Omdömen

3.0
Baserat på 40 omdömen och 322 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
24 mar 2024

Naturprogram

Fantastiskt

Jag älskar Jensens koncept! Det har hjälpt mig att lätt anpassa mina studier. Dessutom är lärarna alltid hjälpsamma och det märks att de bryr sig om sina elever. Man bli även ”tränad inför verkligen” så jag har fått lära mig flera erfarenheter som kan vara bra för framtiden! Jag är så glad att jag valde Jensen! Du som läser detta ska veta att du kommer inte ångra dig om dig om du börjar på Jensen!🥰🥰✨
Elev
21 mar 2024

Jag fattar inte

Lärarna är engagerade och bryr sig verkligen om eleverna. Man får hjälpen man behöver för att nå sina mål.
Elev
21 mar 2024

Samhällskunskap

Nöjd samelev🤩🤩

Riktigt bra skola! Kul när lärarna är motiverade och engagerade, bra studiero för att kunna plugga!
Elev
21 mar 2024

Sam

Nöjd elev!

Det jag tycker om med skolan är den gemenskap som finns i skolans lokaler, mellan elever och lärare. Studier är i fokus men samtidigt finns det aktivitet som ger ett avbryt ibland.
Elev
21 mar 2024

Jättebra!!

Jag tycker att det bästa med skolan är våran inomhusmiljö, det hjälper oss elever fokusera bättre och framförallt ha en lugnare dag vilket kan vara skönt för många av oss. Miljön får dessutom oss elever att känna oss trygga i skolan då det inte är fullt i korridorerna vilket kan vara jobbigt för vissa elever. Dessutom har vi väldigt bra lärare. Det bästa med våra lärare är hur de alltid försöker hjälpa en med att hitta en bra lösning om inte allt går så bra, och det kan vara bra för att kunna bygga en trygg och bra relation med de.
Förälder / Vårdnadshavare
14 aug 2023

Undvik!

Bråk och stök! Hemsidans info ang. Elevhälsoteam stämmer inte. Resurser saknas! Obehöriga lärare.
Elev
21 jul 2023

Sådär

Älskar maten & schemat. Det som sänker omdömet om skolan är personer i skolan. Eftersom det används våld & ovårdat språk. Dessutom gör denna skola inga ”Stora” aktiviteter, förutom volleyboll 1 gång om året. Gymnasiet ska vara de åren man ej vill glömma men i denna skola så vill du glömma det mesta tyvärr. Behövs mer engagemang & mer folk. Ac eller värmen funkar knappt, antingen för kallt eller för varmt. Skolan behöver fixa mer lokaler för att kunna sätta in fler personer då skolan kan bli mer ”populär” om skolan släpper in fler personer. Vissa slutar då antalet elever påverkar. Vissa vill ej gå i en skola med 15 elever
Elev
12 jul 2023

Riktig gymnasienivå!

Jag fattar att inte alla gillar Jensen, men de kanske inte heller ska gå på riktiga gymnasier. Här är det i alla fall ordning på undervisningen, riktiga lektioner med tanken att förbereda oss ordentligt. Skönt att krav ställs på mig och jag får respons på det jag gör.
Elev
10 feb 2023

Natur

Oansvarig skolan som vill tjärnar pengar på oss

En orättvis, skit skolan. Besviken att ni inte svara på er mejl. Trångt, jobbigt system, frånvarande lärarna. Inga skåp, skit anledning på att det är anpassade för universitetet. Otrevliga personal, där de faktisk delar upp oss i olika grupper. Orättvis på vissa saker, när man prata om ämnet så väljer de att undvika det.
Elev
5 okt 2022

Rekommenderar!

Jag rekommenderar Jensen gymnasium STARKT till dig som vill bli väl förberedd för vidare studier på universitetet. Personligen älskar jag att man går halvdagar och även att man som individ får ett större ansvar och kan planera sina studier. Det är också en liten skola vilket gör att det finns en riktig bra gemenskap!
Föredetta elev
26 aug 2022

Rekommenderar ej

Tyvärr rekommenderar jag inte Jensen.
Antagningsmeriten säger mycket om det, de använder bara de smarta eleverna för att få en bra bild på skolan. Arbetsplatsen på skolan är ingen miljö man vill jobba i, det är antingen för varmt eller för kallt för att kunna göra det.
Schemat är inte det bästa på skolan som de säger utan vi går lika många timmar som om det vore en vanlig skoldag. Väldigt korta raster så att säga. Man blir ganska trött mellan varje lektion utan luft och rast.

Vissa lärare är ju lite sisådär när det gäller undervisningarna och ibland kan de vara otrevliga.
Maten är dock ett plus nästan som alla andra friskolor.
Studieron i vissa klasser på skolan är inte den bästa. Mycket byten bland lärarna vilket påverkar elevernas undervisning och betygssättning.

BÖRJA INTE DÄR FÖR DITT EGET BÄSTA!!!

Satte högt betyg bara för att det ska kunnas ses utan inloggning.
Elev
8 jun 2022

Den riktiga bilden av Jensen gymnasium Örebro

Mycket dålig skola rekommenderar inte den alls. Miljön på skolan är oerhört dåligt, finns knappast lärare som undervisar bra på sina lektioner, den långa matkön är det värsta med skolan. Man hinner inte lägga sin fot i matsalen innan den kalla maten tar slut. Finns absolut ingen aura på skolan bara deprimerade lärare och elever, jätte skumma lärare så att säga. Det märks tydligt att dem flesta av lärarna har gett upp på livet och på skolan. Trappor som gör att man nästan tappar benen av sig och man får ej ta hissen på grund av några dagisbarn som inte kan bete sig.
Det kommer både nya lärare och rektorer och går varje termin. Massa enkäter för att få skolan att se bra ut, men egentligen är det bara rent falsk marknadsföring. Finns inte heller tomma grupprum att sitta i och skolan luktar avloppssystem.
Det märks tydligt att det finns lärare som inte är utbildade i sina ämnen och det påverkar bedömningen i slutändan.Om du har högt merit från grundskolan, är det bäst att ta ett bättre gymnasium som sätter rimliga betyg och har lärare som är kunniga i sina ämnen.
Det sämsta med skolan är att de anställer bara unga med lite erfarenhet som lärare.Det är framförallt lärare som inte kan sätta rätt bedömning och som råder av brist på utbildning.
Finns också lärare som inte kan ta emot kritik från elever och skiter i det totalt. Så fort de får kritik skyller de bara på klassen, som också är skolans största problem. Skolan består helt enkelt av stökiga elever som inte alls bryr sig om sina studier och bara tramsar runt.
Schemat på skolan är bara ett sätt att locka elever dit, annars är det bara rent skräp.

Gör mig en tjänst och välj inte Jensen gymnasium för ditt eget bästa. Det finns mycket bättre gymnasium skolor. Den här skolan vill bara tjäna pengar på elever, vilket märks tydligt.

Jensen gymnasium är mitt livs sämsta misstag. Ångrar verkligen grovt att jag valde Jensen gör inte samma misstag. Detta är bara ett Prime example av en friskola. Lokalerna säger sig självt, klassrummen är som ett bastu och går ej att andas i speciellt om du har astma. Någon bör granska lokalerna och lärarna för att få de så elev vänligt som möjligt. Det här absolut ingen seriös skola, rektorn tar inte hänsyn till hur eleverna känner. Skolans kursplanering ligger huller om buller. Tänk till innan ni väljer Jensen gymnasium och vilken kvalité ni vill ha på eran utbildning till framtida studier.

De säger till och med att de vill vara en av Örebros bästa gymnasium skola. Som jag kan se på det så är de långt ifrån det, knappast på listan till och med

Som sagt har hört och sett detta med egna ögon!
Elev
19 maj 2022

Samhällskunskap

Byggnaden är lite och kaos med sas21

För mycket kaos och liten skola
Elev
9 maj 2022

Natur

Utan tvekan en av dem sämsta i örebro

Sök inte till Jensen dem gör falskt marknadsföring om halv dagar PP MP och har okvaleferad lärare
Elev
25 apr 2022

Samhällskunskap

En hemsk skola

En hemsk skola, börja inte där för ditt eget bästa. Kan nog säga att de gör Sveriges sämsta skola
Elev
5 maj 2021

Ekonomi

Börja inte på Jensen Gymnasium.

Skolan arbetar extremt mycket med falsk marknadsföring, vilket jag har sett med egna ögon. Skolan lyssnar heller inte på eleverna och deras åsikter. Skolan är överlag dålig och det de skyltar mest med deras halvdagar är en lögn. Vi går precis lika långa dagar som alla andra om inte längre, då vi även måste arbeta utanför skoltid för att hinna med alla de uppgifter vi får.

Några av lärarna är fantastiska men många är mycket dåliga, och de flesta slutar inom 1 år.

Jag skulle inte rekommendera någon att börja här.
Föredetta elev
30 apr 2021

Bristande utbildning

Vi fick mail av skolan att skriva positiva omdömen ca 3 år sedan. Har tagit studenten och gått vidare till universitet. Något jag inte kan släppa är hur dålig jag var vid starten av min utbildning i jämförelse med mina kursare på universitet.

Bristande gymnasieutbildning vilket ledde till att jag kunde för lite. Är inte den enda som vittnar om detta. Parallell klassen har fler på komvux än på högskola/universitet. Tror detta säger en del om Jensen.

Det ända positiva var små klasserna, vilket inte längre finns.
Elev
18 mar 2021

Vill du vara en råvara? Jensen är valet för dig

Rekommenderar ej, en typisk friskola vars fokus ligger på vinst. Lärarna är oftast inte fullt utbildade och har inte behörighet att sätta betyg, lärare sätts in i ämnen de inte ens är på väg att utbildas i. Högljudda lokaler pga av att det är en liten skola med alltför många elever, fick höra att klasserna skulle bestå av 15-20 personer men hamnade i en klass med 28 personer. Inte vad man fått marknadsfört till en!

Matsalen har långt ifrån tillräckligt antal sittplatser. Halvschemat ser mer ut som 6 timmar istället för 4. Lärare är otydliga när det kommer till instruktioner. Ångrar starkt mitt val av gymnasium, samt så glorifierar dem sina högpresterande elever med en så kallad "mastermind", istället för att hjälpa de elever som halkar efter. Om du har extra behov så kommer dem inte gå dig till mötes. Elevhälsan under COVID-19 har de inte tagit hänsyn till, det ända vi hör är "håll avstånd och tvätta händer", även då viruset sprids på skolan. Plus så byter man lärare i hälften av alla ämnena en gång om halvåret.

Stökig skola, förvirrade lärare, samt så är det en skola som drivs av det ekonomiska. Förvänta dig inte att bli behandlad som person, utan bara som deras råvara (Speciellt om du ligger på hög merit)!
Elev
26 jan 2021

Jensen är en skola för idioter

Denna skola är en skola som man ska undvika. Luras inte och tro att den är bra. Ni som ska söka gymnasium, bli inte lika lurad som mig eller rättare sagt lika lurad som hela skolan.
Elev
3 dec 2020

Jensen

Skolan är liten och man kommer lärarna väldigt nära
Elev
24 nov 2020

Rekommenderas inte

Coronahanteringen har varit usel. Finns inte handsprit knappt någonstans även fast det är lovat att det ska finnas i klassrummen. De bryr sig inte om elevernas hälsa och vill hellre riskera att de nära dör än att vi ska få distans. Visst kan distans vara jobbigt men det behövs för att minska smittspridningen.

Vi går inte alls halvdagar, många dagar går vi från 8 till 15, speciellt ifall vi har individuella val. 2 gånger i veckan har jag 2 timmars hål pga mitt individuella val, även fast detta kan ändras. Schemat är även gjort på ett dumt sätt där klass 1 ska ha klassrummet tills 11:10 men klass 2 börjar 10:50. Det finns dessutom inga raster mellan vem som ska ha klassrummen, så fort man slutar kommer en annan klass in.

Individuella stödet finns inte här, de har svårt att anpassa sig. Behöver du mycket stöd ska du inte välja den här skolan, i värsta fall kastar de ut dig för att de inte kan ge dig det stöd du behöver.

Lärarna är obehöriga och oftast okunniga i sitt ämne. Vi har vid flera tidpunkter haft lärare som inte är färdigutbildade gymnasielärare och som bara är 4 år äldre än oss. Vi har haft lärare i vissa ämnen bara för att de visste någonting lite om ämnet, till exempel att de gymmade och på det sättet kunde vara idrottslärare.

De tar inte till sig den kritik de får på enkätbedömningar, de håller sig till de positiva sakerna och fokuserar på att få skolan att se bra ut istället för att förbättra skolan. Masterminds är en grupp Jensen Gymnasium har skapat för elever över merit 18 som ska prata om varför det går bra för dem. Det finns inget stöd för dem som har dåliga betyg. När hela klassen får F är det elevernas fel, inte lärarens.

När de får reda på att eleverna är stressade säger dem att det är vårt egna fel och frågar hur vi kan förbättra det istället för att inse att det är på grund av skolan som alla är stressade.

Rekommenderar inte den här skolan.
Elev
24 nov 2020

Usel skola

Det här är en skola med dubbel moral! De säger mycket men gör tvärtom. De pratar mycket om sina "halvdagar" men de håller inte de löften som de ger eftersom det är flera dagar varje vecka då man går så gott som en hel dag. Det finns även betydligt fler håltimmar än vad som sades.

Det är många lärare som inte har behörig utbildning eller erfarenhet. De undervisar i ämnen som de inte har utbildat sig i och kan ytterst lite om. Skolan erbjuder heller ingen individuell anpassning eller individuellt stöd. Kontakten man har med lärarna är ytterst dålig och det är sällan de svarar på de mejl man skickar. De elever som behöver extra stöd och hjälp kastas åt sidan och tvingas klara allt på egenhand. Det sker mycket favorisering bland lärarna och det göms inte. Det är tydligt när lärare tycker bättre om vissa elever för de får bättre omdömen på uppgifter.

Skolan har hanterat corona på ett uselt sätt. Korridorerna, klassrum, grupprum och matsal är fulla med folk och trånga. Det är nästan omöjligt att hålla avstånd från andra elever. Elever och lärare uppmanas att vara hemma ifall de upplever symtom men samtidigt vill de att man ska ha hög närvaro i skolan. En närvaro som ska matcha den som var innan pandemin.
Elev
24 nov 2020

Rekommenderas inte

Med åren har det blivit sämre. De nämner att klasserna är små vilket var en anledning till att jag valde Jensen men när jag kom in var vi 30 stycken. Halvdagarna är lögner och många dagar går vi från 8:00 till 15:00, ifall man har individuellt val kan man även ha 2 timmars hål två gånger om veckan vilket är jobbigt men ingenting som lärarna bryr sig om.

Schemat är även gjort på ett dumt sätt där två klasser har samma klassrum eller att det inte finns något mellanrum mellan vilka som ska ha klassrummen vilket leder till att man inte hinner gå ut innan en annan klass kommer in.

Corona hanteringen är hemsk, de lovar att det ska finnas handsprit i alla klassrum men det finns ingen handsprit alls. De bryr sig inte alls om sina elever och riskerar hällre deras liv och familjens liv än att distans ska hända vilket är väldigt dumt. Visst kan distans vara svårt men det behövs för att minska smittspridningen och rädda liv.

Lärarna är obehöriga och okunniga i sina ämnen. I vissa ämnen väljs lärarna endast för att de vet någonting smått om sitt ämne. Många lärare är unga och har inte mycket erfarenhet som lärare, vi har flera gånger haft lärare som inte har varit färdigutbildade gymnasielärare och bara varit 4 år äldre än oss.

Det finns inget individuellt stöd, ifall du behöver mycket stöd välj inte Jensen, i värsta fall kommer de kasta ut dig för att de inte kan ge dig det stöd du behöver.

De tar inte upp den kritik de får på enkätbedömningar och när eleverna är stressade anser de att det är elevernas fel. Rekommenderar inte Jensen Gymnasium Örebro.
Elev
20 nov 2020

Mitt omdöme om JENSEN, BRA SKOLAAA

Bra lärare! Otroligt sköna klasser och lätt att lära känna. Är själv engagerad i olika organisationer på skolan, jätte kul! De har gjort allt de kan för att lösa corona situationen, vilket de gjort bra. Jätteskönt schema med många korta dagar men vissa lite längre självklart. Rekommenderar verkligen.
Elev
22 sep 2020

JENSEN ÄR SKIT

Skolan är rent skit jag kan säga! Gör dig en tjänst och ta inte denna skolan. Alla lärare är dryga och alla är oebhöriga. Man får max ta en viss mängd mat och de bemöter elever som om de är rent skit
Elev
18 aug 2020

Engagerade lärare

Toppen skola med engagerade lärare som verkligen bryr sig om eleverna och deras bästa! En skola där jag som elev fick plats att utvecklas!
Elev
11 jul 2020

En fantastisk skola

En fantastisk skola. Enormt bra lärare och en fantastisk tidsplanering. Med tidig och sen vecka. En vecka där man börjar tidigt och slutar tidigt. En annan där man börjar sent och slutar sent.

För mig så är det en perfekt skola. Få jag kan planera och förbereda mig för skoldagen innan. Men också kunna planera mina egna studier.

Mycket eget ansvar men det är de värt.
Föredetta elev
8 jun 2020

Kunde varit bättre

Jag ångrar inte mitt gymnasieval men natur på Jensen var ingen höjdare. Det har varit många olika lärare och en hel del obehöriga. De som är behöriga är väldigt unga som saknar erfarenheter som lärare. Utöver de enstaka "dåliga" lärarna har jag inte mycket att klaga på. Men vad är en utbildning utan lärare? Supersköna klasser och dessutom är de lagom stora. Många snackar om att det finns särbehandling på skolan men det är inget jag personligt kännt av.

Helt okej skola
Elev
9 feb 2020

Sök inte hit

Jättedålig skola. Läraren diskriminerar eleverna
Elev
28 jan 2020

Halvdagar och halvdagar mer som 7 timmar av 8

Mina åsikter om skolan är att schemat som är skapat för att vara så kallade ”halvdagar” tycker jag inte stämmer över huvudtaget. Till exempel så går vi på tidiga veckor från 8 till 15:15 vilket är 7 timmar och 15 minuter (en vanlig skoldag alltså inte ”halvdagar” som på Jensen är 8 timmar. Hur gick det där egentligen? ”Halvdagar” är 7 timmar och 15 minuter en ”halvdag”? Nej.
I matsalen (Makeriet) så finns det inte tillräckligt med platser då man ibland får stå upp och äta, sen så finns det heller inte tillräckligt med mat, ibland då man tagit en portion och man vill ha lite mer så blir man tillsagd att ”du har ju redan ätit en gång, du behöver inte ta så många biffar det ska räcka till alla.
Vissa lärare är helt om jag får säga det klappruttna, de ger olika bedömningar på två nästintill helt lika svar samt texter, det verkar som att de inte har någon koll alls på vad denne bedömer.
Visar 30 av totalt 40 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen