Omdömen

2.8
Baserat på 19 omdömen och 170 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
25 aug 2023

Otroligt dålig skola

Usel skola. Sätt inte ditt barn i kö till denna skola om du inte vill att det ska utsättas för trakasserier från både lärare och elever, även skolans kurator, samt rektorn, psykisk ohälsa, stress, ätstörningar, mobbning, bli nikotinberoende, börja dricka alkohol, testa droger och hasch, lida av självskadebeteende mm. Denna skolan kan inte ta tag i problem eller ens försöka hjälpa elever med svårigheter och psykisk ohälsa. Maten är inte bra den heller, man blir inte mätt och ofta står folk över maten då den till mestadels är oätbar. Är tyvärr elev på denna skolan och blir utsatt kränkningar varje dag. Har bokstavligen blivit kallad dålig av lärare och praktiskt taget utfryst av elevhälsoteamet när de skapat nya klasser.
Elev
25 maj 2023

Nej och nej

Har blivit jätte kass
Elev
24 maj 2023

Kasst

I årskurs 4 började jag på den här skolan och för mina förväntningar trodde jag att den skulle vara bra så som alla sa. Det stämde fram tills årskurs 6 ungefär. Inga elever har respekt för varandra, och det är mycket som undangöms av saker som händer. Man får knappt någon hjälp, och om man hamnar efter bara lite så har man för mycket att ta igen som kan stressa upp en rejält. Konceptet var bra från början. Skolan lägger pengarna dem har på onödiga saker istället för att prioritera andra saker. Lärarna har ingen såkallade utlärningserfaranheter och har oftast inte så mycket respekt för elever, så som jag hade upplevt det. Maten har blivit oätbar och skolan vägrar byta leverantör, om det är god mat så blir man aldrig ändå mätt på det. Om eleverna inte får i sig mer mat så går det inte att prestera lika bättre och då får dem inte lika bra betyg och förutsättningar.
Folk kan ta upp saker som dem vill ska ändras men det kommer aldrig feedback tillbaka och sakerna glöms bort igen pågrund av bortprioriteringar. Efter att man tagit bort möjligheten att få ha mobil på rasten har väldigt mycket folk klagat och försökt att ändra på denna regeln men inget har hänt och man har inte fått någon svar tillbaks. Skolgården är helt okej, dock finns det inte möjlighet att hinna låna pingisrack för oss i högstadiet. Det finns bara några bra lärare här.
Skolan tvingar oss att jobba på skoltid då vi egentligen ska jobba med skolarbete så måste vi gå runt och torka efter andra och plocka skräp utomhus samt rasta småbarn. Detta kan man ju fundera kring och det kan vara för att skolan kanske inte har tillräckligt personal till detta och tvingar oss elever till det.
Denna skolan har varit bra en gång i tiden men det förändrades sedan.
Elev
2 maj 2023

Låt inte era barn börja på kunskapsskolan Borås

Bytte till kunskap Borås förra året och det var en av de sämsta valen jag gjort. Men får ytterst lite hjälp speciellt om man siktar A eftersom all undervisning ligger på E nivå. Min psykiska hälsa har sjungit till golvet efter att börja där eftersom de tagit mycket hårt på mitt psyke att inte få någon hjälp eller riktig undervisning. Majoriteten av skolan har ytterst dåliga betyg och det är stökigt hela tiden. Man kan inte ens gå på toaletten senare på dagen eftersom alla toaletter har hunnits vandaliseras vid lunch. Toalettpapper i taken, toasitsar avryckta och papperskorgar nersparkade. På varje toalett. Lyset och kranarna är ofta sönder på toaletterna också. När det kommer till maten så äter jag vegetariskt. Det märks att skolan ser till att köpa in så dålig mat som möjligt så eleverna äter så lite som möjligt och att de då sparar pengar. Den vegetariska maten är rent utav super dålig. Oftast Inga näringsämnen utan endast vatten och grönsaker med benämningen ”himmelsk grönsakssoppa”. Oftast går inte maten ens att äta och en gång så var maten så illa att man kväljdes. Jag pratade med 3 mer vegetarianer och alla hade samma reaktion. Riktigt otrevlig matpersonal också, det märks att de inte gillar barn och har en mycket otrevlig och obehaglig attityd. Det finns typ en bra lärare, Janne, så låt inte denna kritiken påverka honom för han är riktigt bra men det finns flertalet lärare som inte ens är utbildade och då snackar jag inte ens om vikarierna. Lärare som tar en dator och söker upp information och svar istället för att lära ut. Elevråden leder även aldrig till något utan det enda som händer där är att man tvingar eleverna att göra lärarnas jobb som ex byta ut alla etiketter på böcker. Sen så har vi journal vilket betyder att det varje dag väljs ut 4 elever som måste ta av sin skoltid och göra allt skitjobb som att diska, städa och vara rastvakter. Allt detta för att skolan ska spara pengar. Om man får jour dagen innan ett nationellt prov? Ja då får man gilla läget. Riktigt dåligt upplägg överlag också ingen struktur och riktigt jäkla skit. Det är bråk och mobbning ständigt här också, elever röker och blir fulla samt höga på skoltid.Låt inte era barn börja här, jag slutar på den här skolan om en månad nu och kan inte längta mer.
Elev
30 dec 2022

Lärorik skola

En mycket bra skola där man lär sig väldigt mycket ! Man får mycket kunskap!! //Anonym Elev

Svar från Kunskapsskolan Borås

Hej,
Vad härligt att du trivs och känner att du lär dig mycket i skolan!
Elev
11 aug 2022

Bra skola

Bra skola men maten är INTE bra och skol gården för fyrorna till niorna är inte bra
Elev
1 jun 2022

Fantastisk skola

väldigt bra, jag får all hjälp jag behöver och jag har fått nya vänner. Man lär sig att ta eget ansvar.

Svar från Kunskapsskolan Borås

Hej,
Tack för ditt omdöme, vad roligt att höra att du trivs i skolan!
Elev
7 apr 2022

Jag skulle aldrig rekommendera denna skolan

Man mår dåligt så snabbt man går in i byggnaden. Jag tycker inte om sättet alla beter sig mot varann alls. Allting här är bara negativitet. Maten är inte bra heller , man blir aldrig mätt. Gården är inte bra heller. Jag har uttryckt hur mycket jag inte tycker om skolan och dess system men allting är utan några förändringar (upplever det till och med värre).

Svar från Kunskapsskolan Borås

Hej!
Vad tråkigt att höra att du inte trivs i skolan. Vi tycker att det är jätteviktigt att skolmiljön är trygg och trivsam för alla elever, och arbetar hela tiden för det. En annan viktigt del är skolmaten, självklart ska alla elever kunna äta sig mätta under dagen. Prata gärna med din handledare eller skolans rektor och berätta mer specifikt om vad du är missnöjd med, så kan vi försöka hitta en lösning. Om du är intresserad av att vara med och påverka mer på skolan kan du engagera dig i skolans elevråd. Allt gott!
Elev
23 mar 2022

Dålig skola

För det första är maten hemsk. Man får ingen energi eller motivation då man inte äter tillräckligt med mat. Vi får heller ingen rast för att ta frisk luft och de tar bort kryddorna till och med salt. Maten har ingen bra smak och väldigt äcklig. Vi har en cafeteria som ej får användas bara av lärare. Ber man om vatten kommer man ej få det, utan man måste ta med sig sin egen mugg. Idrottshallen är väldigt liten med lite utrymme. Ingen bra skolgård heller då vi bara har en liten kompisgunga och en väldigt liten studsmatta. Fotbollsplanen har ingen konstgräs även om vi har bett om det i flera år. Skola är väldigt liten och man slösar bort sin tid på workshop tider då man sitter själv och jobbar utan lärare. På KP pass går lärarna igenom samma sak varje gång. Behöver man hjälp är lärarna aldrig på plats i workshop vilket gör att man inte ligger i fas med sina redovisningar som sen gör att man inte hinner komma ikapp sin terminsplanering som gör att man sedan får rödmarkeringar i de flesta ämnena.

Det är väldigt små klassrum framför allt som bara rymmer 22 personer. Man får inte heller öppna fönstren även om det är väldigt varmt i klassrummet. Har man en inlämning och gör klart den kommer nästa inlämning direkt efter. Alltså kan man inte ens känna sig färdig även om man går på sommarlov eftersom man vet att man kommer behöva jobba igen för att inte ligga efter.

Allmänt är skolan riktigt dålig.

Svar från Kunskapsskolan Borås

Hej,
Vad tråkigt att höra att du är missnöjd med skolan. Självklart ska alla elever ha möjlighet att gå ut på rasterna och vi vill förstås att alla elever ska äta sig mätta på lunchen. När workshopen är öppen ska det alltid finnas en ämneslärare på plats, som på alla våra lektioner.
Prata gärna med din handledare eller skolans rektor och berätta om dina upplevelser, så ska vi försöka hitta en lösning på problemen. Din personliga handledare kan också hjälpa dig att planera ditt skolarbete så att det inte känns så stressigt. Allt gott!
Elev
21 mar 2022

Allmänt dålig skola

Denna skolan har världens sämsta mat, de tar våra kryddor och maten har ingen smak. Det står fula ord överallt och själv nedvärderande saker. Eleverna är hemska mot varan, för att man ska vara gillad måste man vara på en viss nivå annars anses du som konstig. Man får knappt något gjort då de lägger på saker som man knappt är klar med. Hamnar man efter så är det nästan omöjligt att komma ikapp. Detta leder till att man får onödig stress och ångest. Det är stökigt överallt, högljudd och det är svårt att koncentrera sig. Lärarna gör inget åt det. Det har varit så i flera år och inget har ändrats, de säger de ska ändra med de gör inte ett piss åt det. Skolgården är katastrof, hur tänker de att högstadie eleverna ska studsa på en studsmatta som knappt fungerar. Toaletterna är trauma, blött över allt och vatten på golvet. Lärare favoriserar andra elever. Skolan är bara allmänt dålig.

Svar från Kunskapsskolan Borås

Hej,
Vad tråkigt att du är missnöjd med skolan. Vi tolererar självklart inte särbehandling av elever, och vi arbetar hela tiden för en bra arbetsro. Prata gärna med din handledare eller skolans rektor och berätta lite mer specifikt om de problem du upplever, så kan de hjälpa till med att hitta en lösning.
Din handledare kan också hjälpa dig med att planera och prioritera dina studier om du känner dig stressad över skolarbetet.
Allt gott!
Elev
15 mar 2022

Börja inte på Kunskapsskolan Borås

Maten går inte att beskriva hur äcklig den är, man får ingen hjälp från lärarna, man måste ta för mycket ansvar för att gå i sexan som jag, dålig miljö, stökigt och till sist är det för lite lärare!!!

Svar från Kunskapsskolan Borås

Hej,
Vad tråkigt att du är missnöjd. Prata gärna med din handledare, skolans rektor eller någon annan vuxen på skolan och berätta mer specifikt om dina upplevelser. Då kan vi tillsammans försöka hitta en lösning, samt se till att du får den hjälp du behöver med skolarbetet. Allt gott!
Elev
17 jan 2022

kuskapkolan

Elev på kunskapsskolan Borås,
Skolan är bra för dig som gillar att kunna vara ensam och jobba i egen takt. För det mesta så träffar man ingten lärare om man inte vill ha hjälp. här om veckan så smälldes det en nyårsraket i skolan, skolbussen från regementet 6an är helt galen. Det smälls smällare, kastas snöbollar och stenar, skolgården är tråkig, men skolan är bra i allmänt perfekt därav omdäde
Elev
25 maj 2021

Väldigt bra men matte lärare försvinner hela tiden

Skolan har väldigt bra lärare och personal. Det är väldigt organiserat och det funkar bättre än på andra skolor. Men om du behöver hjälp med något så är det helt oorganiserat och lärarna försvinner från worshop och det är svårt att få hjälp. E du bra på de flesta ämnen så är skolan bra för dig. Men om du behöver mycket hjälp så är kunskapsskolan oorganiserat och det e väldigt svårt att få hjälp.
Föredetta elev
13 dec 2020

föredetta elev

före detta elev
Trivdes inte alls, bra skola för de som kan ta saker på eget ansvar. Fick inte alls hjälp och sänkte mina betyg pågrund av att jag aldrig fick hjälp. Stökigt i korridorerna och vissa barn har ingen respekt för andra. Väldigt synd.....Även en väldigt tråkig skolgård.
Föredetta elev
5 mar 2020

Bra Arbetssätt. Bra Lärare. Bra Skola.

Föredetta elev,
Kunskapsskolan är bra om du gillar att arbeta enskilt och i din egen takt, och om du gillar att lära dig så kan du arbeta dig upp för stegen så mycket du vill.
Lärarna försöker dessutom att hjälpa dig nå dina mål så gott dem kan och få dig att förbättra dig.
Men för de som inte försöker lika hårt i början så kan det bli lätt att du faller efter och har svårt att arbeta ikapp med stegen även om du vill.
Elev
23 feb 2020

Kunskap

Den är bra. Lite stressig ibland
Förälder / Vårdnadshavare
11 feb 2020

Bästa!

Bra skola med kompetenta lärare.
Elev
20 dec 2019

Skolan är rätt bra i allmänhet

Det är kul och du får jobba på ett nytt sätt och jag tycker att alla mina vänner utvecklas på ett bra sätt. Du får en dator i sjuan som du får ta hem men när du slutat får lämna tillbaka den .
Elev
20 dec 2019

Skolan är rätt bra i allmänhet

Det ör kul men man får inte ha mobilerna och de e bra du får ochså en dator som du får ta hem men lämnar tilb. När du slutar nian

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen