Omdömen

3.9
Baserat på 71 omdömen och 574 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
26 okt 2023

Ekonom

ALLT du behöver veta om skolan

Jag går tredje året på ekonomiprogrammet. Efter att noggrant läst på om flera idrottsgymnasium kom jag fram till att Katrinelundsgymnasiet verkade vara det bästa och flyttade därför till Göteborg för lite mer än två år sedan. Dock blev jag orolig över mitt val när jag märkte att alla 05:or från Göteborg i min idrott hade valt Bernadotte istället för Katrinelund. Kanske visste de något om skolan som inte jag gjorde? Min misstanke stämde. De hade hört ryktet om skolan. Lyckligtvis hade jag inte gjort det. Än idag är jag väldigt nöjd med mitt skolval och jag ska berätta varför.

Första anledningen till att jag valde Katrinelund var för maten. Som idrottselev får man frukost efter sina morgonträningar (mån/ons/fre). Den är helt otrolig; nästan som på hotell! Det finns flera olika nybakade bröd, flingor/müsli, ägg, gröt och oboy m.m. På lunchen satsar skolan även extra pengar och det märks verkligen! Under högstadiet åt jag torra tortillabröd som lunch flera gånger i veckan; idag äter jag skolmaten nästan varje dag. Idrottseleverna får dessutom ta en matlåda av lunchen. Den har varit guld värd för mig som flyttat hemifrån och då sluppit laga egen mat lika ofta! Matlådan är även smidig att ta om man inte hinner hem för att äta mellan skolan och sin träning.

Förutom maten så har Katrinelundsgymnasiet ett gym på skolan, som vi har fri tillgång till, och extra läxhjälp som kallas för idrottssupporten. Den är öppen vissa tider varje dag och det finns alltid legitimerade lärare på plats som kan hjälpa dig med ditt skolarbete. Om du ligger efter i ett ämne för att du t.ex. varit iväg på en tävling eller sjuk, så rekommenderar jag starkt att gå dit. Förutom att plugga så kan man skriva både prov och omprov där. Det måste dock föranmälas. Jag har gjort detta flera gånger. Så fort jag ser att jag kommer missa ett prov för en tävlingsresa t.ex. så går jag till min lärare i ämnet som bokar in mig på idrottssupporten för att skriva provet, antingen innan eller efter min resa beroende på när det passar mig bäst.

Just provplaneringen är en annan sak som jag vill berömma skolan för. Vi får maximalt ha två prov i veckan, vilket är väldigt skönt eftersom vi då aldrig hamnar i den situationen där alla lärare har sina prov veckan före lovet! De två lärare som först lägger in sina respektive prov i vårt digitala provschema, som vi alltid har tillgång till, är de som får ha sina prov.

Jag tycker det blir en alldeles lagom belastning på oss elever för att kunna prestera högt. Lärarna är även väldigt förstående och erfarna av att ha elever som är borta mycket för sin idrott och är därför extra tydliga i vad du behöver kunna till examinationen. Vi får ju ändå ledigt för allt som har med idrotten, vilket ger väldigt goda förutsättningar för att kunna göra en satsning på sin idrott under gymnasietiden. Jag har själv varit borta ganska mycket från skolan, samtidigt som försöker satsa på höga betyg. Under mina två första år har jag lyckats snitta 19,07/20 tack vare lärarna, provschemat och idrottssupporten. Självklart finns det alltid någon lärare som man inte älskar så mycket, men överlag så har jag varit väldigt nöjd med mina. Några kan definitivt förvänta sig en studentpresent av mig!

Schemaläggningen är även sjukt bra. Jag har inte haft någon jättelång håltimma under dessa år. Det mesta har varit en två timmars lunch. På grund av schemaläggningen har jag heller aldrig slutat senare än 15.30. Nu i trean slutar jag till och med 12 på måndagar och 12.30 på tisdagar.

Nu till det som jag tror skolan har sämst rykte om: ljudnivån och trivseln. Jag går själv i en relativt lugn klass. Det är inte alltid knäpptyst i klassrummet, men fortfarande inte såpass högljutt att jag har stört mig så mycket på det. Det skiljer sig kanske i olika klasser, men hursomhelst tycker jag inte detta ska hindra dig från att söka till skolan. Du som funderar på att börja här kommer ju oavsett inte att gå i samma klass som någon av de nuvarande eleverna. I korridorerna och matsalen skulle jag dock faktiskt säga att det är förvånansvärt tyst med tanke på hur många vi är. Just nu renoveras Bernadottegymnasiet och därför är även alla deras elever på Katrinelund för stunden. Jag tycker väl därför att det emellanåt kan vara lite trångt i korridorerna, men inte i vanliga fall faktiskt. Även om vi är många elever på skolan så får man inte glömma att skolan är väldigt stor för att alla ska få plats (fem våningar). Vad gäller trivseln så har jag själv aldrig känt mig otrygg på skolan eller hört om någon annan som varit det, förutom dem som skrivit här på Schoolparrot. Personligen har jag aldrig sett någon som blivit mobbad eller något som gjort mig obekväm eller otrygg faktiskt. Det händer inte så mycket dåligt här som många verkar tro.

Jag hoppas min upplevelse om Katrinelundsgymnasiet kan hjälpa dig i ditt skolval. Det är en skola som jag definitivt kan rekommendera tycker du borde söka till!
Elev
25 okt 2023

ekonomi

Katrinelund är väldigt bra!

Skolan är bra, stor och vänliga människor runt om hela skolan! Speciellt personalen som gör sitt yttersta för att eleverna ska lyckas. Även matpersonalen som gör en väldigt bra mat till alla elever samt speciellt bra för idrottseleverna för att det ska kunna prestera så bra som möjligt inom sin träning men även i skolan. Frukosten är alltid på topp med ett brett urval. Lärarna är alltid hjälpsamma och försöker hjälpa de som verkligen vill ha den hjälp de behöver.
Elev
3 okt 2023

ekonomi

Kattan är bäst, älskar skolan

Kattan är verkligen den perfekta skola för dig som vill kunna kombinera idrotten med dina studier. Frukosten är fantastisk och matlådorna gör så att jag och min familj sparar otroligt mycket pengar varje månad. Lärarna på ekonomiprogrammet är utomordentliga nu efter att en viss lärare gick i pension (Ni som vet vet). Bästa läraren är Karin Landberg, att se att jag ska få ha Karin på schemat får mitt hjärta att slå hårdare och ger mig den styrka och motivation jag behöver för att klara av dagen. Sök till kattan nu!
Elev
3 okt 2023

ekonomi

Ekonomi på kattan

Kattan är verkligen den bästa skolan för dig som är idrottare och icke idrottare, man får vänner för livet och man får bra kontakt med lärarna som är snälla och hjälpsamma på alla plan. Skolmaten är riktigt bra bäst i Göteborg faktiskt med bra varierad kost som passar alla. Schemat är bra inte för långa dagar och man har otroligt roligt varje dag. Rekommenderar väl!!!!!!!!!!
Elev
2 okt 2023

ekonomi

Mycket bra

Super bra skola, väldigt bra lärare som alltid vissa bättre än dem andra host Karin, men en jätte bra skola
Elev
29 sep 2023

Ekon

Katrinelund ekonomi elev

En skola för dig som är både idrott intresserad, Men även bara studie motiverade. Jag går nu i trean och jag kan starkt rekommendera denna skolan för alla unga.
Min resa genom katrinelund har varit mycket bra med många höga punkter och den saken jag mest älskar med Katrinelundgymnasiet är att man alltid får hjälpen man behöver både av lärare utanför kursen och innanför. På katrinelund så har vi något som kalas studiesuporten och den får alla gå på och fördelen med detta är att man kan få hjälp med alla kurser man går i, På studiesuporten så är man alltid välkommen och får varmt hjälp på en snabb tid.

Utanför den ypperliga suporten i skolan man får så får man alltid en suport av lärarna med ett varmt glädjande hälsning på morgonen av sin lärare. Lärarna på skolan snälla och omtänksamma och det anser jag har ökat min studiemotivation.

Några till anledningar varför just Katrinelund är bästa skolan:
1. Maten, Vi serverar Göteborgs bästa skolmat och detta har vi ett diplom på.
2. Lärarna, Dom är rättvisa och bra på att undervisa
3. Tryggheten, Alla är trevliga och vänliga
4. Betran (Berra). Soft kille som softar runt i skolan
Elev
29 sep 2023

Eko

kattan

Helt ärligt riktigt bra skola. Riktigt goa människor med goa bra klasser. Skolmaten är på topp varje dag på grund av idrottsskola. Även möjlighet till matlådor efter skolan till träningarna. Sedan finns det en viss lärare på ekonomi pogrammet. Karin Landberg. Bästa läraren som är förstående har lätt att få elever och skratta och kan göra tråkiga lektioner till bra lektioner. Hon försöker alltid stå till hjälp så gott som hon kan. Bästa Karin och allmänt bra skola
Elev
29 sep 2023

Ekonomiprogrammet

Ekonomi programmet Katrinelund

är en elev på ekonomi programmet i årskurs 3. Denna skolan är verkligen något för dig som vill ha nya vänner för livet och lärare som tar hand om en väl. Man har roligt varje dag och med elitidrotts utbildningen gör det din skoltid till den bästa. Att kunna kombinera sin idrott med skolan och göra det man tycker är kul och samtidigt få en bra utbildning är något helt fantastiskt. Vi får samt en väldigt bra kost med frukost efter varje träning och god lunch som passar alla. Bra lärare och studiesupport som hjälper en med allt skolarbete. 10/10 skola rekommenderar väl
Elev
29 sep 2023

Ekonom

Frukost i skolan är oslagbart

Frukost i skolan på morgonen är bästa starten på dagen. Och sen är det bra lärare och bra lokaler
Elev
29 sep 2023

Eko

Perfekt skola för idrottare

Skolan är jättebra känner mig jättetrygg, Svin gött med frukost på morronen. Lärarna är otroligt bra Luncherna kan förbättras samt lite mer bänkar att sitta på rasterna. Annars en hel perfekt skola att gå på om du vill kombinera din sport med dina studier
Elev
29 sep 2023

Ekonom

Super bra skola!!

Katrinelundsgumnasiet är en så bra skola för både idrottare och icke idrottare. Lärarna är väldigt förstående och utanför lektionerna är dom väldigt trevliga samt pratsamma. Vi har även super snälla skolvärdar som går runt på skolan som skapar ett extra leende på ens läppar.

Maten på skolan är även väldigt god och oftas väldigt uppskattad. Det finns alltid flera alternativ så man hittar oftast något i sin smak. För idrottare serveras frukostefter varje morgonträning och den är DRÖM. En bra startpå morgonen och någonting att se fram emot. Kunna starta dagen med en god frukost och lite hemlisar med idrottarna.
Elev
28 sep 2023

ekonomi

Ekonomiprogrammet

Skolan är ju sisådär men Karin Landberg däremot. Hon går inte att beskriva med ord, om jag skulle försöka skulle det låta ungefär:
Oemotståndlig, bäst, hyllad, legend, Messias. Bästa läraren i Sverige. Karin var en lärare som verkligen såg oss alla som individer. Hon visste direkt om någon av oss behövde extra hjälp, samt jobbade en hel mot mobbning, som tyvärr förekom en del. Karin förtjänar inte bara priset ”bästa lärare” utan också en enorm hyllning från elevernas synpunkt.
Elev
23 jan 2023

väldigt bra skola

skolan ligger väldigt centralt vilket är bra och lärarna är väldigt hjälpsamma.
Elev
23 jan 2023

Samhällsprogrammet

Väldigt bra skola!

Skolan är väldigt bra och ligger centralt. Skolmaten är väldigt bra och varierad.
Elev
23 jan 2023

Samhällsprogrammet

jättebra

Jag tycker det är bra skolan och kul. Och har bra lärare och allt är toppen
Elev
23 jan 2023

Hörselnedsättning elev

Katrinelundsgymnasiet är helt okej. Det är bra att hörselprogrammet finns då det kan vara en fördel för oss med funktionsnedsättning.
Elev
23 jan 2023

Hörsel är bra

Hörselprogrammet är bra eftersom man får hjälp och anpassningar man behöver.
Också bra mat.
Elev
23 jan 2023

SA årskurs 2

Hörselgymnasiet

Jag går på Hörselgymnasiet på Katrinelundsgymnasiet. Jag fick mycket hjälp av lärare. Alla lärare på skolan är jättesnälla och försöker göra anstränga sig efter dig som har en hörselnedsättning och hjälper dig med mycket av det du behöver.
Elev
23 jan 2023

Samhällsprogrammet

Okej gymnasieskola men för många elever

Helt okej gymnasieskola. Fördelen är att den fungerar som den ska och man får stöd som en hörselev. Nackdelarna är att det går för många elever i skolan vilket gör att det känns jobbigt, det är trångt i korridorerna och fullt i matsalen.
Elev
23 jan 2023

Bra skola

Väldigt bra skola och jag trivs bra.
Elev
11 jan 2023

Samhällsprogrammet

Ärliga åsikter!

Samhällsprogrammet

En underbar skola, lätt att hitta vänner med tanke på att vi är 1300 elever i Katrine. Lärarna gör sitt bästa för att du ska kunna trivas i skolan. Dock skiljer de inte på idrottare och icke-idrottare alla elever får lika mycket hjälp/stöd. Med 13 olika Sports inriktningar är Katrine Sveriges största elitidrottsgymnasium.

Hoppas ni får chansen att börja på Katrinelund gymnasiet :)
Annat
9 jan 2023

ekonomi

En riktig ärlig åsikt

Eftersom sidan inte låter dig läsa de mindre bra kommentarerna så vill jag att du ska få en väldigt ärlig åsikt om vad som tycks om skolan. Därför valde jag att ge 5 på allting, det måste synas:))
Jag har gått i den i tre år nu och efter dessa tre år har jag förstått att det inte alls är en skola som man vill gå i. Skolan är väldigt segregerad och eleverna är väldigt stökiga. Det finns nästan ingen klassrums ro och lärarna gör inget åt det.
Inte nog med att lärarna inte gör något åt det men de är rädda för eleverna. Många av lärarna som jobbar där ser ut som att de gör det för att någon har tvingat dem att jobba där, de använder sin vabb väldigt ofta vilket resulterar till att eleverna inte får någonting gjort på lektionerna och att de inte förstår något när proven kommer. På mentorstiden så pratas det bara om frånvaro och att det är en regel att man måste vara i skolan hela tiden, är man sjuk i en vecka så måste man ha läkarintyg eller så måste man ge en riktig bra förklaring till varför man var borta en vecka (till alla mentorer)för annars tar de bort frånvaron och drar in ditt CSN. Lärarna är dessutom väldigt bra på att hålla kontakt med föräldrarna bakom din rygg och pratar inte med dig innan de pratar med föräldrarna och vid flera tillfällen har lärare förvrängt väldigt mycket till föräldrar så att eleverna har fått tilliten borttagen av föräldrarna. Det byggs ingen tillit till mentorerna då de inte kan hålla sig ifrån att få dig att känna att allting är ditt fel.
Många lärare favoriserar flera elever och tar endast hänsyn till idrottselever. Det finns inte en chans att lärare bryr som elevernas välmående, de bryr sig bara om frånvaro och inlämningar. Är det så att man mår dåligt så får man skylla sig själv. Jag hade sagt att det finns ett fåtal lärare, sällsynta, som bryr sig om elevernas bästa. Som man kan ha en vän relation med, men de andra lärarna så måste man bevisa för de något för att man inte ska bli behandlad på ett nedvärderande sätt. Det märks att många lärare inte bryr sig om eleverna, speciellt när man får kommentaren "jag får min lön oavsett". Från mitt perspektiv och många som jag pratat med så är det väldigt respektlöst när vi får den sortens kommentar. Speciellt när det finns elever som försöker lära sig påriktigt.
Jag hade sagt att om man vill satsa på sin idrott så är det en bra skola men är man ingen idrottare och vill fokusera på en annan utbildning så skulle jag rekommendera att välja en annan skola. Lärare sjunker till elevernas nivå och blir lika respektlösa som de, och det kan ske när som helst. Många lärare skulle också sägas vara snåla med betygen och bryr sig inte om du har gjort uppgifter eller inte, allting blir läggs på dig och och det är ditt ansvar att kolla när det är prov och om det är så att det är flera prov under en och samma vecka så måste DU säga till, det kan gå hela vägen till rektorn för att det ska funka.
Det är också så att under mina tre år på gymnasiet har jag haft flera olika rektorer och flera olika lärare i exempelvis matte, detta resulterade till att hela min klass fick underkänd i matte och får ta om kursen.

Svar från Katrinelundsgymnasiet

Tack för att du tagit dig tid till att skriva så genomgripande och utförligt om hur du upplevt dina tre år på Katrinelundsgymnasiet. Självklart ska det inte vara så som du beskriver. Jag blir väldigt glad om du kontaktar mig för att berätta mer, så att vi kan se över vad vi kan förändra för att göra skolupplevelsen bättre och för att skapa en trivsam och trygg arbetsmiljö för både elever och personal. Vi jobbar ständigt på hur vi kan bli bättre, och dina synpunkter är lika viktiga som de som säger att skolan är bra.

Vänliga hälsningar
Pernilla Vilumsons, rektor
Elev
26 nov 2022

Ekonomiprogrammet

Unpopular opinion

Skolan i sig är inte väldigt bra, brist på lärare och scheman är alldeles för dåliga för eleverna. Lärare bryr sig knappt om elevernas hälsa och endast bryr sig om frånvaro och deras egna rykte. Hade inte rekommenderat den till någon som vill söka dit. Det pratades mycket om att Katrinelund har godast mat men det finns ingen variation. Det fanns endast en lärare som brydde sig om elever och skolan är väldigt segregerad. Skulle inte säga att man får betygen man förtjänar heller. Rektorn byts ut varje halvår. Men är du sån som bara vill ha en oseriös skola, sök till Katrinelund
Elev
26 nov 2022

Ekonomiprogrammet

Väldigt dålig skola!

Katrinelundgymnasiet är inte den skolan jag trodde att den skulle vara. Det finns ett fåtal lärare som brinner för ens bästa. Det har varit brist på lärare under flera tillfällen vilket gjort att vi inte klarat kurserna. När man väl hittar nya lärare så känns det som om de anställer vem som. Jag hade en lärare som gick på skolan i en vecka och det måste betyda något. Antigen att han inte kände sig välkommen bland personalen eller eleverna. På rasterna finns det inte något att göra heller, inga aktiviteter, utan vi får sitta på bänkar och invänta nästa lektion. Det ända som håller kvar mig är min klass.

Svar från Katrinelundsgymnasiet

Jag blir glad av att höra att du trivs i din klass, men det är självklart tråkigt att du upplever att det är brist på vikarier. Katrinelundsgymnasiet har cirka 120 lärare och precis som på alla skolor uppstår ibland behov av vikarier.
Jag hoppas att du kommer uppleva din fortsatta gymnasietid hos oss som positiv. Du får gärna komma förbi mitt arbetsrum för att berätta mer om din upplevelse. För mig är det viktigt att alla våra elever trivs.

Med vänlig hälsning, Pernilla Vilumsons rektor på Katrinelundsgymnasiet
Elev
26 nov 2022

ekonomi

Bra skola

Tycker det är en bra skola, den passar mig jätte bra då jag trivs jättebra med min klass och det ger mig motivationen till att gå till skolan
Förälder / Vårdnadshavare
26 nov 2022

Segregerad skola

Bra skola för idrottare men om du har annan bakgrund välj en annan skola. Skolan är segregerad där de sätter in alla invandrarbarn i egna klasser och svenskar i egna klasser.

Svar från Katrinelundsgymnasiet

På Katrinelundsgymnasiet sker en uppdelning i klasser utifrån när idrottseleverna genomför sin träning. Det sker ingen annan uppdelning av elever.

Med vänlig hälsning, Mats Winqvist, rektor på Katrinelundsgymnasiet
Elev
24 nov 2022

Ekonomiprogrammet

Karin är GOAT

Bra lärare i ekonomi programmet tycker jag och trivs mycket fint. Finns vissa lärare som kan lyssna bättre men annars så är allt bra :)
Elev
23 nov 2022

Ekonomiprogrammet

Super bra!

Katrinelundsgymnasiet är en utmärkt skola för både idrottare och icke idrottare. Här får man den hjälpen man behöver med som idrottare idrottssupport och matlåda för att orka och hinna satsa så mycket som möjligt på sin sport. Lärarna är super bra ocg bryr sig om en. Min favorit lärare Karin Landberg är bra på att lära ut och väldigt förstående. Grymt bra!
Elev
22 nov 2022

ekonomi

Väldigt nöjd med Katrinelundsgymnasiet!

Jag går på ekonomiprogrammet i en lugn klass med bra lärare. Mina förmåner som idrottare är otroliga! Skolan har ett eget gym vi har tillgång till, extra frivillig läxhjälp (idrottssupport) med legitimerade lärare varje dag och får ta en matlåda av dagens lunch, som det satsas extra pengar på, varje dag. Dessutom får vi "hotellfrukost" som innehåller allt tänkbart efter våra morgonträningar. Maten är helt otrolig och kan inte jämföras med mitt högstadium, från en kräsen person. Jag gick från att äta skolmaten 1-2 gånger i veckan till 4-5 gånger.
Elev
22 nov 2022

Magiskt

Ekonomiprogrammet är utmärkt och lärarna är ännu bättre
Visar 30 av totalt 71 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen