Omdömen

3.8
Baserat på 51 omdömen och 399 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
1 dec 2023

Ekonomi

Mycket bra skola

Bra skola, bra engagerade lärare. Mycket bra läge. Bra struktur och kommunikation.
Elev
30 nov 2023

Välj Klara!!!

Superbra skola! Mysiga lokaler, ”hemmatrevlig” med tanke på soffor, grupprum, mattor på klassrumsgolven och alltid fräscht. Det finns också grupprum som man kan plugga i eller bara vara med sina kompisar på rasterna.
Alla är snälla i årskurserna, lärarna är engagerade och bryr sig om sina elever. De ser till att ingen blir ensam i grupparbeten, ingen sitter ensam osv.
Maten är god, det finns alltid mackor och god salladsbuffé. Skolan är också central och man kan gå till t.ex Hemköp på rasterna. Idrott har vi lite överallt i stan vilket är kul då det blir som en ”paus” att ta sig dit mellan lektionerna.
Elev
10 maj 2023

Ekonom

Älskar skolan

Sååå bra skola! Älskar alla människor, alla är så snälla och man kan prata med alla oavsett årskurs. Lärarna är bra och man har ganska stort inflytande på när man vill ha prov och läxor m.m vilket är skönt. Vi tränar NP hela året så när dem väl kommer känner man sig förberedd. Maten är dålig för den som är kräsen men den går att äta och salladsbuffén är bra och man kan välja massa olika knäckemackor och bröd m.m. Vill man gå på en mindre skola med en familjär känsla så välj Klara post!!!
Elev
8 maj 2023

Natur

Bra för matte

Om du vill ha en bra mattelärare, så ska du börja på den här skolan och hoppas att du får Björn Winterfjord. Bästa läraren jag haft
Elev
18 apr 2023

Dåligt skola, lär sig inte mycket

skitig skola, tänker bara på skolans image och väldigt obrydda lärare. Lär sig bara om fn och källor. Går i ekonomi programmet, både inriktningarna är skit. Maten är äckligt utan någon förändring även om man har klagat på de flera gånger. Alla har sina "grupper" vilket gör det väldigt svårt att passa in med andra och svårt att hänga med alla andra.
Elev
11 feb 2023

Natur

Nöjd elev - Naturvetenskap

Ni som funderar på att börja här, ni kommer inte ångra er. Skolan är ganska liten vilket innebär färre elever, jag upplever detta skönt då skolan blir lite mysig med färre personer i korridoren. Många människor från överallt i stan så man kan vara sig själv och lära sig från andras levnadsperspektiv. Samhörigheten mellan alla på denna skola är bra och man känner sig trygg. Skolan ligger perfekt till geografiskt och ligger mycket centralt, så det är nära för nästan alla. Schemat för mig som går årskurs 1 är perfekt. Börja tidigt och sluta tidigt med korta raster, då får man tid att plugga men även hålla på med aktiviteter utanför skolan oftare. Lärarna enligt mig är underbara, de är engagerade och vill sitt bästa för alla elever. Sedan så har vi skolmaten. Maten är vegetarisk och jag vet att många klagar. Det finns dagar då man inte äter någonting överhuvudtaget men maten är inte katastrof. Det finns alltid ett bra salladsutbud och enligt mig räcker det.
Elev
10 okt 2022

Medelmåttig

En skola som enbart bryr sig om sin image som FN- och Amnestyskola. Detta är mitt tredje år som elev på skolan och hittills har det (i allmänhet) endast varit fokus på de globala målen. Det är självklart viktigt att upplysa hållbarhet och mänskliga rättigheter, men skolan verkar inte förstå innebörden bakom balans. De globala målen är ett tema som vistas i nästan alla ämnen (ja, till och med moderna språk som franska) och det börjar kännas performativt vid det här laget.

Varje år är det samma sak i fokus: globala målen och FN.

Vissa lärares lektioner är även väldigt repetitiva med minimal variation i både upplägg och skolarbete. Det är nästan som man upplever samma lektion om och om igen och det kan kännas otroligt jobbigt att ha vissa lektioner (speciellt när det är dubbelpass hos dessa lektioner).

Skolmaten är medelmåttig och det är inte sällan man finner smutsiga bestick såväl som smutsiga tallrikar och vattenglas (om besticken och glasen inte redan är slut när man kommer in i matsalen, det vill säga). Salladsbaren är kaos med folk som kastat och slängt runt grönsakerna och borden är smutsiga från elever som sölat och inte torkat upp efter sig själva. Skolkorridorerna är trånga och fullpackade med elever som står och blockerar gångarna och trapporna. Det är även väldigt kvavt i skolbyggnaden och dåligt med luft.

Trots allt detta får jag dåligt samvete över att ge skolan dåligt betyg, eftersom det finns några otroligt bra lärare här som gör ett väldigt bra jobb i att både engagera och motivera eleverna, samt undervisa på ett fräscht och intressant sätt. Kan man bortse från allt annat jag skrivit så är skolan faktiskt värd bra betyg enbart pågrund av just dessa fantastiska lärare.

En annan positiv aspekt är studieron i klassrummen. Jag vet inte hur det är hos de nya tvåorna och ettorna, men hos oss treor är studieron väldigt bra och alla deltar aktivt på lektionerna. Man märker att alla är studiemotiverade och engagerade i att lära. Det försegår ingen mobbning heller hos treorna, som jag vet om.

I efterhand inser jag att det redan står på Klaras hemsida om deras ställning till de globala målen och hållbarhet. Har ni ingenting emot att arbeta med de globala målen inom varje ämne i ca tre år så kan denna skola vara för dig.
Elev
15 sep 2022

Natur samhäll

Jag trivS

Jag trivs på skolan. Maten är inte så dålig som folk påstår, snarare en trygghet att det är vegetariskt. Lokalerna är fina och rena och jag har hittat riktigt goa vänner.
Elev
13 sep 2022

Ekonomi

Härlig, mysig skola!

Skolan är super bra! Jag trivs så himla bra i skolan. Lärarna är väldigt engagerade, trevliga och respekterar ALLA, det beror inte på vart man kommer ifrån eller vilken religion man praktiserar vilket är väldigt skönt! Eleverna är väldigt trevliga också, alla är välkomnade och man känner sig hemma. Man kan lätt vara sig själv och trivas. Det som är så unikt med skolan är att man får träffa många olika människor och från olika områden vilket jag inte förväntade mig, man får lära sig mycket av varandra också!

Det finns inget dåligt som jag skulle klaga på, bara att korridoren kan vara lite trånga och det brukar ofta vara trafik vilket kan va jobbigt om man har bråttom till sina lektioner. Men det är inget som jag går runt o tänker på, det funkar liksom. Även om skolan kan vara liten o lite trång, så är det väldigt mysigt eftersom det känns som en familj och bra stämning. Folk som klagar på den vegetariska maten behöver väl veta att det skulle vara vegetariskt innan man sökte in. Maten är ganska god och det finns mycket att välja på vilket är härligt. Och om man inte är sugen på maten så kan man alltid ta en macka eller gå till stan o äta då det är väldigt nära, ungefär 10 minuter bort.
Så om du är en elev som ska söka gymnasium och vet inte riktigt vilken, då skulle jag rekommendera Klara teoretiska gymnasium Postgatan eftersom man kommer lätt in i stämningen på skolan, lärarna är jätte trevliga och positiva, alla elever är trevliga mot varandra, alla är accepterande, olika sorts människor med olika kulturer och bakgrunder. Skolan ligger centralt vilket är härligt om man t.ex vill till ett ställe på rasterna.
Elev
18 maj 2022

Ekonomi/juridik

Fantastisk upplevelse

Mycket goda lärare som stöttar och anpassar undervisningen efter klassens och elevens behov. Tider för examinationer är flexibla och i princip alla lärare är villiga att ändra provschemat vid önskemål. Därtill mycket projekt och tävlingar av diverse slag som elever kan engagera sig i - anpassade efter alla olika intressen. Vissa klagar på maten men det är inte ovanligt, istället har vi en jämförelsevis hög budget för maten. Läser just nu sista veckorna i 3an och kan med stolthet tala om att mina goda studieresultat är tack vara Klara Postgatans stöttning. Tveka inte på att välja denna skola.
Förälder / Vårdnadshavare
4 apr 2022

Dåligt Skola. Rekommenderas INTE

Väldigt dåligt skola, dåligt skolledning, opedagogisk läraren, ansvarslös rektorn. De är Konflikträdda till en grad att eleverna hoppar på varandra i närvarande av läraren i klassrummet utan att läraren bryr sig om att stoppa bråket.

Skolmaten är äckligt att eleverna går hungriga under skoltid för att de kan inte äta maten. Eleverna har klagat på Skolmaten flera gånger men ingen förbättring.

SKOLAN REKOMMENDERAS INTE
Elev
7 feb 2022

Ekonomi

Sisådär

Allmänt bra skola med trevliga lärare och elever men maten däremot är något man sent kommer glömma
Föredetta elev
18 jan 2022

samhäll

Image och mycket plugg

Lärarna var väldigt bra på att undervisa, maten var helt ok och fin byggnad! Men tyckte att det negativa övervägde lite…

När det kommer till skolan så var det väldigt viktigt med deras ”image” och man kände verkligen hur falskt allt var.

Efter 1 år blev jag nästan helt utbränd pågrund av allt plugg som dagligen hade lagts på mig. Jag fick dessutom höra att jag inte var den ända som kände så.

Så om du är lite skoltrött efter 9:an och inte orka satsa 100% på plugget så skulle jag inte rekommendera denna skola :/
Elev
4 jan 2022

Natur

Bra skola!!

Jag själv är nöjd med mitt val av skola och tycker att skolan är bra, finns direkt inga fel. allting funkar när det gäller schemat, klassen, samt alla aktiviteter som kommer under terminen. När det kommer till studierna är det perfekt då lärarna inte lägger alla prov samtidigt utan de planerar ut de.
Om jag skulle säga nåt negativt skulle det kanske vara skolmaten men det går att äta och är inte värsta grejen, plus finns det ”annat” o välja på då och då. När det gäller korridorerna kan det vara trångt ibland men inget som stör.
Elev
17 dec 2021

Ytlig skola

Bra skolan men dålig ledning
Skolan ytlig och bryr sig bara om sin image. Sämst mat med kött bara en gång om året på julbordet. Får bara kolhydrater ingen protein. Lärarna bra men inte ledningen.

Allting handlar dock om Fn, agenda 2030 och mänskliga rättigheter
Elev
8 dec 2021

Natur

Bra men dålig mat

Skitbra skola med bra lärare och goa elever. Bra elevkår som hittar på roliga aktiviteter och skolan känns trygg. Dock skola med mycket basic människor och maten är la inte den bästa
Elev
28 nov 2021

Natur samhäll

Absolut bra skola!

Jag tycker skolan är absolut bra, ser inga större fel på skolan! Är nöjd med klassen, schemat och aktiviteterna som skolan anordnar. Kan dock kännas lite trångt i lokalerna ibland, men inte så att det stör supermycket. Lärarna är mycket bra och de är bra på att planera så att det inte blir för mycket prov samtidigt. Ligger ovanför rytmus så på ex Lucia får vi lyssna på dem, mysigt när man själv inte är så musikalisk :)
Elev
27 nov 2021

Natur

Jättefin skola - tveka inte på att börja här

Väldigt bra skola med engagerade lärare och jättesnälla elever. Uppstartsveckan var lite tråkig, men annars tycker jag allt har varit perfekt. Hög nivå på undervisningen utan jättemkt press/stress. Skitbra!!💚
Elev
7 nov 2021

samhäll

Utmärkt

Engagerade lärare och elever, det är ett härligt och tryggt klimat och jag känner full tillit till mina lärare och klasskamrater. Även om ambitionsnivån är hög bland eleverna känns det inte särskilt hetsigt. Lärarna ser till helheten istället för att fokusera på alla småfel man har. Är väldigt nöjd med mitt val av skola.
Elev
2 okt 2021

natur, natur och samhäll

Skulle valt rytmus… :(

Verkligen en usel skola. Oschyssta elever som bråkar med varandra och säger elaka saker som kränker den ena eller den andra. Schemat är inget bra då man kan få flera långa håltimmar i veckan. Det finns knappt någon arbetsro och det är en allmän stökig skola. Har hört från andra elever på skolan att vissa lärare ger väldigt tråkiga uppgifter och har gjort det i några år nu. Det är såklart en smaksak och vad som funkar bäst för en själv. Jag önskar att jag hade valt rytmus som ligger precis nedanför skolan. Dom verkar ha så otroligt roligt där och en go gemenskap till skillnad från oss.
Föredetta elev
24 sep 2021

samhäll

Samhäll

Helt okej, Ingen bra mat,schema eller studievägledning.
Elev
17 sep 2021

Ekonomi

Bra skola!!

Jag har precis börjat ettan och jag är jättenöjd! Är väldigt nöjd med min klass än så länge. Alla kommer från olika stadsdelar, har olika socioekonomiska bakgrunder och etniciteter så det är blandat vilket är kul!! Det finns mycket att välja på vid lunchen så man behöver inte oroa sig för att man inte gillar maten. Det finns både sallad, pastasallad och knäckebröd. Skulle verkligen rekommendera än så länge!
Elev
20 aug 2021

teknik

Svin bra skola!

skit nöjd med mitt val! ska börja 2an nu
Elev
7 maj 2021

Överlag en bra skola

Överlag en bra skola med engagerade lärare och elever :)
Elev
5 feb 2021

Älskar!

Älskar min klass. Bra lärare och fina lokaler. Maten är sådär men det funkar. Rekommenderar verkligen !
Elev
22 jan 2021

Mycket bra undervisning med väldigt bra lärare

Duktiga och snälla lärare som bryr sig om elevernas välmående. Lokalerna är väldigt fina och fräscha, skolan ligger även väldigt centralt (5 min gång från Nordstan) vilket är en stor fördel.
Det enda sämre är nog skolmaten, men nästan ingen skola har bra mat ärligt talat. Jag var väldigt skeptisk i början med att det endast skulle serveras vegetarisk mat men jag har insett att det mesta är helt ok och att jag faktiskt gillar en del maträtter som serverades som jag aldrig testat innan. De serverar pannkakor och pizza ibland för att ”kompensera” för den vegetariska maten vilket jag inte är så stort fan av men det varierar från person till person såklart.

Sammanfattningsvis så är skolan super, lärarna är välutbildade och eleverna är snälla och mycket motiverade. Skolan är i helheten fantastiska och jag skulle aldrig byta skola då allt ovan väger mycket mer än om maten är sådär.
Elev
20 jan 2021

Fantastiska lärare

Lärarna och lokalerna är fantastiska. Grymma och duktiga lärare som alltid finns som finns där för eleverna. Lokalerna är fräscha och läget på skolan är centralt.

Det enda negativa med skolan är skolledningen. Skolledningen har tagit många kontroversiella beslut utan att förankra det hos varken elever eller lärare. Skolledningen har dessutom hotat med polisanmälan mot elever över småsaker, t.ex. elever som har skapat meme- och lammkonton på sociala medier.

Känns som hela skolan styrs väldigt auktoritärt med en form av "Management by fear". När vi fick rösta angående vegetarisk skolmat gick skolledningen ut till klasserna och skulle förklara varför vegetarisk mat var bättre. Istället fick vi veta konsekvenserna av att inte ha vegetarisk skolmat, vilket var mindre studieresor då vi numera var en "miljötänkande skola", vilket fick många jag känner att välja vegetariskt då de ville kunna fortsätta resa.

Skolmaten är kass tyvärr. Jag själv tycker att idén med vegetarisk mat är bra, men den verkar den ej fungera i praktiken. Kvalitén är inte bra och det känns som om matleveratörerna försöker sopa det under mattan genom att servera pannkakor och pizza alldeles för ofta.

Skolan är som sagt jättebra när det kommer till undervisningen, med motiverade elever och duktiga lärare. Det är verkligen synd att skolledningen har misslyckats, men får hoppas att Academedia inser det här snart och vidtar åtgärder.
Elev
26 dec 2020

Toppen

Bra lärare, grymma lokaler och go känsla i skolan.
Elev
19 dec 2020

Dålig

Lärarna på skolan är dåliga. Maten är fruktansvärd. Lokalerna är fruktansvärda. Ledningen tar väldigt stora beslut om eleverna utan att de har något att säga till om. ******* är en hycklanre utan någon form av respekt för eleverna.
Elev
27 nov 2020

Majoritet bra men övervägande dålig

Skolan är väldigt bra på vissa saker och väldigt dålig på andra. Lokalerna är väl sköta, centralare position kan Boman inte be om, lärarna är fantastiska, elevkåren bidrar och schema brytande aktiviteter som är anpassade till linjerna är toppen. Dessutom hanteras Corona fantastiskt bra med delvis distans.

Dock finns en baksida, maten. Vi går långa dagar på skolan, det är hög prestation som gäller och inte precis chill på lektionerna, vi måste få något ätbart för att klara allt detta. Jag går i trean nu, mitt första år fick vi ”vanlig” mat och jag hade rekommenderat denna skola alla dagar i veckan, men nu är läget annorlunda. Den vegetariska maten håller dålig standard vilket leder till grovt matsvinn, men även negativa förstärkningar i denna debatt för elever som nu inte väljer detta alternativ då valet finns.

Sammanfattningsvis är majoriteten av skolans egenskaper bra, fantastiskt bra. Men, MEN i just detta fall är den negativa faktorn övervägande, följderna av lunch brist flertalet dagar i veckan är att man inte orkar med det tempo som hålls.
Visar 30 av totalt 51 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen