Omdömen

4.5
Baserat på 17 omdömen och 130 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
13 mar 2024

Ett gymnasium som som många kanske inte känner till!

Wow! Personalen på den här gymnasieskolan är första klass! En mycket lyckad undervisningsform.
Elev
27 feb 2023

Samhällsvetenskap inriktning beteendevetenskap

Underbar skola till de som tröttnat på den "vanliga undervisningen"

Kmr sakna Korr nu när jag tar studenten.! D har varit ett fantastiskt år där jag lärt mig att vara diciplinerad, flexibel och gå min egen väg. Alla som går på Korr har olika anledningar till d, men ngt de flesta har gemensamt är att vi gillar att vara i kontroll av vår egen tid, sätta studierna på våra villkor och leva ett något annorlunda, mer flexibelt liv!
Korr har gett mig det och mkt mer. Ska jag vara ärlig var mina förväntningar rätt låga innan jag började. Jag var orolig att det skulle bli för stressigt eller isolerande. Det visa sig vara motsatsen. Det är nästan komiskt, vilken stark gemenskap jag kände på skolan vilket typ inte är logiskt då undervisningen sker på distans.? Men eftersom alla var i samma sits, lärare som elever, samt att Korr är den enda skola som bedriver denna typ av undervisning, kändes det som om vi var lite av en stor familj.
Önskar fler som jag kände till denna skola. Den är så annorlunda från "vanliga" skolor där åtminstone jag dagligen kände mig uttråkad, trött, omotiverad och stressad.
Lite info kring undervisningen ;)
1.Gå upp vilken tid du vill
2. D är du som lägger upp det mesta av ditt schema, vilket för de flesta upplevs befriande.
3. Du studerar från vilket land du vill, feel free to travel :)
Elev
5 nov 2022

Samhällsvetenskap inriktning beteendevetenskap

Ett väldigt bra alternativ för alla som inte kan gå plats skola!

Detta är en väldigt bra skola för idrottare, jobbande, utrikes bodda och personer med olika typer av problematik. Det enda jag skulle vilja påstå kunde vara bättre är kontakten med lärarna. Jag skulle vilja att dem tog mer kontakt med deras elever, inte bara om det går dåligt för eleven. Eftersom man jobbar ensam och måste tänka ut allt själv så blir det ofta förvirring och frågor men i min upplevelse så kontaktar man inte alltid lärarna för att det är för komplicerat/jobbigt så frågorna går obesvarade vilket kanske påverkar ens betyg i slutändan. De flesta som jobbar på skolan slutar svara efter klockan 16 vilket jag tycker är för tidigt, och vissa svarar inte förens två dagar senare (eftersom det är tillåtet). Det borde prioriteras högst att svara sina elevers frågor, även om man kanske måste svara på någon akut fråga efter att man har slutat jobba ibland. Självklart kan man låta oakuta frågor vänta tills nästa dag, men viktiga frågor kan vara bra att svara på samma dag. Jag tror att många elever på skolan gör skolarbete efter klockan 16 och då är det väldigt hjälpsamt ifall man skulle kunna få något kort svar på de timmarna också. Handledningstider i Google kalendern är en väldigt bra idé. Det är viktigt som elev att veta att det förekommer obligatoriska examinerande samtal och seminarium där man måste prata i väldigt små grupper (ofta med 1-3 andra) i språkämnerna (sv, eng, sp m.m). Även presentationer men dem är extremt sällan. Detta kanske inte passar så bra för någon med social problematik, men det är bra att veta att det utgör bara en bråkdel av hela skolgången. För det mesta är det skriftliga inlämningar man gör (som passar mig väldigt bra) istället för prov, men i t.ex naturkunskap och matte så har man prov i meet. Varje vecka är det en realtidslektion i varje ämne, på ungefär 30-60 min, så jag som har 5 ämnen per termin har 5 realtidslektioner i veckan jag måste gå på. Vissa tycker att det är dåligt att man har gjort dessa lektioner obligatoriska, eftersom skolgången på korrespondensgymnasiet ska vara så fri som möjligt med möjlighet till egen planering, men jag skulle tvärt om vilja ha mer lektioner i veckan. De som kanske påverkas av detta mest är elever i andra tidszoner och atleter, men i min upplevelse är det väldigt lätt att få en annan tid för lektionen om tiden inte passar en. Ibland brukar lärare spela in lektioner för personer som inte kan komma/är sjuka dessutom. Så jag ser inte riktigt problematiken i detta, jag tycker att det tvärt om var för löst innan denna ändring. Eftersom man måste fortfarande ha någon kontakt med sina lärare om man ska gå i skolan, och lektionerna ger lärarna en chans att se att deras elever är i fas och är igång med uppgifterna.
Det finns några obligatoriska moment som man ska vara i skolan (Kalmar län) för att göra, i t.ex. idrotten, men ledningen har löst detta så att om man inte har möjlighet att åka till skolan så kan man göra aktiviteterna hemifrån.
Korrespondensgymnasiet passar mig väldigt bra, och jag har mycket mer energi och tid över för annat, eftersom man blir klar med skolan mycket snabbare på dagarna. I grundskolan åkte jag direkt hem efter skolan och sov, pga att jag behövt stiga upp tidigt och spendera dagen i en väldigt dränerande miljö. Men nu spenderar jag mina eftermiddagar med att vara med personer jag tycker om, till skillnad från att behöva vara med några hela dagen som man kanske inte egentligen skulle valt att vara med. Korrespondensgymnasiet är ett väldigt bra alternativ istället för en plats skola.
PS!
Om man skulle bestämma sig för att man vill byta skola så är det lite komplicerat att byta mitt i en termin eftersom man läser klart hälften av ämnerna under en årskurs på en termin. Jag började mitt i en termin så om jag skulle sluta och börja i en annan skola så skulle jag behöva ta ett halvår från skolan för att sedan läsa om hälften av de ämnerna jag redan läst, och gå med personer ett år yngre. Så om du tittar på att börja på korr så kan detta vara viktigt att veta innan du bestämmer dig!
Elev
5 nov 2022

Samhällsvetenskap inriktning beteendevetenskap

Väldigt bra alternativ för den som vill arbeta hemifrån

Skolan är bra anpassad för atleter, utrikesboende, jobbande och för personer med olika problematikområden. Det enda jag skulle vilja påstå kunde vara bättre är kontakten med lärarna, jag skulle vilja se att dem hörde av sig mer även om det går bra för personen i kursen. Just för att man måste tänka själv och arbeta på egen hand så händer det att man fastnar och kanske tycker att det är för komplicerat/jobbigt att få tag på sin lärare i ämnet. Många lärare slutar svara mail och chatt efter klockan 16 vardagar och det är sällan någon svarar när dem inte jobbar, och vissa svarar inte på två dagar. Jag tycker att kontakt med elever borde prioriteras. Ofta arbetar elever med skolan efter att lärarna slutat, därför tycker jag att lärarna kan svara mail ännu lite senare in på dagen. Det är en realtidslektion (via meet) på ca 30-60 min i varje ämne en gång i veckan som man måste gå på. Några klagar på detta, för att det är meningen att skolgången och planeringen ska vara fri på korrespondensgymnasiet. Men ofta går det att be om andra tider om en tid inte skulle funka, och för mig är det inte några problem. Detta kan dock bli ett problem för idrottare eller personer i andra tidszoner. Jag skulle dock tvärtom vilja ha fler lektioner i veckan men just nu är det bara en per ämne per vecka. Det är mycket inlämningar istället för skriftliga prov (vilket passar mig väldigt bra), men i till exempel naturkunskap och matte så har man prov via meet. Det är viktigt att meddela att det förekommer muntliga seminarium där man måste prata och diskutera i väldigt små grupper, som fungerar som examinerande tillfällen i till exempel svenska. I språk har man också examinerande möten där man pratar med andra i ens klass/kurs. Detta kanske inte passar så bra för någon som har det svårt socialt, även om det bara är en bråkdel av hela skolgången på vår skola. Det finns några obligatoriska delar i till exempel idrotten där man ska åka till skolan som ligger i Kalmar län, men dem har löst det för dem som inte har möjlighet att komma så man får göra saker hemma istället och då filma. Skolan passar mig väldigt bra, och jag får in det sociala efter skolan med mina gamla kompisar från grundskolan. Jag har mycket mer energi om dagarna, då jag kan sova längre först och främst och såklart att jag inte bombaderas av samma sociala situationer som i en plats skola som jag egentligen blir väldigt omtumlad och trött av. När jag gick i grundskolan gick jag bara hem och sov efter skolan, nu är jag med kompisar och personer jag tycker om istället. Nu kan man välja vilka man vill spendera tid med, i en skola blir man lite tvingad till att vara med personer man kanske egentligen inte skulle valt att hänga med på fritiden.
Elev
27 okt 2022

Ekonomi-juridik

Distansgymnasium

Älskar att gå distansgymnasium. Man får möjlighet att planera sina egna studier, vilket är en stor fördel.
Föredetta elev
22 okt 2022

Utmärkt upplevelse

Nu var det länge sedan jag gick ut Korrespondensgymnasiet då jag är 26 år gammal idag - men det var en strålande upplevelse och för första gången sedan tidiga grundskolan kände jag mig verkligen peppad att lära mig saker igen.

Hade en formidabel mentor som var gav utmärkt vägledning och peppning genom hela skolgången.

Enda minuset var otur med vissa lärare på hermods, de flesta var superbra men jag fick en bisarr karl som lärare i psykologi som ville påskynda den slutgiltiga och avgörande muntliga examinationen för att han skulle på fest.

En annan riktigt dum grej var när mitt gymnasiearbete skulle rättas - för det tog så pass lång tid att jag inte kunde söka till högskola direkt. Fick vänta till nästa sökperiod.

Trots dessa två dåliga upplevelser har skolan gett mig så mycket att jag ändå vill ge den full pott i poäng.
Föredetta elev
8 sep 2022

Humanistiska

En skola med wow faktorn

Otroligt bra och pedagogisk skola med lärare som finns där för att hjälpa eleverna och skapa fina kontakter. Skulle starkt rekommendera Korrespondensgymnasiet!
Elev
7 sep 2022

Ekonomi

Bra skola!

Trevlig distansskola som ger en möjlighet att studera tider/dagar/på platser som passar en själv bäst. De allra flesta lärarna är bra och väldigt kunniga. Har du ingen självdisciplin blir det väldigt tufft men annars är det grymt att studera genom Korr!
Elev
18 feb 2022

Fler skolor borde ta lärdom av Korr.

Mina omdömen talar för sig själv, fantastiskt skola!
Annat
8 feb 2022

Den är guld

Den är superbra, trivs jättebra
Elev
20 aug 2021

korrespondensgymnasiet

Mycket trevlig skola!
Elev
18 dec 2020

Superbra skola

Toppen med friheten, men viktigt med självdisciplin också för att det ska fungera. Bästa valet om man tex idrottar eller liknande och behöver kunna planera skolan själv.
Elev
1 dec 2019

Bästa skolan

Bästa skolan! Lärare och mentor är trevliga. Älskar den här skolan.
Elev
1 dec 2019

Bästa skolan!

Bästa skolan! Man får hjälp av både lärare och mentor. Jag får planera mina studier själv. Bra undervisning, lärare och mentor. 👍
Elev
7 nov 2019

Superskola, underbara lärare

Otroligt bra skola för den som vill utvecklas, ta eget ansvar och kombinera jobb/hobby med skolarbetet. Dagarna är väldigt flexibla och bara så (tids)krävande som du gör dem. Mycket frihet till egna tankar och reflektioner i arbetet.
Trots att självdisciplin är viktigt, så får vi mycket hjälp av lärare och mentorer om och när vi behöver det. Personalens engagemang smittar av sig till oss elever!
Elev
27 okt 2019

Jättebra

Bästa skolan jag någonsin gått på! Har aldrig gått så bra för mig och alla lärare är så snälla och engagerade!! Rekommenderar verkligen!!
Elev
16 jun 2019

Bra skola med frihet.

På korr får du chansen att själv utvecklas med lärarna bakom dig. Korr ger dig chansen att kunna göra något annat vid sinan. Perfekt för att bygga självdisciplin och bli ansvarstagande.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen