Omdömen

2.1
Baserat på 8 omdömen och 60 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
20 nov 2023

Ekonomi Juridik

Förbättra skolan! Elever mår inte bra!

Jag har gått i denna skola för 4 månader snart och jag tycker att skolan har mycket att förbättra. Många toaletter är trasiga, själva byggnaden är konstig det finns inget som gör så att det känns mysigt. Om jag ska va ärligt det känns som att jag är i nån fängelse för ungdomar. Många ryktet sprids väldigt snabbt i skolan och mycket skit pratas bakom elever. Jag bruka se på sociala medier hur andra skolor går ut på utflykt och har massor med aktiviteter men här i kunskapsgymnasiet - Liljeholmen har vi INGA aktiviteter. Många orättvisor i skolan, andra program har det bättre gällande schemat och andra har det dåligt. Jag skulle önska mig att det fans lite mer möbler runt om i skolan för att det ska kunna kännas som ett bra miljö där man vill gärna plugga. Det spelar en stor roll i vår psykisk tankesätt. Jag mår dåligt av att se endast går och mörka färger runt om i skolan det göt säkert andra också. Jag skulle också önska mig att vi har mer aktiviteter för då lär vi oss bättre när vi har det roligt. Det enda jag tycker om skolan är lärarna. Lärarna är väl utbildade och har massor med tips och råd om hur vi ska tänka i vuxenlivet.
Elev
10 maj 2023

Sam

Världens bästa skola

Världens bästa skola. Alla lärare är så förstående och duktiga. Skolmaten är den bästa maten jag någonsin upplevt, varenda rätt är helt underbar. Det är så skön temperatur hela tiden med bra ventilation. Eleverna är helt underbara och det är aldrig några konstigheter. Bra sammanhållning och inga grupperingar. Närvarande rektor, tillgänglig syv och skolsyster. Massor av utflykter och studiebesök, och de håller verkligen vad de lovat. Exempelvis får man resa till Indien om man har tur. Samma lärare genom åren och inga vikarier, vår mentor är även helt fantastisk. Tysta studierum med dörrar och sköna stolar. Är genuint ledsen att lämna denna skola, detta har varit de 3 bästa åren.
Elev
21 feb 2023

Naturvetenskapliga programmet inriktning natur

Sök inte till detta ghetto centrum

Senaste halvåret har det varit 2 bränder. Skolan påstår i sina svar att skolan utrymdes på ett korrekt sätt. Men när min klass kom ut ur skolan och tog sig till platsen där närvaro ska tas enligt utrymningsplanen så fanns inte någon av klassens 2 lärare där för att ta närvaro. Efter att det blev tydligt att lärarna inte skulle dyka upp tog vi saken i egna händer och tog vår egen närvaro genom att ropa upp från vår snapchat gruppchatt.

Vi har haft protest pga att en viss lärare beter sig olämpligt mot tjejerna och att inget gjordes trots ett flertal klagomål till rektorn. Skolan stängdes ner pga protesten och löften gavs om att de skulle "kolla in i saken". Detta var mer än ett år sedan och läraren är fortfarande kvar. Ingen ursäkt gavs någonsin och inga åtgärder har vidtagits över huvud taget för att det ska bli en tryggare miljö för tjejerna. Värt att tillägga är rektorn bröt tystnadsplikten och informerade läraren i fråga om vilka tjejer det var som hade klagat på honom.

Elevernas röster är inte värda någonting i denna skola. Flera gånger har vi försökt organisera oss och åstadkomma förändring men inte en enda gång har detta fungerat. Det fungerade inte med protesten som nämnts ovan. Den fungerade inte när eleverna skrev ett mail till rektorn om att de går hungriga på grund av brist på skolmat. Ett annat exempel är när vi hade ett stort prov som vi ej var förberedda på pga att tillräckligt med studiematerial ej hade erbjudits av läraren. Vi skrev ihop ett mail som TVÅ HELA klasser skrev under där vi bad om fler uppgifter att studera (rimligt önskemål). Vi argumenterade i dagar med rektorn och ämnesläraren och vårt enda önskemål var fler uppgifter att öva på. Provet gick dock som vanligt, vi fick inte materialet vi behövde. Provet gick som förväntat dåligt för majoriteten. De flesta hann inte ens skriva klart pga att vi behövde skriva 2 prov under en tid som var anpassad endast för ett prov.

När man ska gå på toa behöver man oftast gå igenom tre stycken för att hitta en där allt funkar. De är översvämmade, lamporna funkar inte, de är smutsiga (använda kondomer på golvet), det finns inte papper, ingen spegel, ingen tvål osv. Pappershanddukarna togs bort pga att minska översvämningar. Så man måste torka händerna med toapapper (om det ens finns). Toapappret löser upp sig i ens blöta händer och man går alltid ut med små blöta bitar av toapapper på händerna.

Skolan var helt okej när jag började men har blivit progressivt sämre. Enda sedan de tog bort internationella aspekten av skolan har kvaliteten på både lärare och elever gått ner. Lärarna känns okunniga och bryr sig inte om vi lyckas. Eleverna tänder eld på toaletter, kommer till skolan höga och stjäl ens grejer om man råkar kolla bort ett ögonblick. Skolan har blivit ghetto centrum.

Sök inte hit.
Elev
21 okt 2022

Vinst och lögner

Svaren kunskapsgymnasiet svarar med till elever på denna sida bevisar bara att de inte lyssnar på sina elever och vad de har att säga!!! Resan till Indien är förresten bara för utvalda elever, resten får inte reda på att den här resan kommer att göras. Det finns begränsningar på hur mycket mat man får ta när det är lunch, vilket betyder att dem snålar med maten. För en vecka sen tog potatisen slut. Enligt artikeln; ’Peje Emilsson: Kunskapsskolan är ingen gåva till skattebetalarna’ skriven av DN nämns det att företagets ägare tar ut ”välförtjänta” pengar som dem satsade in i företaget som de vill ha en viss ränta också, vinst alltså. Okej så all vinst går till företagets ägare, perfekt. Som tur är diskuteras det om friskolor verkligen behöver statliga bidrag för att driva företaget eller om företagen inte ska få någon vinst. Hoppas detta utreds snart så att alla ungdomar kan få chansen att gå på en bra skola där dem kan få tillräckligt med mat och trygghet för att få en bra framtid.

Svar från Kunskapsgymnasiet Liljeholmen

Hej,
Denna sida är inte särskilt lämpad för dialog, men vi försöker ändå bemöta och besvara de kommentarer som ställs här. Om du vill diskutera något kopplat till skolans verksamhet, t.ex. skolmaten, rekommenderar vi att du kontaktar rektorn på skolan. När det gäller synen på friskolor är detta inte heller rätt forum för diskussion, men alla har såklart rätt till sina egna åsikter och man bör givetvis välja en skola som man upplever passar en själv.
Elev
20 okt 2022

Oktober 20 2022

Senast nytt från KGL: Skolan evakueras pga brand i toalett. Vittnen (TT) rapporterar att en viss person och hans vänner befann sig på brottsplatsen under brottet. Lärare 1 (eller lärare 2 TT ser ingen skillnad) var som tur på plats och lyckades med stor ansträngning konka med sig en brandsläckare in i badrummet medan matpersonalen evakuerade entrén. Det oerhört tysta brandlarmet som ringt bara några minuter innan branden, någon som lärare 3 uppger endast var dörren (informationen kan vara missledande), började pipa igen cirka 3 minuten att röken började spridas i skolan. Efter runt 30 minuters väntande utanför och innanför pressbyrån fick eleverna gå tillbaka in i skolan. De slogs då av den starka doften av bränt glas och plast. Rök från glas och plast är giftigt, detta togs dock inte i hänsyn så eleverna fick återvända till deras rökiga klassrum för fortsatt lidande.

Svar från Kunskapsgymnasiet Liljeholmen

Det stämmer att brandlarmet gick på grund av rökutveckling på en toalett. Dock spred sig inte röken till något av klassrummen. Skolan utrymdes enligt vår utrymningsplan och när situationen var under kontroll kunde undervisningen återupptas.
Elev
6 jul 2022

Kunskapsgymnasiet liljeholmen lurar elever

Den här skolan har bra lärare, that’s about it. Kunskapsskolan som företag tjänar pengar på elever, som inte ges till elever. Speciellt inte på kunskapsgymnasiet liljeholmen. Innan skolan bytte namn från internationella kunskapsgymnasiet till kunskapsgymnasiet liljeholmen var den bra. Under ändringen av namnet ( och borttagandet av konceptet ”internationella”) lovade de att det inte skulle ändra något i vår utbildning, vilket det ändå gjorde. De sparkade några av de bästa lärarna och alla kurser är nu på svenska vilket de inte var innan. Jag känner mig lurad och är lurad för att jag blev lovad så mycket och istället togs allt bort. Jag sökte till internationella och helt plötsligt började jag på ett helt vanligt, tråkigt, svenskt gymnasium. Om jag skulle velat på på ett vanligt svenne gymnasium skulle jag inte börjat här. Jag började här för att jag blev lovad en chans att få åka på utlandsresa, det togs bort. Att många av mina kurser skulle läras ut på engelska, det togs också bort. Nu har jag inget av det jag började för kvar. Jag hoppas det här når kunskapsskolan som företag, ni MÅSTE bättra er. Tänk om det var era barn som behövde gå på era skolor som lurar sina elever.

Gå inte på deras utlovanden, det är ett skämt.

Svar från Kunskapsgymnasiet Liljeholmen

Hej,
Vad tråkigt att du känner att skolan inte lever upp till dina förväntningar. Skolans internationella profil var uppskattad av många elever, men eftersom intresset inte är tillräckligt stort långsiktigt valde vi att fasa ut den. Vi förstår att du känner dig besviken över det. De elever som sökte till Internationella Kunskapsgymnasiet och nu går år 3 hos oss har dock fortfarande en del av sin undervisning på engelska, och har även möjlighet att skriva sina examensarbeten på engelska. Eleverna har också precis samma poängplaner som tidigare.
Vad gäller utlandsresorna har de tyvärr blivit inställda de senaste åren på grund av covid-19, men i år kommer en elevresa till Indien att genomföras.

Vi vill alltid ha feedback från våra elever, så ta gärna kontakt med skolans rektor och berätta om din upplevelse.
Elev
17 maj 2022

natur-sam

nej tack

Har gått här nu i tre år och har egentligen bara en sak att säga, skolan blir just nu snäppet sämre för varje år. Skolan droppade precis sin internationella profil vilket fick ett helt gäng stökiga elever att söka in och förstöra skolandan. Jag älskade den internationella profilen och det hände alltid någonting nytt och kul, allt ifrån internationella besök från andra skolor till utlandsresor för de som presterat bra, att lärarna hade så olika bakgrunder från alla världens hörn och utbytesstudenterna vi tagit emot har gett mig oerhört mycket kunskap om livet jag inte hade kunnat annars. Vi blev lovade att inte bli påverkade av bytet men det är allt ifrån sant och jag ser inte ens minsta lilla spår av den internationella profilen just nu vilket är tråkigt eftersom att det är den enda anledningen till att jag valde den här skolan. De nya eleverna har även de blivit lovade en internationell profil och inte fått vad de blivit lovade. Favorisering av lärarna från rektorns sida och motsatt, hur vissa lärare är under ett microskop oavsett hur bra de beter sig och behandlar oss elever gör det väldigt tråkigt att gå till skolan nu mera och allt har fått eleverna att tappa hoppet om att gå dit. Att lärare ska kunna använda sin maktposition utan konsekvenser och att lärare blir tillsagda att inte lyssna på eleverna ger en väldigt dålig omgivning. Inte heller när elever ger sig på andra elever så får det någon riktig konsekvens vilket resulterar i att elever inte längre bryr sig och vägrar dyka upp. Skolmaten är urusel och trots högljudda protester om att byta under ett flertal år så händer ingenting. Lampor som är trasiga i 9 månader i sträck, toaletter som svämmar över och andra problem i byggnaden. Eleverna har urusla scheman och de långa håltimmarna ska man tydligen använda till att plugga, men 4 timmar håltimme 2 gånger i veckan plus andra långa håltimmar gör det olidligt att vara här. Hade det inte varit för mina vänner och det fåtal lärare man kan förlita sig på som faktiskt vill ens bästa så hade jag lämnat skolan för länge sedan.

Svar från Kunskapsgymnasiet Liljeholmen

Hej,
Vad tråkigt att höra att du upplever det så. Vi vet att många elever har uppskattat skolans internationella profil, men eftersom intresset inte är tillräckligt stort långsiktigt valde vi att fasa ut den. Vi månar självklart om att våra elever ska känna att de blir lyssnade på och uppmanar dig att kontakta skolans rektor.
Elev
18 feb 2022

Sambeteende

Sexuella trakasserier och inkompetent styrelse

I princip hälften av eleverna på skolan har blivit sexuellt trakasserade av en lärare och andra hälften finns som vittne. Ledningen gör ändå inget åt det. Man får höra saker som att det är en kulturchock, en tolkningsfråga, och att det är falska anklagelser. Man får höra att allvarsgraden inte är tillräckligt hög för att det ska vara viktigt. Undvik denna skola!!!

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen