Omdömen

2.3
Baserat på 23 omdömen och 207 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
19 nov 2023

Npf mobbning

Det pratas inte om diagnoser och stödhjälp ,finns inte resurser för de. En oförstående skolledning svår få tag i och ingen anpassning alls, det saknas arbetsro, förstora klasser, inga resurser till stökiga klasser/elever.
Det förekom stölder , alkohol .
Ingen hjälp till stödundervisning man blandar ihop stökiga elever i samma rum som lugna elever det blir ingen hjälp i stödundervisningen tydligen utan lärare på plats . Om man misstänker att ens barn har npf så får man ingen hjälp till utreda de , eleven får kämpa sig till utbrändhet. Mobbning sker fast de går ut med att de inte sker mobbning. Mobbning sker i tysthet i flera år utan det lyckas komma fram det fortsätter. Elever hamnar helt själv i en hörna ingen bryr sig reagerar. Komma upp till gymnasiet där få problem undervisningen är jobbig då få veta att man har npf , så är den berömda väggen framför- utbränd chock. Skolan hinner inte med elevernas olikheter!
Föredetta elev
2 sep 2023

Riktigt bra skola!

Fantastiska lärare. Väldigt god mat. Kände mig alltid trygg och de har en HBTQ+ klubb som betyder mycket för många.
Elev
28 feb 2023

Hemsk skola

Rektorn är hemsk och skolan förstör eleverna så man mår psykiskt dåligt. Hemskt på alla sätt. Lärarna klagar på att eleverna inte är i skolan, undrar varför.
Elev
26 jan 2023

Sämsta skolan

Dålig skola. Bryr sig inte om eleverna. Få lärare som är emgagerade men dom som är det brinner för de. Många lärare är sexister och har skeva åsikter. Samt rektorn som försöker smita undan all problem istället för att ta sin roll. Skolan vill se bra ut utifrån men 99% av alla elever tar droger och har grövre pshykisk ohälsa. Dom flesta av eleverna har ingen respekt och noll uppfostran. Skolan är uppbyggt på drama och rykten. Alla har åsikter om alla inklusive folk dom aldrig pratat med. Maten är äcklig verkligen det är så vidrigt inget ätbart. Det ända som är bra dock är att ica ligger precis vid skolan. Rektorn är jätte snål och gör inget för eleverna inget händer på skolan inga traditioner eller högtider firas möjligtvis nån som pysslat något på typ bilden som dom hängt upp men inget skolan har gjort. Skolan utåt ser ut som paradiset men det är verkligen hemskt. Skolan gör allt för att det ska se bra ut och att dom gör allt för eleverna dom bryr sig verkligen inte. Börja inte här!
Elev
13 okt 2022

Lunch buffén

Varierad kost och många val av rätter
Föredetta elev
17 aug 2022

Otrevliga, outbildade och otydliga lärare

Hemsk skola. Outbildade, otrevliga och okunniga lärare. Många lärare saknar behörighet och är okunniga inom det ämne de lär ut. Jag lärde mig inte det jag skulle (trots att jag är aktiv på lektionerna och gör det jag ska), vilket resulterade i att man behövde plugga arslet av sig inför nationella i 9:an. Lärarna är otydliga och kommunicerar inte med varandra trots att de har möten varje vecka. De har en tendens att lägga många prov och läxor samma vecka.
De flesta lärarna hälsar inte i korridoren och bryr sig inte om eleverna. Vissa är så pass ignoranta att de inte lärt sig elevernas namn efter två år.
Skolan består av 3 stora korridorer där det nästan alltid är stökigt och skräp överallt. Det ligger snus på golven och på väggarna. Vi ska inte ens tala om den fåniga skoregeln.
Det positiva med skolan är att lokalerna är moderna med mycket fönster. Dessutom är skolmaten rätt bra tack vare Linda. Det finns många alternativ och maten är oftast god.
Jag rekommenderar inte den skola, skicka hellre dina barn till närliggande kommuners skolor.
Föredetta elev
11 feb 2022

Super dålig

Jätte dålig skola börja inte här
Föredetta elev
10 feb 2022

Sämsta skolan i hela Stockholm

Sämsta skolan jag nånsin vart med om. Stränga och obehöriga lärare i hälften av ämnena, oförstående skolledning, skit kurator, ingen anpassning alls, noll arbetsro, förstora klasser, inga resurser till stökiga klasser/elever, hemska korridorer. Fick blodsockerfall och behövde åka hem men blev inlåst i vilorummet i två timmar. Skolan har tre korridorer på typ 600 elever så det är alltid stökigt på rasterna. Man får ingen hjälp av lärarna och skol ledingen suuuger. Droger i vart annat skåp (vi har haft droghundar här), fick inte ha vattenflaskor för läraren trodde det var vodka, man måste seriöst hopa omkring i trapporna för att inte trampa på utspottat snus. Finns inga traditioner eller liknande. Skolgården är endast betong med ett basketnät, betongtrapporna är så dåligt designade att en tjej dog när hon ramlade (skämtar inte du kan googla upp det). Kuratorn bryr sig inte alls om eleverna utan skickar bara en remis till BUP (som har flera månaders väntetid) och avbokar alla möten. Skicka inte ditt barn hit om du inte vill att de ska bli drogberoende och om de har diagnos eller andra problem sen tidigare så kommer de att bli hemmasittare. Gick knappt i skolan i 2 år här men har gått var enda dag sen jag bytte skola.
Elev
8 feb 2022

Helt okej skola

Helt okej skola. Maten är oftast bra men har sina sämre perioder. Språklärarna har mer att önska. Bra klassrum dock No klassrummen är inte bra. Det finns fin utrustning men den har vi aldrig fått använda. En sak som är väldigt dålig är att vi ständigt jagas för att vi har skor inomhus. Jag kan garantera att alla elever på skolan vill kunna ha skor inomhus utan att få en utskällning. Men det sämsta med skolan är ledningen. Visst har det varit corona men vi har aldrig fått uppleva några slags traditioner. T.ex. en bra skolavslutning där man inte får en torr bulle och sedan går hem. Bara för att corona har funnits så har skolledningen gömt sig bakom det för att slippa ge oss upplevelser som vi skulle minnas. Men vi hoppas på en bra skolavslutning nu i 9an då vi vill kunna känna oss nöjda med att ha gått ur grundskolan. Vissa lärare mycket bättre än andra.

Elev som går sista terminen i 9an just nu.
Elev
11 sep 2021

Vad hände egentligen??

Vart ska man börja.... Det positiva med skolan skulle jag säga är att dom estetiska ämnena så som slöjd, musik och bild har extremt bra genomtänkta lokaler. Men resten av skolan vet jag inte hur dom tänkte. Tre stora korridorer med salar på sidorna, ser i princip ut som ett sjukhus. Många tycker lokalerna är fräscha för dom är nybyggda, men jag tycker dom är oinspirerade och sterila. Med tanke på att det är tre stora korridorer så är det aldrig en lugn stund någonstans, man kan inte sätta sig nån stans för att vara ifred. Och det där med att lokalerna är fräscha vet jag inte om man kan säga, snus, skräp, äckliga vätskor som man inte ens vill veta vad det är på golven, i sofforna etc. Näe lokalerna är jag inte ett fan av förutom de salar jag nämnde i början och aulan.

Skolledningen är helt katastrofal, vet ärligt talat inte vad dom håller på med, vår kommun och skola är rankad som den kommun med mest narkotika, alkohol och tobak bland unga. Har man någonsin hört något om användning av dessa substanser i skolan? Nej..... narkotika etc förekommer i och utanför skolan och kommunen blundar bara för problemet. Samma sak med psykisk ohälsa, ett flertal elever har kommit till sina mentorer och berättat om deras psykiska mående eller problem och inte fått någon hjälp, inklusive mig själv.
Under de snart 3 åren jag har gått på denna skolan har det inte funnits några som helst traditioner. Ingen skolavslutning, julavslutning, nobellfirande, klassresor, bal och avslutning för niorna. Inget av det har man hört något om under dessa snart tre år. Absolut, en stor del av min skoltid har varit under covid och det mesta av dessa kan då inte gå att arrangera. Men kom igen, att under hela sin högstadietid ha skolavslutning i 15 min i sitt klassrum där mentorn säger tack för den här terminen. Hur kul är det??? Det går att har swimrun, brandövningar en gång i månaden etc ute där hela skolan samlas utomhus, men ha en ordentlig skolavslutning för att fira att man klarat av grundskolan det går inte. Inte konstigt att vi ungdomar då går ut och firar på egen hand. Näe, en kass, kall skolledning. Allt som kom med från norrberget, genuin personal och traditioner har helt försvunnit. Extremt ledsen att jag spenderat min högstadietid på denna skolan, där inga traditioner följts upp.
Sen det här med statutshets... inte statushets från eleverna utan från skolan, sedan dag 1 har man fått sagt till sig att denna skolan är så bra, högst rankad i betyg i Stockholm etc etc. Extrem hets för att skolan ska se bra ut utifrån.

Skolmaten är okej, absolut ibland så händer det att orginalmaten är slut och man får äta rester som inte är jätte bra kvalitet, exempelvis stenhård blodpudding. Men maten ska man inte klaga på.

Nu till det jag tycker är bra, många av de utbildade lärarna som vart lärare länge är superbra, man lär sig då supermycket, och i många ämnen som so och no ämnena känner jag mig extremt säker i tills gymnasiet. Men andra lärare är väll inte lika bra, men så kommer det alltid vara.

Summan av kardemumman, bryr du dig bara om att gå på en skola med bra utbildning och snobbig skolledning, Kronäng är skolan för dig. Men är du ute efter det sociala med en engagerad skolledning, och bra stämning i skolan. Ansök inte ens till skolan.
Jag hoppas verkligen att ledningen ska sluta gömma sig bakom covid, så jag kan få ett bra slut på skoltiden i Vaxholm med bal, lunch på tornvillan och en ordentlig skolavslutning i kyrkan med parad genom Vaxholm.
Föredetta elev
7 maj 2021

Finns bättre men också sämre skolor

Maten var riktigt dålig och man valde väldigt ofta att inte äta skollunchen. Vissa lärare var roligt underbara men resterande lärare var skit. Det första året jag gick det 2017 var skolan bra. Men 2018 försämrades skolan avsevärt. Sedan dess har skolan helt fallit isär
Föredetta elev
21 mar 2021

Kan inte rekommendera

Rekommenderar tyvärr inte
Föredetta elev
14 nov 2020

Det är FAKTISKT en bra skola.

Lyssna inte på alla omdömen skrivna av elever som säger ”sämsta skolan jag har gått i” när de endast har gått i en annan skola i hela sina liv och den var fram till 6:an. Inte så konstigt att man inte känner sig stressad över den skolan då man bara fick betyg sista året. Jag är så trött på att höra elever i min klass och andra klasser komma med ”särskola” som sin enda kritik.

Ja, skolan har sina brister jag upplevde till exempel att det var stor brist på utbildade lärare och det hände att man hade vikarier i hela terminer i vissa ämnen. För det är inte så många lärare som vill söka sig ut till Vaxholm om man inte redan bor i närheten. Men lokalerna tycker jag verkligen om. Skolan är nybyggd och lokalerna är öppna i och fräscha med mycket ljus vilket gör att man känner sig lite piggare än om man skulle gå runt i sunkiga skollokaler. Slöjdsalarna och bildsalen är jättefina. Mycket plats gott om soff-ytor att hänga på. Skolmaten är bra, den går fram och tillbaka men man kan alltid hitta någonting att äta och bli mätt på. Kan uppleva att informationen kan fungera lite dåligt vilket är synd, men inget jätteproblem.
Elev
6 nov 2020

Sär skola

Det här är nog en av de sämsta skolorna jag har gått i. Fick ingen hjälp med min diagnos tills typ den sista terminen. Gissa vad? Det hjälpte skit mycket, höjde mina betyg väldigt mycket när jag väl fick hjälp. Varför fick jag ingen hjälp tidigare? Rektorn är helt retarded, vägrade lyssna på mina föräldrar eller mig själv. Skol lunchen är inte bra. Vi fick byta lärare väldigt många gånger. Det är bara ingen bra skola, jag rekommenderar att ingen ska börja här. Speciellt om du har en diagnos, de kommer inte hjälpa dig. Börja i Täby istället
Elev
18 jun 2020

Ajdå

Slutade 8 i år, längtar extremt mycket tills jag slutar 9 så jag kan dra här ifrån och aldrig se skolan igen. Sämsta valet i livet är att börja här. Tänker ni flytta till Vaxholm så börja i en skola i Täby eller Åkersberga. De är för många elever för att alla ska få plats, för små skåp, inte den bästa maten men de funkar. Lärarna favoriserar, skolsköterskan är aldrig på sitt kontor så man får alltid springa runt och leta efter henne. För få lärare, schemat är för långa. Prov och inlämningsuppgifter på samma gång. I 8 så måste man städa hela skolan. Så att man hinner inte med de viktigaste man måste göra. Helt enkel en dålig skola
Elev
22 maj 2020

Det funkar ändå

Är livrädd för spanskalärarna men annars funkar det rätt bra. Vetefanken med skolledningen, dom sitter väl mest och gnäller på att mattorna är smutsiga.
Det funkar ändå asså maten är väl okej o de flesta lärarna är vettiga med vissa undantag. Rätt mycket droger o tobak o allt där emellan men inte nåt som sker jättemycket i skolan. Kanske inte en bra skola för folk som inte är plugginriktade då man läser mycket överkurs (gymnasienivå) redan i 8an.
Elev
5 apr 2020

Kom aldrig hit

Skolan suger bara allmänt. Äckligt mat, liksom bläckfisk i tomatsås vem äter de. Man bli särbehandlad, och rektor behöver göra en hjärnoperation😬 skolan ser även ut som en regnbågsspya
Elev
6 mar 2020

BÄSTA SKOLAN!!!

Sjukt bra skola. Jättebra lärare som verkligen gillar sitt jobb och bryr sig om eleverna. Bra ledning, jobbar ständigt med att ALLA elever ska må bra och trivas. Jättebra mat, finns alltid minst 5 olika alternativ, vegetariskt, kött, soppa, pasta osv. Jättebra cafeteria, kanske lite dyr men ändå bra. Superbra ytor och soffor och väl genomtänkta klassrum. Större skåp än de flesta skolor men ändå lite små... Jättebra skola
Elev
5 mar 2020

Äckligaste skolan fyfan

Favoriserar, rektorn behöver vi inte ens prata om ush, utbildade lärare nej de behövs inte? Hemska scheman och långa dagar+lektioner, inga raster. Kom aldrig till kronäng
Elev
16 feb 2020

En ganska bra skola

Skåpen är större än de flesta skolornas, många lärare är bra men det finns självklart mindre bra lärare också. Maten är ovanligt bra för en skola, finns alltid minst 3 rätter med bl a alltid pastabuffe, vanlig mat, soppa, vegetariska alternativ, fisk. Kafeterian har ganska dåliga öppettider och är dyrt men skolan ligger brevid Statoil och ica så det är inget problem. Mattelektioner har man i en annan byggnad vilket kan vara jobbigt, väldigt bra idrottslokaler. Finns extremt många grupprum. Finns väldigt mycket soffor och sittytor. Kulturskolan är också placerad på kronäng (instrument och drama Mm). Skolan ska vara mycket modern men klassrummens temperatur krånglar ganska ofta och även wifi. Annars är allt väldigt modernt och rent jämfört med en vanlig skola. Det råder skoförbud och man lämnar antingen sina skor på skohyllan eller tar med till skåpet. Alla skåp måste ha lås på eller så låser skolan skåpen tills man ordnat lås. Klassrummen är väldigt stora och det finns specifika labbsalar, tekniksalar, hkk, bild, slöjd, och musikrum. Stor aula. Ishall i brevid idrottshallarna (3 idrottssalar +spegelrum). När man ska simma med skolan är det dock klädsimm ute på Bogesund. Många speciallärare finns tillgängliga plus ett klassrum för hörselnedsatta där läraren pratar i en mic så att hörselnedsatt elev lätt ska kunna höra. Många toaletter, de flesta är fräscha. Orientering sker alltid i samarbete med orienteringsklubb, samma sak med friidrott osv. Klasserna är ungefär 25-30 elever, och i varje årskurs är det minst 6-7 klasser.

Eleverna på skolan är väldigt plugginriktade och satsar väldigt mycket på skolan vilket gör att det blir stor press på elever. Mobbning föregår inte och det är inte särskilda elever som är mer populära än andra, vi elever är bara väldigt snobbiga och ofta otrevliga. Det har kommit fram att elever på skolan mår dåligt och skrivit till ledningen att dom planerar att ta självmord ett visst datum. Ledningen går inte ut om det här till föräldrar och elever förns några dagar innan även om de vetat om det länge. Så ja, ledningen på skolan skulle kunna förbättras. I helhet är skolan en relativt bra skola med SO lärarna speciellt på topp. Mycket press på höga betyg. En bra skola om man inte har haft några sociala problem innan och klarar press helt enkelt.
Elev
6 jan 2020

Skolan suger, kom aldrig hit

Skolan suger, dålig mat, dåliga lärare, gör inget åt viktiga saker, för trånga skåp får knappt plats med jacka väska dator böcker mm. Många saker blir snodda, mycket tobak o droger. Finns ett pingis bord ute.
Elev
16 dec 2019

Skolan är kass

Man blir särbehandlad
Dem gör små saker till stora saker
Fula färger
Äcklig mat
Förälder / Vårdnadshavare
10 jun 2019

Oansvarig ledning.

Dåliga miljöer för elever gällande planlösningar. Finns Ej utrymme i skåpen för både dator,väska och jackor. Inga klädhängnings möjligheter. Skor förvaras stöldbegärligt i entréplan utan inlåsningsmöjlighet. Många personalombyten.
Då skolan ej har någon konkurrens av andra skolor så behöver de inte bete sig ansvarsfullt eller aktivt se till elevens bästa. Rektorn har vid en mobbingsituation och diskriminering, sagt efter ”hot” av desperat förälder om att låta eleven byta skola om inget görs åt kräkningarna, fått svaret: ”jaha, då får väl eleven byta skola då.”.
En elev som vittnade om trakasserier blev ej trodd av studierektor utan nedvärderad som icke trovärdig.
Lärare som sätter frånvaron om eleverna inte infunnit sig i klassrummet 5 minuter INNAN lektionstart. Lärare som gör tydlig skillnad och favoriserar elever med ledningens goda minne. Ovilja att flytta mobbare till annan klass utan vill att mobbningsoffret ska ”fokusera positivt” och gå kvar i klassen med förövaren.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen