.
Elev
3 maj 2022

natur

Elev åk 1

Skolan ser bra ut utifrån men jag skulle absolut inte säga att den möter mina förväntningar. Visst schemat är bra och vissa lärare är väldigt bra men både har schemat sina nackdelar och många lärare är otydliga och dåliga på att lära ut. Med korta raster hinner man inte vila emellan de information tunga lektionerna samt hinner man aldrig socialisera sig med klassen eller andra klasser. Det finns ingen samhörighet och skolan gör inget åt de även när elever klagar dagligen.

Jag skulle bara rekommendera Jensen norra till personer som inte alls är i skolan för att träffa vänner utan bara är där för studier. Man behöver mycket disciplin och egetarbete för att klara av kurserna. Mycket är otydligt och lärare kan ändra saker till prov sista minut.
Förälder / Vårdnadshavare
13 apr 2022

Kan inte rekommendera denna skola

Tyvärr en stökig och oengagerad skola, vars upplägg låter bra i teorin, men som inte når upp till sina ambitioner. Studieron i klassrummen har många gånger varit obefintlig och lärarna maktlösa i situationen. Vid föräldrakontakt med lärare och skolledning finns ett mönster av undvikande och att agera mer prestigefyllt än lösningsorienterat. Detta är tyvärr ingen skola jag skulle rekommendera någon att gå.
Elev
13 feb 2022

Dåligt schema

Schemat är det värsta jag varit med om. Du går inte alls halvdagar så som skolan påstår. Finns inte en enda dag där min klass slutar 12.30. Om du ska välja någon av norra eller södra, välj södra. Deras schema är iallafall såsom skolan faktiskt ska vara. Valde skolan just pga schemat men det va inte alls det jag förväntade mig.
Elev
27 jan 2022

Sanningen om skolan

Om ni tror att man får gratis betyg här så tror ni fel. För att få bra betyg måste man verkligen plugga och hänga med hela tiden. lärarna har även väldigt höga krav på en och missar man en lektion eller en dag så fattar man inget dagen efter. Däremot finns det en del bra lärare och en del skit taskiga som hatar en och behandlar en orättvist.
Om man har tur hamnar man i en bra klass där folk är framåt och sociala.
Elev
27 jan 2022

Ekonomi (juridik)

Ärlig omdöme

Den här skolan är för någon som vill utvecklas som person. Jensen Norra är speciell eftersom vi har ett unikt system som gör det möjligt för oss elever att ta oss till en bättre framtid. Vi har en gemenskap som präglas av respekt och kärlek till alla oavsett ras eller hudfärg. Dock kan det förekomma vissa lärare som är lite "osköna". Men i helhet är sammanhållningen ganska bra. Målet vi har är att göra skillnad i samhället och det är verkligen träning för livet. Jensen Norra ger oss många möjligheter som kommer att hjälpa oss i framtiden. Skolmaten är den ända nackdelen då maten brukar inte räcka till alla elever. Då blir man tvungen att beställa mat från restauranger, vilket inte är bra för plånboken.
Elev
6 nov 2021

Mitt omdöme

Lärarna är fantastiska speciellt Historia, Företagsekonomi, en ny mattelärare och Svenska läraren. Men de andra är också bra! Lärarna är otroligt fantastisk man kan skoja med de som att de vore ens kompis, man bygger en bra lärar-elev relation. Dock tar maten slut för snabbt vissa klasser hinner inte få mat så får blir man hungrig resten av dagen som gör att vi inte koncentrerar oss. Samt så säger folk att ”du kommer alltid hitta nån du klickar med” är en lögn. 90% av skolan består av svenskar, och de 10% som tillhör invandare så är de svennefierade. Men schemat är det bästa som existerar med halvdagar! Lokalerna suger för man får ingen plats och ibland saknas bord, samt har vi inga skåp så vi måste bära på allt hela dagen. Ja…. Men lärarna och schemat är bäst. Och PP och MT är super.
Elev
27 okt 2021

Ekonomi (juridik)

ekonomi (juridik)

Vet inte riktigt hur folk givit skolan 5 stjärnor då det är alldeles för mycket fördomar åt elever som kanske inte har samma ursprung som de andra. Sen lärarna är helt okej men min tyska lärare och företagsekonomi lärare, oj så dåliga de är, bra val om du vill säkra upp med något men ej ett första hands val.
Elev
8 okt 2021

Samhällsprogrammet

Superbra skola!

Tycker det är jättesynd att alla ljuger och skriver så oärliga recensioner. Man går heldag EN dag i veckan pga idrott i ettan, de andra dagarna är halvdagar. Lärarna på skolan är jättesköna och har verkligen aldrig sett mobbing varken från lärare eller elever. Maten är inte så katastrofal som alla säger. Matsalen är öppen 10-14 så kommer man och äter 14 finns det såklart en risk att maten är slut, men inte om man äter vanlig lunchtid. Lärarna kommunicerar med varandra om prov, och visar hänsyn om man t.ex. haft prov lektionen innan så kan man ta det lite mer lugnt. Lokalerna är fräscha. Om något så år korridorerna lite trånga men har själv aldrig upplevt det som ett problem. Om någon funderar på att börja här, gör det! De flesta av recensionerna här är oärliga och målar upp en orättvis bild av skolan.
Elev
6 okt 2021

Samhällsprogrammet

rekommenderar INTE

Skulle verkligen inte rekommendera denna skolan till någon. Inkompetent ledning.
Föredetta elev
5 okt 2021

Juridik

Sämsta skolan/

Det här är nog den sämsta gymnasium jag gått på. Om ni letar efter en skola där man respekteras som en (utländsk person) då är den inte ens närheten. Vi säger en klass med 25 hel svenskar och 5 utländska. Dem 5 kommer tillslut sluta och 5 nya svenskar kommer börja. Lärarna är så orättvisa mot utländska. Nej man lär sig inte heller något. Bara att lärarna kommer för lektionstid och lär ingenting sen får sina pengar. Scheman är nog den sämsta där du slutar 17:00 varje dag. Det helt sjukt. Jag har aldrig varit gladare att lämna den här skit skolan.
Elev
5 okt 2021

natur

Ett helt bra gymnasium!

En helt bra gymnasium tycker jag. Lärarna lynssnar på elever, även fast vi kan ha flera prov eller inlämningar på en vecka men det där är inget som gör mig oroligt, och schemat tycker jag är väldigt skönt, att vi har “tidigt” och “sena” veckor. Korridorerna är dock lite för tajt men det är inte ett stort problem. Elever där är sköna, alla tycker om alla. Maten är helt bra.
Anonym Anonymoes
Föredetta elev
1 sep 2021

Företags ekonomi

Skit skola

Den här skolan är helt enkelt skit, det sämsta ”first impression” en skola kan ha för sina nya elever, de började med att säga att skolan har översvämning och att dator leveransen är sen.
Elev
15 jul 2021

Samhällsprogrammet

Jensen norra <3

Har precis läst genom de flesta recensioner om jensen och kände tvungen att skriva en själv då jag känner att inget av det jag läst stämmer.

Jensen har påriktigt de BÄSTA lärarna. Jag har aldrig någonsin haft så förstående, snälla och samtidigt så roliga lärare. De bildar verkligen realtioner till eleverna och de vill att de ska gå bra för oss och är kunniga i sina ämnen.

Du går i skolan i ”tidiga” och ”sena” veckor. I tidiga börjar du runt 8 och slutar 12. Vid sena börjar du 12 och slutar runt 16-17.

De flesta elever är väldigt trevliga, och man hittar alltid nån man klickar med. Jag själv började och kände ingen och nu har jag kompisar som jag även kommer att hänga med efter examen.

Ska jag säga något negativt så är väl själva skolbyggnaden sådär jätte fin men de fantasika lärarana, de jätte chill shemat och alla trevliga eleverna väger upp. Det är upp till dig vilket gymnasium du väljer men jag rekommenderar verkligen jensen norra!!!

Hälsningar, en stolt elev som får ångest över att jag snart tar studenten. Kommer verkligen sakna jensen norra <3
Elev
13 feb 2021

natur

Sämsta skolan

Sämsta skolan som finns av flera anledningar. I två år hade man ett riktigt dåligt schema. Lärarna kommunicerar inte med varandra och det resulterar att man som student inte får någonting att göra i en månad men efter det har man 10+ uppgifter på en dag. Skolan har riktig dålig atmosfär då det känns som att man går på ett kontorsjobb. Skulle hellre vara på gulag än att gå här ett år till.
Elev
5 feb 2021

Det kanske låter bra men det är det inte alls

börja inte där, dom utsäger sig för att vara på ett speciellt sätt, vilket dom absolut inte är. Dom tänker mer på sin image än eleverna speciellt sånna som har det lite svårare med vissa grejer. Dom säger även att dom ska anpassa undervisningen för var o en, vilket ännu en gång dom absolut inte gör.
Elev
30 dec 2020

Dåligt

Skolan är i för sig ganska bra. Men såg att någon skrev att vi har halv dagar och det är det SKOLAN har sagt och lovat oss men de flesta av oss börjar 8 och slutar 16 vilket blir en jätte lång dag och man blir även jätte trött, speciellt om man har en lektion som börjar 8 och nästa lektion börjar 13 till 17. Maten tar slut och alla hinner inte äta, vi får stå ut med rå kött och byter lärare varje termin vilket är dåligt för då har man inte lika mycket kontakt. Läraren får dig och tro att de bryr om ditt väl mående men det gör de inte alls och lyssnar inte alls. Dock det skolan är bra på är det är studiero i klassrummet och ingen stör dig.
Elev
25 dec 2020

Bra skola!!

Bra skola med seriösa lärare, väldigt trevliga och alltid hjälpsamma. Det enda är att skolan i sig är ganska trång och intensiva dagar med endast 5 min raster. Dock lönar det sig med tanke på att man har halvdagar :)
Elev
18 dec 2020

Bästa jensen

Älska finaste finaste Jensen!! Går i trean, så glad att ja valde Jensen i grundskolan, finns ingen annan skola ja skulle tänka mig gå. Finaste lärarna som går att hitta, känner mig alltid trygg.
Elev
16 dec 2020

Bra skola ändå

Asså de en bra skola bra lärare , om du gillar lugna skolor och gillar studier är denna skola bra för dig.
Elev
9 dec 2020

Bra skola

Inte en ända ärlig recension, bra skola.
Föredetta elev
6 dec 2020

Jensen Norra helt ok

Jag tyckte sådär om den. Andra skriver att det är dålig mat men jag tyckte det var ganska bra mat? Däremot är det extrem mycket orten där, typ 75% är utlänningar som snackar förortsvenska, inget fel med det men jag kände mig som en misfit deluxe. Najs schema dock med halvdagar, ja gick teknik 1an men bara några veckor.
Elev
3 dec 2020

Kommunikationen mellan lärarna och eleverna

Tycker lärarna har svårt med kommunikationen till elever på skolan, de skapad stress genom att skicka mejl istället för att prata med eleven på riktigt!
Visar 30 av totalt 40 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen