Omdömen

2.7
Baserat på 15 omdömen och 127 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
17 apr 2024

om du har ett barn som älskar plugga så välj denna skolan

Kundskapsskolan i Helsingborg har bra lärare och maten är helt ok men det finns så himla mycket prov du har minnst 4 prov per vecka och de säger att den är läxfri som den är men vill du ha bra betyg måste då plugga isönder dig.

Annars är den bra
Förälder / Vårdnadshavare
12 dec 2023

Iskall rektor helt utan empatisk förmåga

En skola med en knapp lärarbehörighet runt 60 % som avsäger sig ansvar när eleverna behöver extra stöd. Skolhälsoteamet är helt styrt av rektorn och vågar inte ha egna åsikter. Kall rektor helt utan förståelse för elevers mentala hälsa, mobbning mm
Dåliga små lokaler och skolan är ej anpassad för antal elever. Problem i skolan löses med hot om avstängning och andra påföljder, inget intresse av hur eleven mår.
Det absolut viktigaste för denna skolas rektor är att redovisa bra betyg och resultat, allt annat är ointressant. Har ditt barn svårigheter så får du höra att detta kanske inte är skolan för ditt barn.
Har erfarenhet av fler barn på skolan. Alla gått ut med bra resultat i betygskuvertet men ett sår att bära med sig i själen. Denna skola skulle behöva en granskning.
Elev
23 mar 2023

Inte bro rilltor

Denne inte super bra. Vi had hm kk och vi skule gora rulltår men de kom litwb to naglar så d blev krispig rulltåra den ska vara mijuk. Nu Jeg fick forgiftjing å sitta i rullstol
Föredetta elev
21 mar 2023

Gargastylegosq

Hej. Jeg är upperröd av denja skolan. Jag är invamdrare från tjecken och lerara var dåliga dpliga förutjom mikeael brant. Som ni sejr kan inte stavas för de HAR INTRE LERT MIG NOGOT. Gå intje här om du inte villj lära deg att knarka ochb vapea på toan. Många gargas det ar kuligt. Amanda gillade ägg och brukade inhalera de ofta. De luktade egg hela dagnen.
Förälder / Vårdnadshavare
19 jan 2023

Hemsk rektor!

Jag önskar att jag läst omdömena om KS Helsingborg innan jag satte mitt barn där! Det blev en dyrköpt läxa och ett års lidande innan vi lyckades byta skola. Jag hade kunnat fylla en bok om märkligt agerande både från lärare, kurator och framförallt rektor! När jag berättar om skolan, och t o m visar upp mejl och spelar upp konversationer jag haft med rektorn, tror folk inte sina öron! Kan man uttrycka sig och agera så i Sverige 2022?!? Tydligen... :-( Tyvärr sipprar ledningens filisofi ner i organsiationen och en del lärare var lika illa. Att uppmana en ledsen elev att "inte visa sig svag och gråta så att mobbarna ser det, utan istället låsa in sig på toaletten och gråta där" känns inte som en konstruktiv lösning på en jobbig situation.

Redan första dagen berättade mentorn att rektorn inte vill veta vad eleverna heter, för det innnebär att de hittat på något skit. ”-Kan hon ert efternamn är det riktigt illa!”. Jag trodde det var sagt som ett skämt, men fick höra från en elev som börjat mitt i terminen och gått in till rektorn för att tacka för att hen fått plats på skolan. Då hen sträckte fram handen för att hälsa och presentera sig avbröt rektorn och sa ”-Jag vill inte veta vad du heter!”. Rektorn tog inte elevens hand, var allmänt tvär och otrevlig och eleven gick stukad ut därifrån och undrade var hen hamnat? I helvetet typ! Även denna elev bytte sedan skola... :-(

Själva upplägget med workshops och individuella studier är jättebra, men KS i Helsingborg hade definitivt behöver en ny ledning!

Svar från Kunskapsskolan Helsingborg

Hej, tack för din berättelse. Det låter verkligen inte som något Kunskapsskolan står för. Om du vill framföra dina synpunkter till vår centrala grundskoleledning kan du göra det via den här kanalen:

https://www.kunskapsskolan.se/om-oss/klagomalshantering
Föredetta elev
12 okt 2022

Skola = bra. Måendet där = åt helvete

Väldigt bra med workshops och hur man arbetar. Men betygen går före mental hälsa enligt personalen. Igentligen är ganska bra skola men dem gör inget för att stoppa mobbning, utfrysning eller mående. Vissa lärare kan hjälpa en del men dem högre så som Rektorn och kuratorn gör inte vad som krävs. Rekomenderar själva skolan, den är säkert bra i tillexempel Stockholm eller liknande men inte här bland annat pågrund av rektorn

Svar från Kunskapsskolan Helsingborg

Hej,
Vad tråkigt att du har den upplevelsen. Vi accepterar självklart inte mobbning eller utfrysning, och har ett starkt elevhälsoteam på skolan som jobbar för att alla elever ska må bra. Vi vill alltid utvecklas och bli bättre, och du är alltid välkommen att kontakta oss på skolan om du vill ge mer återkoppling kring din skolgång.
Elev
6 okt 2022

Rekommenderar inte

Skulle inte rekommendera den här skolan.
De är väldigt fina o duktiga på utsidan men i verkligheten är det halva skolan som inte bryr sig om något annat än sina bytyg o ha dra halvan skiter i allt.
Toaletterna är inte fräscha, ska du gå på tia får du typ sanera den innan du ens kan sätta dig.
Det finns typ inga sittplatser på rasterna och folk står som en flock får i korridorerna inna lektionerna för det är så små korridorer.
Skolmaten är helt okej och går för det mesta att äta men det har hänt att en silverfiskar har hamnat i maten en gång och nyligen var de flesta av hamburgarbröden mögliga.
Lärarna är ganska bra och där har jag inget att klaga på men skolan i övrigt är inte bra.
De så kallade Workshoparna som amn ska arbeta med det ämnet man behöver fungerar inte bra. Det är inte din ämneslärare som har "lektionen" så du kan inte fråga specifikt om din uppgift vilket gör det nästan värdelöst.

Svar från Kunskapsskolan Helsingborg

Hej,
Vad tråkigt att du känner så. Vi känner inte igen det du beskriver om skolans toaletter, och vi känner inte till att det har förekommit varken mögel eller en silverfisk i maten.
Om många elever har rast samtidigt eller står och väntar på sina lektioner så kan det så klart bli trångt. Har man rast får man gärna spendera den utomhus, på skolgården eller i parken precis bredvid skolan. När man väntar på lektioner kan det vara bra att tänka på att inte gå dit alltför lång tid innan den börjar så att man slipper vänta och trängas.
Under workshops finns det alltid en ämneslärare på plats, som ska kunna hjälpa till med alla uppgifter inom ämnet. Alla ämneslärare har workshop-pass varje vecka. Om du vill få hjälp av en specifik lärare kan din handledare hjälpa dig att planera in ett pass med den läraren i ditt schema.
Föredetta elev
1 okt 2021

Inte det bästa valet. Bryr sig om höga betyg

Dom bryr sig mest om betyget än eleven och ger ut "snäll" betyg om du är bra i skolan. Om du däremot är sämre så kommer du inte få den hjälpen av lärarna utan du får gå till en specialpedagog för att få hjälp. Lärare favoriserar dig om du är smart och har höga betyg men inte för höga för då struntar dom i dig och om du har för låga betyg struntar dom i dig. Dom säger att det är en läxfri skola men man måste plugga hemma i varje ämne eftersom det är mellan 3 och 5 prov i veckan.
Skol maten är sjukt dålig och ät den inte. Det finns kryp i maten och det ser ut som spya. Det smakar konstigt och under de 4 åren som jag gick där bytade dom matleverantör 8 gånger. Det blev ändå inte bättre.

Svar från Kunskapsskolan Helsingborg

Hej! Vi känner inte igen den bild du beskriver av skolan. Kontakta gärna skolans rektor för att ge mer specifik återkoppling om vad du tycker behöver förbättras.
Föredetta elev
6 aug 2021

Mitt livs värsta år

Jag har aldrig mått så dåligt som när jag gick på denna skolan. Rektor, vissa lärare, kurator och en del andra elever bidrog alla till flera år av mental ohälsa. Jag har fortfarande mardrömmar. Elevens mående är allra längst ner på listan av prioriteringar. Är/har du hbtq+, autism, adhd eller liknande, utländskt ursprung så finns det inget stöd, ingen förståelse och inga hjälpmedel.
Förälder / Vårdnadshavare
19 sep 2020

Personlig handledning

Toppen med personlig handledning varje vecka. Komprimerad skoldag utan håltimmar. Engagerade lärare
Elev
11 mar 2020

Vadå rubrik

Skolan är inte så jättebra men den är nära där jag bor så ja
Elev
2 jan 2020

Skolan är bra!

Skolan är bra, har gått där 3 år av min skoltid. Vissa saker kan självklart förbättras men övergripande är skolan väldigt bra.
Elev
30 okt 2019

Bra studie upplägg

Bra skola med bra studieupplägg med bla ws pass
Elev
28 okt 2019

Skolan är mycket bra, jag trivs!

Tycker att ws upplägget är bra.
Förälder / Vårdnadshavare
22 feb 2019

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen