Omdömen

3.0
Baserat på 14 omdömen och 114 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
11 maj 2023

Sam

Medelmåttig skola

Tråkig skola med trånga lokaler som är dåligt ventilerade och blir väldigt varma under dem varma månaderna. Gillar du att gå i trappor så är det skolan för dig, trapporna är också väldigt trånga och det blir ofta mycket trängsel i dem.

Lärarna på skolan är hyfsade och kan sitt jobb
Studieforum är en ok grej som funkar i tanken men e jobbigt i praktiken
Studiecoach möten är också en bra grej i tanken men jag tycker inte det funkar alls.
Studiecoach timmen man har där de är meningen att man ska kunna plugga och planera känns helt härligt bara som att man slösar sin tid. Allt man gör där kan man lika gärna göra hemma och det kommer att ge en precis samma resultat.

Maten på skolan är inte så bra men den funkar visa gånger. Matsalen är ofta trång med mycket folk.

Klassrummen är små och trånga och är också dåligt ventilerade, skolan känns mer som en kontorslokal och det gör så att man inte riktigt kan röra sig så fritt i skolan eftersom att det är väldigt trångt .
Elev
19 apr 2023

Bli inte elev här

Ingen bra skola alls, trångt och stressande i korridorna. Ingen plan för elever med npf
Elev
9 jul 2022

Samhällsvetenskap Beteendevetenskap

Lära känna varandra

Skolan är bra inom undervisning men måste dock säga att dom bara parar ihop samhälls programmen att gör aktivitet så dom lär känna varandra det borde vara mer blandade grupper i aktivitet i skolan om man kan göra grupper från olika program inom skolarbete för just nu är det mer att dom från en klass hänger o inte alla olika klasser känner varandra. Jag har gått i ettan nu och känner ingen nån eller haft chansen att lära känna folk från andra klasser som jag tycker behövs.
Elev
9 jul 2022

Samhällsvetenskap

Hur skolan är

Skolan är bra. Bra lärare osv. Men om du är en person som vill gå på inspark, vill göra roliga poängjakten som man brukar göra om, så är inte den här skolan rätt då gäller det att tjäna någon från en annan skola för att kunna gå på insparker. Skulle inte rekommendera framförallt en tjej som har sthlm stil att gå i den här skolan då det mesta av personerna har orten stil elr är emos. Det är aldrig några roliga fester som gör i skolan. Men skolan är bra inom studerandet.
Elev
8 feb 2022

Samhällsvetenskap Beteendevetenskap

Vanlig skola

Skolan är lik de flesta. Jag går sabet och tycker att lektionerna är helt okej. Det finns varken nått som gör skolan ”jätte bra” eller ”jätte dålig”. Dock är själva skolan väldigt liten, maten inte 100% gott för alla (beroende på vad din grundskola erbjöd) och schemat för olika linjer ser olika ut. Plugget är däremot överväldigande, med minimala deadlines. Det går att komma överens med flesta lärare att skjuta upp den men det är fortfarande alldeles för mycket, man hinner liksom inte med. Det är enda grejen med skolan jag klagar över. Annars är skolan väldigt intim, visst så finns det drama mellan folk men man kan ändå gå bekvämt i korridorerna.

Svar från Kunskapsgymnasiet Globen

Hej!
Tack för din återkoppling. Prata gärna med din studiecoach om att du känner stress över skolarbetet, så kan hen hjälpa dig med att planera och prioritera dina studier. Du är också alltid välkommen att ta kontakt med rektorn för en mer specifik beskrivning av det du skulle vilja förändra. Allt gott!
Elev
30 sep 2021

Samhällsvetenskap

Helt ok

Helt ok lokalerna är deprimerande lärarna är bra. Det flesta eleverna är obrydda och det är för många killar i skolan ”orten” killar

Svar från Kunskapsgymnasiet Globen

Hej,
Vad roligt att du tycker om dina lärare! Vi känner inte igen den bild du beskriver av skolan i övrigt, kontakta gärna skolans rektor för att ge mer specifik återkoppling om vad du tycker bör förbättras.
Elev
1 sep 2021

Samhällsvetenskap

En dröm

En skolan som alla trivs i och är väl välkomna sen början. Det är mycket bättre än vad jag har förväntat mig

Svar från Kunskapsgymnasiet Globen

Vad roligt att höra att du trivs! Tack för ett fint omdöme om vår skola.
Elev
16 mar 2021

Samhällsvetenskap

Medelbra skola

Bra skola och bra lärare beroende på vilka lärare, mycket självständighet för eleverna och man har eget ansvar över sitt plugg och lärarna ger stödet som eleverna behöver men dock så är det lite trångt i skolan.
Elev
5 jan 2021

Kunskap finns i namnet men du måste ta den

Några lärare är jättebra resten vet jag inte vad. Rektorn vad jag vet säger bara hej när man går förbi. Maten är oätbar även för mig som har en riktig aptit. Den är under all kritik. Schemat är katastrof då har jag gjort allt i min makt för att dom ska ändra men inget händer. Konkreta förlag bara nekads. Hockey profilen prioriteras först i schemat vilket gör att vi får ett jättedåligt.

Skolan har mot all förmodan bra saker också. Man lär sig mycket och får hjälp i planering. När man går ut har man sig extra speciellt steg till självständigheten. Men för att man ska få en bra utbildning måste man ha ambition och våga pusha sig själv dit man vill. Diceplinen måste vara väldigt bra annars går det inte på den här skolan.

Behöver man extra stöd måste man göra sig hörd om och om igen. Be aktivt om den hjälp man ska ha annars räcks den inte fram.
Skolan har även en bra dynamik alla är väldigt snälla och nästan inga bråk eller konflikter förekommer så det påverkar.

Skolsköterskan är en av dom trevligaste i personalen. Kuratorn är också väldigt snäll och trevlig och ger bra stöd.

Så klarar du dig utan mättnad och helt ojämnt schema med varan dag som ett helvete och nästa som en semester så är det här skolan för dig.
Elev
5 dec 2020

Dålig skola

Sämsta skolan inget pluggmiljö. Hämta tillbaka workshop tiderna
Elev
12 jan 2020

Skolan är toppen!

Bra lärare som dock har för mycket att göra med stora klasser. Skolan fungerade bättre med den tidigare rektorn, nuvarande rektor gör inte mycket väsen av sig. Tyvärr har de även svårt för att ge elever med behov av särskilt stöd det stöd som de har rätt till enligt skollagen. Lärarna gör sitt bästa, dock fungerar vissa specialpedagoger sämre vilket försvårar lärarnas arbete och det drabbar eleverna som är i behov av stöd.

Vi har inte upplevt någon direkt mobbning och våra barn har trivts mycket bra på skolan med sina kamrater och lärare.
Elev
12 jan 2020

Bäst gymnasiet ever!

Väldigt nöjd med mitt väl av gymnasium, går ni i tvåan och har aldrig ångrat mitt val av denna skolan.

Lärarna är väldigt bra och är bra på att individanpassa skolarbetet så att de ska passa så många som möjligt.

Jag ser inte något specifikt som inte är bra med skolan utan enligt mig är allt bra men de bästa är nog alla lärare som gör skolgången både lättare och roligare.
Elev
11 dec 2019

En skola för alla som vill utvecklas

Väldigt nöjd med mitt väl av gymnasium, går ni i tvåan och har aldrig ångrat mitt val av denna skolan.

Lärarna är väldigt bra och är bra på att individanpassa skolarbetet så att de ska passa så många som möjligt.

Jag ser inte något specifikt som inte är bra med skolan utan enligt mig är allt bra men de bästa är nog alla lärare som gör skolgången både lättare och roligare.
Föredetta elev
23 nov 2019

Gillade den inte alls.

Lärarna var hemska. Jag har en diagnos och behöver då anpassade studiemedel. Jag kan exempelvis inte använda dator på lektionen då jag blir störd. Papper och penna vid anteckning fungerar bäst. Många lärare klagade på mig pga det. Hade en specifik som gav mig frånvaro från lektionerna om jag inte hade datorn med mig.

En manlig lärare rörde mitt hår väldigt ofta. Kommenterade mig väldigt ofta att "ska du se ut sådär, du skulle passa bättre i annat". Han gav mig även underkänt då han påstod att jag inte gjort proven, men kompisarna intygade att jag hade varit där. Han var väldigt på om att störa när man satt och pluggade.


En annan lärare tvingade mig vara med på fysiska övningar direkt efter jag kom tillbaka efter en operation och jag fortfarande hade väldigt ont. (jag hade även läkarintyg).

Rektorn vågade inte säga ifrån. Inte min mentor heller.

Det är mycket eget arbete så jag slapp för det mesta lärarna ändå.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen