Omdömen

2.6
Baserat på 28 omdömen och 220 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
18 dec 2023

En bra skola med bra 🍲

Skolan är bra. Det är jätte bra mat, frukost om allmänt bra miljö på skolan. Lärarna är också bra med ett undantag för 1 skitdålig lärare. Skolan har också flyttat till Södermalm på ett campus för typ 1 år sedan. Öppna lokaler och inte särskilt trångt.
Elev
30 aug 2023

eko

Helt okej skola

Jag är en 1:a i skolan och går ekonomi juridik. Generellt tycker jag skolan är rätt bra. Skol maten är bra, fräscha lokaler. Det jag skulle klaga på är lärarna. De flesta lektionerna är extremt tråkiga och lärarna stannar inte upp för att förklara.
Förälder / Vårdnadshavare
11 maj 2023

Tekni

Varning dålig undervisning

Inget för den som vill få undervisning i matematik på Teknikprogrammet . Läraren fick sparken och ersattes av en annan som undrade vad han gjorde där . Lärare lämnar lektioner innan lektionerna är slut . Är de sjuka kommer ingen vikarie utan närvaro tas utan undervisning.

Vi valde privat undervisning för att täcka upp denna katastrofala undervisning.
Elev
30 nov 2022

Väldigt dålig skola

Denhär skolan är så fruktansvärt dålig så jag vet inte ens vart jag ska börja. Jag är redan så traumatiserad av den här skolan så jag drömmer mardrömmar om den varje natt. Men vi kan börja med det positiva. Maten, den är i alla fall ätbar för det mesta.

Sen kommer vi då till det mindre positiva. För det första så behandlar lärarna eleverna som att man är på ett dagis ungefär. Vi är ju då myndiga nästa år men ändå har vi bestämda platser, vi får varken ha mobiler på lektioner eller raster, vissa lärare låter oss inte ens gå på toa under lektionerna, m.m. Denhär skolan är som ett fängelse.

För det andra har vi ju då lektionsuppläggen. Lektionerna är 2,5 timme vilket blir ganska ansträngande. Sen har vi då undervisningen. Den är totalt värdelös och otroligt ovarierad. Jag har inte lärt mig ett skit rent utsagt sen jag började gymnastet, vilket är pga att den här skolan inte fattar att det finns andra sätt att lära sig saker på än att läsa och svara på frågor.. Jag skulle dock vekrligen inte säga att detta beror på lärarna. Det finns ett fåtal dryga lärare men de allra flesta är hur sköna som helst när man väl lär känna dem. Enligt mig är det faktiskt mer skolans undervisning det är fel på, absolut inte lärarna. De allra allra flesta lärarna är väldigt fina människor, skapar fina relationer med eleverna och gör mysig stämning. Det är bara synd att lektionsuppläggen är så pass dåliga. De flesta lärare gör faktiskt sitt allra bästa hela tiden och är riktigt genuina.

Jag är totalt traumatiserad av att vistas i denna skolan så det skulle rentav vara taskig om jag rekommenderade denhär skolan till någon. Välj inte denna skola! Tack och hej! :)))
Personal
3 okt 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap

Sämst

Otroligt att skolan fortfarande är igång. Jag tog studenten härifrån 2011, under ledning av rektor Lena Bruin. Även om vissa lärare var engagerade och ville eleverna väl så har ledningen aldrig tagit de anställda på allvar eller gett de de betalt de förtjänat, kanske därför som vår SO-lärare ombildade sig till kriminalvårdare!
Detta är en friskolekoncern som i första hand vill TJÄNA PENGAR på både elever och lärare. Skolan har inga förebyggande planer för mobbning, rasism, diskriminering, sexualiserat våld eller några som helst insatser för elever som halkar efter/hamnar på F-nivå.
Jag läser om att skolan ska byta lokaler, men var den första generationen att flytta från de gamla lokalerna i Henriksdal när skolan bytte namn från Infokomp till Klara Södra.
Rekommenderar inte denna skola, varken som elev eller som skolpersonal.
Elev
3 jul 2022

Välj en annan skola

SPRING SÅFORT DU KAN BORT FRÅN DEN HÄR SKOLAN!!
Deras fokus är inte på oss elever och vårat lärande. Om du får F glöm att du kommer få göra omprov. Du kommer få vänta 3 månader tills nästa omprovs tid. Lärarna bryr sig inte om hur mycket kunskap du har i ämnet, deras betygsättande utgår på att du är där på lektionen och låtsas arbeta. Dom flesta lärarna är icke kompetenta att lära ut.
Mobbning sker ofta vilket rektorn inte gör något åt. Klara södras elevkår arrangerar nördkvällar och inget som är kul för eleverna.
Ok skola att gå på om du hamnar i en skön klass annars kommer de bli de sämsta åren av ditt liv.
Elev
28 maj 2022

Teknikprogrammet

Rekommenderar inte denna skola.

Extremt stor diskrepans mellan lärarna på skolan i förhållande till deras kompetens. Vissa är pedagogiska och har en struktur i sitt undervisande, medan andra brister i grundläggande kunskap inom ämnet de undervisar, eller fullständigt struntar i att uppnå en adekvat nivå på undervisningen som de bedriver.

Lokalerna (som byts hösten 2022) har varit undermåliga. Ytan i förhållande till antal elever på skolan är alldeles för liten och ventilationssystemet dränerar långsamt ens vilja att leva. Jag hoppas för alla nyblivna elevers skull att dessa aspekter förbättras till hösten.

I sin helhet är skolan knappt medelmåttig och jag hade rankat den lägre om det inte hade varit för vissa av de kompetenta och trevliga lärare som arbetar på skolan. Om du överväger att studera på denna skola så rekommenderar jag dig att tänka över det en gång till. Värdesätter du kvalitativ undervisning med huvudfokus på studier och att lära sig så finns det bättre alternativ. Letar du istället efter en halvdan men slapp skola med vissa kompetenta lärare så har du hittat alldeles rätt.
Elev
7 apr 2022

Klara södra 2022

Den är bra angående vissa lärare, men för det mesta är den KATASTROFAL. En del lärare(specifikt den nuvarande marknadsföringsläraren) kunde inte bry sig mindre om sina elever? Varför börja som lärare då liksom? Aja kan skriva en bibel fylld av hat bara om han och mattanten 🦟 utöver det så gör maten eleverna risiga i kistan och inte allt för sällan är köttet rått eller tenderar att skifta färg när man skär i det…
Elev
7 apr 2022

Ekonomi, Juridik

HEMSK SKOLA

Detta är en fruktansvärd skola. För det första får man i princip rå mat dagligen och när man sedan kommer hem från skolan är man riktigt risig i kistan. Samtidigt räcker inte maten till alla då pengarna för skolmaten prioriteras för så kallade "nördkvällar" eller att lärarna ska åka till Italien för "utbildningssyfte". Dessutom måste jag ändå säga att man känner sig ganska obehagad av ********* då han alltid säger "HEJ madame" med en otroligt läskig röst samtidigt som han även skriker på varje elev om man råkar komma för tidigt till maten.Lärarna favoriserar även något ofantligt. Ena eleven kan få A och andra E trots samma nivå på prov och inlämningsuppgifter. Dessutom har inte någon lärare koll på något och kommunicerar inte med varandra vilket resulterar i att du t.ex har 5 prov på en vecka och 0 prov en annan, JA väldigt stressigt.
Många lärare uppför sig även rasistiskt mot elever då de med utländsk bakgrund blir orättvist behandlade av lärarna. En elev utan utländsk bakgrund prioriteras i regel högre än en med. Detta gäller inte alla lärare men många.
Elev
7 apr 2022

Ekonomi, Juridik

hemskt, börja aldrig

Extremt katastrofal skola. Börja aldrig, lärarna är extremt favoriserande, de är rasistiska då vissa lärare säger n-ordet och andra sätter medvetet lägre betyg på den med utländsk bakgrund, men du som helsvensk men ändå är bråkig i klassrummet får ingen skit alls, bara om du är utländsk. Detta gällde ej alla lärare men om man sa till någon annan lärare om deras beteende så blev det helt plötsligt DITT fel som elev som känner sig kränkt för att du anklagar någon för detta. Jaha men om det är min egna åsikt???

Vi hade ingen lärare i marknadsföring i ett halvår!! för att skolan ej tagit tag i det. Sedan när vi fick en lärare uttryckte hon sig också med att säga n-ordet, och sedan åkte hon till frankrike i 2 veckor (ca) och sedan slutade hon (antagligen pga dålig skola), sedan hade vi återigen ingen lärare i typ flera veckor till och när vi väl fick en, då ska vi ha kursprov på allt inom marknadsföring men vi inte fick någon tid att lära oss det? Så förklara gärna hur ska vi lära oss när ni inte kan lära ut?

Det var ca 3 bra lärare på hela skolan dom var duktiga och förtjänar bra kritik vilket de får. Men resten, skäms. Lärarna glömmer lite att man har egna åsikter och tycker att alla åsikter är fel om de inte håller med lärarna själva. Om man gick till rektorn och berättade om ens lärares dåliga beteende så sa hon specifikt om spanska läraren: "men hon kommer ju från latinamerika, du vet ju hur dom är där, dom är arga och slår sina barn osv"

Matte läraren klagar på en tjejs svenska att det är hennes fel att hon ej kan svenska därför kan man ej lära ut något till henne, men hon har ju bott i sverige hela sitt liv i princip och pratar bra svenska, hon förstår svenska i alla andra ämnen så det handlar inte om svenskan, utan DU som lärare.
Föredetta elev
7 apr 2022

Ekonomi, Juridik

Orättvis skola

Man får hela tiden nya lärare antingen för att den innan varit gravid eller slutat för att dom var så dåliga som inte är utbildade eller vet va de håller på med. De favoriserar elever samt klasser vilket märks tydligt i betygen samt att ena klassen inte får åka skidor pga corona men en annan klass som är gillade av lärarna får. Varje gång man vill diskutera varför man fick dåligt betyg har lärarna ingen förklarig, rektorn lovar att annan lärare ska rätta för en rättvis bedömning, vilket aldrig sker. Elevkåren bryr sig inte om eleverna, alla pengar som samlas in går till lärare som vill åka till italien medans vi elever inte ens får kalkon för att det är för dyrt. Lunchen innehåller bland annat rå kyckling som fortfarande e blodig men det är inget problem enligt rekorn. De ger ut csn indragning utan någon varning innan. Maten räcker inte ens till alla elever och man får bara ta en mini portion annars säger mattanten ''ska du verkligen äta så mycket?'' De ger orättvis bedömning till människor med utländsk bakgrund samt generaliserar alla icke svenskar som stökiga och säger n order utan skam. Ger inlämningar som man får 0 lektionstid till utan ''dehär hade ni hela eftermiddagen hemma på er'' ångrar att jag valde skolan och känner att den förstört min skolgång.
Elev
7 apr 2022

Ek19

Hemskt, börja aldrig!

Extremt katastrofal skola. Börja aldrig, lärarna är extremt favoriserande, de är rasistiska då vissa lärare säger n-ordet och andra sätter medvetet lägre betyg på den med utländsk bakgrund, men du som helsvensk men ändå är bråkig i klassrummet får ingen skit alls, bara om du är utländsk. Detta gällde ej alla lärare men om man sa till någon annan lärare om deras beteende så blev det helt plötsligt DITT fel som elev som känner sig kränkt för att du anklagar någon för detta. Jaha men om det är min egna åsikt???

Vi hade ingen lärare i marknadsföring i ett halvår!! för att skolan ej tagit tag i det. Sedan när vi fick en lärare uttryckte hon sig också med att säga n-ordet, och sedan åkte hon till frankrike i 2 veckor (ca) och sedan slutade hon (antagligen pga dålig skola), sedan hade vi återigen ingen lärare i typ flera veckor till och när vi väl fick en, då ska vi ha kursprov på allt inom marknadsföring men vi inte fick någon tid att lära oss det? Så förklara gärna hur ska vi lära oss när ni inte kan lära ut?

Det var ca 3 bra lärare på hela skolan dom var duktiga och förtjänar bra kritik vilket de får. Men resten, skäms. Lärarna glömmer lite att man har egna åsikter och tycker att alla åsikter är fel om de inte håller med lärarna själva. Om man gick till rektorn och berättade om ens lärares dåliga beteende så sa hon specifikt om spanska läraren: "men hon kommer ju från latinamerika, du vet ju hur dom är där, dom är arga och slår sina barn osv"

Matte läraren klagar på en tjejs svenska att det är hennes fel att hon ej kan svenska därför kan man ej lära ut något till henne, men hon har ju bott i sverige hela sitt liv i princip och pratar bra svenska, hon förstår svenska i alla andra ämnen så det handlar inte om svenskan, utan DU som lärare.
Elev
7 apr 2022

Ek19

Hemskt hemskt börja ALDRIG!

Extremt dålig skola det fanns 2 bra lärare i hela skolan. Vi gick 2 hela terminer utan lärare för de inte tagit tag att fixa en å när vi väl får en åker hon till frankrike, sedan ska vi byta lärare igen i samma ämne, där vi fick flera veckor utan lärare IGEN och då fick vi en lärare som sedan satte kursprov när vi knappt lärt oss något. Lärare är rasistiska säger, N ordet, visar folks betyg när de har F för hela klassen, skriker på elever ”när ska du fatta nån gång?” när de inte förstår men försöker lära sig, ingen lärare tar tag i om du känner dig kränkt, du kommer helt enkelt må skit hela läsåren!
Elev
12 nov 2021

Bra skola

Bra skola, med bra lärare, dock finns det vissa stökiga elever. Det negativa med skolan är matsalen, den är väldigt liten men annars är skolan riktigt bra, rekommenderar starkt!
Maria Kraft
Förälder / Vårdnadshavare
14 feb 2021

Ekonomi, Juridik

Suverän gymnasium!

Utmärkt gymnasium! Lärarna är pedagogiska och uppdaterar alltid föräldrarna om hur det går för ens barn. Min son går där och är på sitt sista år. Han trivs där och lär sig oerhört mycket. Han har redan börjat investera i aktier med den kunskap han fått och redan haft råd att köpa sin egna bil! Jag föreslår denna gymnasium till alla föräldrar som letar efter en för sina barn!
Föredetta elev
14 feb 2021

Ekonomi, Juridik

bästa gymnasiet det finns!

Jag gick här förra året och nu är jag inne i Harvard. Lärarna i den här gymnasiet var utmärkta och jag och mina föräldrar fick all stöd vi behövde. Jag fick höra att andra människor som gick i en annan linje inte trivdes, men för oss som gick på ekonomi, juridik var det den ideala programmet. Rekommenderar den för andra.
Föredetta elev
14 feb 2021

Ekonomi, Juridik

Bästa gymnasiet, fick mig in i Harvard

Jag gick där förra året och går nu på Harvard. Jag har hört att alla program inte varit särskilt bra, men ekonomi juridik har varit den ideala linjen för mig och jag rekommenderar den för andra!
Föredetta elev
21 jan 2021

Välj inte denna skola, snälla.

Extremt dålig skola. Ifall du siktar på tre år av lall så har du dock kommit rätt.
Inkompetenta elever tillsammans med tråkiga lärare, vidrig mat och trånga lokaler, kommer ge dig en miserabel skolgång.
Om du har denna skola på din gymnasievals lista så rekommenderar jag följande: SNÄLLA TA BORT DEN.
Elev
14 jan 2021

Ganska bra

Härlig stämning, hälften av lärarna är underbara, andra hälften dåliga. Man känner sig snabbt hemma där och alla lärare känner igen alla elever, trevliga och snälla rektorer/styrelse. Men!!!!! Urusla på att ge ut information i tid! Dessutom prioriterar academedia helt fel ekonomiskt.
Elev
13 jan 2021

Akademedia är dåliga

Lärarna där är bra. Tyvärr så omsätter skolan de konstant. Det är väldigt låg chans att de lärare du har i 1an kommer jobba kvar när du går i 3an.
Lokalerna är också sjukt dåligt ventilerade.
Ni byter även matleverantör varje termin och 4/5 av fall så är det dåligt eller undermåttigt.

Personalen är bra men akademedia (ägarna) bör alla hålls dig långt borta ifrån.

Välj en skola med det program du vill läsa som inte utnyttjar sin utbildning för att pressa så mycket pengar ur dig som möjligt.
Elev
25 dec 2020

Vet ej

Fett rolig skolan vissa klasser e helt döda vissa fett skön stämning i aura. Lärarna är helt ok asså om du vill gå i en skola för att få topp utbildning har du kommit fel men om du vill ha najs stämning o lära dig det du behöver utan prestations ångest är det rätt
Elev
20 dec 2020

Rätt nice ställe ändå

Stämningen på skolan har försämrats lite under ht 2020 pga de nya ettorna. Maten har dock blivit bättre och miljön på skolan är oftast trevlig och lugn. Helt okej lokaler och ställen att sitta på under raster etc. Mycket socialt engagemang förra året men mindre nu pga Corona.

Goda relationer mellan personal och elever (oftast), man märker att lärarna bryr sig. Bra lärare generellt (med ett par undantag) men alla är bra på det dem lär ut. Finns alltid någon att prata med om man har problem och dem flesta lärarna tar ens privatliv i åtanke och är flexibla med inlämningsdatum etc.
Elev
8 dec 2020

Trevlig och härlig skola

Härlig skola med bra lärare. Finns såklart alltid saker som kan förbättras men det gör de väl överallt. Skolmaten har blivit mycket bättre i år och den är fan god. Lärarna är trevliga och arrangerade.
Föredetta elev
8 dec 2020

Ny rektor??

Skolan i helhet är helt okej. Det finns en del saker som skolan skulle kunna göra som skulle förbättra skolan avsevärt.
Elev
19 dec 2019

Rekommenderar inte

Lärarna är av varierande kvalité, vissa är superb men många lärare i min kurs är extremt flummiga/lyssnar inte på elever/sätter glädjebetyg. Skolmaten är inte den bästa, det finns ingen utomhusmiljö alls och för att komma till idrotten måsten man gå i 20 minuter vilket medför att vi alltid kommer sent till lektionen. Eftersom många elever uppfört sig dumt det senaste halvåret får vi t.ex. inte befinna oss i klassrum ensamma. Matsalen är extremt liten till den grad att biträdande rektorn då och då måste stå och skicka ut elever ur matsalen direkt när de ätit upp för att göra platser.

Svar från Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra

Vad roligt att läsa att du tycker att flera av dina lärare är superbra. Men jag förstår också att du har tankar om saker som kan bli bättre. Skolmaten är något som alltid diskuteras och de flesta elever uttrycker att de upplever att den har blivit betydligt bättre i år, efter att vi på elevernas förslag har bytt leverantör. Kanske är du en av dem som engagerar dig i matrådet och är med och diskuterar frågan där. I det forumet pratar vi också om hur vi ska kunna hjälpas åt att följa vårt lunchschema, så att det inte blir trångt i matsalen. Matsalen har från i år fler platser än vad vi haft tidigare, så det finns egentligen gott om plats. Vi har liksom många olika gymnasier ingen skolgård, men arbetar med att ibland ta undervisningen till andra platser. Kanske har du gett uttryck för några av dina tankar om undervisningen i t.ex. våra undervisningsutvärderingar. Varmt välkommen att utöver det prata med någon av oss i ledningen eller någon annan i personalen, så kan vi diskutera hur vi kan göra skolan ännu bättre.

Lotten Nimar, rektor
Elev
11 dec 2019

Skolan är toppen! Mycket trevlig.

Trivs väldigt bra på skolan med lokalerna och lärarna. Schemat är bra och den nya catering firman är också bra. Lärarna inspirerar till att man vill lära sig mer och undervisningen sker på ett sätt som gör att man känner framgång.
Elev
1 nov 2019

Dålig skola

Otroligt dålig skola. Dålig struktur, vi hade inga lokaler eller skåp det första halvåret och många lektioner hölls på stan och vissa ställdes in. Dålig balans i schemat. Det var bra förra året men detta år är skolan otroligt dålig

Svar från Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra

Vad tråkigt att läsa att du upplevde det som en dålig start på läsåret. Vi hade två speciella första månader på läsåret, eftersom vi i somras flyttade till helt nyrenoverade lokaler. Jag förstår att ni elever upplevde att det på många sätt var annorlunda än vad det brukar. Hoppas att du nu känner att det har blivit bra igen, efter att vi har alla lokaler på plats, med skåp och allt annat.

Lotten Nimar, rektor
Elev
15 jun 2019

Toppen-skola

Fantastisk skola med bra lärare. Väldigt mysig stämning, alla elever är snälla och tar hand om varandra. Maten är dock dålig, men trots det är jag nöjd med att gå här.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen