Omdömen

3.6
Baserat på 59 omdömen och 454 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Annat
18 sep 2023

Börja inte på kitas

Jag har inte gått på Kitas så länge men detta har varit den värsta månaden i mitt liv skol mässigt. Lärarna verkar typ vara psykopater som inte har Hänsyn till elevers känslor. Finns la helt okej lärare men majoriteten är bittra gamlingar. Systemet som används för att få tag på dokument, scheman, kontakta lärare osv är väldigt dåligt. Klassen jag går i är väldigt torr och tråkig men det kanske bara är otur, har ärligt talat inte sett någon klass på Kitas som verkar tycka om varandra. Annars så är hallarna väldigt trånga och man kommer garanterat att bli blickad av någon grupp med orrar. Det positiva är väl att man slutar tidigt. det är skönt att slippa raster och lunch då jag inte har någon jag skulle vilja spendera den tiden med ändå. Jag försöker byta ifrån den här skolan, börja inte här! Alla Göteborgs tråkigaste människor är samlande här
Elev
17 mar 2023

Natur

Opersonlig skola

Struktur och korta dagar är i princip skolans enda plus, den saknar väldigt mycket socialt, opersonliga lärare, dålig stämning, dåligt med aktiviteter (tex ingen elevkår), överlag dålig sammanhållning, samt dåligt stöd från skolan om man hamnar efter, för mycket fokus på prestige
Förälder / Vårdnadshavare
2 dec 2022

Ekonomi

Göteborgs bästa gymnasium

En fantastiskt bra skola!

Bra lokaler i lugn miljö, även om det är lite litet och uppdelat i olika lokaler. Det är en väldigt välfungerande skola utan stök och diverse ”element”. Bra mat via catering och det bästa, mycket bra lärare och skolledning som sätter eleverna främst. Det är ju naturligtvis bra om man som elev är studiemotiverad och tar sin skola på allvar. Funkar också bra med korta dagar i kombination med idrottsprofil. Har haft två barn som gått på skolan de sista 4 åren. Vi är supernöjda och rekommenderar skolan till alla. Enda nackdelen är möjlige höga intagningskrav.
Elev
5 nov 2022

Teknik

Kitas- Natur/Teknik- BÖRJA EJ!!!!!!!!

Skolan lider främmst av allt för trånga lokaler och utdaterade möbler såsom bänkar, stolar m.m. Brist på salar förekommer också, där till och med matsalen ofta behövs användas för lektioner. På grund av allt detta kan det oftast bli trångt i både lokaler och i trapphuset, detta uppskattas ej av oss elever.

Däremot är lärarna på skolan fenomenala och tar sitt jobb seriöst, vilket ofta leder till god studiero samt goda studieresultat. Däremot kan det tempot som förekommer i skolan upplevas som relativt högt, vilket kan ge ett stort eller jobbigt kontrast för nya elever.

Slutligen är maten god, men matsalen är allt för trång och matsedeln består ofta av samma tio maträtter som cirkulerar under några månaders tid.
Elev
31 okt 2022

Ekonomi

Jag tycker det är bra

Har bara gått på skolan sen augusti men jag är väldigt nöjd och känner att jag verkligen fått bra vänner, det är en del plugg men inget överdrivet och jag tycker man hinner med fritid, träningar och plugg. Alla lärare är bra men vissa är skummare än andra. Skolmaten är dock samma hela tiden.
Elev
13 okt 2022

Samhäll

Kitas gymnasium

Kitas gymnasium är en riktigt bra skolan med 3 olika skolor. Kitas magasin har alla linjer blandat. Kitas ekonomi (bara ekonomi elever) och kitas natur (bara naturare och teknikare). Detta ger en bra bladning och man kan välja det man är mest intresserad av. Fina lokaler på alla skolorna och alla lärare är fantastiska. Tydlig ämnes plan där dem vet precis vad du ska läsa för att få gymnasie examen. Det ända jag skulle säga är ett litet - på kitas skolor är att maten är inte jätte varierad men fortfarande god. Och att vi inte gör så mycket med skolan i sig och mycket får man göra själv ifall man vill få ihop något. Vi har inte en elevkår som kan vara bra och veta. Men skolorna är helt fantastiska och är super nöjd över min 3 år på kitas magasin (samhäll beteende).
Elev
4 okt 2022

Ekonomi

Perfekt

Superbra, väldigt bra, pedagogiska och välutbildade lärare. Perfekt med korta dagar då du har tid för din sport efteråt
Elev
30 sep 2022

Teknik

Omdöme

Skolan är jätte bra och folk är trevliga, härligt med korta dagar med.
Föredetta elev
10 sep 2022

Dålig miljö i klassen

Schemat och skolmaten var bra. Rektorn var skön. Fanns ingen riktig gemenskap i klassen när jag gick där och folk var inte jätteprataglada, i alla fall inte med mig (kan inte tala för alla andra). Stor del av eleverna var SD:are och kände mig utefryst vid tillfällen. Många av lärarna var bra men vissa mindre bra, enligt mig.
Elev
3 maj 2022

Naturvetenskap

Engagerade och förstående lärare

Jag är otroligt otroligt glad att jag valde denna skolan. En majoritet av engagerade lärare som vill att man ska lyckas och en liten minoritet av det motsatta. Men tror att det är så på alla skolor. Skolan är fräsch och mysig. Den är ganska liten i jämförelse men tycker det bidrar till en ganska härlig känsla. Älskar min klass och upplever inte alls att vi har dålig klassammanhållning. Ser att många skriver att det är en tråkig skola där man inte är nära varandra i klassen men ärligt tror jag det blir vad man gör det till. Vi fixar grejer tillsammans, går tillsammans på andra skolors fester om inte vår fixat någon etc. Det är inte alltid upp till själva skolan utan vill man göra en massa grejer privat är det bara att ta initiativ och fixa det.

Uppskattar verkligen också att lärarna bryr sig om oss elever. Aldrig har det varit ett problem om jag velat skjuta upp ett prov eller lämna in en inlämning ett par dagar senare. De har så mycket förståelse för att det kan bli mycket ibland och snackar man bara med dem så löser sig det alltid. Många av lärarna är förövrigt väldigt roliga så det är kul att gå på lektioner!
Elev
25 apr 2022

Överskattad

Medelbra skola. Undervisningen är på hög nivå och det märks att lärarna både är intresserade och duktiga inom sina ämnen. Problem med skolan är dess dåliga arbetsergonomi där stolar och bord är för låga. Dessutom serveras lunchen väldigt sent vid ca 13:10 varje dag.
Skolans schemaupplägg är väldigt snabbt och komprimerar arbetsdagen vilket leder till att man dessutom slutar tidigare.
Elev
21 mar 2022

Samhäll

Kitas Gymnasium, 1/5

Det sägs vara en av Göteborgs bästa Gymnasium skolor, när detta egentligen inte stämmer. Skolan är liten med trånga lokaler och korridorer, därav är mijön även sliten och omöblerad.

Skolan visar ingen hänsyn till elevens välmående, med sina höga krav och intensiva uppgifter/prov. Detta riskerar till följd att påverka elevernas psykiskahälsa och så småningom bränna ut dem.

Som de flesta vet har Kitas Gymnaisum korta skoldagar, detta innebär att rasterna är runt fem minuter, med undantag på en "mellanmålsrast" som varar 20 minuter.
Elev
25 feb 2022

Ekonomi

Tråkig men bra för studier

Skolan är bra om man vill fokusera på sina studier då det finns insatta lärare, höga krav och men får en ganska personlig relation till lärarna. Rektorn är väldigt insatt och lyssnar på eleverna. Men däremot är det en rätt tråkig skola om man jämför med andra då det inte finns elevkår t.ex, och att det generellt är dålig sammanhållning och väldigt grupperat i klasserna. Lokalerna är väldigt trånga och det finns knappt plats för att äta lunch. Schemat är dock 10/10 då man slutar innan 13:30 varje dag och får mycket tid över till annat.
Elev
20 feb 2022

Samhäll

Bra skola fast har några brister !

Skolan är bra. Den har fina salar och god mat. Det bästa är schemat, man slutar innan 14:30 varje dag! Dock är det blandat med lärare. Alla har såklart en ordentlig utbildning men alla brinner tyvärr inte för att utbilda elever utan kan vara stressade, inte har någon ordning eller liknande. Detta gäller INTE alla lärare men dom finns!
Elev
8 feb 2022

Ekonomi

Börja inte på kitas om du vill ha roligt

Går andra året och ångrar allt. Klassen som många nämner har ingen sammanhållning alls. Eftersom man har såpass korta raster hinner man inte umgås med sina kompisar. Dessutom finns det ingen elevkår, insparkar osv. Lärarna känns helt omotiverade och rektorn har ingen koll! Börja inte här om du vill ha tre roliga gymnasie år…
Elev
31 dec 2021

helt ok

lärarna är skit bra och är bra på att anpassa sig till eleverna behov. om man tänker på kunskaps nivå så är skolan skit bra (hänger man mer på ektionerna behöver man faktiskt inte plugga så mycket utanför skolan som alla säger. teasm funkar visst lol. meen: det är ändå ett val jag ångar eftersom att klasssammanhållnignen suger. går i trean och har haft så tråkigt under mina år i jämförelse med kompisar från typ alla andra skolor i göteborg. klasserna är tvär grupperade och man har inga rolig klassaktiviteter. ingen elevkår, inspark eller liknande. skolan är i princip ett ställe där man är i typ 6 timmar, går hem och pluggar lite och sen gör man om det. känner ingen som helst kontakt till de i min klass eller andra elever på skolan och det vet jag att andra också känner. välj inte kitas ifall ni vill ha en bra klass och en rolig gymnaisetid. välj dock kitas ifall ni prioriterar era studier och ert lärande. kram… och lärarna är bäst!!!!! lägg av att hata på dem här
Elev
15 dec 2021

Naturvetenskap

Får ej ut betyg och ingen hjälp eller pepp

Behöver du extrahjälp blir du dumförklarad framför klassen. Korta dagar är det som är bra annars snälla välja annan skola. Ångrar mig så och går i 3an.
Elev
16 nov 2021

Naturvetenskap

En underbar skola

Jag tycker att skolan är toppen. Alla lärare jag haft under mina 3 år har varit både trevliga och intresseväckande. Jag har gått från att vara ointresserad under grundskolan till att vara längtande efter mer att lära mig. Allt detta var enbart ett resultat av en superbra klass och underbara lärare. Ingen jag pratat med har något annat att säga.
13/10
Elev
22 okt 2021

Samhäll

Rekomenderar

Grym skola och grymt schema som är optimalt för sportare, dock inte så bra sammanhållning mellan klassera
Förälder / Vårdnadshavare
4 okt 2021

Ekonomi

Rektorn lämnar inte ut betyg oc är onåbar!!

Rektorn har missat att skicka ut betygsdokument och går inte att nå på telefon eller email. Vår dotter kan nu inte söka vidare studier pga detta!! Snälla tänk efter vilken skola ni väljer- det finns kommunala alternativ som inte försöker maximera vinsterna och spara in på varje lärarledd timme som går.
Elev
11 sep 2021

Sämsta skolan i hela Gbg

Är så otroligt missnöjd att jag började här. Går nu i trean och dem här åren har verkligen varit helt bortkastade. Om du vill ha 3 ROLIGA gymnasieår så ska du inte gå här. Det finns ingen elevkår, skolledningen är helt emot det och därav blir det inga aktiviteter eller någon som helst form av saker som gynnar sammanhållningen mellan eleverna. Skolledningen och lärarna verkar tro att alla är jätteintroverta och inte vill ha kul på sina gymnasieår utan bara lära sig, därav blir också skolresorna jättetråkiga o de är emot allt vad festa heter. Lärarna bryr sig inte om att alla klasser är jätte grupperade och det görs inget åt det. Lokalerna är trånga och helt omöblerade. Maten är verkligen jättedålig, finns inget eget kök så allt är fabrikat. Rekommenderar inte kitas till någon. Största misstaget i hela mitt liv var att börja här.
Elev
2 jun 2021

Lätt bästa skolan i Göteborg MEN ingen fritid

Idag är det studenten och det är dags för mig att skriva en recension om Kitas Natur.

Skolan har väldigt bra lärare och man får verkligen en nära och personlig relation med dem, vilket är det bästa med Kitas. Du får även många, många, många chanser att visa din kunskap. I matte hade vi exempelvis prov varje två veckor och ett terminsprov per termin, sedan nationella i slutet av kursen.

Dock är det så att lärarna på skolan har VÄLDIGT höga förväntningar på eleverna och kräver väldigt mycket från de. Räkna inte med fritid eller personlig liv ifall du väljer den här skolan.

Tyvärr tog lärarna inte heller hänsyn till våra provscheman och satt examinationer, tal, prov och uppgifter när dem än ville. Ibland hade vi matte terminsprov, fysik terminsprov och biologi prov samma vecka. Kitas bör definitivt skapa någon sorts regel då eleverna får exempelvis ha max 2 prov och 1 uppgift per vecka.

Snälla ta hänsyn till detta Kitas! 80 % av skolan är deprimerade
Elev
28 apr 2021

Ekonomi

Dålig skola

Ofräsch, gammal och smutsig skola med alldeles för små skåp och inga sittplatser. Det är trångt och varmt därinne. Det finns inget bra system för närvaro Skola24 fungerar mycket dåligt, och Microsoft Teams används för att kasta ut uppgifter i olika mappar och filer, ingen struktur alls. IPads får man och måste användas till prov och liknande, men fodral får man köpa själv för 1000 kr, man får inte heller några skrivböcker och de textböcker man får är gamla, trasiga och luktar illa. Lärarna kan inte heller sina ämnen och är inte engagerade alls i undervisningen, det är mycket stökigt under lektionerna då lärarna inte säger till. Rekommenderar verkligen inte Kitas Gymnasium på Magasinsgatan.
Förälder / Vårdnadshavare
22 jan 2021

Hemsk upplevelse

En självsvåldig rektor där skolans rykte bara är viktigt.
Manipulerar elever.
Elev
20 jan 2021

Rekommenderar Kitas!

Korta och komprimerade dagar med en mellanmålsrast mellan lektioner och lunch på eftermiddagen. Engagerad rektor som också själv undervisar. Kompetenta lärare. Mindre skolor som gör det lättare att lära känna varandra. Lite trångt i korridorerna när många ska förflytta sig samtidigt. Lunchen äts i klassrummen i slutet av dagen och det kan bli ganska hög ljudnivå, eftersom rummen är något mindre än en vanlig matsal. Lektioner mellan 60-40 minuter. Chans att gå på handledning i slutet av dagen. Skoldagar brukar vara klockan 08:00-13:30 ungefär, så på eftermiddagen kan man göra vad man känner för: träffa kompisar, träna, gå på bio osv, men lite av den lediga tiden är också avsatt för självstudier (beroende på hur många läxor/prov man har och hur mycket tid man behöver lägga ner på att plugga) . Läxor varje vecka och prov nästan varje vecka. Får vara med och påverka provschema och funkar bra att föra dialog lärare och elever emellan.
Elev
26 dec 2020

Kitas Natur Omdöme

Kitas är en är en hyfsat bra skola. Det som gör kitas från en dålig till en hyfsad skola är de korta dagarna. Utan detta står Kitas chanslös i jämförelse med Göteborgs andra gymnasieskolor. Lärarna är i vissa fall bra i andra fall dåliga (väldigt varierande). Lokalerna är dåliga och skolan är extremt trång. Eleverna är i de flesta fall ointressanta som personer och saknar intressen utanför skolan som i slutändan kan vara destruktivt och de riskerar att bli utbrända.
Elev
22 dec 2020

Älskar skolan

Går i 1an och det är så kul! Lärarna lär ut på ett bra och pedagogiskt sätt som gör att man tycker det är roligt. Helt sjukt god mat!
Elev
21 dec 2020

Ganska bra

Bra lärare men räkna inte med ett socialt liv.
Föredetta elev
18 dec 2020

Rekommenderar verkligen!

Gick mina 3 år på Kitas Gymnasium och är supernöjd. Rekommenderar verkligen till alla. Bra lärare och mysig atmosfär.
Elev
11 dec 2020

Arroganta lärare och social misshandel

Går tredje året på kitas natur. Lärarna är arroganta och opedagogiska och blir besvikna över exakt allt som inte är absoluta toppresultat. Lokalerna är trånga med obefintlig ventilation. Sammanhållningen är dålig och de flesta elever är torra, ytliga och allmänt toxic. Halva min klass är deprimerad och behöver professionellt psykologiskt stöd. Börja inte här om du inte vill komma ur gymnasielivet trött, sliten och allmänt uppgiven!
Visar 30 av totalt 59 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen