Omdömen

3.9
Baserat på 29 omdömen och 227 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
17 sep 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet

Stadens diamant är överskattad

”Stadens Diamant” ger dig en känsla av att du verkligen börjat gymnasiet med alla föreningar och valmöjligheter. Men väldigt stor skola, svårt att knyta nära kontakter med lärare och svårt att alltid få den hjälp man behöver vid vissa tillfällen. Matsalen är ganska unken för att tillhöra en skola för 1500 elever. Ganska ”kall” miljö och förvänta dig en tydlig klädkod, men var aldrig rädd att klä dig som du vill.
Elev
31 jan 2022

Bästa skolan med bästa näsorna!

Katedral är bästa skolan, roliga lärare och en trevlig matsals värd. Dock har folk onaturligt stora näsor men vad gör det när det är måndag...
Elev
25 sep 2021

Naturkunskap

Super men kallt

Superbra, enda minuset är att det är kallt i byggnaden på vintern ☃️
Elev
10 apr 2021

Riktigt bra skola

Bästa skolan på schlätta, stadens diamant
Elev
12 jan 2021

Utopisk

Något av det bästa som hänt mig är min skoltid på Katedralskolan. Motiverade, intelligenta och trevliga lärare. För att inte nämna denna otroligt vackra byggnad.
Elev
1 jan 2021

Kritik mot katedralskolan

- Skolan tar in mer elever än vad skolan och lokalerna klarar av. Detta medför till stor trängsel och brist på lokaler.
- Arbetsmiljön är inte bra då trängseln och mängden av människor medför till att lektionerna störs pga högljudda elever i korridorerna. Lokalerna är antingen kalla eller varma vilket leder till att man inte fullt ut kan fokusera på lektionerna.
- Många lärarna vet tyvärr inte hur man integrerar med elever och detta leder till att elever upplever att de inte får det hjälp av lärarna som de vill.
- Eleverna får inte ta del av vad som krävs av de för att nå sina mål vilket man märker i slutet av kursen då betyg sätts och ibland kan det vara orättvist vid betygsättning.

Vill du ha ett rättvist betyg och omdömen så rekommenderas att välja en annan gymnasieskola.

Vill du vara med och påverka ditt framtid och skola så rekommenderas att välja en annan gymnasieskola.

Slutligen, vill du ha mindre stress och mer glädje i ditt liv som gymnasieelev så rekommenderas att välja en annan gymnasieskola
Elev
28 dec 2020

Bra undervisning, dålig sammanhållning

Skolan är stor med många elever, vilket ibland medför trängsel men enligt mig också är stimulerande. Själva byggnaden är fin och pampig med en cool aula samt skolans hjärta: biblioteket, som i princip alltid är fyllt med elever och är den enda riktiga mötesplatsen på skolan eftersom det annars är ont om sittplatser överallt, få bänkar och inga naturliga mötesplatser i form av tex cafeteria. Lärarna är generellt ganska bra men det varierar en del, dock upplever jag att alla är rättvisa och inte så stränga när det kommer till betyg. Dessutom är lektionerna ofta intressanta och utmanande. Skolans tyskakurser är toppen och omfattar bla utbyte och resa till Tyskland (gäller även för franska och spanska), gratis kvalificerande språkprov samt en fantastisk manlig lärare.

Den största nackdelen skulle jag säga är att ”katteandan” är obefintlig, det är inte direkt skolan där alla känns som en enda stor familj och ofta pratar man inte med folk från andra program. Detta beror delvis på att det finns så många elever och program på skolan men jag upplever inte heller att skolledningen eller elevkåren gör något särskilt för att öka gemenskapen. Därför hänger din upplevelse av skolan mycket på att du trivs med klassen du hamnar i, det är dock stor sannolikhet att du gör det om du valt rätt program, eftersom de flesta elever trots ryktet inte är snobbiga eller dryga. Nollningen behöver du inte oroa dig för om du inte ska gå ekonomi och är extremt svag för grupptryck.
Elev
12 dec 2020

Lärare av hög klass.

Det här är en kommunal skola med hög antagningen poäng så vill man vara här så är det bra att fokusera på betygen redan tidigt på högstadiet. Det är en superbra skola med engagerade lärare och elever. Alla lärare gör sitt bästa för att alla elever ska uppnå de mål de har. Tveka inte att välja Katedral som ditt första val.
Föredetta elev
27 nov 2020

En väldigt bra skola

Har gått tre hela år där och är väldigt nöjd.

+ Jag har haft väldigt trevliga lärare som alltid har varit tillmötesgående när det gäller att bestämma när vi ska ha prov osv.

- Det sista året tillkom linjen handels och om det inte var trångt innan i tex matsalen så var det trångt nu.

+ Skolan har dock fått tillgång till andra lokaler emellanåt där man kan käka lunch

+ Det finns även något som kallas för knattedral som är föredetta realgymnasiet. Där finns det många lokaler och grupprum man kan plugga i. Är inte helt säker ifall lokalerna fortfarande är Katedralskolans. Men de var det i våras.

+ Skolan har alltid haft ryktet att vara en ”snobbig” skola, men detta tycker jag inte alls. Visst finns det snobbar men det finns också väldigt härliga människor. Det är en väldigt stor blandning på elever.

+ En stor skola med många elever, om man vill vara en liten fisk i ett stort hav, är det rätt skola att gå.

- Ventilationerna är ett problem, kallt på vintern och varmt på sommaren. Men det finns stora fönster som hjälper till att göra det svalare på sommaren. När det kommer till kylan är det bara att dra på sig en jacka.

+ Trots värmen och kylan, har mina lärare varit väldigt duktiga på att se till att vi får de lokalerna som drabbas minst utav detta, eller om det tex är väldigt kallt och vi ändå har eget arbete, så får vi sitta på valfri plats i skolan eller tom gå hem och jobba.

+ Utanför matsalen står det alltid någon slags förening eller ungdomsförbund. Det brukar oftast vara väldigt trevligt där, ibland säljer de biljetter till en fest, eller kakor till en insamling för att skänka till en organisation.

+ Katedralskolans studentkår ser oftast till att det sker roliga aktiviteter under dina tre år.

Jag saknar skolan något enormt, saknar att gå dit varje dag, träffa mina härliga lärare, vänner och se alla andra elever. Borde också nämna att inför valet av gymnasiet var jag 100% säker på att jag inte ville gå på Katedral efter dess rykten. Jag är en väldigt blyg och tillbakadragen person och tänkte att det här aldrig skulle vara en skola för mig. Men jag hamnade där iallafall och det var tre väldigt bra år för mig!
Elev
21 nov 2020

Utbildning och utveckling i fokus

Bra skola med fokus på utbildning och trygghet. Lärarna är engagerade i elevernas lärande och utveckling. Något trånga klassrum, men överlag en fantastisk skola.
Elev
19 aug 2020

Natur och musik

Enligt mig är skolan på det stora hela bra. Lärarna jag haft inom de naturvetenskapliga ämnena är superbra, alla är behöriga och sätter rättvisa betyg. Lektionerna är oftast intressanta och lärorika. Som en del andra skrivit är det för små och få lokaler med tanke på hur många elever som faktiskt går på skolan. De flesta är även gammalt och i behov av renovering.

Katedralskolan har ett musikprogram som för mig egentligen var den enda anledningen jag sökte dit. Musikprogramet har fina och rymliga lokaler som bara musikelever har tillgång till. Att kombinera natur och musik är perfekt enligt mig.

Jag ångrar inte att jag sökte till katedral men jag hävdar dock inte att det är en bättre skola än Berzelius. Vill man läsa musik och natur kan jag verkligen rekommendera skolan.
Föredetta elev
4 maj 2020

Helt okej, men inte mer än så

Tråkig stämning på skolan. Många lärare som jag inte anser vara proffsiga i sin roll då det förekommer mycket favorisering.
Elev
2 apr 2020

Många brister och en dålig skolledning

Som de tidigare kommentarerna, så har skolan en fruktansvärt dålig ventilation. Det är varmt i klassrummen och det går nästan inte ens att fokusera. Skolledningen tar inte detta seriöst och är inte ens seriösa i vanliga fall. Lärarna tror att de är bästa, men skriker på elever och har i några fall inte ens bra kunskap om deras ämnen.

Skolan skulle rekommenderas kanske 2015 men inte 2020. Rekommenderar inte elever/personal söka till skolan 2020.
Elev
25 mar 2020

Ingen skola att rekommendera

Dålig ventilation, extremt varmt på sommaren och kallt på vintern så man får sitta med jacka för att inte frysa. Många lärare tror sig vara kungen och är sjukt otrevliga. De favoriserar något extremt och man känner sig inte trygg på skolan. Alldeles för många elever än vad det finns resurser till. Ingen skola att föredra.
Elev
17 mar 2020

Bra akademisk skola men dåliga lokaler och trångt.

Skolan är bra i sin helhet men att skolan tyvärr tar in mer elever än vad den klarar av. Vi har flera baracker och ibland kan det vara ont om salar och detta är pga överflödet av elever. Korridorerna är fulla och ibland är det svårt att ta sig fram. Ventilationen fungerar inte bra och det är mycket varmt i klassrummet efter en lektionen vilket försämrar prestationen och koncentrationen om det inte finns tillräckligt med syre. Man blir också trött av att ventilationen ej fungerar pga ovanstående. Men ren akademisk är skolan bra.
Elev
20 feb 2020

Hög kvalitet på utbildningen

Tror inte jag förstod skolans höga kvalitet på utbildningen förrän jag började studera på Universitet. Först då förstod jag hur mycket jag lärt mig och hur bra rustad jag blivit.
Elev
17 jan 2020

Ingen bra skola

Skolan har dåliga lärare där vissa inte kompetens att för att lära ut till elever.
Elev
4 dec 2019

Katedralskolan är en skola för framtida akademiker

Fantastiskt. Från grundskolan kom jag och matten var jag usel på. Katedralskolan fick mig att nå min fulla potential och jag växte på fler sätt än jag anat. Efter 3 år på IB programmet blev det enkelt att söka till högskolan. Jag märker att jag blivit väl utrustad för högskolestudier av mina år på katedralskolan och från mitt program.
Elev
18 nov 2019

Bästa skolan i Linköping

Det är en otroligt vacker skola med bra lärare och trevlig atmosfär.
Elev
28 sep 2019

Bra men kan definitivt bli bättre

Katedralskolan i sig har ett rykte om sig i stan att vara en "snobbskola" och generellt vill jag argumentera emot detta och säga "det beror på vilken linje man går" då vissa linjer har högre sociala krav på inkomst och kläder medans andra linjer är mer accepterande för varje individ. Denna generella "regel" eller vad man ska kalla det, delar upp skolan väldigt mycket vilket skadar relationen mellan linjerna. T.ex en linje tycker inte om att gå genom den korridoren för där är den där linjens huvudkorridor.
Elev
25 sep 2019

Bra lärare vilket är väldigt viktigt

Väldigt stor skola, och om man måste säga något negativt så är det för många elever. Man kan inte ta in mer än vad man har resurs till
Elev
23 sep 2019

Bra, trevliga välutbildade lärare

Bra skola med många bra lärare, tyvärr fruktansvärt dålig luftkonditionering + att det är varmt som tusan i vissa salar och typ Antarktis i andra
Elev
3 jul 2019

Sjukt bra skola!

Oerhört bra skola som verkligen jobbar för elevernas bästa och som är väldigt duktiga på att förbereda elever för universitetet med god kunskap angående plugg teknik samt kunskap
Elev
1 jul 2019

Kunde inte gjort ett bättre val!

Mina tre år på katedral har utan tvekan vart mina bästa. Mycket kompetenta och trevliga lärare som hjälpt mig att utvecklas inom respektive ämna såväl som person. Kan bara tacka för mig och rekommendera de kommande gymnasisterna att välja rätt.
Elev
1 jul 2019

Linköpings bästa!!

Katedral-andan är det finaste, lärarna är duktiga och roliga. Själva byggnaden och området är vackert och även om ventilationen är lite sådär i vissa salar så är det riktigt fräscht.
Elev
12 jun 2019

Älskar katedral!

Katedralskolan är den bästa skolan i Linköping! Man trivs väldigt bra här
Elev
10 jun 2019

Hogwarts i miniformat!

Pros:
Björn
Älgar
Snacksmaskin
Mycket benträning
Cool Aula

Cons:
Dåliga toaletter
Byggnaden är K-märkt, utbyggnader kan ej ske. (Barackerna!!!)
Dåligt med grupprum
Dålig ventilation
Elev
6 jun 2019

Superskola!

Bästa av allt är lärarna, bra, kunniga och proffsiga. Det enda negativa är att det ofta är hög press och väldigt mycket plugg.
Elev
5 jun 2019

Mina bästa 3 år än så länge

Jag fick otroligt bra stöd även som högpresterande med lärare som gav mig den tid och uppmärksamhet jag behövde för att nå mina mål. Nu efter 2 år på läkarprogrammet inser jag vilka otroliga grunder jag fått med mig därifrån!

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen