Omdömen

2.6
Baserat på 30 omdömen och 241 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Personal
12 jan 2024

Dålig verksamhet

Hej kunskap skolan Krokslätt det är inte bra skolan för att finns inte bra personal som de har bra erfarenhet om pedagogisk med barn där finns bara lärare som prata deras språk .
Eleverna förstår ingenting där jag tror att dålig skolan om man tänker att deras barn börjar där bara konflikten med eleverna 👎👎👎👎👎👎
Förälder / Vårdnadshavare
22 dec 2023

Skolan med varjerande möjligheter

Skolan ger mycket uppmärksamhet till elever som har det svårt med studier, det är möjligt att få extra timmar för att komma ikapp i ett ämne om man behöver. Samtidig, kan man gå vidare än andra elever i något ämne om det finns i deras system på dator - Kunskapsporten.

Det är jättebra informering för föräldrar om vad som händer i skolan, dessutom kan föräldrar kolla i Kunskapsporten hur det går med aktuella läxor och inlämningar för barnet.

Utveckling samtal med föräldrar sker i början av varje termin, där får elever planering med slutmål för varje ämne och analyserar nuvarande framsteg. Ett papper med bedömning får elever hem varje termin redan från åk 4.

Om tätt samarbete behövs mellan skolan och föräldrar på grund av någon anledning, är det alltid möjligt att nå skolan via personal handledare (klasslälare) och prata eller ordna ett möte med annan personal.

Skolan satsar mycket för att förbättra skolmiljö - sista åren ordnade de egen matsal, det kom en ny utrustning på skolgården, mm. Det finns också flera skolråd (elevråd, matråd, miljöråd), där elever kan påverka vad som görs.
Receptionen ordnar alltid något roligt på raster, alla helgdagar är fint dekorerad med massa tematiska aktiviteter. Det finns flera fina utflykter någonstans utanför skolan varje år.
Skolan är mobilfri.

Det finns ingen egen idrottshall i skolan, men istället åker elever till Valhalla idrottshall eller går till fotbolsplaner som finns nära i Safjället. Simlektioner ordnas i Valhallabadet för dem eleverna som kan inte simma.

Arbetsro, tyvärr, är inte av de bästa, trots att lärare lägger mycket fokus på det. Det kommer många barn som är omotiverade att studera och det tar mycket tid av några pedagoger att justera klasser för att det inte blir så stökigt på lektioner. Men det är ett vanligt problem i många skolor nuförtiden, tyvärr.
Föredetta elev
18 nov 2023

Vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Jag vill börja med att kommentera något en förälder skrev, något i stil med att lärarna skickar berömbrev för minsta lilla, som tidigare elev kan jag med säkerhet säga att detta är en lågvattenstämpel. Skolan är så stökig så minsta lilla blir uppskattat. Har man en fungerande skola behöver man inte skicka berömbrev för något annat än akademiska prestationer/ extra bra beteende(tyvärr är bra beteende på denna skolan att inte slänga mat på andra elever i matsalen - ja, det är på den nivån). Att bete sig på ett acceptabelt sätt är det minsta eleverna borde göra i skolan.

Jag gick på Kunskapsskolan från 6:an till 9:an. Ett av mina syskon hade gått på skolan tidigare och skulle precis börja på gymnasiet när jag började. Mitt första år på skolan gick väldigt bra, motiverade elever (iallafall i min klass), en lärare som kunde få respekt i klassrummet och se till så att alla kunde njuta av att vara i skolan.

I 7:an fick vi av diverse anledningar en ny rektor, den föredetta biträdande rektorn. Han hade ingen tidigare erfarenhet av att vara rektor, och under hans 8 terminer har budget dragits ner i början av varje läsår.

Under mina sista tre år på skolan upplevde jag detta (inkluderande, men ej limiterat till):

-5 SO-lärare på 1 läsår.
-anställandet av tidigare elever som fastanställda vikarier.
-Vid uppsägelse av legitimerad lärare, anställde man olegitimerade lärare 4/5 gånger.
-Lärare som öppet talar om för eleverna hur missnöjda alla lärare är med rektorn.
-Repwterade uppleveser som denna: Min klasskamrat blev sparkad i bröstet, mattelärare går förbi och säger: "Det såg inte så kul ut" och går vidare. (Liknande händelser upplevdes varje vecka, det gick så långt så att en mattelärare blev nedslagen i slutet på vårterminen 2023, skolan samt involverade elever hävdar dock att det var en "olyckshändelse", hur lyckas man slå ner en lärare av misstag?)

Detta är det största problemet, eleverna är väldigt omotiverade. Det förekommer mobbning av elever, upprepande kränkningar av lärare, såväl som elever ( i stil med att man ska k... någons mamma, diverse ord på arabiska, fysiska hot, rökning inomhus av el-cigg samt vanliga cigaretter)

Det ändå positiva jag har upplevt är vissa lärare som har varit bra, det är emot schoolparrots riktlinjer att nämna namn, däremot kan jag säga att den manliga Engeskläraren(7-9), NO-läraren(7-9), Svenskläraren(7-9) och den kvinnliga NO-läraren i 4-6 har varit höjdpunkter under mina år på skolan. Vi hade även en otroligt bra SO-lärare, som tyvärr slutade på grund av den konstant dalande standarden på skolan, lärare blev mer som vakter, än lärare.

Kunskapssporten (Den digitala portal som är grunden till allt skolarbete) nämns i flera andra ömdömen. Detta är väl upp till personlig preferens men jag är väldigt negativt inställd till detta upplägget, alla uppgifter hamnar i en loggbok, varje vecka har alla elever ett personligt handledande-samtal. Om du ska göra 10 uppgifter på en vecka så kommer varje uppgift motsvara 10 %, har du inte gjort iallafall 70 % i slutet av veckan kommer alltid läraren kommentera din effektivitet.

Kunskapsskolan är en väldigt krävande skola när det kommer till att producera, du behöver göra många uppgifter, detta innebär dock inte att man lär sig.
Handelshögskolan i Stockholm har fått kritik för samma sak, bara för att eleverna producerar många texter/inlämningar innebär det inte att man lär sig något. Man blir för upptagen med att göra övningsuppgifter, så man hinner inte lära dig själva grunden. Systemet uppmuntrar att man gör uppgifter snabbt, och får ovannämnda "berömbrev" av lärare.

Planeringen är uppdelad i månader. Min upplevelse är att man gör cirka 10 uppgifter per ämne i månaden, sedan har du en eller två stora inlämningar i slutet av varje månad som betygsätts. Detta innebär väldigt få genomgångar, mycket enskilt arbete. Eleverna blir proffs på att göra uppgifter snabbt. En uppgift kan vara: 1. Titta på en 5-minuters film. 2. Svara på 3 frågor. Detta bestod majoriteten av lektionerna av.

Jag går nu första terminen på gymnasiet (Teknik), mina kunskapsluckor i ämnen är väldigt märkbara (Det är inte bara jag som har upplevt detta vid starten av gymnasiet, det är iallafall 15 personer som tydligt har uttryck att de upplever att de saknar kunskaper) Saken är den att vi aldrig gick igenom något, kunskapsskolans huvudkontor gjorde 10 övningsuppgifter på sent 2000-tal, och de gäller ännu.

Kunskapsskolan gjorde mer vinst än någonsin förra året, ändå behövde våran skola skära ner på budgeten. Kunskapsskolan AB bygger skolor i indien och Saudiarabien, med de pengarna de tjänar från skolorna i Sverige.

Skolan bidrar något enormt till betygsinflationen, flera av min klasskamrater fick F på nationella provet, de fick ändå godkänt i slutbetyg utan komplettering på något magiskt sätt. Jag fick mycket högre betyg i slutbetyg än vad jag presterade på NP i majoriteten av ämnena.

Skolan försämrades märkvärdigt från 6:an til 7:an, 7:an till 8:an, och 8-an till 9:an. Jag kan tänka mig att inte mycket har förändrats nu när jag inte går kvar, med tanke på den högst inkompetenta rektorn som inte vågar säga emot huvudkontoret och gör så att alla lärare/elever vantrivs på skolan. Laddar ni ner Kunskapsskolans årsresultat finns det statistik om antal legitimerade lärare m.m, ifall ni skulle ifrågasätta något jag skriver.

Med allt som jag har nämnt ovanför i åtanke, och det flera andra har skrivit i sina omdömen får ni själva bilda er en åsikt om ni vill att era barn ska uppleva detta 5 dagar i veckan.

Tänker inte ens kommentera skolmaten, sök upp "skolfood" och bilda er en åsikt från deras recensioner.
Personal
5 sep 2023

Är inte rasist!

Dålig börja ej, för många icke svenskar! dom kan behöva blandas med svenska barnen och vår kultur!
Elev
5 sep 2023

Börja Ej.

Skolan är väldigt dålig. Efter bytet med lärare så har skolan blivit 100 gånger sämre! Rekomenderar Ej!! Medel betyget ligger på E och D i skolan. Det är en av göteborgs sämsta. Välj annan skola.
Elev
29 maj 2023

euw.

kunskapsskolan är inte bra, du kmr behöva gå i terapi efter åt :)
Elev
4 mar 2023

Usch va dålig skolan

Så dålig. Jag kräks på den skolan. Alla lärare är alltid sjuka och lär aldrig ut saker. Och vikarierna man får är dåliga och lär inte ut på rätt sätt. Jag tipsar inte om den här skolan. Den ger barnen stress och är bara allmänt dålig
Föredetta elev
30 jan 2023

fd elev

Superbra lärare och man får verkligen en bra relation till många av dom. Mycket nöjd!
Förälder / Vårdnadshavare
25 jan 2023

Helt underbart

Fantastisk skola med hög kompetens i lärarkåren! Bra studiero, bra ledning och helt fantastisk kommunikation från skolan. Detta gäller allt från information från skolan till återkoppling på frågor från oss föräldrar.
Ett självklart val för oss!

Svar från Kunskapsskolan Krokslätt

Hej,
Tack för din fina återkoppling, vad roligt att ni trivs hos oss!
Förälder / Vårdnadshavare
3 dec 2022

Okunskapsskolan

Jag skulle aldrig rekommendera erat barn att gå här om dom har någon form av NPF diagnos/funktionsnedsättning.Kunskapen och förståelsen kring hur man ska hantera och hjälpa dessa barn är fullständigt katastrof.Inga anpassningar och stöd fick mitt barn mkt prat men lite handling.Mitt barn har aldrig haft så mkt frånvaro då hen vantrivdes med både den stökiga miljön och oförstående lärare det är extremt digitaliserat i stort sett allt är det.
Elev
29 mar 2022

Mannen dem är tvär knasiga

Abow denna skolan gjorde mig smart men lärarna är bäng
toan brann en gång
Förälder / Vårdnadshavare
25 jan 2022

Underbar skola

Bästa skolan som man önskar för sina barn.
Hade en önskning att ha en bra skola där barnen utvecklas och utmanas och inte bara följa den gammal dags läroplanen som andra skolor har.
Det kräver mycket jobb från både barn och föräldrar MEN till sist får man se väldigt bra resultat redan från mellanstadiet.
Eleverna är utmanade hela tiden , lärarena är ju de bästa som finns, handledning och workshop som de har är ju det smartaste sätt för hålla koll på varje elev enskild.
Jag gillar inte att mitt barn sitter på datorn hela tid men det är lycka för oss just nu för man kan se alla uppgifter ,redovisningar inlämningar och bedömningar för varje steg de gör.
Inplaceringstest är också ett stort plus för skolan därför att barnet får den perfekta hjälpen och stöd som behövs för att utveckla sig.
Man får berömmail av lärarna för den minsta lilla och klagomail för den minsta lilla och jag tycker att det är jättebra att man får höra båda sidorna då kan fixa problemet och berömma barnet mer för att pusha .
Sammanfattningsvis är kunskapsskolan den bästa platsen för elever som vill verkligen utveckla sig och ha en stark grund för att bygga sin framtid på m.h.a föräldrarna och lärarna.
Det är enda negativt är skolmaten på lunchen och på fritids. Hoppas att de förbättrar den MEN de har en lyxig grej i bamba att det alltid finns en rik salladsbuffé .
Tack Kunskapsskolan.

Svar från Kunskapsskolan Krokslätt

Hej! Vad roligt att höra att ni är så nöjda med skolan. Vi vill alltid utvecklas och bli ännu bättre, och tar till oss din åsikt om skolmaten. Allt gott!
Albert Rogö
Föredetta elev
27 okt 2021

Välj inte skolan

De tre åren jag gick här byttes ledningen 3 gånger och det var lika dåligt varje gång. Studieron är under all kritik, eleverna jobbar inte och majoriteten av lärarna är sura och hjälper en inte med skolan.

Svar från Kunskapsskolan Krokslätt

Hej! Vi känner inte igen den bild du beskriver av skolan. Kontakta gärna skolans rektor för att ge mer specifik återkoppling om vad du tycker behöver förbättras.
Förälder / Vårdnadshavare
27 sep 2021

Attention Attention!

Ledningen, som bytts rätt ofta, har svårt att hålla sina individuella löften från dag till dag!
Personalen väljer att säga upp sig, när man inte klarar av belastningen baserad på tomma löften från ledningen till föräldrarna! Man behöver inte vara sakkunnig för att kunna läsa av dåliga stämningen mellan skolteamet.
Dålig flöde av information & sist men inte minst: Idrotts lektioner som är sämst i världen, "frivilligt!" på alla möjliga sätt, i klass som understiger "dagis nivå"!
Se över andra möjligheter för skolvalet..
Förälder / Vårdnadshavare
18 aug 2021

Kunde vara bättre arbetsro mm

Lite handledd undervisning i ex no, slöjd mm
Elev
26 mar 2021

Jätte bra skola

Utmärkt skola perfekt om man vill lära nya saker
Elev
8 mar 2021

Skolan e khara

Skolan är snitches manen jag säger till dig om du vill att dina föräldrar ska veta allt om dig så ska du förbaske mig börjar där men om du fortfarande vill ha din frihet ska du nog stanna kvar i den skola och nämn inte en namnet kunskapsskolan annars kommer du får en förbannelse förbannelsen är att du kommer börja här tro mig jag vet för att jag går i den här hemska skolan spring och kom aldrig tillbaka nu när du har chansen
Förälder / Vårdnadshavare
26 feb 2021

Undvik för allt i världen

Bara dåliga erfarenheter från den här skolan.

Har varit i kontakt med andra föräldrar som vittnat om översittarfasoner bland lärare bla i mellanstadiet men även överlag.

Skolledningen är ofta bristfällig och det märks att det är osämja i personalen med jämna mellan rum. Märks framförallt på stora och återkommande personalbyten.
Hanieh Abdollazadeh
Elev
18 jan 2021

Jätte bra skola!!

Det är en jätte bra skola med utmaningar och lärande uppgifter. Jag trivs i den här skolan och allting är bra.
Elev
18 jan 2021

Mellanstadiet är grym!

Jättebra skola!
Med allt på mellanstadiet.
Förälder / Vårdnadshavare
13 jan 2021

Undvik om du har barn i mellanstadieåldern.

En skola som är präglad av dålig stämning, främst på mellanstadiet.

Mellanstadiet styrs ** ** ****** *** ****** ****** * både elever och kollegor.

Har ni barn i mellanstadieåldern överväg att välja en annan skola än detta.

Det är också en konceptskola där upplägget med så kallade workshops är helt bedrövligt och nästintill omöjliga att skapa studiero på vilket resulterar i stressade elever som inte får något gjort.
Annat
24 nov 2020

Bästa

Jag skulle kunna rekomendera denna skolan till många de är en underbar skola altt i den är underbart asså dinns igt bättre än denna skolan altttt e såå braaa
Elev
9 nov 2020

DÅLIG SKOLA

Jag har varit orättvist behandlad sedan 6:an. Jag rekommenderar inte alls, om du inte vill gå igenom ett helvete i skolan såklart. lärarna byts ut hela tiden,o dom flesta lärarna fattar inte att man kan ha dåliga dagar. man har massa stress och flera tusen läxor på samma vecka. BÖRJA EJ HÄR!!!
Elev
5 sep 2020

Toppen

Superbra! Det enda som är dåligt är skolmaten.
Förälder / Vårdnadshavare
25 aug 2020

Nöjda

Både elev och föräldrar är nöjda med denna skolan. Bra information, engagerad personal och bra mat.
Föredetta elev
20 apr 2020

Börja ej här!!!

Värsta skolan och så mycket mobbning, har mått så dåligt efter att ha gått på denna skola som ett resultat av detta har jag fått ångest och rädsla för att och alla(pga mobbning) om dom inte gillar dig skoter dom i dig. Dålig arbetsmiljö alltid nya lärare och rektorer. Och dom lär inte ut på ett bra sätt och är faktiskt rasistiska.
Förälder / Vårdnadshavare
20 apr 2020

Extrem mobbning elever emellan

Sämsta skolan någonsin. Mobbning på skolan mellan elever och inget görs. Lärare och rektor favoriserar vissa elever och ger betyg efter det. Stöttar absolut inte mobbade barn. Hela systemet är otydligt och inte effektivt alls! Rekommenderar att denna skola stängs ner då den gör mer skada än nytta
Elev
9 dec 2019

Rekomenderas ej

Rekomenderas ej. Lärare byts ut, nya rektorer jämt, mycket sägs inget händer. Önskade jag valde en kommunal skola eller en annan skola. Enda anledningen till att jag går kvar är för kompisarna
Elev
1 jul 2019

Börja inte här!

Jag skulle personligen inte rekommendera den här skolan. Vi byter lärare och rektor hela tiden på grund av att det inte var en bra arbetsledning på skolan. Jag gillade några lärare jag hade, men några var tyvärr okunniga och kunde tyvärr inte stötta oss och motivera oss. Många elever och lärare är otrevliga och det blir dålig stämning på skolan. Flera femmor och fyror började på Kunskapsskolan som är en väldigt liten skola och arbetsmiljön blev sämre. Systemet vad bra från början men det blir stressigare ju längre man går här så man måste vara en väldigt ambitiös person för att klara av det. Det enda jag tyckte var bra var workshops där man får jobba med ett valfri ämne och de tysta rummen.
Förälder / Vårdnadshavare
30 maj 2019

En enda röra

Lärarna byts, ny rektor hela tiden. Ingen följer upp överenskommelser och personalen verkar inte intresserad av ett sammarbete varken med föräldrar eller vården.
Maten har blivit bra under våren!
Ebbe Lieberathsgatan 25, 41265, Göteborg
Nicklas Dahlström
08-51008300

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen