Omdömen

3.1
Baserat på 40 omdömen och 341 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
21 mar 2024

Supernöjd!!!!!

ag kan inte nog betona hur fantastiska lärarna på Kulturama Sundbyberg är. Deras engagemang, dedikation och kunskap är helt enastående. Under min tid på skolan blev jag ständigt imponerad av deras förmåga att både utmana och stödja mig i min konstnärliga utveckling.

Lärarna på Kulturama Sundbyberg är inte bara kunniga inom sina ämnen, de är också passionerade och inspirerande pedagoger som verkligen bryr sig om sina elever. De tar sig tid att lyssna, ge konstruktiv feedback och guida varje elev mot att uppnå sin fulla potential.

Tack vare de underbara lärarna på Kulturama Sundbyberg kände jag mig alltid uppmuntrad att utforska nya idéer och utmana mig själv konstnärligt. Jag är evigt tacksam för deras stöd och vet att deras inflytande kommer att fortsätta prägla min konstnärliga resa långt efter att jag lämnat skolan.
Föredetta elev
21 mar 2024

Nöjd!!!

Kulturama Sundbyberg är en fantastisk skola som har en djupgående förståelse för konstnärligt uttryck och kreativ utveckling. Som en tidigare elev kan jag med säkerhet säga att min tid där var otroligt berikande och inspirerande. Skolans dedikerade lärarkår och resurser skapar en stimulerande miljö där eleverna får utforska och utveckla sin konstnärliga talang till sin fulla potential.

Under min tid på Kulturama Sundbyberg fick jag inte bara en gedigen utbildning inom mitt konstnärliga område, utan jag fick också möjligheten att omges av likasinnade individer som delade min passion och ambition. Skolans fokus på att främja kreativitet och självuttryck har verkligen bidragit till att forma mig till den konstnär jag är idag.

Jag är oerhört tacksam för den tid jag tillbringade på Kulturama Sundbyberg och rekommenderar starkt skolan till alla som strävar efter att utforska och odla sin konstnärliga talang i en stödjande och inspirerande miljö.
Föredetta elev
20 okt 2023

utmärkt 0:

älskar kultis asså typ borde inte ha slutat asså typ bästa skolan i hallonbergen men asså specielt anna älskar dig anna. från lily bb
Förälder / Vårdnadshavare
15 aug 2023

Kulturama Hammarby sjöstad / Varning för ledning och lärare.

Vår dotter har haft problem med ämnet matematik sen hon kom till Kulturama i årskurs 4. trots påtryckningar från oss föräldrar har skolan inte erbjudit rätt hjälp. I slutet av årskurs 9 erbjöds hon sommarskola, och fick till slut godkänt ämnet. Då skickade Kulturama inte in betyget i tid, så hon inte fick någon gymnasieplats.
När vi sen konfronterade ledning och lärare om det, så slog de bara ut händerna och sa att de inte kan göra nåt. En stor varning till er som ska söka skolan. (Kulturama Hammarby sjöstad)
Förälder / Vårdnadshavare
14 aug 2023

Proffsig skola!

En väldigt bra skola för min dotter som gick där from åk 4 till och med åk 9. Fantastisk mentor, inspirerande och engagerade lärare och en härlig stämning. Underbara uppträdanden genom åren av väldigt duktiga elever! Min dotter blev sedd och fick all hjälp hon behövde, även under en tuffare period, tack vare lärarna och skolledningen och jag är så tacksam!
Elev
15 jul 2023

Kulturama

Kulturama Grundskola i Sundbyberg är verkligen en jättebra skola! Det är den bästa jag har gått på. Skolan har väldigt hög nivå på undervisning i profilämnena och det är alltid roligt!
Elev
14 jun 2023

hur är egentligen kulturama Sundbyberg?

Kulturama i Sumpan alltså heeelt ärligt är den inte så bra den är ganska överskattad känner så många som vill börja här eller har kommit in men Kulturama Sundbyberg är inte värsta lärarna är så sjukt dåliga på att säga till om saker typ så mentorsdagar, samling för julshower osv och allt e väldigt stressigt, lunchen piss äcklig. Jag började 6an 2021 och den klassen jag går har dem fått en ny mentor efter VARJE sommarlov/termin de är helt sjukt. Och de byter scheman typ heeela tiden och lärarna bryr sig typ inte om oss elever finns säkert några enstaka men inga jag har haft. Och alla är typ rasister de är helt sjukt och i julas boffade typ alla å tidigt denhär vårterminen var det en kille i min klass som sniffade droger i hallonbergen centrum (dit typ alla går på raster) och den veckan han gjorde det fick kuratorn reda på det och det va massa poliser i centrum och det luktar vape på typ alla toaletter. Och det är så sjukt grupperat i typ alla klasser ser Såå många i typ varje årskurs är är så ensamma och i min klass. Sök/börja på egen risk🤷‍♀️
Elev
18 mar 2023

EMOS i stora lass

Bra lärare med komunistiska emos som klagar på allting och är bara allmänt otrevliga. Klasserna är kaos. Bra ställe att gå till om du har dårligt självförtroende då alla elever är skrattretande
Föredetta elev
29 dec 2022

Kunde varit bättre

Många bra lärare, men planeringen i skolan är snäppet sämre. Elever från åk 6 och uppåt sniffar deo inne på toaletterna. Ofta stökiga elever både inne och utanför klassrum som stör för resten. Vissa klasser har inte ens någon mentor. Men finns även många roliga grejer, som vissa fantastiska elever och mycket inriktade på estetiska ämnena. Men om du är specialbegåvad i vissa ämnen, lycka till med att komma vidare i det ämnet, inga anpassningar.
Elev
6 dec 2022

Bra utom lite

Jag tycker om skolan. De flästa lärarna är skit bra men det finns några som är sämre (* **** *) men lokalerna är ok och skolan är bra. Maten är mat oftast. Julshowen är skit rolig och det är roliga produktioner. DET ÄNDA DÅLIGA ÄR ATT LÄRARNA KNACKAR PÅ TOAN OCH KAN ÖPPNA OM DET VILL. MEN DET ÄR FÖR EN BRA ANLEDNING 8OR OCH 7OR SNIFFAR SPRAY DEO. Så alla är inte normala men är pemporärt
Elev
24 nov 2022

Bra skola!

Här är en plats att trivas på. Bra undervisning, tydlig struktur och tydliga ramar. I stora allmänhet en perfekt högstadieskola!
Föredetta elev
24 nov 2022

Underbar skola!

En skola som ser alla. Det finns ingen annan högstadie skola där alla passar in. Lärarna är underbara och samarbetar med eleverna för att det ska bli så bra som möjligt. Kan varmt rekommendera!
Elev
9 nov 2022

Det är fantastiskt!

En väldigt bra skola rolig att gå på man lär sig om musik bild och dans och mycket mer. Bra lärare, lärarna är fantastiska och bryr sig mycket det fins dåliga lärare men det gör det i alla skolor ingen skola är perfekt själv tycker jag de fokuserar mycket på De andra ämnena också de har många svenska och matte lektioner och engelska och mycket mer jag tror att många av de dåliga ryktena kommer ifrån barn och föräldrar som inte kom in eller barn som har vänner som bytte till skolan vilket är rätt taskigt åt de som kom in och faktiskt gillar skolan. Matsalen är stor och klass rummen är fina och helt ärligt är bänkarna riktigt coola.
Elev
9 nov 2022

Väldigt bra skola!

Den bästa skolan jag gått på! Bra skola om man gillar att rita,måla,sjunga, spela instrument eller att dansa!
Trivs super bra här. Det kan bli hetsigt och stressande ibland, fast det är mest i korridoren. Väldigt bra skola om man inte räknar med att det kan bli hetsigt.
Elev
10 okt 2022

kultisgang

skolmaten är så mumsig älskar kultis kultiscult
Elev
16 sep 2022

Kultis är en fantastisk kult

Kultis är helt fantastiskt. Skulle nog kunna skriva en inlämnings uppgift på hur mycket jag älskar kulturama men det får jag nog inte plats med. Men tro mig <kultissss
Elev
7 jun 2022

Hyfsad skola

Jag tycker faktiskt att kulturama har en speciell plats i mitt hjärta! Personerna varierar men vad jag vet värkar de flödar snälla och accepterande. Maten har blivit bättre men kan absolut förbättras. Lärarna är ett stort minus då några inte är utbildade och lång lärare bara är dåliga på sitt jobb, kan faktiskt inte nämna en ända bra lärare jag har. Profilämnena är bra och tas inte på superstort allvar vilket är bra för då kan man ju liksom fortfarande ha kul:) Skolan är väldigt liten och man får nästan aldrig plats i korridorerna så de blir oftast väldigt bullrigt. Väldigt liten och tråkig skolgård också. Skolan har ett ganska dystert och dåligt läge så inte mycket förutom ett centrum och tunnelbanestation finns. Dock så lyfter julschowen i annexet upp allting och är de bästa som finns där alla får vara med! Även produktionerna är jätterolig kanske att man skulle låta eleverna välja lite mer själva men annars hyfsad skola!
Förälder / Vårdnadshavare
3 maj 2022

Skola som inte bryr sig om eleverna

Välj inte denna skola planeringen för årskurs 9 total kaos vikarier för årskurs 9 i flera ämnen vilket påverkar slutbetygen skolledningen bryr sig inte om elevernas psykiska välmående de är stressade och mår dåligt.
Denna skola är endast för elitelever
Förälder / Vårdnadshavare
7 apr 2022

Struntar i eleverna

Struntar i eleverna speciellt dåliga gällande extra stöd välj inte denna skola. Årskurs 9 har fler vikarier sista året än behöriga lärare och planeringen i ämnena undermålig
Förälder / Vårdnadshavare
31 jan 2022

Ingen skola att rekommendera

Skolan har blivit katastrof med obehöriga vikarier i nästan alla ämnen och lärarna bryr sig inte om eleverna och hur de mår. Planeringen i ämnena är urkass och informationen är dålig och kommunikation finns det.
Skolledningen gör inget åt situationen. Total kaos
Elev
12 jan 2022

Kulturama: En skola som inte passar alla...

Den här skolan passar verkligen inte alla.
Profillärarna är bra och kan det de undervisar i och profillektionerna är jätte roliga. Men de grundläggande lektionerna saknar kunniga lärare. Det är också extremt stressigt att hänga med i ämnen. Att hänga i ämen med kräver mycket plugg utanför skolan.
Det är också ganska svårt att hitta vänner på skolan då många som går estetiskt är väldigt självupptagna. Inte alla förståss men tyvärr alla i den klassen jag går i. Personligen mådde jag som värst psykiskt och fysiskt på Kulturama. Börja om du känner att det passar dig. Jag trodde att det skulle passa mig, men det visade sig att jag inte alls passade in på den här skolan, fast åandra sidan har jag hittills bara gått här i lite mer än en termin.
Elev
1 jan 2022

Skolan är kaos

Jag har väldigt blandade känslor för kulturama. Å ena sidan har jag utvecklats extremt mycket som person här och träffat vänner för livet. Men å andra sidan har jag mått extremt dåligt här också. Kulturama är kaos, det är en extremt bullrig miljö och passar inte den känsliga. Det är mycket strul med lärare som inte är utbildade, sjukskriver sig eller säger upp sig mitt i terminen vilket har skapat en hel del stress för elever främst i åk 8 & 9. Det är extremt grupperat delvis tack vare profilmixen i klasserna. Det förekommer mycket drama och skitsnack. Det finns väldigt många underbara människor här men lärarna bryr sig oftast inte och eleverna tävlar om allt. Det är snuskig miljö, dålig skolmat, finns inte bra anpassningar för de som behöver etc etc. Måste även tillägga att killar ofta blir annorlunda behandlade troligen eftersom att de är så små.
Förälder / Vårdnadshavare
27 dec 2021

Välj inte denna skola

Blivit katastrof de återkopplar inte om det är problem i visst ämne. De elever som behöver extra hjälp i något ämne de lyssnar inte vad elevens behov är. Och planering och kommunikation mellan lärare och lärare och vårdnadshavare har de senaste åren blivit katastrof. Planeringen i de olika ämnena är under all kritik. Rörigt ostrukturerat.
Elev
17 okt 2021

Underbar skola

Kulturama rekommenderar jag. Till alla er som har dåliga syner på denna skola vill jag meddela att väldigt mycket har förändrats. Denna skola har vart helt underbar hittills. Har träffat många människor på denna skola. Det är väldigt olika människor man möter och det är det som ger skolan sin speciella vibe. Lärarna är underbara. Kulturama har underbara lärare som hjälper och förklarar uppgifter etc extremt bra. Rekommenderar starkt kulturama.
Elev
5 okt 2021

Älskar skolan!

Bra lärare som verkligen bryr sig.
Annat
18 sep 2021

Katastrof

Katastrof dålig och rörig planering vet knapoast när proven ska vara och vilken dag de flyttas utan att meddelas till elever.
De kommunicerar inte när proven ska vara och planeringen är rörig. Vilket skapar stress hos elever.
Förälder / Vårdnadshavare
7 sep 2021

Välj inte denna skola

Förskräcklig skolans lärare har blivit så dåliga och skiter i eleverna och ser bara till sig själva. Dålig sammanhållning i klasserna. Stöd för elever som behöver det sköts dåligt
Tyvärr har skolan blivit mycket sämre
Elev
2 jun 2021

Nej, gå där du går

Mycket skryt, om du passar in i din nuvarande skola, börja inte här för musiken kör det i gymnasiet istället. Musiklektionerna är slappa, vissa lärare bryr sig inte ochr bara ute efter att förstöra självförtroende för eleven, och jag har upplevt att typ 80% av alla estet (i alla klasser) elever inte bryr sig om de lektionerna som nåt speciellt. Det kan ändå vara kul men det räddar inte skolan från att va en tråkig håla, med skrikande mellanstadie elever i hela korridorerna.
Att man accepteras och uppskattas som annorlunda här är inte heller nåt jag har uppfattat i skolan. De flesta ( iaf i högstadiet ) är introverter och kollar snett på en om man inte ”går in i normen” eller bara säger nåt de inte gillar. De är också dålig tjej kill fördelning av någon anledning. (Ungefär 90%tjejer) och utan att tycka att det är något fel med det är de flesta killar väldigt feminina eller gay. Maskulinitet och ”straight” killar kanske inte kommer passa in i kulturen och atmosfären här, och i vissa fall inte bli lika accepterade heller, om man inte medvetet gör om sit beteende och sin klädstil lite. Om du tror du kommer passa in med den infon borde du också tänka på vart du vill spendera dina skoldagar. Skolan ligger avskilt från det mesta och är bakom ett trist område hallonbergen. Det är en förort som kan vara kylvatten göra något i ett par gånger, men det har varit dränerande som fan för mig att åka hit varje år. Stället har blivit lite som ett helvete för mig ju mer jag är här. Ända sättet att komma igenom skolgången och känna sig nöjd och glad är att hitta personer du tror du kan ha kontakt med och bara hålla de nära, då kan du också distrahera dig själv från den tråkiga situationen. Tro bara inte att du börjar gilla att gå här för om du är ärlig kommer du alltid att ha gillat vart du nu går innan det här stället mer. Sen har vi lärarna i alla ämnen utom Estet. Faktiskt, även om lärarna inte är superdåliga eller slår elever eller uppenbart diskriminerar, är de flesta ganska dåliga på sina jobb, det känns som många av de inte ens vill vara där och det smittas säkert av till många elever som jag upplever likadana. Det känns som att många bara inte har en själ med sig till skolan om man ska beskriva det spirituellt. De är tomma inombords, elever som lärare. (Inte alla såklart men väldigt många) lärare är ofta väldigt oinspirerande och bryr sig mer om att mobillådan är full än vad vi lär oss. Har också hört att de få lärarna som gillar sina elever och vill att de ska utveckla kommer sluta snart. Förutom allt jag skrivit är det svårt att få höga mer än andra ställen, och specielltom läraren inte gillar en, skolmaten är ibland oätbar och väldigt sällan bra. Hur de sköter elevråd och ”trygghetsteam” är bara ett skämt, ingen vet när det är och möten och inget bestäms för att förbättra skolan på något sätt. Skolan skulle jag säga var lite bättre förut men håller på att förfallas. Färre kommer vilja gå där då inget händer och ingen vill förändra något.

Well det var min subjektiva upplevelse av skolan, gör vad ni vill med det.
Elev
18 maj 2021

Kulturamas Personal och Elever

Ingen lärare lyssnar om det t.e.x är bråk och man går till en lärare för att berätta så säger dom bara. ”Ignorera dom” eller ”andas” eller ”Gå där ifrån” Man känner sig inte lyssnad på och känner sig istället ensam med att man inte har lärare runt sig som kan stoppa t.e.x ett bråk. Eleverna där vet då alltså att dom kan göra ganska mycket utan att få ordentlig tillsägning utan att dom bara får ett litet Mail hem där det står ungefär ”Det har varit ett slagsmål idag, prata gärna med ditt barn om det här och varför det hände!” Och då kan ju barnen ljuga eller så säger föräldrarna inget och alltså blir då inget bättre. Ipaderna går lätt sönder och det tar flera veckor ibland månader för dom att laga ipaderna. Lärarna bryr sig knappt om vad barnen gör mot varandra eller material i skolan, man kan klottra vart som helst eller ta sönder saker utan att man får nån tillsägning och om man får det så säger dom ”Gör inte om det” Och det är som sagt samma sak om bråk om man har slagit någon säger dom bara ”Ignorera det” Och just därför känner barnen att dom kan göra exakt vad som vill och barnen som är offer känner inte att dom får nån hjälp. Eftersom att barnen kan göra vad som vill så blir det ingen arbetsro i klassrummet vilket betyder att det blir dålig utveckling för dom som vill jobba, och då kanske dom som inte får hjälp också känner att dom kan strunta i det och göra som dom andra alltså prata och störa.
Elev
18 maj 2021

Om denna inte godkänns så är det sjukt!

Det är en hemsk skola! Den suger! Jag varnar er snälla börja inte där om du vill behålla vänner
Visar 30 av totalt 40 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen