Omdömen

2.5
Baserat på 31 omdömen och 275 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
24 maj 2024

Otrolig skola med bra upplägg och mycket hjärta

En liten och fin skola med eleverna i fokus. Du lär dig hur du ska planera, sätta mål och hur du lär dig på bästa sätt. Du får uppgifter anpassade efter vart du är i studieplanen istället för att alla gör samma sak baserat på ålder. Perfekt för elever som vill anpassa sina studier. Jag är otroligt glad att jag fick gå här.
Elev
29 apr 2024

Börja bara om du måste

Ingen jätte bra skola, rektorn tystar ner än och gör allt för skolan ska se bra utåt. Vissa lärare är grymma o gör mycket för att hjälpa. Men för era barns skull låt dem inte börja här för dem kommer ångra sig, ens självförtroende sänks o man känner sig mindre värdig. Skolan va rolig tills man började här. Mobbning blir belönat på skolan!

finns såklart positiva saker med skolan tex att man kan planera sin egna dag men de kan bli dåligt med för då är de alltid stökigt på en lektion och jobbigt för läraren
Elev
22 mar 2024

Jag trivs på skolan

Jag tycker det är jättebra att jag får påverka min undervisning. Att jag kan boka vissa pass själv med det jag behöver jobba med. Kan boka tyst rum där det är helt tyst och jag kan verkligen koncentrera mig.
Salladsbuffé är jättegod.
Lärarna hjälpsamma.
Ingen mobbing, alla får vara som de är.
Lätt att få vänner.
Förälder / Vårdnadshavare
19 mar 2024

Bra skola med engagerad personal.

Jag har mina barn på kunskapsskolan och tycker det är jättebra. Mycket bra skola med ordning och reda. Personal som bryr sig om eleverna på riktigt. Det jag kan läsa om de dåliga recensioner är elever som inte fått härja fritt som de velat. Så det ska vi som gillar ordning och reda se som positivt.
Förälder / Vårdnadshavare
18 mar 2024

Nöjda föräldrar

Vi är glada för att vårt barn går på kunskapsskolan, hennes självförtroende har utvecklats och hon vågar ta mer plats sen hon började på skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
16 mar 2024

Rekommenderar

En riktig bra skola! Mitt barn trivs mycket bra och känner sig trygg. Rektor och lärare som bryr sig!
Rekommenderar!
Elev
9 feb 2024

Du kommer grovt ångra dig om du börjar här

Börja aldrig här du kommer grovt ångra dig. Vet inte riktigt vad jag ska börja. Vi har inga raster , inga praktiska lektioner typ, inga mobiler, absolut inget att göra. Om du vill leva bort ditt högstadiet liv , varsågod. Det är sjukt mycket eget ansvar på workshop och man lär sig ingenting.

Sen så bokar man även sitt eget schema vilket är bedrövligt barn ska inte behöva bokas sitt egna schema det blir för mycket att hålla reda på det bli helt fel i undervisningen om man själv ska få välja vilka lektioner man vill gå på. Sen går vi väldigt korta dagar från 09:20 till 15.00 inklusive imorgon samling och eftermiddagssamling som blev totalt typ en halv timme mindre skolundervisning.


Det Är ingen mobbning här och folk dömer inte varandra alla är helt obrydda. Men det är riktigt svårt att få vänner här för antingen så är det invandrare eller nördar, npc eller emos. Finns inte många bra lärare alltså. Har två styckna som jag ändå tycker om men resten är skit. En sak som är bra och det är maten maten är helt underbar, en riktigt lyxig lunch buffé helt ärligt alltså.

Man lär sig verkligen ingenting här. Jag säger det igen börjar inte här du kommer ångra dig.
Förälder / Vårdnadshavare
22 aug 2023

Helt undermåliga

En skola där högsta hönset har dålig förståelser för barn som behöver en åtgärds plan i skolarbetet på grun av sina diagnoser . Det gäller att man klarar sig själv annars går man ut ur skolan med dåliga betyg . Jag skulle aldrig rekommendera denna skola
Elev
19 apr 2023

Rektorn är tyrann

Ibland finns det bra lärare dock så slutar dom senare och rektorn tystar ner de elever som kritiserar henne. Antingen ger hon dom ett anpassat schema och hittar på en anledning till det pga av hon känner sig hotad eller så nedvärderar och förudmjukar eleverna tills dom slutar. Snälla börja inte här tills rektorn går bort, hon vill bara ha makt inte ha ansvar eller ta hand om sina kollegor och specillet inte eleverna.
Elev
19 apr 2023

Rektorn

Rektorn är inte speciellt bra jätte förnedrande och kränkande. Rektorn gör skolan mer otrygg hon skriker och skäller på än för ingen anledning.
Elev
9 mar 2023

Rekommenderas inte

Pissig rektor som bara vill tjäna pengar och att skolan ska se bra ut för föräldrar. Om man har gått här själv vet man hur mycket kaos det är. Man får inte någon hjälp när man ligger efter utan förväntas komma ikapp helt själv. Rektorn är otrevlig. Vissa lärare är helt ok. Kunskapsporten måste vara den sämsta uppfinning jag någonsin sett. "Stegen" gör bara så att allt blir mer krångligt. Och vi ska inte ens prata om maten. Mattanterna måste aldrig ha rört vid ett kök innan. När man ska ha skridskovecka är det inga heldagar med fika på Huskvarna Garden utan det är 40 minuters pass på vapenvallen i 20 minusgrader. Och om man kommer en sekund försent får man ogiltig frånvaro hela dagen. Vissa av lärarna bryr sig faktiskt och det är de som gör det värt att inte byta. Men börja inte här
Förälder / Vårdnadshavare
18 jan 2023

Fruktansvärd!

Fruktansvärt!
En skola som belönar mobbning. En rektor som bryr sig mer om att skolans ska se bra ut än att barnen känner sig trygga!
Har du barn med NPF sätt den inte här!

Svar från Kunskapsskolan Jönköping

Hej,
Vad tråkigt att höra att du har en sådan upplevelse. Det är jätteviktigt för oss att alla elever är trygga i skolan och vi accepterar självklart inte mobbning. Alla elever ska naturligtvis också få den hjälp och det stöd de behöver. Om du vill framföra dina synpunkter till vår centrala grundskoleledning kan du göra det via den här kanalen:

https://www.kunskapsskolan.se/om-oss/klagomalshantering
Förälder / Vårdnadshavare
3 dec 2022

Bästa tänkbara!

Små klasser där de ser till det enskilda barnets behov. Både elev och vi föräldrar är väldigt nöjda över skolan, dess lärare och deras studieupplägg!

Svar från Kunskapsskolan Jönköping

Tack för din återkoppling, vad roligt att höra att ni trivs!
Förälder / Vårdnadshavare
6 jun 2022

Stark avrådan

I likhet med andras är vår upplevelse av rektorns och högre ledningens bemötande chockerande, deras hantering av mycket allvarliga brister och direkta fel är katastrofal. Vi hade till en början hög tilltro som slutligen landade i vår värsta upplevelse av en skola någonsin. Fasaden är dock fin och all PR är väl genomarbetad. Vi kan bara starkt avråda från att välja denna skola.

Svar från Kunskapsskolan Jönköping

Vad tråkigt att du har en sådan upplevelse av skolan. Kontakta oss gärna på info@kunskapsskolan.se, så kan vi skicka vidare dina synpunkter till rätt person.
Elev
25 mar 2022

Bra skola.

Jag personligen tycker att Kunskapsskolan är en bra skola för dom som vill att lärarna ska bry sig om en och ens skolarbete. Speciellt mellanstadiet. I mellanstadiet är det bra stämning mellan alla klasser. Lärarna är också bra speciellt PH:n i basgrupp 6.2 på mellanstadiet.
Föredetta elev
7 feb 2022

Hemsk skola

Jag gick på kunskapsskolan från år 6 till 9 och jag har nästan bara dåliga minnen av skolan. Rektorn är en manipulativ människa som både elever och lärare pratar skit om till varandra. Det finns bra lärare men dem stannar inte länge. Få inte era barn att börja här.

Svar från Kunskapsskolan Jönköping

Hej,
Vad tråkigt att höra att du inte var nöjd med skolan. Vi vill alltid utveckla och förbättra vår skola, och du är välkommen att kontakta oss för mer specifik återkoppling.
Förälder / Vårdnadshavare
21 jan 2022

Bedrövlig skola

B E D R Ö V L I G SKOLA.

Har haft vårt barn där under högstadiet och har själva hunnit uppleva samt fått höra en hel del från andra föräldrar och elever under åren.
Inte NÅGON har det minsta lilla positivt att säga om rektorn (/ledningen?).
Hon har en rätt osmaklig lilla gubben-/gumman-attityd mot både oss vuxna och eleverna.
Hennes passion är definitivt inte barn och ungdomar. Kontroll och makt? "Ja tack!"

Och "maten" sen..! 🤮

Finns dock ett gäng vettiga lärare. Ingen skam över dem! Synd bara att de inte stannar så länge...

Svar från Kunskapsskolan Jönköping

Hej! Vad tråkigt att du inte är nöjd med skolan. Vi vill givetvis ha nöjda elever och vårdnadshavare, och följer varje år upp nöjdheten i våra elev- och föräldraenkäter. Vi arbetar systematiskt för att utveckla och stärka vår verksamhet och på så sätt öka nöjdheten. Kontakta gärna skolan för att ge mer specifik feedback.
Elev
2 okt 2021

En elev som går andra året

Denhär skolan är kaos börja inte här.
För det första är det mycket stränga och orimliga regler, kameror bevakas hela turné även fast de har sagts att de bara ska kollas på om någon skadegörelse har skett eller annan händelse. För det andra är lärarna extremt otrevliga. För det tredje favoriserar dem elever som anses mer begåvade eller som aldrig klagat fast dem borde.
Och sist men inte minst ******* ** **** *** ********* ** ***** *** *** ***** ****** *** *** ** ******* ******** *** *** ****** *** ** ***** framför vårdnadshavare och får skolan att se utmärkt ut för hennes fördel. Snälla rädda oss från denhär tortyren och lägg ner skolan.

Svar från Kunskapsskolan Jönköping

Hej, vi känner inte igen den bild du beskriver av skolan. Kontakta gärna skolans rektor för att ge mer specifik återkoppling om vad du tycker behöver förbättras.
Förälder / Vårdnadshavare
28 maj 2021

Glädje betyg

Skolan säger sig individanpassad. Alla blir glada för höga betyg men när man ej har samma kunskap som jämnåriga så blir det problem. Mycket studier och uppgifter hemifrån som ger höga betyg men som enligt skollag ej får vara betygsgrund då det faktiskt ej går att avgöra vem som skrivit. Och då basera betyg på enbart dessa.
Tyvärr många som går ut 9an med höga betyg klarar ej kunskapsnivåer på gymnasiet. Man är lycklig över sina A och B men vad hjälper de sen??
Fel med alla glädje betyg. Skolan får bra kritik och alla nöjda
Tills de står med skägget i brevlådan...
Har nu min tredje ungdom som lämnar Skolan. Super bra betyg och kommer in på det han väljer men när han jämför med kompisar så är det jättemycket han ej gjort eller haft.
Och då har han i princip ingen frånvaro.
Elev
9 maj 2021

Jättebra skola!!!!!!!!!!!

Bra skola rekommenderar verkligen!
Föredetta elev
29 apr 2021

God laxfilé från diktaturen!

Under 3 år bytte jag svensklärare 6-7 gånger, samma sak i engelskan. Väldigt hög omsättning på lärarna, efter 3 år på skolan hade alla ursprungliga lärare slutat. Svårt när man varje termin var tvungen att bevisa vad man kunde på nytt för den nya läraren. Skolan tystar ner elever. Oseriös betygsättning, rejäla glädjebetyg! Rektorn är nonchalant mot elever men får allt att verka frid och fröjd när föräldrarna gör besök. Den enda dagen då föräldrarna var inbjudna serverades fin laxfilé, något som aldrig serverades varken före eller efter denna dag wallahi!

Det anpassade arbetssättet där man jobbar i steg i sin egen takt låter bra i teorin men fungerar inte alls i praktiken. Föreläsningar fungerar inte eftersom folk kommit olika långt i stegen.
Föredetta elev
29 apr 2021

inte bra

mitt första år på gymnasiet gick ut på att ta igen allt jag missat på kunskapsskolan jönköping. skolan ser fin ut vid första besöket men efter att ha gått där ett tag så visade det sig att det är stökigt och dålig arbetsro.
Elev
16 mar 2021

****** ******** skola

det är sämsta skolan i Jönköping man lär sig inget och rektorn lyssnar inte på elever åsikter.
Elev
16 mar 2021

konstruktiv kritik

Jag tycker denna skolan är värdelös, man får massa skit för saker man inte gjort det är helt sjukt. Jag fattar inte hur denna skolan fungerar, inte okej hur man kan utsätta barnen såhär, då dem ge barn så kallad särundervisning. De kan inte hantera eleverna på skolan. Skäms!!
Elev
18 jan 2021

"Vi anpassar studiegången efter behov" lol

Rektorn suger lol, Vissa lärare är bra men vissa fattar man ingenting av. Alla bra lärare slutar. I vissa ämnen lär man sig jättemycket och i vissa inget alls. Mycket bråk, men det är ju lite kul lol
Förälder / Vårdnadshavare
13 jan 2021

Inte bra

Inte problemlösare utan påpekar mest vad som INTE funkar. Föräldrar kan hjälpa till med mycket på hemmaplan men ska inte behöva göra detta då det är skolans ansvar. Skolan ska kunna hjälpa de barn som behöver extra stöd för att uppnå målen i betygssättningen men gör inte detta. Riktigt besviken!
Elev
5 nov 2020

Hemskt

Jag går nu på mitt andra år i kunskapsskolan och jag tycker att det är en dålig skola jämfört med alla andra höstadium. Lärarna är outbildade och kan ibland vara onödiga och inkompetenta. och för rektor så har jag inte några specifika agg trots det så är alla livrädda av henna. Jag tycker att hon borde socialisera sig med eleverna trots allt det är hennes skola.
Elev
9 sep 2020

Lite åsikter om kunskapsskolan jönköping

Jag tycker att rektorn på den här skolan är ganska otrevlig vid bemötande. Hon svarar alltid på ett sätt som jag upplever som otrevligt. Jag blir oftast lite nervös när jag ska gå till henne och fråga saker. Dock är utlärandet väldigt bra.
Elev
17 feb 2020

Jönköpings grövsta diktatur

otroligt odemokratisk och konservativ.
Rektorn tar väldigt liten hänsyn till elever och man känner en påträngande hierarki mellan hennes åsikter och elevernas.
Föredetta elev
1 dec 2019

Den är okej. Inte bra inte dålig

Skolan var okej. Upplägget med block, workshops osv är en väldigt bra idé. Dock byttes lärare ut så fort att vi fick gå igenom samma saker om och om igen med nya lärare. När jag gick ut (2018) fick 1/3 av niorna inte godkänt på matte nationella på grund av att vi inte gått igenom det vi behövde veta. Spanska var omöjligt att fortsätta att plugga då det var en sådan klyfta mellan grund och gymnasium. Men man hade ett starkt band med lärare och andra elever. Mobbing och liknande skedde sällan då många själva gått igenom det
Visar 30 av totalt 31 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen