Omdömen

4.2
Baserat på 26 omdömen och 204 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
12 feb 2023

Naturvetenskapsprogrammet

Bästa gymnasieskolan i Helsingborg!!

Väldigt öppen och accepterande skola med fantastiska lärare! Ingen statushets som man vet finns på andra skolor. Om man vill prestera högt finns det både många klasskompisar och lärare som pushar en framåt, och om man nöjer sig med att få godkänt är det lika accepterat och vanligt. Så det finns verkligen alla typer av elever och människor på JHG.

Skolan förbereder dessutom eleverna väldigt väl för vidare studier! Nu på universitetet är jag evigt tacksam över allt jag lärt mig under mina tre år på JHG
Elev
18 dec 2022

Helsingborgs bästa skola

Skön skola, bra miljö, bra samband mellan studier och vänskap
Elev
6 maj 2022

Johannes hedberg

Superbra, najs lokaler och superbra lärare. Najs med matkort
Elev
5 apr 2022

Samhälle

Bra skola!

Bra skola med bra och rättvisa lärare. Skolan är också nyrenoverad så väldigt fräsch!! Har också matkorg på olika restauranger men de kan däremot bli lite tjatigt att ha matkort, annars är skolan super toppen
Elev
7 sep 2021

Natur samhälle

Johannes Hedberggymnasium

Perfekt skola, både fin och ny. Bra lärare som är trevliga, snälla och lär ut bra. Skolkort som är skit coolt och bra. Man känner sig trygg, bra människor.
Elev
1 maj 2021

Samhälle

Studiemotiverade elever med skön aura

Studiemotiverade elever som samtidigt inte tackar nej till en fest. Skön stämning och ingen press på utseende, status osv. Jätte bra samt motiverande lärare som hjälper en att nå sina mål!!
Elev
27 mar 2021

Samhälle

Mycket bra omval!

Kom in sent och bytade på linje men alla lärare har förståelse och gett mig stöd för att komma ikapp. Miljön på skolan är väldigt trevlig och man känner att jag kan prata med alla på skolan, rektor/lärare osv. Jämfört med mitt förra gymnasium och grundskola är detta drömmen.
Elev
2 feb 2021

Riktigt bra

Älskar den!
Så mycket förbättring från grundskolan o de e så bra sammanhållning i klassen!
Elev
7 jan 2021

Älskar

Bästa valet i mitt liv, vill inte gå på någon annan skola!
Elev
21 dec 2020

Mycket bra skola

En mycket bra skola där lärarna är stöttande och hjälpsamma.
Elev
4 dec 2020

Bästa 5 månaderna i mitt liv!

Nu har jag gått ungefär hälften av ettan men jag kan redan säga att de här senaste månaderna har varit de bästa i mitt liv! Både eleverna och lärarna är fantastiska och har höga ambitioner! Jag har lyckats lära känna nya personer som jag känner kommer vara med mig hela mitt liv. Skolan i sig är fantastiskt få de planerar massor av roliga aktiviteter och evenemang men också att de tar hänsyn till sina elever. Aldrig har jag känt att status har spelar en stor roll. Den goda lunch är bara en till bra anledning för att välja jag!!!
Elev
25 nov 2020

Mycket bra skola

Jag tycker att det är en bra skola med många bra lärare som lyssnar
Elev
23 nov 2020

Mitt värsta val i livet

Jag gav skolan en chans och kämpade hela 9an för att få komma in på Natur programmet. Märkte redan i början att skolan favoriserar och gör skillande mellan elever. Hade svårt för engelska och matte men fick ingen stöd.Talade med min mentor men det blev ingen skillnad. Hon struntade i mig och valde att minska tiden på utvecklingssamtalet så att vi endast satt där i 10 minuter. Jag blev väldigt besviken och det känndes som att lärarna inte ville hjälpa till. Dessutom verkade man dum ifall man fastnade vid matten och läraren i princip dumförkla en som elev. Hur är tanken att jag ska utvecklas. Märkte lite smått rasistiska drag och att det som sägs inte utlovas. Mycket i denna skolan handlar om status, att passa in och mycket grupperingar. Idag går jag på en skolan som också är tuff och ställer höga krav men som framför allt stället upp för mig och fixar helger där jag kan arbeta ifall det skulle behövas. Jag umgås även med underbara elever som kan ha kul tillsammans och där man kan vara sig själv. Jag rekommenderar därför inte Johannes Hedberggymnasiet.
Elev
22 nov 2020

Välj jhg du kommer ångra dig annars

Skitbra skola gällande alla aspekter!
Föredetta elev
2 okt 2020

Inte sådan skola du tror

Jag minns att jag redan efter 1 månad på skolan började känna mig stressad och få prestationsångest. Jag ska inte dra alla lärare över en kam men vissa tog för givet att vi elever skulle kunna samma saker. Dock var skolmaten ett stort plus i kanten och att vi fick sluta 11:15 varje fredag var verkligen skönt.
Elev
4 sep 2020

Världens bästa skola

Mycket bra skola med kompetenta lärare, studiemotiverade elever och trevliga lokaler. Stort plus att alla slutar 11:15 på fredagar. Tyskaläraren på SA är världens bästa lärare!
Elev
21 aug 2020

Helsingborgs bästa gymnasieskola

Mycket bra skola. Duktiga lärare som både ser till att lära känna sina elever och lära ut väsentlig kunskap. Matkort är ett plus i kanten även om restaurangerna håller relativt låg kvalitet. Som kompensation för att matkortet inte gäller på fredagar slutar eleverna som senast 11:15, och i årskurs 3 finns även möjlighet till helt fria fredagar beroende på de individuella valen som görs efter halva gymnasietiden. Den nuvarande samhällsenheten kommer att stängas och samtlig verskamhet flyttar till den nuvarande naturenheten, som ska renoveras. Skolan ligger centralt och för de elever som pendlar med tåg ligger Helsingborg C 5-10 minuter bort i gångavstånd. Flertalet busshållplatser finns även att tillgå. Vid lärargalan 2018 var 8 av 11 nominerade lärare från Johannes Hedberggymnasiet, och på skolan kan eleverna vara som de är tack vare motivation och arbete för trygghet och respekt – kombinationen gör sannolikt skolan till Helsingborgs bästa.
Elev
25 feb 2020

Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg

Perfekt skola för dig som behöver bli sedd, och inte bara vara en i mängden. Lärarna är otroligt kunniga och man känner verkligen att förberedandet inför högskola är på topp. Underbar rektor och inte minst alla elever, oavsett årskurs, klass eller linje. Alla är så otroligt trevliga mot varandra.
Elev
5 feb 2020

Jhg SAMHÄLLE

Hittills så är jag besviken på bristen av motivation då lärarna inte sätter någon riktig press på oss elever och ettan verkar iallafall vara mycket enkel jämfört med andra skolor (är inte svårare än 9an på JHG samhälle). Mycket är bara framgångsrik marknadsföring, relativt hög medelmerit betyder inte alls motiverade och smarta elever (beror på vilken gruppering såklart men från vad jag har sett så är de flesta inte mycket smartare än vad jag är). Matkorten är något positivt med skolan, de missbrukas grovt av restauranger (inklusive Max hamburgarekedja) och man kan på många restauranger få go läsk och onyttig mat med de 55kr man har på kortet. Lärarna kan ibland vara otydliga med uppgifter och med detta följer också en dålig kommunikation mellan elev och lärare. Jag vill dock inte dra alla lärare över en kam då det också finns mycket bra lärare (rättså blandat exakt som på många andra skolor). För att sammanfatta så var högstadiet kanske för mig i vissa fall bättre när det gäller undervisning, det sociala och den allmänna känslan. Dock så kunde det ha varit mycket värre och skolan får en 3a. Vill vara tydlig med att detta bara är baserat på mitt dryga halvår på skolan.
Elev
9 jan 2020

Mitt livs sämsta val!

Skolan är fylld med prestationsångest, lärarna rekommenderar att man ska plugga minst en timme hemma varje dag, I ALLA ÄMNEN,trots att man går från 8-16. Lärarna säger även att de ska ta tag i problem såsom schemat, men de har inte gjort det. Elever tvingas även gå på något som kallas för 'häslobanken', för att kunna få betyg, men de har sagt att det ska vara frivilligt. Skolan har en hälsoprofil, därav tvingas elever till att äta 'nyttig' och matkort en gäller inte på fredagar. Elever tvingas även till att delta på olika event utanför skolan såsom öppet hus, gymnasie mässa, Lucia och föräldrarmöte.
Elev
9 jan 2020

Blandande känslor.

än så länge mycket press vad gäller prestation, dvs hur man presterar på prov och ens personlighet verkar överväga mycket huruvida en lärare är villig att lyssna på vad man har att säga och ta emot det. Lärare är varav dåliga på att ta emot kritik och är dåliga på att få kontakt med eleverna, inte bra vad gällande motivation. Visst man har sina kompisar men skolan i sig är inte något vidare... Favorisering sker bland elever av lärare, bekväm omgivning och inte snobbigt.
Föredetta elev
29 dec 2019

Skolan är sådär bra

Det är viktigt med status. Man ska helst klä sig på ett visst sätt! Blir det jobbigt ska man helst inte prata om det men eleverna är oftast ambitiösa! Plugget blir tufft fast än man har sina kompisar!
Elev
27 dec 2019

Fantastisk skola

Helt fantastisk skola. Tillmötesgående och trevliga lärare som fokuserar och lyssnar på individen. Man känner sig sedd som den man är och inte som en del av gruppen man befinner sig i. Fantastisk gemenskap mellan både elever i och mellan årskurserna och elever till lärare. Vi jobbar som ett lag, inte lärare mot elever!
Föredetta elev
31 okt 2019

Skolans utsida speglar inte insidan

En skola som endast fokuserar på prestation. En skola som har potential men tyvärr inte ser mer än det ytliga.
Elev
4 okt 2019

Bästa valet!

Fantastiskt nöjd med Johannes Hedberggymnasiet.
Elev
13 jun 2019

Lärarna ser elever som individer

En fantastisk skola som hjälper sina elever att tänka fritt samt förbereder dem inför framtida studier. Lärarna har god kontakt med sina elever och det finns en stark gemenskap på skolan. Jag rekommenderar JHG till alla som vill ha roligt i tre år samtidigt som man utvecklas till en självständig individ.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen