Se alla skolor i Luthagen, Uppsala
6.8

Katedralskolan

Baserat på 73 omdömenGymnasiumKommunal
Arbetar du på skolan?Börja administrera skolan

73 Omdömen

Visa omdömen
30.1%
26.0%
9.6%
12.3%
21.9%

Skoltyp

Gymnasium

Skolform

Kommunal

Bästa omdömen

Ordningsregler
8.3
Utmaningar
8.1
Skolmaten
8.0
Skolgatan 2, 75312, Uppsala
018-7279144

Fakta
Fakta från Skolverket

16.7

Meritvärde

Skolan
16.7
Området
15.5
Sverige
14.7

Behörighet elever

Skolan
98.0%
Området
89.4%
Sverige
89.9%
Genomsnittligt meritvärde räknas på alla elever och har ett maximalt värde av 20. Meritvärde används för antagning till eftergymnasiala utbildningar.
1182

Elever

Totalt antal pojkar (37%)
437
Totalt antal flickor (63%)
745
Totalt antal pojkar och flickor i skolan samt könsfördelning.

Totalt antal elever

Skolan
1182
Området
388
Sverige
332

Föräldrar med högre utbildning

Skolan
76.0%
Området
65.8%
Sverige
48.1%

Andel med utländsk bakgrund

Skolan
25.0%
Området
30.2%
Sverige
31.9%
Elever som är utrikes födda. Elever som är inrikes födda med två utrikes födda föräldrar.
67

Lärare

Antal behöriga lärare
62
Elever per lärare
18
Elever per behörig lärare
19

Behöriga lärare

Skolan
92.5%
Området
87.8%
Sverige
78.5%
Behöriga lärare är de som har lärarexamen eller annan pedagogisk utbildning och får sätta betyg på eleverna.

Omdömen

6.8

73 Omdömen

Aktiviteter
6.8
Anpassning undervisning
7.3
Arbetsro
7.1
Inomhusmiljö
6.3
Kritiskt tänkande
7.1
Kränkningar och mobbning
6.9
Lärarna
6.5
Människors lika värde
6.4
Ordningsregler
8.3
Personlig utveckling
7.8
Påverkan
5.7
Rekommderar skolan
6.6
Skolmaten
8.0
Stimulans
6.6
Säkerhet och Trygghet
7.3
Utmaningar
8.1
Utomhusmiljö
6.1
Åsikter och värderingar
7.1
Skapa ett omdöme!
Genom att skapa ett omdöme på skolan hjälper du framtida föräldrar och elever.

Skriftliga omdömen

Anonym
4.7
Omdöme skrivet 12 juli 2019
"Få vara som du vill, om du är vänster"
Jag går just nu på skolan, har knappt några vänner (på skolan) och känner mig konstant utanför. Haft flera sammanbrott när jag gråtit och låst mig in på toan under lektioner för att jag får sitta själv och ingen lärare har frågat något. De har däremot pratat med varann om mig så de vet om det men ingen har gjort något. Min mentor, som jag inte har i något ämne (man ska ha en mentor man har som lärare), har mina föräldrar pratat me dom problem et och fick då reda på att lärare sagt att de vart orörliga för mig men ingen gjort något.

Pratade med ungdomsmottagingen o de föreslog att prata med kuratorn på skolan. Aldrig i livet, det stället är i skolan och storböla varje gång och det är i ett galsrum i biblioteket med lite skärmar uppe men känns ändå så öppet. För klara att jag inte kan det för det är för öppet och ska jag sen gå ut i skolan o gå på lektion med svullna röda ögon?

Känner mig ensam för det är en relativt vänster skola, utom natur programmet. Är själv moderat och känner mig hotad och osäker om jag skulle ha på mig en MUF knapp på jackan. Ingen är direkt taskig och mobbar men ingen inkluderar, vara prata om att de tycke that ser ensam ut bakom ryggen på mig, gäller alla, även lärare.

Utöver att det är en skola som är bra för de mer vänster lagda så finns det alldeles för få studierum, finns bara i biblioteket där det finn ca. 25 platser på 1200 elever. Rektorn Helene har lovat fler studieplatser när det finns rum till kommande termin (19-20) men terminen 18-19 fanns det knappt, har mailat henne o föreslagit att öppna upp timma klassrum under lunchen för studiero. Det är alltså så få platser att man måste paxa en plats så fort man kan genom att lämna sin jacka/väska, sen kan man gå på lunch och komma tillbaka 40 min senare.

Själv åt jag lunch i skolan kanske varannan vecka när de jag typ är kompisar med bjuder med mig o har samma lektione rsom dem. Men annars skiter jag i det, har ofta med mig egen kung i form av smoothie. Konstigt att ingen påpekar för mig att jag aldrig äter lunch i skolan och alltid sitter i biblioteket (när det finns plats). Ser att folk märker det för det är glasväggar och man sitter mittemot resten av min klass som äter lunch o de ser mig varje dag där.

Inget att rekommendera om du ej är vänster, önskar innerligt att jag gått på Jensen eller Rosendal istället för denna taskiga skola där man får vara precis vem man vill, så länge man tycker som sossarna.
Anonym
3.6
Omdöme skrivet 28 juni 2019
"Sämstaaaa"
Ingen bryr sig om eleverna. Lärarna är skit dåliga.
Anonym
6.0
Omdöme skrivet 11 juni 2019
"Sämsta skolan jag gått på"
Lärare sätter betyg olika. Vissa lärare tillåter omprov medan vissa menar att du inte får godkänt i ämnet om du missar provtillfället. Fick be och böna i två år för att kunna till slut få extrahjälpen jag behövde i matte. Man kan inte heller se ens betygsmatris när man vill. En lärare sa att jag skulle få B som slutbetyg men när jag öppnade kuvertet hade hon ändrat till C utan att meddela mig. Rektorn är inte ärlig när det kommer till renoveringen. Hon lovade elever att vi skulle springa ut genom ekporten men när hon blev intervjuad av SVT sa hon att hon "aldrig lovat något sådant". Flera lampor funkar inte i toaletterna trots många klagomål. Finns inte tillräckligt med studierum. Lunchmaten på skolan är okej, dock får man ingen ketchup och sylten är den suraste sylten jag smakat. När dessa klagomål nått de matansvariga säger de bara att det skall va nyttigt och verkar inte bry sig om eleverna gillar maten eller inte.

Vissa lärare är jättesnälla och duktiga medan andra är väldigt elaka och respektlösa som inte lyssnar på sina elever.
Anonym
8.3
Omdöme skrivet 8 juni 2019
"Skolan är toppen"
Bra atmosfär. Accepterande. Bra lärare. Mycket att göra.
Anonym
10.0
Omdöme skrivet 7 juni 2019
"Mycket bra"
Väldigt fin och nyrenoverad skola, bra läge, trevliga lärare och alla elever är välkomnande och beter sig bra. Finns inget fel.