Omdömen

2.9
Baserat på 4 omdömen och 36 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
18 sep 2023

politiskt och kristet laddat på ett negativt sätt

f.d elev. Instämmer med tidigare dåligt omdöme...
Börjar med det bra: liten skola och man får väldigt personlig upplevelse. Barn med många olika bakgrunder går där och leker gott tillsammans(för det mesta-- tyckte att när mobbning skedde så sköttes det inte bra. Känslan var "nu ska ALLA säga förlåt", men det är väl så skolor brukar hantera detta, tyvärr). Skolmaten var god, och lärarna var snälla och förstående. Vi var utomhus mycket och hade mycket utflykter, och läget var bra och tryggt...

Det dåliga.
....till en viss punkt, då det förekom mycket censur, bortrivna sidor från läroböcker, kapitel i religionsboken man "skippade", och böcker vi inte alls ens fick ta del av när man skulle gå och låna på biblioteket(exempel: jag fick inte låna en fantasybok i femman pga att den hade "demon" som titel och ormar på omslaget, men fick låna en extremt blodig och sexuellt explicit deckare, så det handlade ju endast om religion) ... Jag och andra barn som inte var kristna uppfattade även stor favoritism för de kristna barnen. Hantering av HBTQämnen var urdålig: "hate the sin, love the sinner" var övergripande ideologi om detta. Jag var inte öppet HBTQ som barn, men såg hur många klasskamrater mådde väldigt dåligt till den punkt att de grät på lektioner pga det. Definitiva konfesionella inslag, man blev pressad till att vara med i de kristna aktiviteterna. Även politiskt laddade inslag då vi blev uppmanade att "be för israel" och blev lärda propaganda emot palestina. Vi blev uppmanade att ljuga för skolinspektionen. Men kan ju ha ändrats sedan man slutade, som då var för ett par år sedan.
Elev
30 apr 2022

Oasen

Oasen
Är en bra skola för att de har bra kristna moraler.
Förälder / Vårdnadshavare
7 mar 2021

Topp!

Galet nöjd! Våra barn trivs så bra. Nuvarande rektor, sedan 3 år tillbaka, är engagerad och lyssnar på både elever och oss föräldrar. Rekommenderar varmt denna skola :-) jag har barn som går på mellanstadiet o högstadiet och ingen av dem tvingas på ngn. Alla kommer som dom är och respekteras som dom är. Vi är inte kristen i vår familj men valde denna skola då den är liten o varje elev får mer hjälp än på en skola med större klasser.
Föredetta elev
1 feb 2021

Sätt era barn någon annan stans!

Föredetta elev här som gick ur 9:an 2017. Allt var bra när jag började där under mellanstadiet, men sedan gick allt åt skogen. Bibeln stod över alla studier, de fick aldrig helt godkänt när skolinspektionen kom dit. När skolinspektionen väl kom dit blev vi tvingade att ljuga om hur vi mådde och hur vi tyckte skolan var. Lärarna kritiserade elever personligen om vi inte var den perfekta personen enligt deras vy genom bibeln. HBTQ+ blev hyschat konstant under vanliga studier samt sexualundervisningen som i sig bara var ungefär 2 veckor lång. Lärare bad över klasserna att vi inte skulle bli annat än cis och heterosexuella samt skämde ut oss med homofobi och transfobi om vi nämnde de ämnena. Andra religioner blev knappt pratade om utan kristendom och bibeln var allt som vi fick läsa om. Den här skolan kändes som en mardröm, och att gå där i flera år gjorde att jag började må otroligt psykiskt dåligt och funderade seriöst på att hoppa av grundskolan. De sista två åren kändes som rena rama helvetet ironiskt nog. Kommer fortfarande ihåg en massa tillfällen då lärarna skrek och hotade oss, samt hur rektorn helt ignorerade allt och låtsades som att allt var prima hela tiden. Verkligen vidrig skola som fick mig att bli rädd och obekväm i närheten av kristendomen helt. Sätt era barn någon annan stans för deras egna bästa, snälla.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen