Kitas Gymnasium
Skriv omdöme

Lämna ett omdöme om skolan

Skriv omdöme
Jobbar du på skolan?
Registrera och få tillgång till er skola.
Registrera gratis

Omdömen

3.7
Baserat på 49 omdömen och 844 svar
0
0
0
0
0
Elev
3 maj 2022
4.7

Naturvetenskap

Engagerade och förstående lärare

Jag är otroligt otroligt glad att jag valde denna skolan. En majoritet av engagerade lärare som vill att man ska lyckas och en liten minoritet av det motsatta. Men tror att det är så på alla skolor. Skolan är fräsch och mysig. Den är ganska liten i jämförelse men tycker det bidrar till en ganska härlig känsla. Älskar min klass och upplever inte alls att vi har dålig klassammanhållning. Ser att många skriver att det är en tråkig skola där man inte är nära varandra i klassen men ärligt tror jag det blir vad man gör det till. Vi fixar grejer tillsammans, går tillsammans på andra skolors fester om inte vår fixat någon etc. Det är inte alltid upp till själva skolan utan vill man göra en massa grejer privat är det bara att ta initiativ och fixa det.

Uppskattar verkligen också att lärarna bryr sig om oss elever. Aldrig har det varit ett problem om jag velat skjuta upp ett prov eller lämna in en inlämning ett par dagar senare. De har så mycket förståelse för att det kan bli mycket ibland och snackar man bara med dem så löser sig det alltid. Många av lärarna är förövrigt väldigt roliga så det är kul att gå på lektioner!
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Elev
21 mar 2022
1.5

Samhäll

Kitas Gymnasium, 1/5

Det sägs vara en av Göteborgs bästa Gymnasium skolor, när detta egentligen inte stämmer. Skolan är liten med trånga lokaler och korridorer, därav är mijön även sliten och omöblerad.

Skolan visar ingen hänsyn till elevens välmående, med sina höga krav och intensiva uppgifter/prov. Detta riskerar till följd att påverka elevernas psykiskahälsa och så småningom bränna ut dem.

Som de flesta vet har Kitas Gymnaisum korta skoldagar, detta innebär att rasterna är runt fem minuter, med undantag på en "mellanmålsrast" som varar 20 minuter.
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Elev
25 feb 2022
3.4

Ekonomi

Tråkig men bra för studier

Skolan är bra om man vill fokusera på sina studier då det finns insatta lärare, höga krav och men får en ganska personlig relation till lärarna. Rektorn är väldigt insatt och lyssnar på eleverna. Men däremot är det en rätt tråkig skola om man jämför med andra då det inte finns elevkår t.ex, och att det generellt är dålig sammanhållning och väldigt grupperat i klasserna. Lokalerna är väldigt trånga och det finns knappt plats för att äta lunch. Schemat är dock 10/10 då man slutar innan 13:30 varje dag och får mycket tid över till annat.
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Elev
20 feb 2022
3.4

Samhäll

Bra skola fast har några brister !

Skolan är bra. Den har fina salar och god mat. Det bästa är schemat, man slutar innan 14:30 varje dag! Dock är det blandat med lärare. Alla har såklart en ordentlig utbildning men alla brinner tyvärr inte för att utbilda elever utan kan vara stressade, inte har någon ordning eller liknande. Detta gäller INTE alla lärare men dom finns!
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Elev
8 feb 2022
2.7

Ekonomi

Börja inte på kitas om du vill ha roligt

Går andra året och ångrar allt. Klassen som många nämner har ingen sammanhållning alls. Eftersom man har såpass korta raster hinner man inte umgås med sina kompisar. Dessutom finns det ingen elevkår, insparkar osv. Lärarna känns helt omotiverade och rektorn har ingen koll! Börja inte här om du vill ha tre roliga gymnasie år…
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Elev
31 dec 2021
4.7

helt ok

lärarna är skit bra och är bra på att anpassa sig till eleverna behov. om man tänker på kunskaps nivå så är skolan skit bra (hänger man mer på ektionerna behöver man faktiskt inte plugga så mycket utanför skolan som alla säger. teasm funkar visst lol. meen: det är ändå ett val jag ångar eftersom att klasssammanhållnignen suger. går i trean och har haft så tråkigt under mina år i jämförelse med kompisar från typ alla andra skolor i göteborg. klasserna är tvär grupperade och man har inga rolig klassaktiviteter. ingen elevkår, inspark eller liknande. skolan är i princip ett ställe där man är i typ 6 timmar, går hem och pluggar lite och sen gör man om det. känner ingen som helst kontakt till de i min klass eller andra elever på skolan och det vet jag att andra också känner. välj inte kitas ifall ni vill ha en bra klass och en rolig gymnaisetid. välj dock kitas ifall ni prioriterar era studier och ert lärande. kram… och lärarna är bäst!!!!! lägg av att hata på dem här
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Elev
15 dec 2021
1.4

Naturvetenskap

Får ej ut betyg och ingen hjälp eller pepp

Behöver du extrahjälp blir du dumförklarad framför klassen. Korta dagar är det som är bra annars snälla välja annan skola. Ångrar mig så och går i 3an.
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Elev
16 nov 2021
4.5

Naturvetenskap

En underbar skola

Jag tycker att skolan är toppen. Alla lärare jag haft under mina 3 år har varit både trevliga och intresseväckande. Jag har gått från att vara ointresserad under grundskolan till att vara längtande efter mer att lära mig. Allt detta var enbart ett resultat av en superbra klass och underbara lärare. Ingen jag pratat med har något annat att säga.
13/10
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Elev
22 okt 2021
4.2

Samhäll

Rekomenderar

Grym skola och grymt schema som är optimalt för sportare, dock inte så bra sammanhållning mellan klassera
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Förälder / Vårdnadshavare
4 okt 2021
1.0

Ekonomi

Rektorn lämnar inte ut betyg oc är onåbar!!

Rektorn har missat att skicka ut betygsdokument och går inte att nå på telefon eller email. Vår dotter kan nu inte söka vidare studier pga detta!! Snälla tänk efter vilken skola ni väljer- det finns kommunala alternativ som inte försöker maximera vinsterna och spara in på varje lärarledd timme som går.
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot

Jobbar du på skolan? Kom igång nu.

Skolan eller verksamheten har ännu inte verifierats av ägaren eller personal. Gör anspråk helt gratis för att redigera uppgifter, svara på omdömen, och få notifikationer om nya omdömen.
Registrera gratis

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen

Kontakt

Använd formuläret för att kontakta direkt