Omdömen

2.6
Baserat på 47 omdömen och 367 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
11 apr 2024

Dålig skola med usel personal

Skulle inte rekommendera denna skola för någon! Lärarna är jätteotrevliga och har bara ignorerat mig när jag berättat att jag vill hem och inte trivs i skolan. Jag gick från att ha A i alla ämnen till D i nästan allt. Jag är väldigt missnöjd med skolan.

Maten är också jättedålig och man blir seriöst illamående av den. Riset luktar får och skolans fiskgrattäng med ''Italensk touch'' e så äcklig så att det inte ens går att beskriva.

Och sen för att inte tala om musikläraren som är värsta rasisten. Han har sagt N-ordet på lektionerna flera gånger och det är inte okej. Så ge honom sparken snälla!
Elev
26 mar 2024

FÖRBÄTTRA MATEN INNAN VI BÖRJAR HOPPA FRÅN TAKEN

Man har jobbat i 2 timmar sträck och är kvar på samma helt bedrövliga och jobbiga NO uppgiften. Man är super hungrig och är jätteglad att det blir lunch. Man går och letar efter sina kompisar. Men halvvägs ned i trapphuset så känner man en doft som är värre än avföring med ruttet ägg som får en att vilja dra fram Glocken och skjuta sig själv.
Förbättra maten innan vi börjar hoppa från taken.
Elev
24 jan 2024

Fly medans du kan!!!

Lärarna byts hela tiden till exempel så har min årskurs haft fem olika no lärare på fyra år. Det är stökigt och trångt i ws och korridorerna man kan få stå och vänta i flera minuter för att kunna gå igenom korridoren för att de är så smala. Många stolar håller på att ramla sönder. Toaletterna är äckliga och de ligger papper och tvål på golvet. Folk kastar snus och tuggummi överallt. Man måste gå långt till idrotten på vintern men det är nära på sommaren när vi är ute dock så är vi ute för länge så jag har haft idrott ute i minusgrader och inte fått ha jeans för våran peddo lärare (som inte jobbar kvar längre). I sjuan hittade jag kryp i salladen. Men det finns dock några bra lärare så de är de positiva.
Förälder / Vårdnadshavare
21 jan 2024

Obefintlig kvalité

Hej!

Jag vill varna samtliga andra vårdnadshavare för denna skola. Det finns så klart många olika syner på lärande och pedagogik och det går säkert att göra på många sätt. Kunskapsskolans är inte ett av dem.

Det har under alla år varit en majoritet av outbildade eller obehöriga lärare i ett så pass viktigt ämne som matematik. En av dessa lärare har dessutom för (o)vanan att inte ens vara i lektionssalen när det är lektioner. De få tillfälle eleverna har lektioner, vill säga. Övrig tid är det allmänhetens fria åkning i workshop - kom och gå som du vill. Barnen tycker så klart att det är jättebra att kunna gå tillsammans med sina bästa kompisar hela dagarna och vara i de ytor där det är minst tillsyn/krav. Men vi som föräldrar får sedan sitta hemma mellan 3-5 kvällar i veckan och jobba med det som inte eleverna får gjort under dagtid. Lärarna verkar inte kunna hantera systemet med fri bokning av plats och arbete under skoldagarna, vilket gör att vi får jobba ikapp som föräldrar. Det har varit en veritabel mardröm under dessa snart fyra år att få vardagslivet att gå ihop med allt kvällsplugg. Vår son har slutat på sin idrott då träningarna krockar med pluggtiden. Ofattbart att inget görs i form av att sätta in behöriga lärare och riktiga lektioner så att eleverna får undervisning istället för att vi som föräldrar ska sitta och lära dem allt.
Personal
1 dec 2023

En fyrkantig kloss

En dag när jag skulle gå på toa så låg det en väldigt utstretchad kondom på toan. Jag hade inte märkt det men jag halkade på det spermiefyllda kondomen och slog mitt huvud i dörrhantaget. Det ända bra var att lärarna kom och tröstade mig. Jag kan behöva terapi efter det här.
Elev
8 maj 2023

trakasering

När man väl har jobbat i mer än två timmar så är det ju dags för lunch. Man tror att man ska bli mätt och orka resten av dagen fast nej, fisken var bedrövlig som inte ens djur i skogen skulle äta. När man väl ätit den lila fisken får man inget mer. Sedan när man ska hämta sitt kort från sin mobil så är det som att gå in i en väg, två lärare som blockerar rummet och inte låter dig ta kortet för coop.
Elev
8 maj 2023

bedrövligt

Jag blir serverad 1 liten firre och sen får jag inte ens ta mitt kort för att köpa något på coop
Elev
8 maj 2023

maten är fan sämst

Man får inte tillräckligt mycket mat, 1 fiskpinne ska det räcka för en hel dag. Maten har börjat bli sämre och sämre. När man kommer till matsalen och ser fiskgratäng med touch av lime vill man döda sig själv. Skolan är ganska bra men det är maten som gör att vi inte har något fokus i skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
1 maj 2023

Ännu fler obegripliga exempel på hur skolan bedriver pedagogik

Ännu en vecka på KS Enskede är över.

Min son har under den gångna veckan haft en NO-lektion där läraren valde att gå ur lektionssalen när det visades en film om Big Bang pga att läraren enligt egen uppgift var katolik och inte trodde på Big Bang. En annan lektion ägnades åt att titta på en amerikansk video med soldater som skrek svordomar och sexistiska uttryck nonstop. Syftet ska ha varit att eleverna ska tro på sig själva mer, men det enda som verkar blivit effekten är att de har ett större verbal förråd av s.k four-letter words.

Det är väl ingen idé att byta inför nian, men vi skulle med facit i hand aldrig ha valt skolan från första början. Nu är det bara att härda ut sista året och välja en ordentlig utbildning på gymnasiet.
Elev
8 feb 2023

folk ljuger på öppet hus

Jag går sista termin här just nu och det finns både fördelar och nackdelar med denna skola.

Lärarna är bra men de flesta är läskiga och ibland väldigt oklara. Det finns en lärare som är racist och sa N-Ordet, och skriker på eleverna om man inte förstår något. Läraren skickade också mejl hem om man inte hade redovisat för lärren och det hade bara gått 2 veckor av den terminen då och hon var borta en vecka av dom.

Skolmaten är även jätte dålig och den smakar inte gott als. Det är nästan bara läran som tycker om maten. Maten smaka kylskåp och potatisen smakar vatten och riset. Det har hittats äckliga saker i maten och köttet är rått ibland.

En negativ sak med skolan är lokalerna, det är väldigt stökigt i skolan mesta av tiden då arbetsron inte är inte jättebra. det är värst under ws tiderna för att ibland finns det inte ens någon lärare i den ws man behöver jobba i. Då samlas alla och där och gör det till en stökig miljö. Men det finns dessutom inte tillräckligt mycket platser i varje ws vilket leder till att det blir svårt att kunna arbeta i den ws man vill.

Det finns inte häller någon idrottshall i skolan så på vinter får man ha idrott i enskederackethall vilket tar typ ca 15 minuter att gå till. Idrottsläraren är nice och på våren/sommaren har vi idrott på Enskede ip. Det finns en coop som sitter ihop med skolan.

Det är vänligt mycket prov redan från 7:an till 9:an. När vi gick i 8:an så hade vi nästan prov och insändningsuppgifter varje vecka. Så det är väldigt högt tempo på skolan. I 6:an var det dock lite lugnare.

Vi gör sällan några aktiviteter på skolan och den är allmän tråkig och jobbig.

Svar från Kunskapsskolan Enskede

Hej,
Vi tolererar självklart inte rasism i någon form på skolan. Om du har kännedom om något sådant vill vi gärna att du vänder dig till skolans rektor och berättar mer specifikt om det som hänt, så att vi kan utreda det.
Att skolan har en trygg miljö med god arbetsro är jätteviktigt för oss, och något vi arbetar för hela tiden. Prata gärna med din handledare eller rektorn på skolan och berätta mer om de problem du upplever, så kan vi försöka hitta en lösning. Din handledare kan också hjälpa dig att planera och strukturera ditt skolarbete om du känner dig stressad inför prov eller andra uppgifter.
Förälder / Vårdnadshavare
8 jan 2023

Kan bara instämma i att det inte är så bra relationer som utlovas

Vi har också ett av tre barn på Kunskapsskolan, men kommer inte låta den yngsta börja där då vi upplever att just relationerna till lärarna varit mycket bättre på den kommunala skolan där eleverna har klass- och ämneslärare istället för massa lärare som börjar och slutar hela tiden eller som kommer och går i workshop. Det blir för i alla fall vårt barn en bättre kontinuitet med samma lärare.

Svar från Kunskapsskolan Enskede

Hej,
Vad tråkigt att du känner så. Vi håller med om att kontinuitet bland personalen är viktig. Vi värderar relationer väldigt högt, så detta är något som vi arbetar för hela tiden.
Förälder / Vårdnadshavare
7 jan 2023

Relationer med ny personal

Med lite distans till skolan under lovet har man börjat fundera lite. Vår son har nu gått 2,5 läsår på kunskapsskolan enskede och är inne på sin fjärde no-lärare, fjärde musikläraren och tredje eller fjärde idrottsläraren kommer att börja efter jul, fjärde so-läraren, andra slöjdläraren, andra engelskläraren (första engelskläraren jobbar nu med hemkunskap istället), samt andra svenskläraren. Det har väl också hunnit vara tre olika specialpedagoger under samma tid.
Med tanke på hur viktigt kunskapsskolan anser relationer vara måste det vara svårt att skapa en god relation när det kommer så många nya lärare hela tiden.
Kommentarerna från ledningen har oftast handlat om att "den och den läraren inte funkat eller passat i vårt koncept". Det man funderar över då är ju både hur man rekryterar och dels hur man kan ha ett koncept som är så krångligt (eller vad det nu handlar om) som hör att så många "inte passar". Den tidigare rektorn rekryterade ju exempelvis sin egen dotter direkt efter gymnasieexamen som spansklärare. Däremot är en mattelärare som går ifrån lektionerna kvar...

Svar från Kunskapsskolan Enskede

Hej,
Vad tråkigt att du har upplevt det så. Det är självklart väldigt viktigt med kontinuitet bland personalen, och det är något vi jobbar för hela tiden. Du får gärna höra av dig till skolan för att diskutera dina upplevelser specifikt.
Elev
5 dec 2022

Inte så bra

Denna skola sätter mycket press på eleverna, mycket prov i veckan(runt tre i veckan) och maten är inte alls god, det smakar bara kylskåp ! Det enda positiva är hur de lägger upp schemat men annars så finns det ganska många snobbar och skolan är fattig!!

Svar från Kunskapsskolan Enskede

Hej,
Vad tråkigt att du har den upplevelsen. Prata gärna med skolans rektor eller din handledare och berätta mer specifikt om hur du känner, så kan vi försöka hitta en lösning. Din handledare kan också hjälpa dig att planera och prioritera dina studier så att det inte känns så stressigt.
Elev
30 nov 2022

En privatskolas tvångs prestanda

Jag hade höga betyg endast för att lärarna "tyckte om mig", dvs att bara du va chill o satte inte eld på något eller någon. Lärarna behövde inte änns gilla en utan alla elever fick minst C-B i en klass jag gick även hur mycket eller lite man gjorde.

Svar från Kunskapsskolan Enskede

Hej, Vi arbetar systematiskt med att kvalitetssäkra vår betygssättning, och många av våra elever jobbar hårt för sina betyg. Vi arbetar regelbundet med betygsprognoser för att säkerställa att våra elever ligger i fas med sina mål och vi arbetar även med till exempel sambedömning av nationella prov för att säkra att vi inte har för stora avvikelser mellan de nationella proven och betygen. Du är alltid välkommen att kontakta skolans rektor för mer specifik återkoppling.
Förälder / Vårdnadshavare
28 okt 2022

Dålig skola

Extremt fyrkantig skola utan kunskap om NPF eller högre begåvning.
Oengagerade lärare. Det blir ett skolbyte efter bara ett par veckor.

Svar från Kunskapsskolan Enskede

Hej,
Vad tråkigt att höra att ni inte är nöjda med skolan. Det är jätteviktigt för oss att alla våra elever trivs, och vi vill alltid förbättra oss. Hör gärna av dig till skolans rektor för att berätta mer specifikt om er upplevelse.
Elev
28 okt 2022

Fyrkantig och dålig

Extremt fyrkantig skola utan kunskap och förståelse för barn med NPF eller högre begåvning. Ingen vilja att tänka utanför boxen. Noll stöd och anpassningar.
Det blir till att byta skola.
Elev
19 okt 2022

BÄSTA SKOLAN!!!

Bästa skolan någonsin. Jag har gått i många andra skolor men den här va den bästa, lärarna är snälla de hjälper dig när du behöver.

Svar från Kunskapsskolan Enskede

Hej,

Tack för din fina återkoppling, vad härligt att du trivs så bra hos oss!
Förälder / Vårdnadshavare
2 okt 2022

Miljön?

Hej!

Fortsatta bränder på toaletter under hösten, men den nya rektorn verkar i alla fall ta tag i problemen, något som inte den förra gjorde utan han bara undvek allt ansvar. Lite stölder ur elevskåp så man kan ju fundera över hur miljön egentligen är, men som sagt var ny ledning ger åtminstone hopp om att det ska bli bättre.

Svar från Kunskapsskolan Enskede

Hej,
Det stämmer att vi i början av terminen hade en incident där en glödande papperstuss slängdes i en papperskorg på en av toaletterna, vilket utlöste brandlarmet. Vi ser väldigt allvarligt på detta och vi har hanterat situationen utifrån våra rutiner. Under hösten har vi även haft problem med skolans inbrottslarm som har utlösts felaktigt under dagtid och detta har förväxlats med brandlarmet. Nu är problemet åtgärdat.
För några veckor sedan stals tyvärr ytterjackor ur olåsta elevskåp. Det ser vi också allvarligt på och även i denna situation har vi hanterat händelsen utifrån våra rutiner.
Det är mycket viktigt för oss att alla våra elever trivs och känner sig trygga i skolan och det arbetar vi med både förebyggande och vid eventuella incidenter. Hoppas att du känner dig nöjd med svaret, du är alltid välkommen att kontakta skolans rektor om du har frågor eller funderingar.
Förälder / Vårdnadshavare
26 jun 2022

Individanpassad undervisning?!?

Ingen specialpedagog anställd under hela året då den förra slutade lagom till julen. 530 elever (eller liknande) och noll stycken specialpedagoger.

Svar från Kunskapsskolan Enskede

Hej,
Det stämmer att vi tyvärr har saknat en specialpedagog under vårterminen, men vi har haft speciallärare på plats hela året. Vi har arbetat mycket aktivt för att rekrytera en specialpedagog med rätt utbildning och erfarenhet. Nu har vi lyckats och vår nya specialpedagog börjar hos oss efter sommaren.
Förälder / Vårdnadshavare
26 jun 2022

Individanpassad undervisning???

Ingen specialpedagog anställd under hela året då den förra slutade lagom till julen. 530 elever (eller liknande) och noll specialpedagoger.
Förälder / Vårdnadshavare
10 maj 2022

Ny rektor

Det verkar vara lite symptomatiskt för rektorer att undvika att ta tag i viktiga frågor. Kanske vill man skydda sitt fina rykte från polisregister o dyl.

https://www.expressen.se/nyheter/vi-valde-att-ta-kontakt-med-foraldrarna/

Nu ska tydligen det in en ny rektor på skolan till nästa läsår så det kan ju bara bli bättre för skolan och eleverna. Förhoppningsvis kommer det någon som inte är rädd för att ta tag i svåra frågor och problem. I övrigt är det ett gott klimat bland eleverna på skolan.

Svar från Kunskapsskolan Enskede

Hej,

Självklart är det viktigt att ta tag i olika frågor och händelser som sker. Hör gärna av dig till rektorn om det är något särskilt du vill ta upp.
Elev
10 maj 2022

INTE BRA

inte så bra skola, maten är dålig och undervisningen är inte så bra, en del lärare är mycket bra men majoriteten är tyvärr dåliga.

Svar från Kunskapsskolan Enskede

Hej,

Vad tråkigt att du upplever det så. Ta gärna kontakt med din handledare eller skolans rektor och berätta mer specifikt om din upplevelse, så kan vi försöka hitta en lösning. Allt gott!
Elev
1 maj 2022

rektorn är en pajas

brand 3 gånger denna termin på toaletter, rektorn vågar inte ens berätta för föräldrarna till eleven som jorde det..

Svar från Kunskapsskolan Enskede

Hej!
Att anlägga bränder på skolans område är självklart inte tillåtet, och om det ändå händer hanterar vi förstås det men vi delar aldrig med oss om information om hur specifika händelser hanteras på individnivå. Ta gärna kontakt med din handledare och berätta mer specifikt om dina upplevelser.
Elev
1 maj 2022

Bra lärare

Världens bästa lärare som verkligen bryr sig. Stressigt ibland men det går alltid att lösa. Inte jättefin byggnad med obekväma trästolar och träsoffor men det funkar då man mest är ute. Stor fotbollsplan ( enskede ip) och en basketplan. Har lärt mig mycket bla annat ansvar.
Föredetta elev
26 mar 2022

Fd elev

Har nu upptäckt på gymnasiet att mina fina betyg inte speglar min faktiska kunskaper.

Svar från Kunskapsskolan Enskede

Hej! Vad tråkigt att du upplever det så. Vi arbetar systematiskt med att kvalitetssäkra vår betygssättning, och vet att många av våra elever jobbar hårt för sina betyg. Du är alltid välkommen att kontakta skolans rektor för mer specifik återkoppling. Allt gott!
Förälder / Vårdnadshavare
31 jan 2022

Trygghet skolan

Mycket bra personal och ledning då dem har koll på eleverna o elever lära sig att ta ansvar själv. Vi e super nöjda med skolan. Jag som mamma rekommenderar skola.
Elev
25 jan 2022

Bästa payam

Skolan är utmärkt men bäst av allt är Payam. Han är en suvörän och frän lärare som alla vill ha. Ha det gött hejdå.

Svar från Kunskapsskolan Enskede

Hej! Tack för din fina återkoppling om skolan. Och vad roligt att du gillar Payam, det gör vi också!
Elev
19 jan 2022

Bra i akademiska ämnen

Jättebra rektor!
Mindre bra mat.
Många duktiga och inspirerande lärare, men i PREST ämnen finns tyvärr tråkiga undantag :(
Dålig arbetsro i workshop.
Perfekt skola för elever som vill ta eget ansvar.
Trånga lokaler men trevligt.
Elev
14 jan 2022

hej hej

jag går min sista termin på kunskapsskolan nu och jag måste säga att lärarna är helt fantastiska. Det finns såklart sämre lärare i PREST ämnena men lärarna i de lärarna i de teoretiska ämnena är grymma. Man får en nära relation till de flesta lärare vilket är bra då man oftast har någon att prata med om man känner sig nedstämd eller stressad t.ex. Lärarna tar hänsyn till elevers mentala hälsa och de hittar en lösning till de flesta problemen som involverar stress eller prestationsångest och liknande.

Jag kom till skolan med 0 kunskaper från min gamla skola och har genom åren utvecklats väldigt mycket. Jag är evigt tacksam över det eftersom att jag tror att Kunskapsskolans upplägg ger en bra väg in på gymnasiet sedan då man redan nu lär sig att ta mer ansvar är vad andra skolor gör.

Lärarna pratar med varandra så att proven inte blir lagda å samma vecka så att man har tid att plugga till varje prov om man lägger upp en plan och planerar sin tid på ett bra sätt. Dock så kan det ibland bli stressiga veckor när det är mycket småprov och andra uppgifter att lämna in.

En negativ sak med skolan är lokalerna, det är väldigt stökigt i skolan mesta av tiden då arbetsron inte är på topp, det är värst under ws tiderna. Trånga korridorer precis vid klassrummen (som har glasväggar och är inte så bra ljudisolerat) vilket gör att lektionerna störs väldigt mycket. Ws lokalerna är väldigt öppna vilket gör att det är mycket ljud och det finns dessutom inte tillräckligt mycket platser i varje ws vilket leder till att det blir svårt att kunna arbeta i den ws man vill, och om man får plats är det svårt att koncentrera sig.

jag rekommenderar skolan till du som kan ta eget ansvar eller som vill lära sig att ta eget ansvar.

Svar från Kunskapsskolan Enskede

Hej,
Tack för din återkoppling! Vad roligt att du trivs så bra med dina lärare och att du känner att du har utvecklats under din tid hos oss. Vi arbetar hela tiden för att ha en bra studiero på skolan, så prata gärna med din handledare eller skolans rektor och ge en lite närmre beskrivning av problemen du upplever, så kan vi tillsammans försöka hitta en lösning!
Förälder / Vårdnadshavare
24 okt 2021

Betygsfusk?

Inget fungerande EHT-arbete alls, utan elever sitter och läser hjärnstark eller jobbar med engelska på "resurstiden" trots dyslexi och/eller matematiksvårigheter. Rektor verkar endast göra något som en direkt reaktion på arga mail. Som förälder har du dock ganska stort inflytande då allt handlar om kundservice (och i förlängningen höga betyg). Vår dotter som knappt läst ett visst ämne på föregående skolan (pga anpassad studiegång) gick direkt upp till D i sexan efter att ha gjort ett hemarbete (som vem som helst kunnat skriva åt henne om hon velat)...
Visar 30 av totalt 47 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen