Omdömen

2.3
Baserat på 14 omdömen och 108 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
20 jul 2023

SÅ RUTTEN SKOLA!!!

Jag gick i denna skola hela 1an och jag måste tala om för er att jag har varit deprimerad under hela skolgången. Det är knappt en bra skola med bra lärare, lokaler samt studier. Bara få lärare som är utbildad och engagerad. Det är plus för dom som vill få gratis betyg. Lärarna är så dåliga att de bara lägger ett betyg utan beskrivning eller förklaring till varför man har fått den omdömen. Det finns en lärare som jag inte kommer nämna, men den läraren kommer sent till lektionen och hittar på massa ursäkter. Hen har inga kunskaper och babblar massa skit så att säga. Sen när det kommer till att rätta uppgifter så väljer den läraren att rätta den svenska språket samt grammatiken när kursen inte ens har något med den svenska ämnet att göra istället för att fokusera in mer på ämnet. Sedan finns det en annan lärare som ger ogiltig frånvaro när man har varit i lektionen ända sen start till slut. När man säger till hen att ta bort frånvaron så vägrar hen att lyssna. Och jag lovar er detta har hänt mig flera gånger samt mina klasskamrater. De sparkade en svenska lärare och de kunde inte anställa en fast lärare, utan vi fick massa vikarier som inte ens kunde tala svenska ordentligt, de gav oss fel info och detta resulterade till att många fick dålig betyg på svenska!

När det kommer till lokalerna så måste jag smått och gott säga att de är en liten skola och inte alls ”familjärt” som de brukar säga. Klassrummet är så liten att man inte ens kan andras in fräsch luft, det stinker svett! När de öppnar fönsterna så hjälper det men då hör man tåget konstant, eftersom skolan ligger alldeles nära järnvägsstationen. Under rasterna vet man ej var man ska ta vägen för att skolan känns som ett fängelse. Antigen får man gå runt skolan som typ tar 5 min eller mindre, eller sitta på sofforna som typ är upptagen hela tiden eller bara hänga på toaletten som bara gud vet vilka som har gjort sitt behov snett där. Nog med det så finns det inga studier där, personligen kunde jag ej koncentrera mig där och majoriteten i min klass tog inte plugget seriöst, blev enormt omotiverad på grund av eleverna samt lärarna.

Kort och gott: börja för gudsskull inte där
Föredetta elev
13 mar 2023

Skit skola

Sämsta skolan jag varit med om, är helt tröga och delar ut csn varningar som om det vore gratis tidningar. Sunkig skola med dåliga lärare och ofräsh lokal!
Börja inte där.
Elev
24 sep 2022

Ekonomi

En bra skola som ger mig positiva vibes

Skolan är en bra och familjär skola som man gillar att gå på. Alla är jättesnälla(lärarna & eleverna)! Bra undervisning, jag får tillräckligt mycket tid för mina uppgifter och jag gillar mitt schema. Skolmaten kan vara lite bättre dock men däremot, nästan ingen skola har bra mat för att vara ärlig.

Lärarna är förstående och lyssnar på sina elever samma sak med rektorn. Tycker alla är duktiga.
Vi är en Fn skola som jag älskar! Klara Sollentuna är en liten skola men med ett stort hjärta!
Annat
1 sep 2022

Finns inte värre än klara sollentuna

Har aldrig varit med om en värre skola. Om du inte vill förstöra ditt gymnasie liv, börja inte i denhär skolan.
Elev
27 aug 2022

Ekonomi

Dålig

Såååp dålig. Lärarna är dryga, maten är katastrof, man får inte plats i klassrummet, vissa lärare är jätte otydliga. Börja aldrig här!!!
Elev
15 nov 2021

Rekommenderar verkligen!!

Väldigt bra skola, rekommenderar till alla de som vill ha en bra och familjär stämning kring sig. Lärarna är fantastiska, man får hjälp samt många chanser när det kommer till prov. Alla prata med alla, om problem uppstår personalen tar hand om det på ett professionellt sätt. Lät att få sin röst hörd och verkligen känna sig en del av skolan.
Annat
21 apr 2021

En fungerade skola

Klara Sollentuna är en väldigt trevligt skola. Lärarna ger ganska många chanser och olika möjligheter till eleverna när det kommer till prov. Maten är inte det bästa med det går att påverka(matråd). eleverna är trevliga, alla umgås med alla vilket gör att man skapar en härligt stämning i skolan. Rektorn en väldigt förstående person och tar alla klagomål på allvar.
Elev
14 dec 2020

Hemskt

Hemsk skola, där folk hotar och mobbar varandra. Bråk i korridorer nästan varje vecka. Orättvisa lärare som inte kan något om ämnet. Välj inte denna skola!!!!
Annat
17 nov 2020

Undvik om möjligt!

Ingen trevlig skola, undvik om möjligt! Lärare och rektor tar inget på allvar. En skola ska vara en trygg plats för alla elever, något som skolan uppenbarligen misslyckats med!
Elev
26 aug 2020

Inte nöjd ://

Krångel med scheman, lokaler och distansundervisning. Många lärare är onödigt strikta.
Förälder / Vårdnadshavare
19 feb 2020

Löften bryts elever bryts ned

Lärare som inte håller vad de säger. Hoppas mitt barn överlever. Värre saker har jag aldrig hört. Vissa lärare är rent ut sagt totalt inkompetenta och elaka där rektorn dessutom håller dem om ryggen.
ex 1: ppt-presentation sker men ingen plats finns för alla i klassrummet så några får sitta i korridoren och kan inte ens se presentationen.
ex 2: läraren kan inte ens själv svenska och ska rätta svenska uppgifter
ex 3: läraren i natur ber eleverna skriva en uppsats baserad på en uppgift från engelsk högskolelaboration med oklart syfte
ex 4: eleverna ska ha prov men lärarna bara skjuter upp dessa
ex 5: elev har fått löfte om att göra komplettering av ett ämne vilket aldrig sker.
Maten är under all kritik men det gör nog inget för toaletterna ser ut som de gör och fungerar därefter.
Sist men inte minst: eleven har tappat allt förtroende för lärarkåren.
sen vågar jag inte skriva mer för mitt barns skull

Svar från Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna

Hej,

När elever och föräldrar hör av sig till skolan till mig som rektor om upplevd kränkning eller dåligt bemötande av lärare tar jag det på stort allvar och startar en utredning omgående. Att man som elev eller förälder upplever att jag håller mina anställda om ryggen handlar om att jag måste undersöka ett ärende innan jag kan agera på det. En upplevd kränkning är allvarlig och ska tas vidare. Jag har alltid samtal med min personal om de blivit anklagade och påbörjar kartläggningar kopplat till det klagomålet syftar till. Jag som rektor kan inte berätta allt vi i skolan gör. Jag är både elevernas rektor och lärarnas chef och det är viktigt att detta hanteras enligt våra styrdokument.

Ex 1: Måste ha varit vid något enstaka tillfälle under början på läsåret då vi inte hade anpassat klassens storlek till rätt klassrum, detta rättades till andra veckan på läsåret. De elever som inte får vara med på lektion är elever som har stört på ett sådant sätt att det tvingat läraren att avvisa dem från undervisningen. Vilket vi har rätt att göra. Vi har annars självklart klassrum som rymmer antalet elever i varje klass.

Ex 2: Våra lärare i svenska är födda och uppvuxna i Sverige, svenska är deras modersmål. Vi har lärare från andra länder på skolan som har bott delar av sitt liv i ett annat land, men de undervisar inte i svenska eller svenska som andraspråk.

Ex 3: Detta kan absolut ha skett. Att eleven inte förstått syftet kan bero på fler saker. Vi har kursen bioteknik exempelvis där detta skulle kunna vara en naturlig koppling. För elever i åk 3 fokuserar vi mycket på att göra dem redo för universitetsstudier, engelska är det språk som används i vissa utbildningar på universitetet används till största del.

Ex 4: Vi brukar inte skjuta upp prov, däremot händer det att eleverna önskar att flytta på vissa prov då de upplever att de har mycket periodvis. Detta brukar vi försöka lyssna till så att deras arbetsbelastning är rimlig. Vi strävar efter att ha max två prov per vecka för våra elever, deadline på inlämningar kan tillkomma, men de har eleverna oftast haft fler veckor på att arbeta med. I slutet på året, inför betygsättning kan vissa elever få möjlighet till fler prov om vi ser att de har visat sina kunskaper ojämnt och ligger mellan betyg, då kan fler prov per vecka förekomma.

Ex 5: Vi ger möjlighet till kompletteringar när vi ser att det finns behov att göra kompletteringar. Vi vill att våra elever ska klara sina kurser och på den nivå de strävar efter, dock måste detta ses i samband med vad en komplettering skulle ge, elevens totala arbetsbelastning och lärarens utrymme att genomföra en komplettering. Varje omprov, prövning och komplettering måste produceras av läraren, detta innebär extra jobb för läraren - det är inte bara rättning som tar tid.

Vi upplever att de åtgärder som gjorts gällande toaletterna har givit positiv effekt. Vi hade problem med stopp i toaletten bland annat.
När det gäller maten har vi i ledningen haft ett flertal möten med vår lunchleverantör för att den ska bli bättre, de har tagit till sig kritiken och det den har blivit bättre och vi har färre klagomål. En riklig salladsbuffé serveras varje dag, tillsammans med en vegetarisk rätt, en pasta rätt, samt dagens rätt. Jag som rektor äter varje dag i skolan och upplever maten både god och varierad. Inför kommande läsår kommer vi göra om lite i matsalen för att få till en än mer trevlig miljö, samt att vi har tagit ett nytt grepp om cateringen och tror att detta kommer ge en nystart.

Vi har närvarande lärare som gör allt för att hjälpa eleverna att nå sin examen. Om elev och lärare inte kommer överens behöver en utredning göras för att förstå varför problemet uppstått. Många av våra elever uttrycker att det är skolans styrka - med närvarande och bra lärare och personal som är lätta att få tag på.

Det är beklagligt att en del föräldrar tror det kan drabba sitt barn om de ger feedback till skolan. Jag som rektor värdesätter att föräldrar återkommer till mig eller någon annan i skolans ledning om de har feedback, funderingar eller frågor. Det allra bästa är att vända sig direkt till oss.

Vänliga hälsningar
Karianne Stensrud, rektor
Elev
17 feb 2020

Dååååliiiig

Skolan är fattig och är fett dålig vi gör ingenting på rasterna vi har tråkigt i skolan och det känns som att vi är i fängelse
Elev
17 feb 2020

Helt ok :/

Liten skola, helt ok miljö. För mycket skrik i korridoren kan det vara ibland. Skolmaten är dock inte så bra.
Elev
7 jan 2020

Trevliga lärare, rektor och elever

Skolan är helt okej, den är liten med trevliga lärare förutom en som är Sam/historia lärare

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen