Omdömen

3.0
Baserat på 42 omdömen och 340 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
26 nov 2023

Natur

Korruption bland lärarna!!!

Önskar att jag kunde ge den här skolan 0/5. På KVG lyssnar INGEN på vad eleverna känner och tycker. Om man visar oro kring en lärare eller liknande bemöts man av ”vi hör er” utan att något görs för de vuxna tar ALLTID bara varandras rygg utan att tänka på elevernas välmående. Detta har händer minst 6 gånger per år och har varit fallet de senaste sju åren (har äldre vänner som gått här) DESSUTOM så är de lärarna som skriver de bra omdöme förskolan så att KVG inte ska ligga på 1/5 på schoolparrot. Kom inte hit om du har mål i livet.
Annat
18 nov 2023

Helt okej skola

Skolan är helt okej men hade sagt att det finns bättre!
Elev
16 aug 2023

Natur

RIP mitt hopp för mänskligheten

Jag har gått i denna High Chaparall 2.0 till skola i två år, ska tyvärr börja mitt tredje år till höst. Jag önska att jag kunde ge denna skulle minuspoäng för inget annat betyg är rättvist bedömt, vilket kanske inte är så förvånande då rättvisa betyg är något skolan är i enorm brist av. Var ska jag börja? Låt mig skriva i punktform:
1. Eleverna har samma IQ-nivå som en fiskmås med IQ-brist. Hade jag varit rektor för skolan hade jag infört dresscode så eleverna inte ser ut som en sekt av pyjamasklubben.
2. Vad kom först? Dåliga lärare eller biträdande rektorer som är halare än politiker? Jag och andra elever har GÅNG PÅ GÅNG klagat på en viss kemilärare som på något sätt har bättre survival skills än en kackerlacka. Jag vet en tjej som gick i skolan för sju år sen och fortfarande har trauman från denna lärare som på något sett finns kvar? Vi kan kalla kemiläraren för de slumpmässiga initialerna AS. Är de verkligen normalt att eleverna i klassen som har henne som kemilärare får underkänt medan hela den andra klassen som inte har henne får godkänt? HUR ÄR DE MÖJLIGT!?!?! Och VARFÖR har vi inte fått göra en enkät som vi bett om att få göra så många gånger om henne?
3. Maten är så absurt dålig så jag ibland brister ut i skratt när jag ser vad de är som serveras. För att de är ett skämt. Många gånger har maten sett ut som något som inspireras av svamp Bob fyrkant (ja jag tänker på omeletten) och dem klagar på att vi slänger mat, enda lösningen till de problemet hade varit att inte ta någon mat alls för allt är ändå oätligt.
Slutligen vill jag säga en positiv sak med denna skola. Många människor där ute i världen går flera år i sitt vuxna liv utan att lära sig vilken IQ brist som finns där ute och hur man hanterar den utan att dra en van Gogh. Jag behövde bara gå en dag i Kungsholmens Värsta Gymnasium. Mitt hopp för mänskligheten dog tillsammans med mitt kemibetyg dagen jag började här.

Tack och hej!
Föredetta elev
6 feb 2023

Vård och omsorg

Omdöme

Jag gick Vård och omsorg och vissa lärare var knas, andra va bättre. Lokalerna är helt okej. Dålig struktur gällande prov, inlämningar och annat som ska göras.
Elev
5 okt 2022

sam beteende

Vanlig elev

Najs skola med bra lärare, beter du dig så är allt lugnt, najs mat och nära till donken och hemköp
Föredetta elev
2 okt 2022

Samhällsbeteende

Toppen skola 👍

Lärarna är överväldigande bra, rymliga lokaler, bra läge.
Elev
23 sep 2022

sam beteende

Utfryst sen start

Skolan har noll repet emot eleverna. Om man börjar i efterhand blir man bara inkastad och förväntas klara allt på egen hand hemma, utan hjälp eller stöd. Både lärare och elever ser inte elever som sitter ensamma och behandlar än som luft. Blivit utfryst sen jag började. Lektioner inställda hela tiden, utan vikarie. Maten är hemsk.
Elev
30 jun 2022

Naturvetenskapliga programmet

Rekommenderar

Den är väldigt bra skola
Annat
3 jun 2022

Trögmössevetenskap för uschlimer

Bara uschlimer som säger walla och sabbar!

Det är bara skräniga pungstensfilosofer på den skolan. Spökplumpar som snattar och förstör och tror att dom är nobelpristagare bara för att dom sovit sig igenom sämsta tänkbara gymnasielinje.
Föredetta elev
7 apr 2022

sam beteende

Undvik denna skola

Knas dålig. Bytte efter 1 år
Elev
21 jan 2022

Inte hemsk

Skolan är ight men vill inte ha jobbiga 06 här som tror skolan är wääw ba för den kommit på tiktok foryou page 4 gånger.
Om du letar efter en skola där lärare verkligen är engagerade så är den inte för dig, ska inte ljuga eleverna här är också uppkäftiga så I don’t blame lärarna för att dom inte pallar.
Elev
16 dec 2021

Sam juridik

Blev magsjuk första veckan av maten

Det är den sämsta maten som går att hitta i Stockholm. Jag serverades en potatis som var blå och grön. Den är skit på alla sätt. Blev magsjuk...
Elev
6 dec 2021

inte alls bra

Den här skolan är sämst. Lektionerna blir inställda flera gånger i veckan och det sätts aldrig in någon vikarie. På håltimmarna finns inget att göra. I ljushallen så finns det soffor som alltid är upptagna. Dom har lagt till en linje som gör att det alltid är fullt. I matsalen kan det också bli svårt att hitta plats. Man får ingen som helat hjälp av lärarna hur mycket man än säger till.
Elev
23 sep 2021

Vård och omsorg

Funkar

Skolan är lite sisådär äcklig mat men sköna människor
Elev
2 sep 2021

Vård och omsorg

Vad tycks

Folk klagar för mycket på maten det är basic mat som man får grattis den är god.
Gillar dock inte att vara i o huset vill träffa på det andra linjerna med annars tycker jag om skolan.
Elev
19 aug 2021

Naturvetenskapliga programmet

Inte det bästa, inte det värsta

Kvaliteten på undervisning beror mest på klassen. Det finns flera lärare som då och då verkar inte riktigt vara lärare pga deras dåliga planeringar eller lektioner ibland.

Planeringen har ofta varit all over the place men det kan varit pga fjärrundervisningen. Det kan ha varit över 5 prov i en vecka då lärarna planerade dåligt.

Skolan är väldigt bra för self-study, stor bibliotek där det är tyst.

Maten kan vara helt enkelt dåligt ibland, antigen inte till exempel kokat tillräckligt mycket eller så är det mat som kanske 10% i skolan äter.

Det här är saker jag har märkt i årskurs 1 naturprogrammet.
Elev
25 apr 2021

Naturvetenskapliga programmet

Stay away

Lärarna i natur: Av alla lärare jag haft i de 3 år har endast 3 varit korrekta med betyg, planering och hade organiserade prov och inlämningar. De flesta lärare skiter i det, även när det finns en ”provschema” vägrar lärare att lägga in proven för att det då snabbt bevisas att vi har för många prov. Kemikärare gjorde lektionerna långtråkiga och undervisade 50% av vad man skulle kunna och sedan var det på eleven att lära sig. Ja, vi klagade på läraren, ja vi frågade skolverket om hjälp. Skedde det en förändring? Nej. Sedan har vi ************. När vi frågade om prov var det oftast lögner vi fick av honom. Proven var katastrofala, det som han sa inte kommer- kom. ”Om jag löser en A fråga på lektionen och den kommer på provet är det inte en A fråga längre”, jag citerar läraren. Han ändrade hur kriterier för ett betyg på ett prov såg ut EFTER vi gjorde provet. Om han såg att många klarade en A fråga, blev det magiskt en C fråga efter provet vice versa.*********, vi har haft ett ända prov och ca 7 inlämningar. Varje inlåmning blev ca 2500 ord.****** ******* klagade att hon fick ”stress syndrom” (What?) och tog ett lov på en vecka för att rätta inlämningarna HON gett oss. Jag har fortvarande inte fått inlämningar som är månader gamla. Inte ens haft betygsnack med läraren. Oh juste en sak till, vi hade Gymnasiearbete i mindre än en termin?Vi fick 12 lektioner på 5h var är 60h för gymnasiearbete.
Elev
8 mar 2021

sam beteende

skit, börja inte där!

absolut blev jag lurad när någon sade att jag borde söka dit, allt jag hörde var "maten är god" "lärarna är bäst, ingen är orättvis" redan 1 månad in i skolgången kände jag hur skit skolan verkligen var. nu vill jag inte dra alla över en kam men det finns ett par helt och hållet ****** lärare på sam beteende. om du börjar så välj INTE sam beteende.
Elev
23 jan 2021

Älskar skolan!

Älskar skolan och älskar vår rektor, lärarna e allmänt bra det är bara lite svårt att få bra betyg eleverna är jätte trevliga det är mest tjejer i skolan ingen drama lugn stämning lätt att hitta vänner och jag ångrar absolut inte att jag valde just denna skola!
Elev
8 jan 2021

En ärlig recension från en åk 1:a

Denna skola är nog den bästa skolan jag har varit på. Det finns gemenskap mellan alla elever även fast alla har olika bakgrunder. Lärarna som jag har är pedagogiska och väldigt duktiga. Jag gick från att få C på alla mina prov i grundskolan till att få A på varenda prov här. Det måste jag tacka lärarna för deras insats har gjort lärandet roligt. Läxor är inte många enligt mig men andra i klassen kan tycka det är mycket. Det kan vara stökigt i ljushallen ibland och i kafeterian men inget man kan rå för när det faktiskt går över 1000 elever på skolan. Detta har dom hört av oss elever och ska nu göra det mer ljuddämpande i ljushallen vilket vi bad om. Det ända negativa är maten enligt mig och dom andra i min klass. Den är urusel om jag ska vara helt ärlig, vissa dagar kan man äta ute vilket går snabbt för flera restauranger ligger en station bort från skolan. Annars så finns det dock vegetariska alternativ och maten går att äta, ibland kan det faktiskt vara gott.

Men tillbaka till lärarna, dom ger en mycket val möjligheter och lyssnar mycket på vad eleverna vill, framför allt på vilket sätt vi vill utföra proven på. Kan dock inte lova er alla detta men om ni har ett positivt tanke sätt så kommer det gå bra.

Önskar er alla lycka till med era gymnasieval :)
Elev
13 dec 2020

En mycket trevlig skola

Jag går Sambeteende i årskurs 2 och jag tycker att skolan är mycket bra. Alla mina lärare är väldigt bra på att lära ut. De är bra på olika sätt. Det är dock olika från person till person hur en bra lärare skall vara. Lektionerna är för det mesta intressanta, varierande och roliga. Skolan har ett café och ett stort fint bibliotek med utsikt över Thorildsplan. Det finns dessutom en stor känsla av gemenskap i skolan. Dock så är inte alltid maten den bästa.
Elev
4 dec 2020

Omdömme

Lärarna på vård programmet är toppen, det finns nån som är lite orättvis med betygen men inget att klaga på. De ända är om du hamnar i en oskön klassmedveten det finns ju en risk på varje skola så inget klaga på.
Elev
28 nov 2020

Underbar

Super bra skola med underbara lärare som verkligen bryr sig om dig. Maten är så där men bättre än grundskolan
Elev
22 nov 2020

Nöjd

Vet att många oroar sig för att hamna på en skola med antingen för många snobbar eller för många stökiga/slappa elever. Här på kvg är eleverna rätt så blandade. Från olika bakgrunder, religioner och åsikter. Ingen dömmer en.
Elev
21 nov 2020

KVG Heeelt ok skola, den funkar

Själva skolan är helt okej, om du inte har oturen att hamna i en dålig klass, då kan de bli rätt tråkigt to be honest. Annars är lärare iallafall inom samochjuridikprogrammet bra och rätt förstående. Maten e ätbar de flesta dagarna men andra dagar e de skummmm mat, jag tycker synd om veganer o vegetarianer och de som endast äter halal för de vegetarianska alternativen e grönsaksbiffar de ända att välja på 5 dagar i veckan så de e synd. Annars e skolan bra och fräscha lokaler, vi har cafeteria som är väldigt bra ändå sköna elever överlag utom i min klass dock och allmän chill skola, de ända tråkiga är att de inte finns mycket att göra på rasten, inga spel o sånt, rektorn säger ”dehär e gymnasiet ingen fritidsgård”?? Like bram jag har rast av en anledning? Han förväntar sig typ att man ska ta me lektionsarbete på ens ända paus vilket är rasten, sååå de gillar jag inte. To be honest jag vet inte om skolan är värd 3 stjärnor men jag ger den de ändå... LYCKA TILL ME DITT GYMNASIEVAL!!! HOPPAS INNERLIGT ATT DU BLIR NÖJD!!!
Elev
14 sep 2020

jätte bra

bra lockaler , dom flästa är nybyggda och fresa , bra lärare som bryr sig , vi har många engagerade lärare med hög utbildning
Elev
15 aug 2020

Hemsk skola

Väldigt stökig skola med lärare som knappt vet hur man undervisar. Man måste gissa sig fram, och vissa lärare är allmänt otrevliga och orättvisa. Tycker inte alls att man får den hjälp man behöver för att kunna utvecklas. Det finns få bra lärare som stöttar en.

Eleverna är stökiga, högljudda och oseriösa. Tycker inte att det är värt att börja!
Föredetta elev
6 jul 2020

Bra skola.

En rätt så bra skola, trevliga lärare, dom skulle dock kunna erbjuda mer individuell hjälp.
Elev
9 apr 2020

Min skola

Jättedåliga lärare eleverna blir inte hörda. Man lär sig inte mycket och man får inte det betyg man förtjänar!
Elev
28 mar 2020

Bli inte lurad!

Den är riktigt bajsig. Utan att överdriva, de flesta lärarna är lata och lägger ansvaret på dig som elev att kunna allt. Rektorerna tar inte till sig av elevernas åsikter och det är fullpackat. Man har ingen plats att kunna hänga. Fullt av skåp.
Jag gick ut grundskolan med över 300 poäng och hade hört att KVG är ett jätte bra gymnasium, guess what? I got fooled. Hellre gå på ett gymnasium med antagningsgräns på 10 poäng än denna!
Visar 30 av totalt 42 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen