Omdömen

3.3
Baserat på 9 omdömen och 72 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
28 aug 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Kristofferskolan

Jag har gått i skolan i 12 år och har både positiva och negativa minnen av skolan. Gymnasiet passar dig som vill ha de estetiska ämnena samtidigt som du får behörighet till de natur/samhällsvetenskapliga ämnena. Problemet är dock bland annat att det finns en tydlig gruppering mellan eleverna i klasserna och detta beror på att många redan har vänner från grundskolan. Det är tydligt att vissa lärare har en ensidig ideologisk syn på lärandet och i mina ögon har jag inte lärt mig de sakerna som jag ska ha om man kollar på kunskapskriterierna, detta då vissa lärare inte följer kursernas centrala innehåll. Waldorfpedagogiken kunde ibland vara extremt flummig och gammalmodig där man behövde läsa morgonspråk och där alla närvarande i kör skulle säga godmorgon till läraren, på Eurytmin gjorde man olika rörelser till olika stjärntecken som betygsattes. Det positiva med lärarna är att man har känt dem sedan länge och kan därför kommunicera lättare med dem. I min skolgång har mobbning varit vanligt förekommande men skolan som var konflikträdda kunde aldrig ta tag i problemen på ett proffesionellt sätt. I gymnasiet förekom bland annat mordhot och andra trakasserier och även detta sköttes inte på ett professionellt sätt. Man kunde hitta bränt aluminiumfolie på toaletten och rektorn / kollegiet gjorde ingenting åt en elev som hade uppenbara missbruksproblem och som regelbundet kom till lektionerna påtänd. Det gick även rykten om att en elev hade våldtagit en annan elev på skolan och vad gjorde skolan? Skolmaten var för det mesta god men mattanterna kunde vara ganska otrevliga. En av de få positiva sakerna var körtraditionerna på skolan som gjorde att det blev mycket fina skolavslutningar med gymnasiekören. Jag hoppas innerligt att den nya rektorn inte kommer vara lika konflikträdd som den förra och faktiskt kan ta tag i de problem som kommer uppstå.
Elev
9 mar 2022

Sam- waldorf

Usch fy

Fittig jävla skola, bara emos och hippies som går runt barfota och skit, ingen har blivit mobbad så ingen vet gränser och beter sig helt mongo
Elev
27 feb 2022

Sam- waldorf

Börja inte här!

Har gått här i två år nu och trivs inte överhuvudtaget, eleverna är jätte konstiga och lärarna är ännu värre. Det är en jätte stor press på att man ska vara unik och ”sig själv” men är min inte det och är lite mer ”basic” av sig blir man iprincip utstött.
Elev
14 feb 2022

kristofferskolan e härligast

toppen bra skola där alla e sig själva, den är ganska liten, hade gärna haft en C-klass också men alltid god stämning
Elev
10 feb 2022

kristofferoffer

Många lärare är anställda genom kontakter och har inte en ordentlig utbildning. Genomgångarna kan kännas otydliga och uppgifterna är dåligt förklarade. Det finns kanske en eller två lärare man faktiskt gillar och eleverna är väldigt tystlåtna och grupperade.

Skolan kan kännas "sekt" liknande och är väldigt segregerad från andra skolor, går du Kristofferskolan så kommer du inte träffa många nya utan folk hänger mest i små, tajta gäng och socialiserar sig inte dessvärre.
Föredetta elev
1 maj 2021

Sam- waldorf

Krippe

Det finns mycket positivt att säga om kristoffer! Att man har valt att blanda folk som går natur, sam och estetlinjerna ger en bra blandning och stark sammanhållning. Eftersom att det inte är det största gymnasiet så lär man genom klassresor och elevkårsevenemang känna nästan alla på skolan. Å andra sidan är det en speciell typ av skola vilket medför speciella lärare på gott och ont. I princip alla lärare brinner för att lära ut och kan prata i timmar om vikten av lärande och kreativitet. Samtidigt kan de ha en egen agenda gällande vad de lär ut och kan bli något för subjektiva. Men i stort en grym skola!
Elev
21 jan 2021

Super mysig skola

Mysig skola, mysiga människor, bästa elevkåren. Det ända dåliga är typ att maten är lite sisådär men resten är underbart. Älskar att det är så många kreativa ämnen i alla linjer och att det inte är lika stor press som i många andra skolor. Människorna i skolan är dock hur härliga som helst, man trivs fort. skulle gett 4,5 men det gick inte så d får bli en femma hihi. det mesta är ändå sjukt bra
Elev
28 nov 2020

Bästa från båda världarna

Galet bra skola!! Skit fina lokaler, bra lärare! O såklart en GRYM elevkår som fixar roliga aktiviteter för gymnasiet! Plusset blir ju också balansen mellan det kreativa och teoretiska!10/10!!
Elev
9 feb 2020

Världens bästa gymnasium!

Otroligt bra skola!
Allt man vill ha. Bra lärare, roliga evenemang, galna fester, bra mat, fantastiska resor.
Kristofferskolan lyckas skapa en perfekt balans mellan de teoretiska och praktiska ämnena. Det finns också något för alla, om man gillar hantverk så finns smedjan och keramiksalen, gillar man biologi och kemi så finns det möjlighet att välja till de ämnena så att man får göra det man verkligen älskar.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen