Omdömen

3.7
Baserat på 16 omdömen och 130 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
1 mar 2024

Missnöjd

Lärarna favoriserar och har ingen medkänsla. Mobbning sker ofta men det är inget som gås vidare med utan snarare får man höra att det är ens eget fel när man blir utsatt. Trånga salar. Ingen hänsyn för eleverna. Inga anpassningar om man har det svårt i skolan, man får ofta frågan om varför man ens valde att gå gymnasiet när man får sämre än snittbetyget. Man blir rekommenderad att hoppa av om man inte kan prestera på högsta nivå.
Elev
1 mar 2024

Välj annan skola!!!

Lärarna favoriserar elever och är inte hjälpsamma alls. Trånga salar, mobbning händer väldigt ofta vilket ingen personal bryr sig om alls. Tar ingen hänsyn till eleverna överhuvudtaget, om man har svårt i skolan exempelvis.
Elev
12 apr 2022

Samhälle

Klara, klart sveriges bästa skola

Jag tycker att det verkligen är världens bästa skola. Lärarna är fantastiskt och hjälper oss elever med allt vi behöver + mer och maten är också super god, det finns alltid något som passar en så man blir mätt. Man lär sig även mycket utanför klassrummen om bland annat FN och de globala målen vilket är super viktigt då det är vår framtid.
Elev
17 okt 2021

Samhällsvetenskapsprogrammet

Jättenöjd!

Skolan är bra och lärarna är väldigt bra. Vi har en bra gemenskap bland eleverna och vi elever är trevliga mot varandra, är verkligen supernöjd att jag valde denna skola!
Föredetta elev
1 feb 2021

Saknar lärarna och klassen, men inte ledningen.

En over-all otroligt trevlig skola att vara en del av. Jag tog studenten 2020. Efter att ha gått på en tidigare otroligt mentalt jobbig grundskola där jag inte kunnat vara mig själv för att sedan välja denna gymnasieskola är nog det bästa valet jag kunde gjort. Absolut älskvärda lärare, speciellt ett par av de jag hade under alla tre åren jag pluggade där. Klassen jag hamnade i fick mig att känna mig bekväm på en gång och träffade kompisar jag önskar ha kvar hela mitt liv. Kritik man tar upp med rektorn tas dock inte emot bra då det blivit stor konflikt, vilket är synd då det verkligen var någonting otroligt seriöst vi gav kritik mot.
Elev
16 jan 2021

Hatar denna skola

Skolan är fett dålig. Alla där är mobbare och rasister och lärarna gör inte något om det. Det finns en lärare på skolan som mobbar eleverna och sen ljuger till rektorn om det när vi berätta det till henne och jag känner mig inte alls trygg där. Jag kan inte vara mig själv utan att folk mobbar mig eller kollar ner på mig. Jag mår väldigt dåligt när jag ska hem eller efter lektionerna.
Föredetta elev
1 jan 2021

Finaste skolan

Alltid ett trivsamt klimat och omtänksamma lärare! Många runt-i-kring aktiviteter såsom exempelvis friluftsdagar och aktivitetsdagar, rekommenderar absolut KLARA!
Elev
17 dec 2020

Bästa

Klara > Skvadern.
Elev
11 dec 2020

Jätte bra

Suuuper mysig skola med bra stämning bland eleverna
Elev
2 dec 2020

Älskar Klara

Väldigt bra skola med små mysiga lokaler och personal som man i sista året kommer se som sina bästa vänner. Träffat folk jag kommer ha med mig hela livet. Ångrar inte mitt val!
Elev
29 nov 2020

Klara gymnasium

Bra lärare, jättemycket prov osv, mycket plugg, väldigt trång i salarna, väldigt mycket muntligt.
Elev
22 nov 2020

Mysig och bra skola!

Världens bästa skola! Har aldrig ångrat mitt val. Så mysigt med en liten mindre skola som gör att man kan få mer uppmärksamhet av lärarna.
Elev
25 sep 2020

Jättebra!

Under covid-19 har de följt alla riktlinjer. Gjort så att det endast är 6/9 klasser på skolan varje dag, och lunchtider är anpassade så att risken för smitta är extremt låg. Sedan har vi egna regler på skolan, som att ofta tvätta händer, använda handsprit som finns på de flesta platser i skolan, hålla avstånd till andra klasser etc.

Allmänt så är skolan väldigt trevlig. Alla lärare är hur härliga som helst, de lyssnar (oftast) på oss elever och tar hänsyn till vårt privatliv när det gäller läxor och prov.
Föredetta elev
4 nov 2019

Helt underbar gymnasieskola

Helt underbar gymnasieskola. Jag tog studenten därifrån 2019 och ångrar inte mitt val ens en gång. Storleken på skolan gör att man känner de flesta och har en bättre gemenskap. Man bildar starka band till elever såväl som lärare. Skolmaten slår nog de flesta gymnasieskolor i Sundsvall. Det serveras flera alternativ och finns alltid en salladen så det finns alltid något för alla. De allra flesta lärare är verkligen kvalificerade, brinner för sitt ämne och är väldigt pedagogiska. Du får alltid den hjälp du behöver, de verktyg du behöver för att lyckas samt motivation till att studera.
Elev
3 jul 2019

Mycket bra skolan!

Jag tog studenten från skolan för några veckor sedan och kan helt ärligt säga att jag är orörligt nöjd med mitt val av skola. Skolan är lagom stor och ett lagomt antal elever. Runt 285 elever och fina lokaler vilket gör att skolan är mysig, känns personlig och att man känner igen alla elever men ändå inte så liten att det känns som att man aldrig ”kan vara en i mängden” och vara anonym om man vill det. Jag har under mina tre år på skolan aldrig sett någon behandlats dåligt av någon, men om det skulle ske är jag säker på att eleverna och lärarna skulle gripa in för att stoppa och lösa det då alla kag träffat på skolan verkar vara emot alla typer av kränkningar och tycka att civil kurage är viktigt. Skolan erbjuder otroligt god skolmat, alltid flera olika alternativ vid lunch, en salladsbuffé med otroligt många olika saker att välja mellan vilket gör att man kan göra en egen pastasallad till lunch om man vill. Skolan har en mysig uteplats där man kan äta lunch, sola spela fotbollsspel, spela pingis vid de två pingisborden eller bara sitta ute och prata. Alltid bra stämning på skolan både mellan alla elever men även med lärarna. Lärarna brinner för sina ämnen och är ibland till och med kvar efter att ”ME-tiden”/läxhjälpen slutat för att alla elever verkligen ska få den hjälp de behöver. Om du/någon du känner är det minsta intresserad av skolan eller något av programmen de har så tycker jag verkligen att du/den personen ska gå på ett av skolans öppet hus eller kontakta skolan för att få ”skugga en elev”/prova på en dag på ett fantastiskt gymnasium.
Elev
9 jun 2019

Världens bästa skola!

På Klara gymnasium syns man som elev, på ett helt nytt sätt. Med hjälp av den lilla skolan och de familjära relationerna till lärarna har jag haft de 3 bästa åren i mitt liv. Kunniga lärare som verkligen brinner för läraryrket och för att se varje individs utveckling, fina lokaler med välkomnande intryck och en helt underbar stämning är det som gör Klara till just Klara.❤️

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen