Omdömen

3.0
Baserat på 30 omdömen och 234 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
14 jun 2023

Välj en annan skola

Min tid på Jensen G, var en stor besvikelse. Lärarna saknade engagemang, de verkade ointresserade av att undervisa och hade ingen riktig passion för sina ämnen. Det fanns ofta förvirring om schemaändringar, inlämningsuppgifter, prov och händelser, vilket resulterade i många missförstånd och kaos. skolledningen visade tydligt att de är i maktposition, de var oorganiserad och det fanns en allmän brist på respekt och trygghet. Jag skulle inte rekommendera denna skola till någon som letar efter en bra utbildningsmiljö. Skolan är mer intresserad att framstå som framgångsrik än att erbjuda en meningsfull utbildning.
Elev
24 feb 2023

medelmåttig

Helt ok skola men har några skumma och okompetenta lärare. Skolmaten är helt ok men det luktar död badussy i diskrummet. Schemat är ganska najs.
Förälder / Vårdnadshavare
5 feb 2023

Sam beteende

Välj annan skola

Skolan uppmuntrar till mobbing. De tar inte tag i problemen med grupperingar i klassrummen. Istället kastar de ut elever som säger ifrån när de blir mobbade. De tar inte heller på allvar när eleverna upplever att lärarna inte kan lära ut ämnen. Till exempel har de haft lärare i matematik som inte talar så bra svenska så eleverna har inte förstått uppgifterna eller hur man lär sig att lösa dem.
Dålig skola och en usel skolledning.
Elev
8 okt 2022

Ekonomiprogrammet

Rekommenderar skolan

Mycket bra skola med fantastiska lärare och lokaler samt läge. Mindre bra skolmat i och med den nya matleverantören olearys.
Elev
19 sep 2022

Sambeteende, juridik och kriminologi

Bra men svår

Skolan har många fina, välutbildade lärare. Mycket studieteknik som jag lovar kan rädda era betyg. Men som i alla privatskolor är ledningen svår. Det finns heller inga skåp och finns bara en spiral trappa till alla våningar. Sedan har skolan MT (mental träning) och PP (pedagogisk promenad) vilket många kan tycka är jobbiga men lärarna uppskattar verkligen att man är med på dem och du kan få en del nya studietekniks perspektiv av exempelvis den dagliga MT pausen. Jag har trivts främst pga alla sköna lärare men man får vara beredd på att det är en del regler. Skolan har även block-schema så man går halvdagar olika tider jämna och ojämna veckor, kan vara jobbigt om man bor långt ifrån men annars är det inga problem. Tror konceptet för skolan gör dig mer väl förberedd för vidare utbildning än många andra skolor. Men det är inte för alla.
Elev
4 apr 2022

Sam beteende

Välja jensen

Jag tycker väl om skolan, skolan är bra med uppmärksamma lärare. De tar för hänsyn alla elever som behöver stöd i stydie. Varje dag erbjuder olika lärare på läxhjälp, det heter smartstudy. Du kan kolla i smartstudy schema och se vilken tid har den lärare som du behöver läxhjälp. Lärare är bra på kommunikation med elever. Varje dag går eleverna ut på en så kallad pedagogik promenad i mitten av lektionen. Men en sak det finns inga skåp i skolan och det är bara en snurrtrappa. Annars det är chil
Elev
15 feb 2022

Sam beteende

Undvik Jensen södra

Tanken med skolan och skolans ansikte utåt är bra, men självaste skolan är hemsk. Personalen på skolan är maktgalna och gör allt för att visa att de har makten. Den är väldigt sträng och de skiter i elevernas åsikter. Det är skönt med halvdagar men pga halvdagar får vi inga raster vilket gör att dagarna ändå går jättelångsamt, enda ”rasten” man får är 5 min mellan lektionerna (oftast 3 min då lärarna släpper oss sent) o 2 min promenader per dag. Om du inte går på promenaderna får du frånvaro och ibland möte med föräldrar. Det är bestämda platser och du kan få frånvaro om du inte sitter på exakt rätt plats. Pga de korta rasterna får du inte heller chansen att lära känna folk från andra klasser, eller knappt din egna. Har gått i skolan i nästan ett år och känner knappt någon, även om jag är en väldigt social person då man aldrig får chansen att prata med andra. Börja här om du vill ha en snabb och enkel skolgång men om du vill ha kul med vänner både i och utanför skolan är Jensen inget för dig.
Elev
24 jan 2022

Ekonomiprogrammet

Det är ingen skola, det är ett fängelse

Inte bra alls! Lärarna har en typ av tesmimg när de går emot eleverna. Påstås att man fuskar vid tilltagande av konstruktiv kritik och feedback. Får aldrig matrisen då de inte anser det som nödvändigt. Får frånvaro för minsta lilla. Tar inte bort frånvaro för tågförseningar. De flesta svarar inte på Mail! Extremt dåliga på att förklara och ge instruktioner. De går i gåtor och hjälper inte. Sätter breda och öppna uppgifter utan att ha haft tydliga genomgångar och förklarat.

Så fort man skriver över deras förväntningar påstås man ha fuskat. Dvs. Skriver du bättre än de tror att du kan så säger de att du fuskat. Detta bromsar din personliga utveckling och motivation.

Finns i princip inga sittbänkar och ingen tid att umgås pga. De korta rasterna

De är ingen skola! De är ett fängelse
Elev
11 nov 2021

Sam beteende

GÅ INTE HÄR

Skolledningen ser eleverna som pengar och bryr sig 0 om hur eleverna mår och hur lärarna mår. Helt absurda regler för en gymnasieskola, inget socker, inga energidrickor trots att vi börjar kl 8 på morgonen varje dag varannan vecka, endast vatten får drickas. Ingen annan mat på lektioner än frukt, dock bryr sig många lärare inte, som tur är. Inget bra upplägg för examinationer, vi kan ha mer än 2 i veckan vilket man en får ha men varje gång vi poängterar det till lärare och ber dem flytta något så får VI ELEVER skit för att VI inte kan planera (????). Ingen bra sammanhållning i någon klass alls, ledningen ger skolenkäter varje termin och sen får vi se resultaten och de är så himla fejk. Idrotten i tvåan förstör hela schemat då man går en dag i veckan från 8–17 !!!!! As långt till matsalen och om man glömt matkort får man inte äta alls. Vi elever får mest jobba själva på lektioner istället för att lärare lär oss vad vi ska jobba med, all research måste göras själv. Hemsk skola.
Elev
24 sep 2021

Sam beteende

Rekommenderar inte!

Inte bra skola! Stökig klass och lärarna kan inte få tyst på eleverna. Långt till matsalen, man måste gå 7 minuter. Lunch alldeles för sent vissa veckor vilket gör att man inte kan koncentrera sig. Dessutom finns d inte fönster i alla klassrum.Passar du inte in passar du inte in!
Elev
17 sep 2021

Ekonomiprogrammet

Bra skola

Jag tycker att skolan är exakt som den sägs att vara, PP och MP tas på allvar och utförs varje dag. Professionella lärare som kan sitt jobb och uppmuntrar dig till att nå det högsta nivån du kan. Ditt mål är också deras mål.
Elev
10 maj 2021

Överskattat gymnasium

skola som inte kan planera uppgifter och lägger alla examinationer på samma vecka. Har aldrig varit med om någon sämre planering i hela min skolkarriär
Elev
20 feb 2021

Sam beteende

Seriösr, börja här

Bästa jävla skolan i mannaminne tar tillbaka allt jag älskar skiten
Elev
9 feb 2021

Naturvetenskap

Bra skola

Jag är nöjd med mitt gymnasieval. Finns elever som klagar, men helt ärligt är skolan väldigt bra. Ingen glädjebetyg här nej, men lärarna försöker hjälpa dig som elev att utvecklas. Finns vissa flummiga lärare ska inte ljuga, mst planera bättre tycker jag. Men skolan är bra generellt. Och maten är god. Lokalerna är små, men skolan är fräsch. *************, skolan får det verka som att det****************r här vilket är falsk marknadsföring. Men helt seriöst, Jensen södra är fan riktigt bra.
Elev
22 dec 2020

Mycket trevlig och bra skola

Mycket bra skola, väldigt stilrent. Kunniga och engagerade lärare som verkligen vill att elever med passion för skolarbetet ska kunna lyckas så bra som möjligt. Alla lärare men även rektorer är mycket väl medvetna om hur skolan påverkar elevens hälsa och därför har de ett mycket passande schema därefter. Jag som elev tycker att det är ett nöje att gå till skolan och ser det inte som ett måste att gå dit. Även om skolan ligger väldigt centralt inne i Gamla stan så får vi tid till att gå ut och få friskluft och motion under våra skoldagar.

Vi har dock inga skåp, men det är på grund av att det är en relativt liten gymnasieskola och för att alla i skolan går bara halvdagar. Vi har även hemklassrum så man behöver aldrig oroa sig över vart man ska vara.
Elev
19 dec 2020

Jensen Södra årskurs 3 Elev

Relativt stökig, fake agendor och marknadsföring.
Elev
9 dec 2020

Superbra skola

Superbra skola med fräscha lokaler, en engagerad skolledning och ett schema som ger gott om tid till fritidsaktiviteter! Jag går i 3an på JGS och kan verkligen rekommendera skolan till alla som uppskattar duktiga lärare och ett soft schema
Elev
9 dec 2020

Braa skola

Lärarna är kunniga inom sina ämnen (ekonomiprogrammet) och jag gillar att gå till skolan. Den är inte bättre/sämre än någon annan gymnasieskola enligt mig. Dock är skolmaten det vidrigaste jag varit med om:)
Föredetta elev
24 nov 2020

Helt ok

Helt okej skola, liten och finns ej mycket aktiviteter att göra i eller utanför skolan under skoldagen. Dagarna är jobbiga samt idrotten som gör så man har rast i 3 timmar mellan lektioner.
Elev
5 jun 2020

En medelmåttig gymnasieskola

En helt vanlig gymnasieskola som verkade vara riktigt bra men som visade sig åt ett annat håll. Miljön är generellt stökig med elever som stör under raster, dålig planering av lärarna som inte verkar ha en bra dialog med ledningen, byte av lärare ganska ofta med inkompetenta vikarier. Proven sätts oftast 1-2 veckor innan lov vilket ger cirka 5 prov under en 1,5 veckas tid,ett exempel på urusel planering vilket gör det svårt att lägga ner tid och strukturera sin tid. En del lärare var dock riktigt bra och hjälpsamma men det är oftast dessa som inte stannar kvar tyvärr
Föredetta elev
10 mar 2020

Värdelös skola

Började på jensens södra men hoppade av bara två månader efteråt...
1. Du får inte ens ett skåp
2. Du är i samma klassrum hela tiden.
3. Det kan kännas skönt att bara ha halva dagar, men tro mig det blir jobbigare.
4. 5 minuters raster och långa lektioner...
5. Det är bara orten eller elaka tjejer som skapar grupperingar, det är inte alls någon gemenskap.
6. Det är väldigt stränga lärare, vilket såklart är bra, men ibland går det nästan över styr.

Jag säger bara: att hoppa av Jensen var det bästa beslutet jag gjort... kom ihåg att jag förvarna er inan! SÖK INTE!
Elev
8 mar 2020

Cok bra skola

Sköna grabbar och lärarna här ger dig bästa betygen lovar er börja här kommer inte ångra er stolt somalie
Elev
16 feb 2020

Skolan är bra

När jag började 1:an 2018 var det faktiskt så bra. Men helt ärligt dagens 1:or klagar alldeles för mycket när det är de som förstör vår skola. Jag tycker fortfarande om skolan och det är ett gymnasium jag verkligen skulle rekommendera.
Elev
7 jan 2020

Skolan suger i

Gör er själva en tjänst och börja inte här.
Elev
19 dec 2019

Skolan är generellt väldigt bra

Duktiga lärare och bra schema
Elev
6 dec 2019

En ok skola för den som inte vill satsa 100%

Helt ok skola. Mycket dålig planering när det gäller examinationer, det går från inget till en examination om dagen i två veckor precis innan lov. Lärarna är lite upp och ned när det kommer till undervisning samt personligheter. Märkbar favorisering av vissa medan andra är helt toppen. Schemat funkar men sällan som en helt vecka endast är 8-12.30 eller 12.30-17, bland annat idrotten läggs på A- tid samt tillvals kurser. Skulle rekommendera skolan till de som inte vill anstränga sig hela tiden utan intensivt i perioder. Många elever kan även vara omotiverade så skolan är inget för den som satsar på att plugga vidare till något stort..
Elev
19 nov 2019

Skitskola för orten-barn

Fruktansvärd. Totalt värdelös. Alla är orten, schemat är det värsta jag vart med om och lokalerna är fruktansvärt trånga
Elev
23 okt 2019

Skolan är toppen! Mycket trevlig

Det unika schemat gör så att man hinner bli klar med uppgifter och ev läxor. Man blir inte heller trött lika snabbt och kan ha aktiviteter vid sidan om som tex fotboll. Jag trivs i skolan och alla är väldigt trevliga, lärarna är duktiga i det dom gör och jag lär mig en hel del
Elev
6 sep 2019

En medelmåttlig gymnasieskola

Inte så värst bra planering ibland av lärarna ex aktiviteter, dealines osv. När de gäller undervisningen har hälften av lärarna varit riktigt bra medan vissa inte alls. Dock passar schemat bra för de som studerar bäst hemma samt SmartStudy är väldigt bra där man får läxhjälp
Elev
16 jun 2019

Mycket bra gymnasium

Skolan är väldigt bra, halvdagarna gör så att man orkar med skoldagarna och inte tröttnar. Lärarna är väldigt stöttande och hjälper alltid eleven att nå sina mål.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen