Omdömen

4.2
Baserat på 38 omdömen och 298 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
21 jun 2023

Helt OK

Tycker den är helt ok. Finns inte så mycket att göra dock. Det är rätt så tomt med lekar och olika spel man kan göra i rasterna. Men annars en helt ok skola men inget spännande så
Elev
16 maj 2023

Humanistiska programmet

Mediokert

Rätt tråkig, ytterst få aktiviteter och liknande (trots att det sagts att det skulle vara en hel del)
Även rätt smutsigt
Rätt dålig mat samt inte bästa skolan om man pendlar.
Däremot bra och snälla lärare som tar sina jobb på allvar.
Kan inte tala för andra linjer men humanistiska programmet har bra lärare och det är hyfsat få som går den så humanisterna gör saker tillsammans ibland👍🏻
Elev
10 maj 2023

Nat

Fantastisk skola!

En inbjudande, hemtrevlig, och kvalitativ skola med kompetenta lärare och en trevlig miljö. Bor en i växjöområdet finns det inga andra vettiga val!
Föredetta elev
6 dec 2022

Estet bild och formgivning

Katte

Helt okej ändå, men om du tänker på det estetiska programmet då blir det mycket att gå! Lärarna är trevliga och söker efter det bästa i dig, och såklart hjälper dem så mycket det går.
Tyvärr om du har mentala problem eller adhd/add så kan dem Inge göra så mycket pga att skolsystemet inte är gjort för hur våra hjärnor fungerar.
Men oavsett så är katedral ett bra val om du gillar hur skolsystemet fungerar
Elev
15 okt 2022

Estetprogrammet

Välj katte <3

Började nu i 1an på estetiska programmet hos Katte och asså vilken skola!!! Man känner sig sååå trygg, accepterad och framförallt hjälpt! Har alltid haft svårt i matte men aldrig fått hjälp då mina förra lärare favoriserar o prioriterar de duktigare eleverna. Men jag känner mig verkligen så sedd, lärarna sätter sig och förklarar på ett superbra pedagogiskt sätt så att jag förstår matte för första gången! Tycker till och med att matte börjat bli roligt pga dessa underbara lärare. Estetiska programmet är också helt fantastiskt, gemenskapen är otrolig. Katte är fantastiskt!! Välj genast <3
Elev
15 okt 2022

Händelserik skola

En skola som respekterar alla och respekterar att man vill lära sig. Har en väldigt härlig elevkår som gör gymnasietiden roligare med aktiviteter och händelser i skolan.
Elev
6 sep 2022

Angenäm skola!

Trevliga och ambitiösa lärare som ger dig en lärorik men samtidigt livlig samt rolig lektion.
Lärare 10/10
Skolmat 8/10
Placering 7/10 Behöver gå en sträcka för busshållplats, butiker, men finns kiosk.
Skolmiljö 8,5/10
Bibliotek 8/10
Fritid 7/10 Gym, musikinstrument( piano ), bibliotek 📚, kortlek ( egna )
Utbildning 9.5/10
Elev
19 apr 2022

Humanistiska programmet

Bra skola

Jag tycker att Katedralskolan är en av de bästa skolorna i Växjö. Det finns mycket respekt och plats att vara sig själv samt bra lärare.
Elev
4 apr 2022

Naturvetenskap

Katedralskolan

Mycket bra skola har gått här i 2 år. Har aldrig sett någon typ av mobbning.
Alla behandlad med lika förutsättningar och man får vara precis hur man vill.
Elev
30 mar 2022

Estetprogrammet

Bra!

Skolan är bra över lag och jag skulle rekommendera den till kommande elever. Relativt intressanta lektioner dock har jag inte fått det bästa schemat men det får man räkna med kan hända var man än går. Blev väldigt mycket mer jobb på vårterminen än höstterminen. Den så kallade katedralandan är väldigt stark och när jag kom in som ny etta kände jag mig verkligen välkomnad av både lärare och andra elever. Elevkåren på skolan fixar en rolig halvdag för inspark vilket var väldigt uppskattat.
Elev
25 jan 2022

Naturvetenskap

Trevlig skola

Alla är trevliga och mogna så det är väldigt trevligt att gå på katedralskolan. Enda negativa är att det är för många prov
Elev
27 nov 2021

Bästa skolan

Jag har gått på nio skolor i mitt liv och Katedralskolan är helt klart bäst!

Jag går trean på estet bild och formgivning och jag kommer vara så ledsen när jag tar studenten.

Om du går på katte - utnytta biblioteket, katte’s biblioteket är bättre än stadsbiblioteket! Utnytta även formgivnings salen på norrtull om du har tillgång till det. :)
Elev
19 sep 2021

Sam

Välj katedral

Skolan är otrolig. Är så trygg
Elev
6 sep 2021

Ekonomi

Bra skola

Bra skola med bra lärare, ina inomhusmiljöer och Musiktillägget!
Elev
5 sep 2021

Samhäll

Bästa katedral

Har inget annat att säga förutom att det är världens finaste skola. Sammanhållning mellan de olika linjerna är helt otrolig. Lärarna är även de så duktiga. Hade först tankarna att börja på kungsmad men är så roligt glad att jag inte gjorde det. Katedral skolan är den snällaste skolan jag någons hört om.
Elev
31 aug 2021

Estetprogrammet

Bästa skolan

Går andra året på musik-estet. Aldrig trivts så bra på en skola som denhär, precis som andra skriver så känner man sig väldigt trygg även om skolan är stor. Musiklärarna, framförallt ******* är HELT FANTASTISKA. Även folk som går andra program som pratar om deras lärare är också väldigt nöjda! Skulle absolut rekommendera katedral om man funderar på skolor då man känner sig väldigt trygg, har roliga lärare som anpassar studierna och får en rolig och engagerad gymnasietid!
Elev
25 aug 2021

Estet bild och formgivning

Bästa skolan i Växjö!

Trevlig miljö och bra lärare!!
Elev
31 jan 2021

Katedral är bäst! :)

Jag har nu gått en termin på naturprogrammet på Katedral och tycker att det är jättebra! Lärarna är toppen och stämningen på skolan är fantastisk. Rekommenderar verkligen!
Elev
14 jan 2021

Katedral enligt student från natur

På det stora hela mycket kompetenta lärare, som i kombination med en från skolan seriös ambition att ge en bra utbildning, ger Växjös
bästa gymnasiala utbildning. Vad som kan anses tråkigt med en äldre skola med sämre maträtter (pga kommunens matregler) än friskolorna, vägs enkelt upp av utbildningen som ges. Går enligt min uppfattning inte att hitta en bättre naturvetenskapsutbildning i Växjö. Rekommenderas!
Elev
26 dec 2020

Välj katedraaaal<3

Välj katte! Asmysig stämning o alla accepterar alla. Superhärliga o motiverade lärare + en mkt bra estet linje :)
Elev
3 dec 2020

okej antar jag

okej me resurser som kan hjälpa om du har ADHD eller liknande. Känner dock att jag relativt ofta inte blir riktigt lyssnad på vilket gör mig nått otroligt frustrerad. Då jag behövde gå om ettan för att förra skolan inte funkade. Rätt bra lärare annars, specialpedagogen är helt okej. Extrahjälps-lärarna är dock inte mycket o hänga i julgranen. Känner nt den känslan av gemenskap o att man alltid hittar nån där tyvärr.
Elev
22 nov 2020

Mycket bra

Väldigt bra tycker jag. Estetiska programmet Bild har i alla fall mycket bra lärare, men jag rekommenderar skolan även för andra program!
Elev
23 sep 2020

Skolans hanterande av covid-19

Skolan har för det mesta hanterat pandemim på ett bra sätt. Distansundervisningen fungerade hyfsat bra, nu när alla är tillbaka i skolan blir det dock svårt att hålla avståndet.
Elev
31 aug 2020

Katedralskolan

Delvis bra lärare, vissa håller alldeles för mycket på det som var förr.
väldigt orättvis behandling mellan dem olika inriktningarna.
Skolan är extremt sliten och det är mycket som inte funkar som det ska. Vill du bara ta dig igenom skolan snabbt och inte bryr dig är det en okej skola. Men vill du ha en bra stund samtidigt så är detta inte en skola att rekommendera.
Calle Rydqvist
Elev
18 aug 2020

Bästa skolan

Kan bara säga Top! Bästa skolan som finns! Norrtull är ett stort plus!
Elev
29 jun 2020

Utmärkt egentligen men...

Lärarna behöver bli bättre på planering och kommunikation annars allt bra
Elev
18 feb 2020

Accepterande och trevlig skola!

Jag tycker att skolan avger en atmosfär där man vågar vara sig själv. Det finns människor av alla slag så det blir lätt att passa in, skulle jag säga! Jag har upplevt att skolan hjälper en om man har det tufft i något ämne, det finns en mattestuga om man behöver extra hjälp med matte exempelvis. Sedan kan man även boka in egna lektioner om man inte känner att man klarar av kursen, för min del matten.
Jag tycker även att skolans lokaler är trevliga, det enda negativa kan vara att de finns ont om sittplatser om man exempelvis är några stycken som vill sätta sig vid ett bord och ta det lugnt på rasten.
Elev
22 jan 2020

Bra första intryck

Har gått en termin på katte och mina upplevelser har mestadels varit positiva. Man kan verkligen vara sig själv utan att folk dömmer en. Trotts att att det finns så många elever på skolan känner man sig aldrig utstirrad när man går i korridorerna. Skolmaten är bra för att vara kommunal mat. Det enda som är lite negativt är att lärarna/mentorerna borde jobba med att få bättre sammanhållning i klassen, hitta på saker med alla elever. Det blir ju lätt att man endast umgås med folk man känner sen innan eftersom det är bekvämt. Därför måste mentorerna få ihop klassen.
Elev
8 jan 2020

Underbar skola

Fantastiska lärare, fräscha toaletter och god mat. Katedralskolan är ganska stor så ibland kan det bli lite mycket folk, men det märks sällan då många har lektioner osv. Man blir accepterad som man är och då det är en stor skola finns det alltid någon ny man kan lära känna. Gillar man inte sin klass/lärare är det lätt att byta. Jag har upplevt att lektionerna ibland kan vara lite stökiga men det brukar inte vara något större problem. Lärarna är väldigt bra på att säga till om det blir för högljutt. Är man mer introvert eller vill vara ifred finns det ett tyst rum på biblioteket där man kan sitta och slappna av eller plugga. Vill bara förtydliga hur bra lärarna är, de är jättebra på att lära ut (iaf de jag har) och man känner sig verkligen inspirerad och motiverad.
Elev
15 dec 2019

Bästa skolan i Växjö!

Älskar katte, skitbra lärare, fina människor och man kan vara sig själv. Kortfattat men ja, välj katte helt enkelt!
Visar 30 av totalt 38 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen