Omdömen

4.2
Baserat på 112 omdömen och 873 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Annat
7 nov 2023

Bra gymnasieskola

Jättebra skola! Roliga traditioner och bra sammanhållning i klasserna
Elev
20 aug 2023

Språk Introduktionsprogram

Ett fantastiskt gymnasiet

Jag har gått på denna skola ett år. De har snälla lärare som försöker mycket att lära elever något som är värdefulla i framtiden. Personalen är väldigt snälla.
Bara försök att vara snäll och hitta vänner så att du inte känner dig ensam :)
Föredetta elev
8 aug 2023

Hum

Näe förstår inte det positiva.

Gick i hum klassen. Av alla lärare man hade var det typ, endast en/två lärare som faktiskt brydde sig om elevens hälsa och mående. Mestadels av lärarna var duktiga inom sina ämnen, men hemska på att faktiskt vara lärare; alltså saknade pedagogiken. Skolan hade 0 resurser för skolpsykologer/kuratorer, enbart en speciallärare som var för upptagen med att ens ta hand om en för att det fanns så himla många andra elever med problem. Till och med studievägledaren var åtminstone stöttande. På tal om resurser, när jag gick här så fanns inte ens SvA kursen???

Vill inte ens börja med skolmaten, ja det är normalt för gymnasieskolor att direkt inte leverera med skolmaten - men gymnasiet jag sedan gick på hade det mycket, mycket bättre. Och det var inte ens en innerstads- skola, för att jämföra. Saker kan ha ändrats då det var flera år sedan jag studerade här men jisses vad jag mådde piss i denna skola.
Annat
3 jul 2023

Det bästa ställe att få psykisk ohälsa!

Undvik detta om du vill må bra. Välj om du bry dig bara om betyg och inget annat!
Elev
7 feb 2023

Social Science

Actually bra skola

Går i ettan o kan enkelt säga att skolan e jätte bra.
Det är mycket mer blandat än vad man ser o tror, själv bor jag inte i innestan men de gör massa andra inte heller. Lärarna bryr sig genuit o lyssnar på eleverna o tar feedback/förslag, klassfika ordnas på mentorstid.
Maten e ganska ok, de finns ändå donken max ica o thaimat, västermalmsgallerian nära skolan. Klassen är sköna människor o faddrarna e bästa. Känner du att plugget går sämre är de bara att prata med dina mentorer o skolkurator, trust de hjälper.
Engelska linjerna har mest blandade elever, alla kan svenska men klasserna e int bara fyllda av vita svennar.
Vi pratar engelska på lektioner o med lärare men det e int direkt förbjudet att prata svenska.

Tveka int o välj kg!!
Kommer själv ihåg när jag satt o läste varje recension i 9:an o undra om jag skulle, men lovar att skolan e dunder.
Elev
12 jan 2023

Samhällsvetenskapsprogrammet Svenska

yalla börja

Det är väldigt bra skola men passa er för hummarna och Natural Science dem är galna. Skolan har en bra blandning av innestans barn och barn från utanför tullarna. Det är inte en skola som präglas av politik (*host host* södra latin) och folk i korridorerna är alltid trevligare än vad man kan tro.

Heads up för er som vill gå sam (rekommenderar starkt) det är bara blonda svennar som går här och du kommer gå med max 5 killar i din klass. Den enda räddningen är språk klasserna som man blandar med andra klasser.

Maten är ganska dålig men så är det nog på alla gymnasieskolor.
Elev
1 dec 2022

Väldigt bra

Jättebra skola, finns massa aktiviteter som cheerleading och Amf
Elev
27 nov 2022

Bästa KG

Trevlig atmosfär, kunniga lärare och härliga elever
Elev
12 okt 2022

Natrual science

Jag är sjukt nöjd med mitt val

Går Natural Science programmet (natur natur på engelska) i 2an. Lärarna är jättebra, elevkåren mm är jätteaktiva och försöker få alla att må bra o ha kul. Maten e inte så bra men jag är lite kvalitets-petig när det kommer till mat. Är väldigt glad med mitt val, speciellt för att det ända andra ”natur-natur på engelska” valet skulle vara IESG, och som nån som gick på en IES grundskola låter d som helvetet, no offence. OBS många trappor!
Föredetta elev
2 okt 2022

Natural science

Bästa valet jag har gjort.

Jag kommer aldrig ångra att jag valde KG som min gymnasieskola. Tre fantastiska år med kompetenta lärare, schyssta klasskamrater, en massa aktiviteter och bra stöd från min mentor och elevhälsan. Jag gick på naturprogrammet (internationella sektionen) och kan starkt rekommendera att andra väljer samma. Jag lärde mig otroligt mycket under mina år på KG och inser nu när jag går läkarprogrammet att jag fick en undervisning av högsta kvalitet som förberedde mig för livet på universitet.

Jag kan erkänna att det ibland kändes svårt och som att lärare gick överkurs eller var lite petiga, men nu i efterhand förstår jag att de gjorde det för elevernas bästa. Jag upplevde verkligen att de lärarna jag hade gjorde allt för att se till att vi lärde oss så mycket vi kunde på ett hållbart sätt. De flesta anpassade undervisningen till våra önskemål och det kändes verkligen som att jag kunde utnyttja min utbildning till fullo.

Den enda negativa kommentaren jag har är väl skolmaten, den var okej i ettan. I tvåan var vi nästan aldrig i skolan på grund av corona och när vi kom tillbaka på heltid i trean var maten ganska dålig. Men cafeterian var en räddare i nöden!
Elev
6 sep 2022

Natur

Alla är välkomna i Kungsholmens gymnasium!

Man kan inte hitta enigheten på kg någon annanstans. Alla passar in och alla går igenom gymnasieåren tillsammans.

Lärarna är insatta i varje elev och man har verkligen en relation med dem vilket gör det så lätt att fråga efter hjälp. Ibland förstår man bara inte. Att få hjälp är en självklarhet.

Ens arbetsinsats speglar av sig i betygen vilket ökar motivationen och gör pluggande spännande.

Kungsholmen är det bästa valet jag gjort i mitt liv. Hoppas du hittar gymnasiet för dig!
Elev
17 aug 2022

Natrual science

mest bra, inte perfekt

har för och nackdelar. ganska liten matsal, maten kunde vara bättre, om man har många lektioner på sjätte våningen kommer du dö för typ alla skåp är längst ner.
men klassrummen är fina, lärarna är bra ( de flesta iallafall ), det finns ganska många ställen att sitta och plugga på, det finns många föreningar som gör grejer i skolan, idrottsföreningen grillade t. ex korv och marchmellows till alla som kom ( gratis ) och det finns en filmförening som anordnar filmvisningar etc
Föredetta elev
9 jun 2022

Natural science

Bästa skolan!!

KG är den absolut bästa skolan jag någonsin gått på! Alla är schyssta i klassen och alla umgås med alla, det märks att lärarna verkligen entusiastiska när det kommer till deras undervisningsämnen och muntrar upp oss elever med deras skämt och anekdoter när dagarna är långa.

Undervisningen hålls på en hög nivå och uppmuntrar oss att reflektera och se på saker från nya perspektiv. Med det sagt kan det ibland kännas som det är mycket, men som jag har haft användning av det jag trodde jag behövde lära mig i onödan. Jag har nu i efterhand förstått att det är lätt att ta förgivet i stunden, men den kunskap/lärdomar jag fått på KG samt alla fantastiska minnen och folk jag lärt känna är något jag kommer ta med mig hela livet.

Jag har aldrig haft så kul som de 3 fantastiska åren jag hade turen att spendera på KG och jag hoppas många andra också får den chansen!! :))
Elev
2 jun 2022

Ångest bara

Har verkligen aldrig ångrat mig mera

Ångestfylld skola med lärare som bara gör som de känner för. Eleverna är toxic (kör) och väldigt introverta. Hela jävla kören suger och är allmänt pressig

Maten suger och likaså alla aktiviteter. Wannabe amerikansk highschool

Förväntade dig att behöva lära dig ALLT på egen hand
Elev
21 maj 2022

Natur

Helt ok skola

Jag har gått ett år här på kg men funderar på att byta. Jag har hittat fett bra vänner som förmodligen kommer finnas kvar hela livet. Grejen med skolan är att alla man ser kommer in med toppbetyg. Och detta är ju å ena sidan skitbra för man blir motiverad till å plugga o så. Men samtidigt så blir det ju inte så mycket socialt oså om man inte typ är med i någon elevkår. Jag skulle inte kalla folk tråkiga direkt, men de är absolut inte de mest extroverta människorna du kommer träffa om man säger så. Går också natur och då kanske detta är något som alltid sker, men aa vet inte. Lärarna är överhypade enligt mig och i många ämnen är det faktiskt pissvårt att få bra betyg, för mig som gick ut grundskolan med toppbetyg. Tror att Sam och Ekonomi linjen är bättre både betygsmässigt och socialt i jämförelse.

Däremot skulle jag säga att själva skolan är bra, för d mesta god mat, ligger i stan, och en annan fördel är att man påriktigt inte kan bli mobbad typ. Asså om du är orolig för mobbning på gymnasiet är kg rätt ställe, både lärarna och främst elevkåren har varit fett duktiga på att skapa en skolmiljö där alla är trevliga. Dessutom stöter du inte på någon klädpress alls, utan de har liksom skapat en miljö där man kommer dit för att plugga o om man vill ha kompisar inget annat. Alla hittar någon på kg och ingen är utstött.

Dehär med att människorna inte är de bästa är också kanske bara en smaksak, för vet att många trivs skitbra me människorna här. Men kan verkligen konstatera att kg på natur iaf inte riktigt är en festskola. Har dock haft tur att skaffa vänner som inte stämmer överens med detta.
Elev
21 maj 2022

Social Science

Väldigt bra skola med några små undantag

Väldigt bra skola med trevliga elever, bra lärare, bra och många kurser och jättebra elevkår. Det enda som saknas är god mat.
Elev
23 apr 2022

Sam/kör

Sök sök sök

Gick på KG 2012-2015 sam/kör. Bästa tiden i mitt liv. Fantastiska lärare, miljö och gemenskap. Hade jag kunnat gå om gymnasiet igen hade jag gjort det!
Elev
15 mar 2022

Natural science

KG is for YOU

I am in third year of the Natural Science program in English. I really recommend this school for anyone who likes learning. The English section is very nice for people who have grown up in IES Schools or in international schools in Sweden or abroad. There will be people here from all corners of the world who understand you and the teachers are excellent. Many of them have worked here for a long time and are enthusiastic about their subjects. The staff enjoy working at the school! If you have had a terrible grade school experience where none of your peers wanted to learn and were only messing around all the time, this is the place for you. There is just the proper amount of messing around, and when it comes down to it, people are friendly and interested in learning. Five stars for a great education!
Elev
16 feb 2022

Sam/kör

Elev i ettan på kg :)

Enligt mig är kg en bra skola. Kanske inte bästa i Stockholm men ändå bra. Lärarna är för det mesta bra men det finns vissa som är lite sämre än andra. Det är ganska högt tempo med plugget och de flesta på skolan har väldigt höga betyg då de kommit in på skolan med över 300 merit så det kan kännas lite stressigt men det hade kunnat vara värre.
Skolmaten är ganska bra och kockarna tar gärna feedback vilket är bra.
Elevstyrelsen är riktigt bra och planerar roliga event samt att det finns en hel del föreningar som man kan gå med i.
Jag har inte upplevt att några elever på skolan är otrevliga eller så utan folk är trevliga och har respekt.
Kan säga det att det är ett riktigt bra val för dig som vill sjunga kör!
Elev
26 jan 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet Svenska

ärlig review av hela skolan

Jag har gått 1:an på samhällslinjen (svenska sektionen) i typ 5 månader nu. Det positiva med skolan är att alla är trevliga och inbjudande, alla kan passa in här och hitta kompisar. Det är en trevlig skola, Emmas Café är supermysigt och tysta sektionen av biblioteket är jättebra för att plugga. Föreningarna fixar olika event under året och de är ett bra sätt att lära känna nya personer. Dock är de flesta event ganska dyra, men det är väl förståeligt. En annan sak jag tycker är bra (men kanske inte alla) är att man går i en klass där alla satsar ungefär lika högt. Alla är vana vid att vara en av de bästa i klassen, alla satsar på höga betyg och alla pluggar. Jag tycker det är skönt att alla har samma inställning till skolan. Man blir motiverad och känner sig inte lika dum när man klagar över ett C. Ett annat stort plus är att det är en nolltolerans mot rasism, homofobi, sexism etc. Dock är detta främst föreningarna själva som pushar, inte skolan/lärare även om de ser till att vi jobbar med sådana ämnen.

Nu till det mindre bra. För det första är matsalen och maten kaos. Maten är äcklig. det finns inget annat sätt att beskriva den. Jag trodde jag hade dålig mat i högstadiet men det här är en ny nivå. Matsalen är alldeles för liten för mängden elever som ska äta. På sommaren kan man äta ute vid fotbollsplanen, vilket är trevligt. Men på vintern går inte det, då får man ibland sitta i en trappa om det är fullt i både matsalen och cafeterian. Det går såklart att äta ute men det är dyrt att göra ofta och ibland hinner man inte. En annan negativ aspekt är skåpen. Alla skåp är i "källaren" vilket gör att man behöver gå upp och ner genom hela skolan mellan alla lektioner. Det jobbigaste är dock när man ska hem och flera hundra elever ska ta sina jackor och väskor och böcker på samma våningsplan. Det blir jättetrångt och kaos. Dessutom är det VÄLDIGT mycket plugg. Du kommer att ha flera läxor, prov och inlämningar varje vecka och lärarna kommer inte att bry sig när du säger till. De säger att vi endast bör ha 2 prov i veckan men den principen är ett skämt, ingen följer den. Dock är det så här på alla skolor med samma höga merit/betyg.

Det finns en del jättebra lärare och andra mindre bra. Sedan tycker man ju om olika sorters lärare beroende på vem man är. Man måste vara beredd på att lärarna förväntar sig mycket mer självständighet av en på gymnasiet. Ibland göt vi hela uppgifter nästan helt utan en lärares hjälp, bara instruktioner i början och sedan för man lösa det själv. Lärarna hjälper såklart till men på ett annat sätt på gymnasiet. Och det gäller alla skolor inte bara KG.

Många klagar på typ att körsektionen sjunger hela tiden och att engelska sektionen pratar engelska hela tiden och typ tror att det är bättre än alla andra. Det är lite sant men folk överdriver verkligen hur jobbigt det är. Jag märker knappt av det.

Over all tycker jag att det är en bra skola, men den passar inte alla. Du måste vara bered att plugga mycket och antagligen ändå inte få dem betygen du hoppas på. Känns det här som rätt skola för dig tycker jag du ska välja den. Jag är nöjd med mitt val även om det är jobbigt ibland. Hoppas du hittar rätt! :)

ps. om du börjar och känner att det blev fel skola eller linje eller inriktning så kan man såklart byta, det gör många.

Också ett hett tips: spara pengar inför första månaden eller 2 i gymnasiet. Du kommer spendera jättemycket. Det kommer vara inspark, skoltröjor, fika med folk, klassfester, event och en massa mer som du kommer vilja spendera pengar på.
Elev
27 dec 2021

Natur/Kör

KG utsida/insida

Kungsholmens Gymnasium är en, rent objektivt, perfekt gymnasieskola med ambitiös undervisning kombinerat med mycket elevaktiviteter både i och utanför skolan.

Du kommer gilla denna skola/linje om du är en person som har höga förväntningar på dig själv och din karriär. Du kommer att vistas med hundratals toppelever som precis som du är otroligt motiverade i skolarbetet och därför kommer du även ha lättare att hitta personer du kan klicka med.
Du kommer inte gilla skolan/linjen om du behöver ett aktivt och flexibelt socialt liv samt om du inte kan hantera allt för mycket stress. Det finns få på KG som stämmer in på ovanstående beskrivning och därför kan det vara svårt att hitta ett lugn i skolarbetet och i skolan. Ingen bra idé att börja i denna skola bara för att, det ska vara om du är otroligt motiverad i skola och förening.

På öppet hus och på sociala medier ser kg ut som det amerikanska collage men kg är en ganska vanlig skola egentligen.
Däremot har vi Sveriges största elevkår. Detta låter otroligt stort, och det är det också. Men när man väl går i skolan är det svårt att märka av det då när man väl är i skolan så handlar det endast om skola och endast om skola.

Att gå natur-kör och natur-natur är två helt olika grejer. Med natur-kör så kan du får avslappnande stunder under dagen genom att sjunga och allt går lite långsammare. Så det rekommenderas om något.

Kungsholmens Gymnasium är sammanfattningsvis antagligen en av Sveriges bästa skolor. Den har däremot sina brister som man inte förstör förrän man går där. Jag skriver detta omdöme då jag själv önskar nu efter ett år på skolan att jag hade hört detta innan jag valde gymnasium. Välj det som känns säkert!
Elev
1 dec 2021

Natrual science

Bästa skolan

Trivs såååååå bra, alla är supersnälla och det är inte så mycket märkes hets eller nått sånt. Man kan prata med alla (inte bara i sin årskurs eller klass). Går i ettan, men har flera äldre kompisar. Det flesta av mina lärare är skit roliga och klassen är superbra. Vi har Sveriges största elevkår så vi har jättemånga evenemang. Kockarna är super trevliga. Vi har också massa föreningar som inte bara har roliga evenemang, men som också tar upp viktiga frågor som metoo (metoo-vecka) och rasism (visibility week) m.m. Super mysig skola!!!
Elev
8 okt 2021

Natur/Kör

Fett bra skola

Aldrig varit så nöjd med ett val innan
Föredetta elev
6 okt 2021

Recension

Min gymnasietid på Kungsholmens Gymnasium/ Stockholms musikgymnasium var den bästa skoltiden i mitt liv. Jag fann ett syfte med körsången , utvecklades enormt och hade lärare som dels ställde krav, men som även såg till att vi kunde uppnå våra mål och visioner. Lärarna var vältaliga, välutbildade och hade stundtals glimten i ögat. Att skolan ligger så pass centralt är endast en bonus.
Föredetta elev
5 okt 2021

Natur/Kör

Utmärkt musikutbildning!

Jag gick åren 2017-2020 och är idag förnöjd att jag tog denna chans att utvecklas som musiker utöver den grundläggande naturbehörigheten. Utbildningen ger möjligheten att fortsätta till KTH, KI, Chalmers etc. men ändå ägna sig åt musik på en förhållandevis hög nivå vid sidan av.
Elev
3 okt 2021

Natur

Finns så mycket att älska på kg

Jag vet att det är riktigt typiskt att man ser ett 5/5-omdöme men kg har allt som ger en bra utbildning.
Alla mina lärare är så engagerade och försöker göra plugget så lätt som möjligt. Det är läskigt hur de memorerade hela min klass namn på första veckan. Dock är det inte bara lärarna som är genier.
Eleverna är så studiemotiverade och för mig, som har haft det tufft med studieteknik, har så många hjälpt till.

Det finns två nackdelar med KG. Först och främst är alla kursböcker fysiska vilket ger en värk i ryggen när man kommer hem. Man kan dock lämna böckerna i antingen skåpet eller hemma.
Den andra nackdelen är att maten inte är på högsta nivå för att det är så jädra många elever. Men det finns ett sentimentalt värde i det för att ”Kg-kockarna” har sin egna instagram och skriver att de hoppas att vi tyckte om dagens mat.

När det kommer till det sociala, finns det en galet stor variation på föreningar från minecraftföreningen till musikgrupper där man kommer ihop och ”jammar”. Det finns såklart också elevkåren (styrelsen) och idrottsföreningen.

Alla elever från varje årskurs har varit så trevliga. Någonsin varit med om att någon går in i dig och ger dig en kall blick eller anklagar dig. Inte här. Jag råkade gå in i någon och de bad också om ursäkt. Alla är så snälla!!!

Det var typ det.
Föredetta elev
2 okt 2021

Sthlm musikgymnasium

Hade mycket bra år på sthlm musikgymnasium
Föredetta elev
29 sep 2021

Stockholms musikgymnasium

Gick naturvetenskapliga programmet med körsång. Kan inte tänka mig en utbildning som bättre kunde förbereda mig på fortsatta högskolestudier. Tre riktigt bra år!
Föredetta elev
24 sep 2021

Otroligt!

Gick på Stockohlms Musikgymnasium och det har gett mig minnen för livet!
Föredetta elev
21 sep 2021

Rekommenderar inte

Jag gick i Kungsholmens gymnasium i den internationella sektionen och jag rekommenderar inte den här skolan. Lärarna är lata och omotiverade och det är upp till en själv att hitta fakta och information om kurserna för att kunna få bättre betyg än D. Jag frågade flera gånger om hjälp för att höja mina betyg men fick ingen. Jag vet inte hur det är i det andra sektionerna men hoppas de har bättre lärare annars förstår jag inte hur det kan ha ett så bra ryckte. Jag har nu bytt skola och det var det bästa jag kunde göra.
Visar 30 av totalt 112 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen