Omdömen

2.8
Baserat på 32 omdömen och 238 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
3 maj 2023

Samhälle inriktning beteende

NEJ NEJ NEJ

Jag är bara tacksam för två saker, att jag fick lära mig hur ett toxic workplace ser ut och att jag snart kommer härifrån.

Jag vet inte om jag kommer lyckas vara diplomatisk men jag ska försöka. Den miljö som är i luften i skolan är inte okej, rektorn är en lögnare och har favoritlärare. De enda lärare som blev behandlade som människor var hennes favoriter och de andra blev så överarbetade att de antingen slutade eller så fick de sparken av idiotiska anledningar.
Det kan vara bra att nämna att jag sökte till Internationella Kunskapsgymnasiet och gick i en underbar skola hela ettan, i tvåan bytte de namn och tog bort den internationella profilen. Det är så tydligt att skolan bara är ute efter pengar.
Jag är helt seriös, BÖRJA INTE I SKOLAN. Alla ljuger.

Vart ska jag börja när det handlar om lögner? Öppet hus är ett skämt, modersmål är OMÖJLIGT att få hur mycket man ens försöker, de ljuger om lagar och skolverket.

Bara man pussar på rektorns fötter är allt bra, men jag spottar på den tanken

Och maten är skit.
Förälder / Vårdnadshavare
7 dec 2022

Från en mycket bra skola till en dålig skola

Skolan var superbra när det var Internationella kunskapsgymnasiet.. Studiemotiverade elever, superbra coachande lärare och undervisningen skedde delvis på engelska! När de "bytte" till bara Kunskapsgymnasiet blev det dåligt tyvärr. Många lärare som slutade för att de inte kunde undervisa sitt ämne på engelska längre, nya elever som inte är ett dugg studiemotiverade och som skiter i skolan.
Elev
12 apr 2022

Tänk noggrant

Absolut. Många lärare är kunniga inom sitt ämne och har som mål att få eleverna att lyckas i sina studier. Men eleverna däremot skulle behöva bättre stöd när det kommer till deras mentala hälsa så man därmed kan förhindra dem från att skada andra mer stabila ungdomar. Eftersom skolan är mindre än vanligare skolor så handlar det mycket om drama eller mobbning när det kommer till vissa elever vilket resulterar vid en instabil miljö. I övrigt försöker skolan ändå att jobba på värdegrunden och ansvaret ligger mer hos rektorn som gärna sopar problem under mattan.
Elev
7 mar 2022

Börja inte här

En skola som från början handlade om gemenskap och vilja, men som nu handlar om en styrelse som vägrar lyssna på elevernas röster. Rekommenderar ingen att vara med om det vi elever varit med om 1. dålig mat 2. elever som inte har respekt mot varandra 3. en styrelse som inte tar elever på fullaste allvar och bryr sig alldeles för mycket om skolans rykte. Däremot är lärarna inget att klaga på!
Elev
24 feb 2022

khara bl gymnasie

världens sämsta skola....sexistiska lärare men det enda positiva är skolmaten och hon som tillagar den, påminner mig hela tiden om det finns xhanizir i maten vilkey är jättebra!
Elev
18 feb 2022

Sätt era blickar någon annanstans

En skola som i början var ytterst bra men under åren endast försämrats och försämrats. Hade i början en rektorn som var halvdan men som ändå tog saker på allvar när man kom till henne. 20/21 bytte man rektor och man känner nu att man endast fått en robot från ledningen som aldrig lyssnar på eleverna utan istället endast försöker rädda skolan rykte och sedan gör saker bakom elevernas rygg.

Finns absolut några fantastiska lärare som gör eras dagar lite mer värt, men många av lärarna är antingen öppet obegagliga och nedvärderande mot eleverna. Finns även lärare som bakom elevers rygg skvallrar med andra lärare och sedan beter sig falskt mot eleverna.

Lektionerna är till viss del absolut gynnande men många lektioner känns som slöseri på tid där man mixar Svenska och Svenska som Andra Språk elever.

Dessutom är det ytterst dålig kommunikation mellan lärare och elever, många gånger får man inte mail om lektionen är inställd eller har flyttats utan man förväntas helt enkelt veta detta och riskerar då närvaro.

Om ni siktar på denna skola så rekommenderar jag starkt att ni vänder blickarna någon annan stans för att göra er gymnasietid mer värd
Elev
14 dec 2021

JA men NEJ tack

Det finns fördelar och nackdelar, Nackdelar.... ibland fattar jag inte ens vilka som går här man ska akta sig för, skolan är ganska strikt och funkar för de som älskar internationella relationer. Hatar dock planeringen som är så påfrestande för eleverna och vissa saker fungerar inte om man inte passar in. JA ursäkta mig mobbning, hos elever, DÅLIG uppförande med vissa personaler men för det mesta elever. Skollokalen är en fördel med hur rent det är och en del lärare är välutbildade men dåliga med planeringen samt hemsidan som inte vill fungera om det är nödvändigt. Sättet på hur de planerar gör så att i slut ändan förlorar tid på studierna och lalar. De kan inte ens informera elever noggrannt? Även om inställda lektioner.

För mycket energikrävande i vissa lektioner. Tänk till innan ni gör era val och skolmaten är katastrof! För dyrt att köpa lunch allt för ofta.
Elev
29 okt 2021

Bra skola

Skolan är fantastiskt, speciellt studiecoacherna och lärarna är ganska bra utbildad och det ser man på undervisningen. Men det funkar för mig än så länge.
Elev
29 okt 2021

Jättebra skola

Utmärkt gymnasium! Alla känner sig bekväma, Lärarna har fullt koll på elever och informerar vårdnadshavare om allt. Man lär sig jätte mycket och snabbt känner sig hemma, Alla är trevliga och snälla och har aldrig sett mobbning eller kränkning.
Elev
29 okt 2021

Bästa gymnasiet

Den gymnasiet är mycket bra gymnasiet, det finns bra möjlighet här, och det bra och snälla lärare som kan hjälpa dig på som du vill.
Elev
29 okt 2021

Tek

Skolans recension

Jag tycker den har möjligheter i framtiden men, det kan vara lite jobbigt ibland lärare och vissa är strikta på bedömning. Alla elever är trevliga tilldess
Elev
29 okt 2021

Teknik

Rekomenderar!!

Skolan är otroligt bra eftersom att man blir bemött likadant vem man än är. Det finns en bra och nära dialog mellan elever och lärare på grund av studiecoachlösningen och forumtiden. Skolans läge är också otroligt bra.
Elev
29 okt 2021

Tek

Dunder

Bra miljö med bra lärare och personal. Finns möjligheter i alla ämnen att förbättra sig.
Elev
2 sep 2021

Vad händer ens?

Skolan vet inte vad den håller på med längre.. alla bra lärare slutar och stämningen på skolan är sämst. De sätts in typ vikarier som inte kan ämnena och lärarna vet heller ingenting om vad som händer. Skulle inte förvåna mig om skolan försvinner typ nästa år.
Elev
20 maj 2021

Kom inte hit

Trodde skolan var dålig förra året men året 20/21 har fått mig att sakna hur det brukade vara.

Ingen organisation eller kommunikation från det administrativa vilket gör att inte ens lärarna vet vad som händer största delen av tiden.

Vi har ett fåtal lärare med passivt aggressiva rasistiska och sexistiska beteenden som går ut över elever, andra lärare och även vissa besökare
Elev
21 apr 2021

Tek

Fy fan

Om du gillar att sitta i en bunker och frysa med dåliga lärare och administration, samt en allmänt tråkig gymnasietid. är de här skolan perfekt för dig
Elev
28 feb 2021

NA/TEK/SAM/HUM

Om du får detta meddelande, spring

Jag skrev inte mitt program, för på den här skolan kan jag inte vara säker på att min yttrandefrihet inte kommer påverka mina betyg.

En gång uttalade jag mig mer offentligt, och det slutade i att mina betyg hotades. Om inte det säger något om internkulturen...

Det är inte rätt att vi som elever beskylls för skolans administrativa fel. Ej heller att vi som elever inte tillåts ha inspark, event eller något annat roligt (innan pandemin ens började).

På tal om pandemin. Handsprit späs ut med vatten. Lärare tar på ens saker, och tror inte på en andra våg.

Skolmaten är helt okej, för att vara skattefinansierad gratismat. Matpersonalen är otroligt trevlig. Synd att hen fastnat på en så negativ plats.

Varje vecka ligger minst två timmar lektionstid som är skolans egna påhitt utöver skolverkets planering. Scheman utformade à la arbetarscheman innan fackliga organisationer införde arbetarrättigheter.

Nidbilder på Kristus såväl som Buddha hänger i vissa rum. I andra skvalpar fiskar runt i ett sjaskigt akvarium. Miljön är abstrakt, det känns som någon form av liminalt utrymme.
Elev
27 feb 2021

Naturvetenskapliga programmet

VÄLJ INTE DENNA SKOLA!!!!

Om det inte vore för mina vänner skulle jag helt ärligt lämnat skolan för länge sen. Något jag vet är att lärarna skvallrar OTROLIGT MYCKET, även de som har tystnadsplikt skvallrar. Räkna inte heller med något riktigt stöd från skolan när det kommer till psykisk ohälsa, öppnar man upp sig blir man rekommenderad D vitamin och att man borde testa holistisk medicin, men inget annat.

Skolan har också bytt rektor 4 gånger på 3 år, flera hemska rektorer vilka inte bryr sig om eleverna. Kunskaps gymnasier är ett aktiebolag, så deras huvudfokus är pengar, det känns verkligen som att de skiter i hälsan hos oss elever. De har heller inte brytt sig och restriktionerna, eftersom att det skulle göra att de får mindre i vinst. De har bara ställt ut handsprit i alla klassrum, inget mer.

Skolan kryllar även av problematiska lärare som uttrycker sig både *********,*************,**********. En lärare likställde även******** med att en konstnär får sin konst stulen. Läraren anklagade även en elev med förtal när eleven tog diskussionen till sociala medier om hur läraren hade uttryckt sig,(detta var inte första gången läraren varit problematiskt) Det finns såklart en liten del lärare som faktiskt är bra och visat gott stöd, men numera vägen de problematiska lärarna ner skolan mer än vad de andra lärarna är bra.

Skolan är också kall hela tiden i resultat att det kostar pengar att värma skolan lite mer. Man går alltså och fryser trots fler tröjor och byxor.
Ytterligare kommer de ta bort den internationella profilen, eftersom att skolan har försummats och gått back. Flera lärare som talar huvudsakligen engelska kommer då sparkas.

Scheman har också varit kaos hela tiden, i ettan gick majoriteten av vi i ettan från 8 till 17 tre dagar i veckan, vilket tär väldigt mycket på en då man knappt har någon energi kvar sen. Den dåliga planeringen på schemat påverkar också flera lärare som tvingas jobba över 100% och tvingar hålla lektioner från 08 till 17.

När vi elever klagar tas det inte heller seriöst, en majoritet av elever som tog matte 4 fick underkänt, skolan tog inte tag i det genom att prata med läraren som de borde, utan sket i det och sa att det berodde på distansundervisningen.

Skolan var bra i början, men numera är skolan kaos och sjukt dåligt drivren. Så gör dig själv en tjänst och välj en annan skola.
Elev
25 feb 2021

Rekommenderar ej

Kommunikation mellan lärare och elever är dåligt, oftare än det borde får man veta saker sista minuten eller inte alls.

De spelade in en reklamfilm i en fullsatt skola utan att följa rekommendationer i.o.m. pandemin (går att hitta den på youtube), samtidigt som vi absolut inte fick bjuda in bara två snälla personer från ABC-gruppen för att prova våra studentmössor (prio ett är tydligen framtida elever, inte de som faktiskt går på skolan i nuet?)

Har haft en ny rektor varje år men kanske inte så konstigt att ingen vill stanna kvar. En av ********** hade dessutom homofobiska åsikter, hon var emot att starta en hbtq-klubb då det var för "exkluderande" för de som inte var hbtq och ifrågasatte varför man behövde visa sin identitet så öppet i skolan och varför man inte kan hålla det utanför skolan.

Varje år har vi en enkät som är vinklad åt skolans vinst. Istället för att ta kritiken de får i enkäterna så skyller de på eleverna för att inte ha förstått frågorna rätt eller att vi låter oss styras av att vi råkat ha en dålig dag. I år får vi inte ens skriva enkäten på egen hand, utan vi ska sitta i grupp och tolka fråga för fråga innan vi svara. Alltså så försöker de manipulera elevernas svar. Det är ett vanligt mönster att skylla ifrån sig på eleverna när nått gått fel på den här skolan.

Schemana är halvdåliga, och när elever ger konstruktiv kritik för schemat så viftas det bort eller så skyller de ifrån sig.
Elev
23 feb 2021

Samhälle inriktning beteende

En förut underbar skola

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Jag lever med ett konstant hat av alla runt omkring mig, denna skola har gjort mig till ett skal av en mäniska och det enda som får mig att gå vidare i skolan är ett par lärare som faktist tar sitt arbete på alvar. Mina vänner och jag har blivit altmer frusterade på skolans försök att förbättra sig själv, den enda andledning att jag började här var för skolan internationella Spec och deras engelska undevisning, Nu ska det försvinna.

Skolmaten är väl ok, det finns en pressbyrå nära med vänliga arbetare när du behöver lite counseling för den psykologiska trauma du blir förövad vid denna skola. Det finns ingen kommunikation mellan lärare och ledning och ännu mindre mellan lärare och elever. Corona har bara vissat bristerna med denna skolas sytem. Vi har uttspädd handsprit och ledningen är sist av alla skolor i stockholm att införa distansundervisning, som ändi inte är funktionell.

I sammanfattning, skolan är genomsyrad av bristande kommunikation och planering gällande både corona och undervisning. Lokalerna är instänga och luften cirkuleras inte (du kan få syrebrist av att sitta två klasser i en av klassrumen). Skolan har fått mig att bli mindre tolerant av allt omkring mig. Välj något annat som erbjuder engelska och internationella kurser.
Elev
23 feb 2021

HUM/NA/SAM/TEK

Bibeln varnade för sån här plåga

Världens synder leder uppenbarligen till något, och det är IKG. Lärare som inte bryr sig och skyller ifrån sig på elever, dåliga scheman som säkert är sämre än Nordkoreanska fångläger och en ledning vars avsaknad är mer vanlig än kompetens.

Skolan tar inte hänsyn till elevers behov och önskemål, hälsa och trygghet, utan har mer roligt i att försvara lärare som ********** ******** och**********. Enkäter som skickas ut till elever formuleras för att få bra svar. Elever blir uppläxade när enkäterna får dåliga svar.

Enbart en så inkompetent skola som IKG skulle filma en reklamvideo som strider mot rekommendationer mitt under en pandemi. IKG har tydligen hittat lösningen för COVID- bara ställ ut en massa handsprit och gör inget mer än så.

Det finns alltid solstrålar bland regnmoln. Tyvärr är dessa solstrålar sällsynta och lyser inte alltid igenom våra fönster.
Elev
13 feb 2021

Samhälle inriktning beteende

Säger till er🤭

Perfekt skola!
Den här skolan är perfekt till er som vill plugga vidare i livet. Denna skola erbjuder så många möjligheter som får er att utvecklas, om ni klarar den här skolan så kommer ni kunna klara vilken högskola som finns.
Elev
3 feb 2021

Wowowowow

Skolan är bra men man blir rasistisk behandlad.
Elev
29 jan 2021

Välj inte denhär skolan

Det enda som var bra med skolan var mina vänner och typ två lärare. Många lärare är väldigt problematiska och skolan byter rektor hela tiden. Studieforum är slöseri på tid och ordningsreglerna är bara en fasad. Maten är helt okej, man kan överleva på filmjölk och mackor. Den engelska profilen kommer också försvinna vilket tar bort det enda skälet man skulle vilja gå på skolan. Var klok och välj en annan skola. Ledningen tar inte heller itu med mobbing och droger. Så om ni vill gå på en skola som kryllar av sexism, islamofobi och rasism börja på internationella kunskapsgymnasiet.
Elev
20 dec 2020

Undvik om du kan

Första året verkade bra, men i andra har jag skaffat en partner och darför blivit mobbad och skoladministrationen försöker skylla det på mig och min partner
Elev
14 dec 2020

leta vidare...

Det finns vissa bra lärare men det är väldigt tydlig favoritism i skolan. Det är även jättedålig kommunikation mellan elever och lärare, du får information i sista minuten. Eleverna är antingen väldigt PK eller extremhöger, däremot så finns det massa olika typer av människor på skolan.
Elev
20 nov 2020

Perfekt

Bästa skolan, kunde inte ha valt en bättre 🤩
Elev
20 sep 2020

Dålig skola

Väldigt dålig skola med en dålig uppbyggnad. Rekommenderar inte alls.
Elev
20 sep 2020

Dålig skola

Rekommenderar verkligen inte. Skolan är dåligt uppbyggt och de flesta anställda på skolan bryr sig inte riktigt om dina problem eller svårigheter.
Föredetta elev
18 dec 2019

Väldigt bra men även rosor har taggar

Många bra möjligheter att få utvecklas och uppleva saker. Kunniga och många snälla lärare. Demokratiprojekt i Rom och Peking. Lärare som var problematiska har tack och lov slutat. Helt okej mat, bra vegomat. Aktivt elevråd. Overall 10/10 upplevelse. Mycket engelska men inte endast. Skönt utrymme för det är mycket glas så man känner sig inte instängd. Det enda dåliga var nedvärderande lärare som fick för mycket inflytande i skolan men som tack och lov inte är kvar.
Visar 30 av totalt 32 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen