Omdömen

2.9
Baserat på 8 omdömen och 67 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Student
30 nov 2023

Samhälle beteende

Klara norra

Väldigt bra skola, rekommenderar!
De flesta elever är väldigt trevliga och det går ändå och snacka med alla. Väldigt ljusa och fräscha lokaler med en privat utegård/balkong där man vara på raster osv. Finns även en väldigt fint växthus där också.

Det är bra mat, och är för det mesta gott. Om man inte gillar dagens mat så finns det alltid potatisbullar, soppa, färskt bröd, och stort utbud på salladsbordet. Så det är nästan aldrig som man inte blir mätt.

Det som har stuckit ut med Klara norra är att i tvåan så åker alla klasser utomlands och besöker andra länders skola. Detta är något så intressant projekt, som jag inte hört många andra skolor göra. Jag rekommenderar starkt Klara Norra för dem som är intresserade att söka.
Student
20 jun 2023

Extremt dålig

Extremt oproffsig skola. Inga tar skolgången seriöst varken lärare eller elever. Man får ingen hjälp varken av lärare eller skolhälsan. Eleverna pluggar inte och gör narr av både lärare och elever. Ångrar starkt att jag valde denna skola och jag rekommenderar den inte till någon. Lokalerna är hemskt ofräscha och extremt fula med bl.a. gröna väggar och en skrikrosa text med ”klara norra” på. Skolan tar bort mitt pluggintresse helt.

De har också dörrar som bara folk från klara ska komma in på med hjälp av små brickor. Syftet med det är att göra det tryggt för eleverna men när ena dörren är inte ens låst så vem som helst kan komma in kan man fråga sig om det är så ”säkert” eller bara slöseri med pengar.

Det finns inte något bra mat system i skolan heller då matsalen oftast är fylld. Dock är det inte endast klaras fel.
Other
25 apr 2023

Finns bättre gymnasieskolor

Hade ej rekommenderat denna skola, finns bättre skolor där du kan få bättre hjälp och undervisning. Lärarna beter sig som barn och lägger majoriteten av lektionstiden åt onödiga tjafs. Vissa lärare är nonchalanta o tro sig vara en tävling mellan lärare och elev det finns dock ett fåtal lärare som brinner för att lära ut. Lärarna ger inga feedback under läsåret, man har ingen koll på hur man ligger till i ämnet. För att kunna få hjälp behöver du som elev tjata och verkligen vara på lärarna.

Annars är klasserna väldigt bra och det är en god stämning bland eleverna. Alla kommer överens för det mesta men lektionerna är katastrof. Finns ingen struktur eller tanke i att hålla en bra undervisning allt ansvar ligger totalt på eleven. Om du är en elev som vill lära dig allt på egenhand hemma så är denna gymnasieskola för dig.
Student
6 nov 2022

Ekjur

Helt ok

Jag började i somras så har endast gått ett tag men hitils är det inte jättebra så att säga. Matteläraren kan knappt svenska, lyssnar inte på eleverna och skriker bara. Han felbedömer prov och om man missar steg i uträkningen får man fel men han har aldrig berättat hur han vill att vi ska skriva. De andra lärarna är bra och väldigt pedagogiks. Jag går Ekjur och min juridik lärare är extremt involverad och bryr sig om att vi ska lyckas.
Former Student
6 jan 2021

Mycket info, tävlingsinriktad och bröt ner mig

Gick första året på natur där, och om du inte är en tävlingsinriktad människa är dethär inte stället för dig. Allt som kunde tävlas i (både i lektioner och under utfkykter) skulle tävlas i. Vet inte om alla uplever det så men man skulle vara bäst, om.man inte var det gick det åt h*lvete för dig. Innehållet på lektionerna var bra och man lärdesig mycket men det var en enorm press att vara bäst och få rätt i allt, vilket förstör en om man inte är redo på det. Jättebra lärare när jag hade dem (terminen 2017/2018) men som agt man behövde kämpa med näbbar och klor för att få bra betyg. Jag F-ade franskan på grund av att jag inte fick godtjänt på 1 enda prov (hadde godkänt på alla andra).

Om du gillar kreativitet mer än forskning (aka typ läsa konstant, plugga konstant m.m) så rkomenderar jag någon annan skola. Gillar du struktur, mycket information och hög kvalitet på material och höga förväntningar på dig själv är det här rätt.
Student
21 dec 2020

BRA SKOLA

Går just nu i 2an. Har alltså gått 1,5år och har halva gymnasietiden kvar. Jag kunde inte ha haft det bättre. Första året va lite läskigt man var ny, men samtidigt var nästan alla det. Man lärde fort känna varandra och klickade. Man har alltid någon och hänga med oavsett vem. Jag är bekväm i min klass. Finns inga grupperingar utan alla funkar med alla vilket är skönt. Brukade vara livrädd för grupparbeten och muntliga presentationer. Nu ser jag framemot det för man trivs med alla och tycker inte det är jobbigt längre. Aldrig klickat så bra som jag gör med lärarna på den här skolan, de är verkligen ens bästavänner. Man vill till skolan och lära sig och skönt att man märker att lärarna verkligen vill ens bästa och vill att vi ska lyckas. Vi behöver inte anpassa oss efter skolan, skolan anpassar sig efter oss. Skolan är till för eleverna vilket de har visat väldigt bra. Aldrig haft en bra relation till skolan på grundskolan. Lärarna var inte bra och vännerna vände ryggen till. Tack och lov så är Klara norra annorlunda från de och gett mig snart 3 fina år. Vi har även matkort vilket är så skönt för jag är ganska petig gällande mat och åt aldrig något från skolmaten i grundskolan. Nu kan man välja vad man vill ha. Om man vill ha frysrätt,sallad,macka,Youghurt,donken,max,burgerking,sushi,thai,kebab,pizza,coop,ica, jätte bra urval på resturanger och livsmedelbutiker. Skolan är ganska liten och går endast 270 elever men jag som innan kom från en skola med ungefär 1500 elever trivs bättre på en mindre skola. Man klickar bättre känner folk från alla möjliga klasser och årskurser. Vill man ha thai men de från ens klass vill ha coop kan man hänga med 3orna eller 1orna. Spelar ingen roll folk hänger med alla. Det är skönt att inte bara ha de från ens klass utan man har och känner hela skolan. Klara norra car mitt första handsval kämpade för att komma in där och aldrig ångrat mig sen dess. Det är verkligen mitt dröm gymnasium synd att halva tiden redan gått. Hoppas du som läser det här som kanske funderar på att börja verkligen tar chansen. Jag tog min egna väg när alla andra valde samma stora kommunala skolor valde jag Klara Norra. Ibland måste man stå på egna ben och så glad att jag vågade.
Student
15 nov 2019

Skolan är bra och jag rekommenderar den.

Det är en liten skola där alla känner varandra och detta gör att man känner sig trygg. Jag går nu andra året på Klara Norra och jag har inte haft något problem med själva skolan eller lärarna. Luncherna är goda då vi har matkort och själva får bestämma vad vi ska äta.
Student
24 okt 2019

Ehhhhhh

Ok ska vara helt fkn ärlig nu, hamnar du i en bra skitskön klass är du förfan fett lycklig, vilket var i mitt fall. Hamnar du i en dålig klass(vilket är majoriteten av alla klasser) så kan jag bara be för dig för du kommer att spendera 3 år i helvete med fjortisar och btches som ej har nåt bättre för sig än att snacka skit. o att det är en liten skola mst jag oxo nämna, o massor med andra nackdelar som du får med i paketet, som ett bonus

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen