Omdömen

4.3
Baserat på 61 omdömen och 486 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
25 feb 2024

Home of the brave

School of the free
Home of the brave
Elev
10 dec 2023

Katedralskolan

Älskar denna fantastiska skolan, alla är härliga och snälla och vi har världens bästa lärare
Elev
1 maj 2023

Generellt bra gymnasium

Det är en bra skola. Personerna är väldigt sociala och snälla, det blir som en enda stor kattefamilj. Utbildningen är bra, lärarna är för det mesta duktiga och flexibla ifall någonting. Skolmaten är väldigt bra, många saker att välja mellan, och en utmärkt salladsbar. Nybakat bröd varje dag med olika pålägg att välja mellan. Det enda som inte är bra är scheman. Man slutar väldigt sent och har stora håltimmar mitt på dagen. Man får också bara göra skolarbete på skoltid, vilket kan vara tufft för många.
Annat
18 feb 2023

Mat

Trevlig kulinarisk upplevelse

Bra mat och bra service. Min hamburgare var lite torr och priset var lite sisådär, 70 kr för en halvtorr 80g hamburgare är ju mindre bra. Det fanns ingen apelsinsås vid pizzabaren och bearnaisesåsen hade lite för mycket tuggmotstånd. Overall skulle jag rekommendera restaurangen till alla som är sugna på traditionell rumänsk husmanskost. Han som satt och spelade banjo luktade lite halv funky, men trodde inte att rumänsk pop kunde vara så lugnande.
Föredetta elev
20 nov 2022

Barn- och fritidsprogrammet

Underbar skola

Jag kunde inte bett om en bättre gymnasietid än den jag hade på Katte! Lokalerna, lärarna, sammanhållningen, läget m.m. Finns så mycket bra att säga!
Elev
17 nov 2022

Natur

Välj katte!

En trevlig skola med bra gemenskap, trevliga miljöer och mycket aktiviteter och föreningar
Elev
31 okt 2022

Natur Natur

Bra skola

Hält ärligt en väldigt bra skola. Bra mat, pedagogiska lärare och väldigt fina lokaler.
Elev
10 okt 2022

Barn- och fritidsprogrammet

Mysigaste skolan💛❤️

Sjukt mysig skola med alla stora fönster och gamla detaljer. Alla elever är supersnälla och lärarna likaså. Elevkåren är sjukt aktiv och det finns alltid något på gång. Skolmaten är bred men passar nog mer vuxna smaklökar än mina falukorv och makaroner smaklökar.

Skulle varmt rekommendera katte❤️💛
Elev
29 sep 2022

Natur

Katte Uppsala

Skolan är stor men ändå mysig! Extremt bra elevkår som har många roliga aktiviteter. De flesta lärare är bra och skolan välkomnar alla. Fräscha lokaler och läromedel.
Elev
22 sep 2022

Sambeteende

För dig som är motiverad

Perfekt miljö för dig som gillar att studera och har skol-anda! Det finns klubbar för alla och skolan ordnar med jämna mellanrum event man kan delta i.
Det är generellt sett en väldigt accepterande skola, med noll tolerans för mobbning mm.
Maten är utmärkt och det finns alternativ för många koster.
Elev
28 aug 2022

Samsam

Bästa skolan

Uppsalas bästa gymnasie med de bästa lärarna
Elev
28 aug 2022

Katte bästa skolan i uppsala

Svinbra skola, skön stämmning, jättefina lokaler. Riktigt bra mat och lärarna är fina och engagerade!
Elev
27 aug 2022

Hum

Katedralskolan: en mix av bra och dåligt

Katedralskolan har många plus, men tyvärr även många minus.

Skolan har HT 2022 tagit in för många elever, innebärande att skolan är proppfull. Man kommer knappt igenom korridorerna utan möts av en vägg med människor. Det är så fullt att elever från humanistiska linjen ska ha undervisning i fysikklassrum, med betydligt sämre förutsättningar för den utbildning som ska bedrivas. Ansvariga administratörer skiter fullständigt i elevers klagomål.

Har du kort lunch kan du glömma att äta i matsalen. I och för sig missar man inget då skolmaten är motsatsen till god och smakrik, trots att den tydligen vunnit flertal priser. Ketchupen är varken från Felix eller Heinz, utan någon hemmagjord jävla tomatsås, som inte kan kallas för ketchup. Ja, vi har minst tre olika alternativ men vad spelar det för roll när alla är äckliga. Pastan är överkokt, riset är torrt och smuligt, vi får hönsnuggets istället för kycklingnuggets med alternativet vegonuggets som smakar kartong.

Alternativen att plugga på skolan är ytterst begränsade då alla allmänna ytor är fyllda med folk som lyckas åstadkomma en ljudnivå jämförbar med ett flygplan. Vi har 2 (två) grupprum/studierum som alltid är upptagna, på en skola med över 1000 elever.

Anpassningar vid ex. ADHD eller mental sjukdom finns, den råkar bara vara ytterst begränsad. Du kan få längre skrivtid vid vissa prov, och vid enstaka prov erbjudas att sitta i mindre grupp. Mer än så lyckas skolan inte erbjuda i anpassningsväg.

Sen får vi inte glömma "Katteprincipen" som bara är ett tomt lovord. Principen går ut på att alla examinerande uppgifter och prov ska ske i skolan, under lektionstid. Detta är fullständig BS. Jag känner inte en enda eleve som aldrig jobbat hemma, då vi inte får nog med lektionstid för att hinna göra de uppgifter vi får.

Däremot är de flesta lärarna bra, givetvis med vissa undantag. Skolsköterskan för HUM, SAM och BF är jättesnäll och trygg. Biblotikarien är snäll. De flesta klassrummen är ganska bra, och vi har stora TV-apparater istället för projektorer i majoriteten av klassrummen, vilket jag tycker är bra. Det finns många toaletter vilket är bra. Jag har själv inget behov av det men jag tror att skolbyggnaden är välanpassad för personer med fysiska funktionshinder. Skolan erbjuder många intressanta kurser. Elevkåren anordnar många aktiviteter, och det finns massvis med föreningar att engagera sig i.

Katte är en mix av bra och dåligt, men är bristande inom de områden jag tycker är viktigast. Det är en dålig och oproduktiv studiemiljö. Generellt dåliga scheman. Dålig skolmat, och långa köer till en proppfull matsal. Mycket trängsel. Inga studierum. Liten elevpåverkan.

Vi har dock en bra gemenskap, och stort utbud för dem som vill engagera sig i föreningar. Många bra lärare.

Katedralskolan har mycket potential, men administratörerna och rektorerna behöver bli mer lyhörda gällande elevernas åsikter. Det är ohållbart att ha så många elever på skolan som vi har. Hade eleverna varit färre hade nog många problem blivit bättre eller kanske till och med lösts.

Jag kan inte säga något om Katte är bättre eller sämre än resten av Uppsalas gymnasieskolor, men jag kan säga att Katte har många förbättringsområden och även mycket bra.
Föredetta elev
25 aug 2022

Natur

Inte så bra som folk får dig att tro

Skrev en jättelång recension men den försvann av någon anledning

Basically det jag skrev var att skolan inte är så bra som folk får den att vara många trångsynta elever på skolan. Lärarna hanterar inte psykisk ohälsa men annars är de bra. Finns få lugna sittplatser på skolan men om du vill ha utmaningar så finns det gott om såna
Föredetta elev
25 aug 2022

Natur

En ärlig recension från en före detta naturelev

Jag tog studenten från naturvetenskapsprogrammet på skolan sommaren 2022 och detta är mina åsikter om skolan.

TL;DR: Fina lokaler men få lugna sittplatser. De flesta lärarna bryr sig om eleverna. Finns inte mycket inkluderande och smarta elever med ett öppet sinne. Det finns gott om utmaningar för de som vill ha det. Skolmaten varierar kraftigt, oftast var den dålig. Stor blandning människor, många jobbiga, vissa sköna. Psykisk ohälsa hanteras inte särskilt bra.

Det finns alla möjliga sorters människor på katte o det kan man väl tycka om men i och med att det just går så många elever på skolan finns det också många jobbiga personer. Folk som låter högt i korridorerna (IB folket) och sen finns det heller inga platser att sitt på o ha lugn o ro. Nej alltid skulle alla soffor vara upptagna o det är alltid några jobbiga IB ungar som pratar engelska alldeles för högt.

Att skolan är inkluderande är en lögn skulle jag säga. Inkluderande är den för dig som har samma åsikter som resten av alla tankeprofessorer som befinner sig där. Inte många genuint smarta och trevliga människor med ett öppet sinne där utifrån min erfarenhet, alla kändes så lika. Ctrl + C, Ctrl + V. Kommer ihåg en gång då alla geniala tankeprofessorer blev helt galna över att en person tydligen hade haft ett tyskt järnkors på sin tröja en dag i skolan. Med deras ofantliga iq trodde de att de var rasistiskt och att vi hade rasister på skolan eftersom de sett en film där nazisoldater hade såna kors. Det var hemskt åååh vad rädd jag är för ett järnkors som inte är en rasistisk symbol över huvudtaget utan säkert nån sorts merch till typ en sabaton skiva eller nåt fan vet jag. Nej dumma korkade och trångsynta människor finns det gott om på katte vilket råkar vara den gruppen människor jag gillar minst.

Folk har blåst upp skolan till mer än vad den är, visst jag saknar att gå på katte men den var inte såå bra som alla får den att vara.
Maten var väldigt sällad god, för det mesta var den medelmåttig eller helt vidrig.
Eleverna var nästan allihopa jobbiga och tråkiga (ja, jag hade otur med min klass men folk i andra klasser också).
Lokalerna är fina, men det finns inga lugna sittplatser.
Lärarna är faktiskt bra de flesta iallafall, men de verkade inte vara så bra att hantera den psykiska ohälsan som uppstår hos eleverna efter 6 månader av att gå på skolan.

Allt som allt skulle jag ända säga att jag tyckte om tiden jag spenderade på skolan och jag önskar att jag kunde få spendera mer tid. Min recension är också till stor del influerad av det faktum att jag inte kunde gå på skolan halva min gymnasietid på grund av att en snubbe bestämde sig för att käka fladdermus till middag från den lokala marknaden i wuhan. Relationerna mellan klasskamraterna han inte utvecklas väl innan vi behövde ha hemmaskola och därefter gick skolgången för nästan alla elever skarpt neråt. Fan. Hur mycket jag kan kritisera skolan älskade jag den ändå. Den var mitt liv i tre år. Men depression blev också mitt liv under två av åren. Ja men nu har jag tagit studenten iallafall. Fan ska jag göra nu? Enda jag lärde mig i skolan var att natur inte är något för mig. Skulle valt estet eller någon sam linje.

Btw att ha flak på studenten var sååå jäääävla överskattat och ett slöseri på pengar. Allvarligt talat om någon ser detta som går på katte o eran klass har tänkt att ha ett flak, spendera eran klasskassan på en kryssning istället mycket roligare och billigare. Flaket var så högljudd och man blev bara trött och fick ont i huvudet av alla avgaser från bilarna runt omkring.
Elev
17 apr 2022

Natur

Bästa skolan i Uppsala

Helt ärligt bästa skolan jag gått på, stor lokal så det känns inte trångt men man har ändå nära kontakt till klasskamrater och sina lärare. Varierad mat och det finns oftast alltid nåt för alla, annars finns ju Ica precis bredvid. Älskar verkligen lärarna och principen att examinationer ska ske på lektionstid, visst det är läxor också men mycket görs i skolan. Dessutom har de ett tydligt provschema så man kan planera i god tid. Fick världens bästa klass på Katte där vi har gemensamma intressen och driv, kan verkligen inte rekommendera en bättre skola!
Elev
14 apr 2022

Sambeteende

Bästa Skolan För Folk Som Inte Är Höger

En väldigt bra skola, fina lokaler, bra lärare (de jag har iaf), trevliga elever (för det mesta). Katedralskolan Är en jättebra skola för dig som inte är höger. Det är inte nödvändigtvis så att du kommer bli trakasserad men du kommer inte passa in.
Många säger att de förväntade sig mer alternativa människor på Katte än vad som finns. Så det kan man ha i åtanke för de är inte oändligt många, men de som finns är väldigt coola.
Trots ryktena som går så luktar inte de på natur alltför illa och man kan lugnt passera dem i korridorerna utan risk för illamående.
Det är en väldigt stark gemenskap på Katedralskolan. Om det var ett land skulle de flesta var nationalister. Vissa skulle påstå att vi Katedralister är med i en kult, och till det säger jag: ja.
Välj Katte idag, för att inte riskera association med andra skolor såsom Skrapan. Enbart Skrapan. Associera inte med Skrapan elever.
Elev
8 apr 2022

Sambeteende

Från introvert till extrovert tack vare katte

Jag ÄLSKAR katte🥰. Att välja den skolan var det bästa jag kunde ha gjort. Här är alla väldigt accepterande. Du får vara precis som du vill och klä dig som du vill utan att bli dömd. Här har jag kunnat utvecklat mig själv väldigt mkt och vågat ta plats. Jsg har gått från att varit en introvert person till en extrovert. Dessutom är elevkåren väldigt engagerad och hittar på mycket aktiviteter. Om du tycker om musik, rock och pop är den här skolan rätt för dig
Elev
22 feb 2022

Samsam

Fantastisk

Brilliant skola, speciellt för den som vill nå högt.
Eleverna är alla bra, och det finns mycket föreningar, många platser att hänga på, elevkåren gör faktiskt saker - en hel del saker. Elevandan är stor, om man vill ta del av den.
Lärarna är super bra, det finns alltid några konstiga, men de är inte dåliga bara har lite udda ideer om saker ibland. Det som kan skära sig för vissa elever(men vara en gudagåva för andra) är att majoriteten av alla examinationer sker på skolan. Inga hemuppgifter! (Men vad jag har märkt så kan man jobba hemma också om man vill.)
Lokalerna är top notch. Maten också, de gör faktiskt god mat - helt galet. Finns en grusplan, men annars är utomhusområdet ganska meh. Finns park brevid dock så det är en bonus.

Pluggtempot är ganska högt. Men det finns alltid tid att göra det man ska på lektioner.

Skolan har organ för att ta emot elevåsikter, och de fungerar bra. Kritik mot metoder eller lärare eller dylikt tas oftast emot med respekt och behandlas av skolledningen.
Elev
8 jan 2022

Natur

Rubrik

Hittills trivs jag väldigt bra
Elev
3 dec 2021

Härlig skola

En mycket härlig skola där gemenskapen är allt. Skolan är mycket fin med underbara elever och lärare!
Elev
2 okt 2021

Sambeteende

Katte makt skrapan slakt

Älskar älskar älskar! Alla är så snälla å trevliga
Elev
31 aug 2021

Natur

Katedralskolan

Väldigt bra skola, nöjd med mitt val. Bra lärare och fina lokaler och klassrum.
Elev
15 maj 2021

Jättebra

Så accepterande miljö med härligt flummiga personer. De flesta lärare är rättvisa och väldigt förstående. Corona har inte hanterats något vidare bra dock.
Elev
3 feb 2021

Jättebra

Det är en fantastisk skola med jättebra lärare.

Det kan bli lite mycket ibland, men lärarna är förstående och hjälper en.

Enda negativa jag kan komma på är att korridorerna är trånga och matsalen likaså, även om det är corona. Även om ettorna har distans är det trångt.
Elev
14 jan 2021

Katedrals elever är enda problemet

Fin skola med mycket pengar och därmed bra lärare och alltså fina material.
Dåliga med skolan är typen som söker dit, de passar inte mig men kanske passar er. Rätt mycket hippies och emos.
Det bästa med skolan är att de erbjuder en bra kurs för de som vill jobba på och de som har lätt för skolan.
Sök hit om du redan har kompisar som går hör eller känner dig som en emo eller hippie. Kan lova dig att du kommer få en rolig gymnasium tid här, antingen med eleverna eller allt det udda du kommer få se. Skulle inte sätta mina barn här, istället råder jag dig som är mer utav "normen" att söka till Lundellska trots att den inte ligger i stan.
Elev
28 dec 2020

Katedralskolan: Sveriges bästa skola

Helt fantastisk skola med dem mest underbara lärarna! Ingen dag är den andra lik, men könslan av att kunna förstå och att bli förstådd finns alltid med en. Katte är en plats där alla kan vara och uttrycka sig själva som dem vill utan att behöva oroa sig för att någon annan ska döma en. Det finns ingen bättre skola i Uposala än Katte!😸
Elev
24 dec 2020

Riktigt bra

Tycker skolan är bra. Både lärare och elever är trevliga. Lokalerna och maten är även de toppen :)
Elev
22 dec 2020

Bästa skolan!

Så skön stämning, en fin och historisk skola med fantastiska människor. Många bra lärare och man känner sig välkommen av övriga elever från dag ett. Välj katte!!
Elev
21 dec 2020

Fantastiskt!

Helt fantastisk skola med härlig stämning bra lärare, mat och atmosfär. Katteandan går inte att gämföra med något annat.
Visar 30 av totalt 61 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen