Omdömen

4.0
Baserat på 51 omdömen och 402 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
15 jul 2023

Natur

Bra skola

Fin skola. Bra lärare
Elev
20 sep 2022

Samhälle

Välj katte

Jag trivs med både lärare och elever på katte. Utbildningen är på en hög nivå och lärarna är jätteduktiga.
Elev
19 apr 2022

Fantastiskt skola

Min tid på Katte har varit fantastisk. Lärarna höll alla högsta klass (undantag för en, men det räknas knappt) och medan stämning var mycket studiemotiverad, nästan lite elitistisk, så fann jag många likasinnade och stämningen blev aldrig dålig, bara tävlingsinriktad.
Elev
16 mar 2022

Samhälle

Katedralskolan

På katte finns absolut en stor popularitetshets, där folk som inte är som alla andra blir uteslutna. Tillslut kommer man dock till punkten där man inser att det inte spelar någon roll om man är med de ”populära” eller inte för folk kommer döma en lika mycket i de kretsarna också. Kör ditt eget race så kommer du långt.

Jag håller inte med om att det är för mycket skolarbete. Visst kan det vara stressigt men det är kursplanens fel, inte skolans. Dessutom får man förvänta sig hårt arbete ifall man vill ha bra betyg överallt. Det finns dock press elever emellan som gör att man kan uppleva kraven som höga.

Lärarna är väldigt blandade. Många är absolut strikta men gör man bara vad man ska på lektionerna så är det inget problem. Jag håller inte alls med om att lärarna inte tar hänsyn till ens mående. Förklarar man hur man mår gör dom alltid sitt bästa för att hjälpa en. Även prov går att göra om ifall man har missat dom trots ”inga omprovspolicyn”

Maten är inte heller något att klaga på. Man måste vara otroligt verklighetsfrånvänd ifall man tror att skolmaten alltid ska falla en i smaken när det går 1500 elever på skolan.

Summan av kardemumman är alltså att katte är vad du gör det till. Du kan inte förvänta dig att alla lärare ska ha fokus på just dig hela tiden. Frågar du om hjälp får du alltid det.
Elev
4 mar 2022

Samhälle

Go katte, fuck polhem💪🏻💪🏻🔥🔥🔥

Jag är väldigt nöjd med skolan. Eftersom det är en av dom större skolorna så finns det nog lite högre krav på en. Många inlämningar och prov men man vänjer sig hyfsat snabbt. Om du inte klarar av plugg så är detta nog ingen skola för dig. Men bortsätt från det är den jätte bra. Bra lärare, trevliga elever och bra omgivning
Elev
8 jan 2022

Naturvetenskapsprogrammet Science

Bra studiemiljö

Jättebra utbildningslokaler och trevliga samt kvalificerade lärare… en öppen och bekväm tillvaro. Något negativt skulle vara att det inte finns särskilt mycket utrymme inomhus att umgås på, men det är ju ett mindre bekymmer :)

Välj katte!!
Elev
7 jan 2022

Samhälle

Bra skola överlag

Bra skola, trevlig byggnad, dock lite för lite utrymme för antalet elever och lite för lite soffor etc. att använda på raster
Elev
27 dec 2021

Fantastisk skola med vissa dåliga lärare

Skolan är jättebra och de flesta lärarna prioriterar elevernas välmående och akademiska karriär. Vissa lärare borde dock inte vara lärare, jag håller lärarens namn annonymt då mitt namn är också annonymt men denna läraren verkar avsky elever även om vi har bra och respektfull attityd och beteende i klassrummet. Denna läraren lär inte heller ut på ett sätt som är anpassad för oss elever och till och med hånar elever om de svarar fel på en fråga.
Elev
11 dec 2021

Naturvetenskapsprogrammet

Alldeles utmärkt!

Jag började på Katedralskolan för ett par månader sen, på naturprogrammet. Jag är väldigt nöjd med mitt val och jag trivs mycket på skolan. Finns folk som klagar på att det är en snobbskola och att lärare inte alls bryr sig vilket jag inte alls har märkt. På naturprogrammet är inte alla proffsiga på matte som många verkar att anta, men jag tycker att man får tillräckligt med hjälp när det gäller matte även för de som har svårt med det. När det gäller klasser så tycker jag att allmänt är det bra gemenskap i klasserna. Alltså ingen mobbning eller utskämning som jag la märke till, människor är trevliga. Maten på skolan tycker jag är väldigt bra, de som har specialkost får det lyxigt ändå. Har också hört att matsalen har förbättrats, eftersom tidigare åren skulle eleverna äta på ett annat ställe. De flesta lärare jag har tycker jag är bra och hjälper eleverna, speciellt NO lärarna som gör arbetet intressant. Som många vet så har Katedralskolan väldigt fina lokaler och även flera byggnader. Det har jag inte något problem att hitta nu eftersom man blir van med tiden. Mitt tips till dig som vill välja Katedralskolan är välj vilket program du vill gå i förväg men även profil. Välj inte nåt bara för att välja utan välj det profilvalet som du kommer tycka om så du inte ändrar dig sen. Se till också att få bra gemenskap i klassen! Det är viktigt de första dagarna för att du ska kunna trivas. Än så länge är jag oerhört nöjd med att jag valde just Katedralskolan! Direkt när man kommer in på skolan mötts man av säker och trevlig miljö. Lycka till med ditt val! Hoppas du väljer just katte.
Föredetta elev
28 nov 2021

Natur

Bra lärare

Det bästa var lärarna, de kunde mycket om sina ämnen och var måna om att lära ut. Mycket plugg men så är det på alla skolor i Lund. Rätt bra scheman men beror också mycket på program.
Elev
23 nov 2021

Samhälle

Super!

Lärarna! Lärarna är det som förgyller skolgången, de är extremt kunniga inom sina ämnen (vissa kan upplevas flummiga) samt väldigt duktiga på att lära ut!

Lokalerna är väldigt bra och skollunchen är som den är på de andra skolorna(helt okej)

Det finns ett brett utbud av klubbar att gå med i och man hittar enkelt nya vänner, även över programs och klassgränserna!
Elev
17 nov 2021

Samhälle

Ett skämt mot elever och ett hån mot utbildning

Sämsta skolan någonsin , rektorn är helt frånkopplad från eleverna och verkligheten.
Vantrivs starkt och hatar segregationen som finns på skolan. Önskar jag gick nån annan stans!
Elev
18 okt 2021

Samhälle

Bra och fin skola!!

Jättebra skola! Nästan alla lärarna är superbra, eleverna är trevliga och jag förstår inte varför alla säger så dåliga saker om maten när den är helt ok!?
Skolmiljön är fin och lättsam, skolan ligger mitt i centrum och har fina lokaler.
Föredetta elev
15 okt 2021

Ekonomiprogrammet

Bra skola

Bra skola, lite sämre skolmat men jag hade inkluderande klasskamrater som accepterade alla, vem man än var.
Elev
7 sep 2021

Ekonomiprogrammet

Bra skola sämre mat :)

Bra skola. Konstigt att det finns personer som skriver att lärarna är ”taskiga” etc. De måste vara riktigt osäkra i sig själva. De va nån som skrev med idrotten att man måste springa 1 mil på 70 min utan o stanna. Det gäller alla gymnasie skolor, så är man lat e de väl lika bra att skippa gymnasiet helt o jobba donken, latmaskarna överallt
Elev
25 aug 2021

Bra skola

Väldigt bra skola, skön stämning. Maten är meh men så är det i alla kommunala skolor
Elev
4 aug 2021

Natur

Fantastisk skola

Fantastiskt gymnasium med motiverade elever or utmärkta lärare
Annat
21 jul 2021

katastrof

Har extremt mycket att säga om min upplevelse.

1. 95% av Eleverna som går på skolan är ytliga och statuskåta. De utesluter de elever som de ser som ”töntiga” och är allmänt otrevliga mot alla som de inte ser som sina vänner. Även måste man ”se ut” på ett visst sätt för att inte sticka ut på skolan eftersom det är dåligt att vara unik. Alla som har exakt samma stil ser ned på folk som faktiskt inte följer strömmen.

2. Innan jag började på skolan hade jag hört massa positiva grejer om lärarna. Jag måste tyvärr meddela att allt jag hade hört var bullshit. Lärarna ger eleverna extremt mycket plugg och tar flera månader på sig att betygsätta dom. De säger att de ”inte har haft tiden” men hur tänker dom när dom ger eleverna minst lika mycket jobb?(finns ytterst få lärare som faktiskt är bra) Mentorerna kan inte bry sig mindre om sina elever. ”Det är ditt problem, därför ska du lösa det” Klassernas sammanhållning är allmänt kass, många grupperingar och ingen skön stämning alls.

3. Största misstaget man kan göra är att öppna upp för kuratorn och berätta om sitt mående. De bryr sig inte! Nästan alla som jobbar på skolan är otrevliga och de bryr sig inte om eleverna.

4. Alldeles för mycket plugg. Visst finns det en regel som säger att man inte får ha fler än 2 prov per vecka? Den regeln existerar inte på denna skola. Minst 3 prov per vecka är det vanliga. + massa läxor. Allt man får av lärarna när man klagar på detta är ursäkter och bortförklaringar. Även får man inte göra omprov om man har missat ett prov. (Finns några undantag dock). Kraven som ställs på eleverna är även helt orimliga speciellt idrottens krav. Jag valde inte en idrottsprofil men ändå känns det som om jag gjorde det. Att springa 10km på 70 minuter UTAN ATT STANNA, simma 45 längder på 30 minuter UTAN ATT STANNA för att få A,?!?! Att alla människor inte har samma förutsättningar är något som skolan inte heller verkar förstå. De förväntar sig professionella idrottare..

5. Skolans arkitektur är nog det enda bra. Fin skolgård och matsalen är okej. Maten kan ibland vara väldigt god eller katastrof (alla har olika åsikter kring den).

6. Natur-elever prioriteras. De är nog de enda eleverna som verkar trivas på skolan. Tydligen har de bra lärare och okej sammanhållning i klassen. De andra linjerna är de som ingen bryr sig om. De har det helt klart sämst på skolan.

Jag rekommenderar inte skolan till en average elev. Du får anstränga dig så mycket mer än de andra skolornas elever och du får skit betyg. Är du däremot någon som söker natur och du är smart och redo för allt plugg så kan det nog gå bättre för dig.
Elev
2 maj 2021

Ekonomiprogrammet

Inte så bra som den verkar

Skolan är inte så bra som den verkar. Extremt ytligt och skolan bryr sig inte om sina elevers mående. Det ändå som gäller är att man får bra betyg för att behålla den goda imagen av att Katte är en prestigeskola. Om du inte mår så bra och får sämre betyg, så behandlar lärarna dig sämre. De oproblematiska och högpresterande eleverna är de som är omtyckta. Majoriteten av eleverna är så fixerade med sina betyg och är allmänt märkliga och snobbiga. Av mina lärare är den ungefär 2-3 av 9 lärare som jag gillar. Det känns som att du går på en idrottsskola trots att du inte valt någon idrottsprofil. Herregud vilka krav det ställs på idrotten! Allting görs betydligt svårare än vad det skulle vara på en annan skola, bara för att detta är Katte. Det är extremt mycket plugg. Skolan är för liten i jämförelse med antal elever. Det är trängsel överallt och att få tag i ett grupprum är i princip omöjligt. Hälften av mina lektioner är i baracker eller andra intilliggande lokaler runt om Katte pga för liten plats och det känns inte som man går på Katte då. Ni kan ju bara tänka er hur dåligt de har skött Corona, var ska jag ens börja??Maten är VIDRIG. Jag spenderar bokstavligen alla mina pengar på mat ute på grund av detta. Maten är oätligt. Kafeterian är aldrig öppen och istället får man ta något från den överprisade automaten. Jag mår inte toppen på denna skolan och ångrar många gånger mitt gymnasieval och överväger att byta. Det enda som får mig att vilja stanna kvar är den fantastiska hjälpen jag får från specialpedagogen på skolan och att det är nära till allt!
Elev
19 apr 2021

Samhälle

Katte är inte så bra som du tror

Skolan är väldigt fin och de flesta lärarna är bra men jag som elev trivs inte alls. Har blivit utesluten av de flesta elever och märker att det inte finns någon gemenskap mellan varken sin egna klass eller andra klasser. Flera i min klass är ensamma och mentorer bryr sig inte om det och gör ingenting för att försöka lösa problemet. Jag som inte är helsvensk har även märkt vissa rasistiska beteenden från både elever, lärare och annan personal på skolan (min vän har också lagt märke till detta). Pressen på eleverna är något som inte pratas om tillräckligt. På katte finns det en ”inga omprov” policy vilket gör att om man missar ett prov så får man skylla sig själv. Några undantag (såsom viktiga skrivningar, liknande nationella) har dock gjorts. Utöver det är det normalt med ungefär tre prov per vecka (på samhällsinriktningen i ettan) och om man klagar till sina mentorer hittar de endast på ursäkter, istället för att försöka planera bättre. På tal om mentorer har min mentor även behandlat mig och flera andra dåligt då hen inte svarar på våra meddelanden eller ger oss bedömning på våra fåtal prov som vi har genomfört. När vi frågar personen varför vi inte har fått ett omdöme svarar hen att det inte har blivit rättat, fyra månader efter att det genomfördes. För att sammanfatta kan man säga att katte är en bra skola i teori men när man faktiskt börjar där inser man att det inte var så perfekt som alla beskrev det.
Elev
16 feb 2021

Samhälle

Fantastisk.

Fantastiska lärare och bra lokaler. Skolan är dessutom väldigt vacker.
Elev
14 jan 2021

Välj inte katedralskolan

Fruktansvärd skola. Stress på sjuklig nivå och lärarna är sjukt kunniga men kan absolut inte lära ut sin "stora" kunskap.
Elev
28 dec 2020

Fantastisk

Fantastisk skola, går natur så tempot är ganska snabbt och det är den ”svåraste” linjen man kan gå. Anledningen till att jag ens klarar av skolan är lärarna. De är FANTASTISKA. Lektionerna är lärorika men även sjukt intressanta! Skulle aldrig kunna tänka mig att välja en annan skola, sjukt bra! Helt nyrenoverad skola, matsal med 5 rätters buffé osv osv
Elev
24 dec 2020

Gang shit

Asså om man går Hip eller typ IB är man ganska konstig (för att sätta det milt). Men resten av oss är helt galet coola.
Föredetta elev
23 dec 2020

Skulle rekommendera

Gick IB och har trivits rätt bra. Man höll sig mest till IB-bubblan då de andra linjerna var ganska uteslutande, men när det gäller själva utbildningen funkade det mesta mycket bra. Fantastiska lärare och miljö (skolan är ju jättefin och nyrenoverad) men lite snobbig stämning.
Elev
14 dec 2020

Kunde inte blivit bättre

Superbra skola, trivs jättebra!
Elev
11 dec 2020

Katte

Hårt arbete men det ger definitivt resultat! Generellt superbra lärare som hjälper en när man behöver det och som är rättvisa för det mesta. Fin och vårdad skola med lagom många elever.

Fint bibliotek och många studieplatser både för grupparbeten men även för helt tysta studier där man inte får prata.
Elev
4 dec 2020

Bästa skolan!

Riktigt riktigt bra skola, kan inte tänka mig att gå någon annanstans. Bra lärare och härliga elever. Finns dessutom massor av ”grupper” man kan gå med i till exempel kattbak, ensemble, katterevyn osv. Väldigt fin skola- både insidan och utsidan- så man får ju ett litet leende på läpparna varje dag.
Elev
28 nov 2020

Älskar katte🥰

Jag går första året på katte natur och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med mitt val. Lärarna och lektionerna är väldigt bra och pedagogiska de är dock mycket läxor och prov samt mycket som är upp till ditt eget ansvar. Så för att välja katte måste du ha en bra studiemotivation och ägna ett antal timmar till skolan varje vecka. Sen för att orka med detta är de också många på katte som har bra fester och annat man gör utanför skolan vilket ger en lite mer motivation enligt mig.

Däremot tycker jag inte att katte är som alla säger. Visst finns det enstaka elever som är lite av de snobbigare hållet men ska jag vara ärlig ser jag polhem eller ProCivitas betydligt mer som en snobbskola. Alla som jag har pratat med och lärt känna på katte är super trevliga och är jätte tacksam för att jag valde denna skola. Måste ju såklart nämnas att de finns flertal elevföreningar som t.ex. revyn eller kattebak vilket man borde söka till för att vara med i gemenskapen
Elev
27 nov 2020

Superbra skola!

Trivs jättebra. Har tidigare blivit mobbad men blivit oerhört väl omhändertagen på Katte. Inte det minsta snobbigt och alla respekteras. Lärarna är super!
Visar 30 av totalt 51 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen