Omdömen

3.7
Baserat på 21 omdömen och 156 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Annat
4 jul 2023

Jensen Uppsala

Den sämsta skolan jag varit med om ur ett elevhälsa perspektiv. Dom bryr sig inte om sina elever alls utan bara sitt rykte och sin image. Bedrövliga coacher med en sjuk utseende fixering.
Elev
30 okt 2022

Bra om man gillar intensivt schema, och mycket eget arbete

Bra lärare som satsar på en. Dock mycket stress med mycket prov och inlämningar. Schemat kändes skönt till en början eftersom det är halvdagar, men blev alldeles för packade lektion med mycket information. Även bara 5min rast mellan varje lektion, så det är väldigt intensivt.
Elev
19 okt 2022

Samhällsvetenskap

Njaaa

Inte god mat, otrolig press med 3-4 prov per vecka, svårt att få sin röst hörd, krångligt med systemet med ”a-tid”. Också otroligt löjliga ordningsregler med dress codes för lärarna med mer.
Elev
18 feb 2022

natur

Jensen

Överlag är det en helt ok skola, arbetsmiljön är dock inte bra väldigt liten skola och väldigt dålig ventilation i klassrummen. Skolmaten är ibland inte ätbar och får många klagomål. Det ända som är bra är nog schemat. Tillsist bryr sig lärarna mycket om skolans rykte och mindre om eleverna, ofta vet de inte vad de gör.
Elev
4 jan 2022

Samhällsvetenskap

Motstridiga omdömen

JENSEN gymnasium reklamerar sig vara ett val för den studieinriktade eleven, men detta märks uppenbart att vara falskt. Många lärare vet inte vad de pratar om och har generellt sett en helt o stimulerande miljö i sina klassrum.

Om du inte passar in i deras trånga mall av "snygg, vit och rik" så blir man uppenbart bemött på ett helt annat sätt då rektorn och lärare fokuserar mer på deras rykte istället för på deras elever. Mycket svårt att få sin röst hörd ifall man passar in då lärare inte tar en seriöst.

Många lärare uttrycker sig på ett mindre professionellt sätt som ofta upplevs av eleverna vara stötande eller olämpligt. Rektorn och skoladministrationen tar ej hänsyn till dessa kommentarer.

Sammanfattningsvis så är JENSEN inte en bra skola ifall du vill lära dig mer, lärarna såsom eleverna har inget intresse för skolan och om du blir utsatt för kränkningar eller trakasserier finns det ingen hjälp från skolan.
Föredetta elev
8 okt 2021

Samhäll

Bästa lärarna!

Mina tidigare skolor är ingenting jämfört med denna. Hur de prioriterar eleverna och faktiskt VILL att vi ska lyckas. Helt otroliga stor eloge!
Elev
26 sep 2021

ekonomi

Medel

Skolan har bra utbildning men är däremot inte lika bra i resterande punkter. Skolmaten är bra, jag ser många som säger att den ej är bra men den senaste tiden har den varit bra. Skolans lärare är bra på att lära ut men kan däremot ha vissa opassande kommentarer angående utseende och skoja lite om sådana ämnen. Skolans ordningsregler är totalt omöjligt att följa och om du som person vet att du är kille och är högljudd så kan du enkelt hamna på ”konsekvens-trappan”. Lokalerna är lite för små och är 3 eller 4 trappor upp. Annars är skolan otroligt bra!
Elev
28 jul 2021

ekonomi

Sådär

Skolan är bra. De flesta lärarna är väldigt duktiga och brinner för sin sak. Men ledningen å andra sidan: inte lika bra. De lyssnar inte på eleverna och det är ofta orättvisor som sker. Det är svårt att få sin röst hörd eller känna sig trygg i att man ska bli behandlad rätt om det är folk i ledningen man har klagomål på. Var ska man vända sig då liksom? Man har också märkt av att många blir behandlade olika beroende på hur bra de ser ut ”utåt”. Utseende utåt och image är väldigt viktigt för rektor och ledning, någonting som ofta går framför elevernas studier och välmående.
Ordningsregler finns det gott om, men de är inte så bra. Innan corona fick man inte ens sitta och spela kort på rasterna.

Men annars fin skola, bra plats i stan. Maten i olearys är inte så god och det händer oftast att vi äter på restaurang istället.
Elev
27 dec 2020

Nöjd!

En skola med höga amitioner och engagerade lärare! Supernajs med mobilfritt på lektionerna då man kan fokusera mera. Går på Naturlinjen och kan inte vara mer nöjd. Lektionerna är uppbyggda på ett stimulerande och intressant sätt. Man har också mycket frihet samt att vi bara går 5 h om dagen, förbereder otroligt bra för upplägget på Universitetet. Skolmaten är mindre bra men schemat gör så att man inte behöver äta där så ofta. Det sämsta med skolan är dock hur respektlösa eleverna är mot lärare (speciellt under Corona). Det är inte heller så lätt att få bra betyg som många påstår utan vill man nå högt är det viktigt att man jobbar på bra, vilket lärarna ser till!
Elev
18 dec 2020

Bra lärare

Superbra lärare, läge och sammanhållning.
Elev
3 dec 2020

SUPERBRA

Skolan är det bästa som hänt mig på alla kriterier!!! Den bästa skolan utan tvekan!!
Elev
1 dec 2020

Grym skola

Grym skola för elever med ambitioner och höga mål.
Elev
24 nov 2020

Jensen gymnasium uppsala ur en ekonomistudents syn

Det är definitivt en helt okej skola den är trevlig och bra lärare för det mesta men ledningen och lokalerna är relativt dåliga speciellt som man märkt nu. Det är trångt, ofta ganska dålig luft, tredje och fjärde våningen gör att det blir mycket trappor. Dessutom har skolan en mer syn på att läraren vet saker än kan undervisa många av lärarna är fantastiska på sin sak men de har noll kemi till eleverna vilket ändå gör det omöjligt att hänga med.
Elev
21 nov 2020

Jensen

Den är bra, schemat är bra och arbetsron också. Lärarna är engagerade i elevernas undervisning och vill alltid hjälpa till
Föredetta elev
12 jul 2020

Jensen

Ordningsreglerna är löjliga, dålig mat, annars väldigt bra skola
Föredetta elev
17 jun 2020

Bra skola

Hyfsat bra skola, lätt att få bra betyg. Jätteskönt men halvdagar. Ibland mycket snack men lite verkstad. Jensens rektor tycker de är väldigt viktigt med ett bra rykte och kan göra vad som helst för de. Ser bra ut på ytan, fungerar sämre på riktigt. Gott med lunch på olearys.
Elev
18 maj 2020

Höga ambitioner!

En skola för dig med höga ambitioner! Engagerade lärare och skolledning som alltid vill ditt bästa. Kunde inte varit nöjdare med skolvalet.
Elev
16 mar 2020

Bästa skolan

Jättebra undervisning
Elev
22 feb 2020

Bra skola

Jättebra skola, men elever får inte ens spela kort i skolan eller umgås
Elev
12 okt 2019

Bra skola

Får mycket hjälp och stöd vid behov
Elev
30 jun 2019

Bästa valet någonsin!

Så otroligt bra och trevlig skola! Fräscha lokaler centralt i Uppsala, nära till allt. Bra upplagt schema med halvdagar i skolan och därefter eventuella studier hemma. Lärarna är fantastiska och bidrar till god stämning.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen