Kungsholmens gymnasium/Stockholms musikgymnasium
Skriv omdöme

Lämna ett omdöme om skolan

Skriv omdöme
Jobbar du på skolan?
Registrera och få tillgång till er skola.
Registrera gratis

Omdömen

4.3
Baserat på 95 omdömen och 1603 svar
0
0
0
0
0
Föredetta elev
9 jun 2022
4.8

Natural science

Bästa skolan!!

KG är den absolut bästa skolan jag någonsin gått på! Alla är schyssta i klassen och alla umgås med alla, det märks att lärarna verkligen entusiastiska när det kommer till deras undervisningsämnen och muntrar upp oss elever med deras skämt och anekdoter när dagarna är långa.

Undervisningen hålls på en hög nivå och uppmuntrar oss att reflektera och se på saker från nya perspektiv. Med det sagt kan det ibland kännas som det är mycket, men som jag har haft användning av det jag trodde jag behövde lära mig i onödan. Jag har nu i efterhand förstått att det är lätt att ta förgivet i stunden, men den kunskap/lärdomar jag fått på KG samt alla fantastiska minnen och folk jag lärt känna är något jag kommer ta med mig hela livet.

Jag har aldrig haft så kul som de 3 fantastiska åren jag hade turen att spendera på KG och jag hoppas många andra också får den chansen!! :))
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Elev
2 jun 2022
2.7

Ångest bara

Har verkligen aldrig ångrat mig mera

Ångestfylld skola med lärare som bara gör som de känner för. Eleverna är toxic (kör) och väldigt introverta. Hela jävla kören suger och är allmänt pressig

Maten suger och likaså alla aktiviteter. Wannabe amerikansk highschool

Förväntade dig att behöva lära dig ALLT på egen hand
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Elev
16 feb 2022
4.1

Sam/kör

Elev i ettan på kg :)

Enligt mig är kg en bra skola. Kanske inte bästa i Stockholm men ändå bra. Lärarna är för det mesta bra men det finns vissa som är lite sämre än andra. Det är ganska högt tempo med plugget och de flesta på skolan har väldigt höga betyg då de kommit in på skolan med över 300 merit så det kan kännas lite stressigt men det hade kunnat vara värre.
Skolmaten är ganska bra och kockarna tar gärna feedback vilket är bra.
Elevstyrelsen är riktigt bra och planerar roliga event samt att det finns en hel del föreningar som man kan gå med i.
Jag har inte upplevt att några elever på skolan är otrevliga eller så utan folk är trevliga och har respekt.
Kan säga det att det är ett riktigt bra val för dig som vill sjunga kör!
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Elev
27 dec 2021
4.0

Natur/Kör

KG utsida/insida

Kungsholmens Gymnasium är en, rent objektivt, perfekt gymnasieskola med ambitiös undervisning kombinerat med mycket elevaktiviteter både i och utanför skolan.

Du kommer gilla denna skola/linje om du är en person som har höga förväntningar på dig själv och din karriär. Du kommer att vistas med hundratals toppelever som precis som du är otroligt motiverade i skolarbetet och därför kommer du även ha lättare att hitta personer du kan klicka med.
Du kommer inte gilla skolan/linjen om du behöver ett aktivt och flexibelt socialt liv samt om du inte kan hantera allt för mycket stress. Det finns få på KG som stämmer in på ovanstående beskrivning och därför kan det vara svårt att hitta ett lugn i skolarbetet och i skolan. Ingen bra idé att börja i denna skola bara för att, det ska vara om du är otroligt motiverad i skola och förening.

På öppet hus och på sociala medier ser kg ut som det amerikanska collage men kg är en ganska vanlig skola egentligen.
Däremot har vi Sveriges största elevkår. Detta låter otroligt stort, och det är det också. Men när man väl går i skolan är det svårt att märka av det då när man väl är i skolan så handlar det endast om skola och endast om skola.

Att gå natur-kör och natur-natur är två helt olika grejer. Med natur-kör så kan du får avslappnande stunder under dagen genom att sjunga och allt går lite långsammare. Så det rekommenderas om något.

Kungsholmens Gymnasium är sammanfattningsvis antagligen en av Sveriges bästa skolor. Den har däremot sina brister som man inte förstör förrän man går där. Jag skriver detta omdöme då jag själv önskar nu efter ett år på skolan att jag hade hört detta innan jag valde gymnasium. Välj det som känns säkert!
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Elev
1 dec 2021
5.0

Natrual science

Bästa skolan

Trivs såååååå bra, alla är supersnälla och det är inte så mycket märkes hets eller nått sånt. Man kan prata med alla (inte bara i sin årskurs eller klass). Går i ettan, men har flera äldre kompisar. Det flesta av mina lärare är skit roliga och klassen är superbra. Vi har Sveriges största elevkår så vi har jättemånga evenemang. Kockarna är super trevliga. Vi har också massa föreningar som inte bara har roliga evenemang, men som också tar upp viktiga frågor som metoo (metoo-vecka) och rasism (visibility week) m.m. Super mysig skola!!!
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Elev
8 okt 2021
4.2

Natur/Kör

Fett bra skola

Aldrig varit så nöjd med ett val innan
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Föredetta elev
6 okt 2021
4.7

Recension

Min gymnasietid på Kungsholmens Gymnasium/ Stockholms musikgymnasium var den bästa skoltiden i mitt liv. Jag fann ett syfte med körsången , utvecklades enormt och hade lärare som dels ställde krav, men som även såg till att vi kunde uppnå våra mål och visioner. Lärarna var vältaliga, välutbildade och hade stundtals glimten i ögat. Att skolan ligger så pass centralt är endast en bonus.
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Föredetta elev
5 okt 2021
4.8

Natur/Kör

Utmärkt musikutbildning!

Jag gick åren 2017-2020 och är idag förnöjd att jag tog denna chans att utvecklas som musiker utöver den grundläggande naturbehörigheten. Utbildningen ger möjligheten att fortsätta till KTH, KI, Chalmers etc. men ändå ägna sig åt musik på en förhållandevis hög nivå vid sidan av.
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Elev
3 okt 2021
4.7

Natur

Finns så mycket att älska på kg

Jag vet att det är riktigt typiskt att man ser ett 5/5-omdöme men kg har allt som ger en bra utbildning.
Alla mina lärare är så engagerade och försöker göra plugget så lätt som möjligt. Det är läskigt hur de memorerade hela min klass namn på första veckan. Dock är det inte bara lärarna som är genier.
Eleverna är så studiemotiverade och för mig, som har haft det tufft med studieteknik, har så många hjälpt till.

Det finns två nackdelar med KG. Först och främst är alla kursböcker fysiska vilket ger en värk i ryggen när man kommer hem. Man kan dock lämna böckerna i antingen skåpet eller hemma.
Den andra nackdelen är att maten inte är på högsta nivå för att det är så jädra många elever. Men det finns ett sentimentalt värde i det för att ”Kg-kockarna” har sin egna instagram och skriver att de hoppas att vi tyckte om dagens mat.

När det kommer till det sociala, finns det en galet stor variation på föreningar från minecraftföreningen till musikgrupper där man kommer ihop och ”jammar”. Det finns såklart också elevkåren (styrelsen) och idrottsföreningen.

Alla elever från varje årskurs har varit så trevliga. Någonsin varit med om att någon går in i dig och ger dig en kall blick eller anklagar dig. Inte här. Jag råkade gå in i någon och de bad också om ursäkt. Alla är så snälla!!!

Det var typ det.
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Föredetta elev
2 okt 2021
4.8

Sthlm musikgymnasium

Hade mycket bra år på sthlm musikgymnasium
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot

Jobbar du på skolan? Kom igång nu.

Skolan eller verksamheten har ännu inte verifierats av ägaren eller personal. Gör anspråk helt gratis för att redigera uppgifter, svara på omdömen, och få notifikationer om nya omdömen.
Registrera gratis

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen

Kontakt

Använd formuläret för att kontakta direkt