Omdömen

1.6
Baserat på 21 omdömen och 181 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
31 maj 2024

Mitt sämst val

Är så skönt att de lägger ner här i Linköping sämst skolan i Sverige . Alla lärare är rasister som inte värdesätter barnens lärande , finns inget hjälp förutom gnäll och kritik .
Elev
20 mar 2024

Kunskapsskolan

Ingen lärare gör sitt jobb på kunskapsskolan skulle inte rekommendera den skolan till någon.
Elev
20 mar 2024

Dåliga lärare

Lärarna på kunskapsskolan har jätte dåliga lärare gör att barnen börjar gråta börja aldrig på kunskapsskolan. Dem gör så att en årskurs jobbar med en annan årskurs arbete.
Elev
3 feb 2023

Ingen skola att börja på.

Kunskapsskolan Linköping var en väldigt bra skola, förut. Men nu tvekar jag om jag ska gå dit varje dag. Jag vill hellre vara hemma än att komma till ett fängelse. Allt som står på reklambladen är en hel lögn. Man får inte jobba i sin egen takt, lärarna vill inte hjälpa eller förklara så du förstår. På ditt ph samtal pratar man inte om något annat än att man ska jobba fortare. Man får inte ens gå på toa på lektionerna även om det är kris.

Lärarna kommer alltid sent till lektionerna, men vi får frånvaro om man kommer 2 minuter sent.

Korridorer - korridorerna är ganska okej. Men problemet är att det är stök och bråk nästan hela tiden. Mer än 3/4 av eleverna ser bara till att det blir bråk och drama hela tiden. Lärarna gör ingenting för att hindra det. Det blir ingen skillnad.

Lunchen - Lunchen är helt okej, som vanlig skollunch. Matpersonalen är det man längtar efter när man ska på lunch. De hälsar alltid jätte vänligt, och är alltid så himla snälla. Så de ska dem ha plus för.

Lektioner och ws - Lektionerna är ofta stökiga. Många genomgångar är väldigt dåliga. Vi har ca 3 lärare som har super bra genomgångar. Resten av lärarna vill inte ens försöka förklara ås man förstår. När man ber om hjälp så kommer de med undanflykter till att inte hjälpa. Det låter orimligt, men så är det. Ws ska vi inte ens snacka om. Det är så himla stökigt där så det inte är klokt! Man kan knappt få någonting gjort, och sen får man skäll för man är klar med 79% av veckans mål och inte 100%. Eleverna ser ws som en rast plats.

Trivsel - Det finns massor av elever som mobbar folk. De utsatta kan inte känna sig trygga på något sätt alls. Mobbarna an komma när som helst och slå ner än eller något liknande, då lärarna inre har någon koll på raster. Bråk och slagsmål sker även på lektionstid, ws tid, vid busshållsplatsen, toaletterna, osv. Rektorerna och lärarna gör ingenting för att det ska bli bättre. De skiter fullständigt i de som mår skit.

Rektorer - Man har många gånger gptt och sagt sina åsikter och verklighet till rektorerna. Otroligt viktiga saker om lärare osv har sagts. Men vad gör rektorerna? Jo, ingenting.

Jag tycker att detta inte är en skola att börja på. Du kommer att ångra dig.

Vi har inte ens en skolgård, bara ett pingisbord och en fotbollsplan.

Svar från Kunskapsskolan Linköping

Hej,
Vad tråkigt att du har en sådan upplevelse av skolan. Det är väldigt viktigt för oss att våra elever trivs, mår bra och utvecklas i skolan. Vi accepterar självklart inte mobbning eller våld. Det du beskriver är allvarligt och vi vill gärna att du vänder dig till din handledare, skolans rektor eller någon annan vuxen på skolan och berättar mer specifikt om vad som hänt. Då kan vi också försöka hitta en lösning så att du kan trivas bättre i skolan.
Elev
2 feb 2023

Skolan är helt ok

Jag tycker inte att kunskapsskolan i Linköping är en bra skola. Ända sen jag börja här har jag tyvärr haft en dålig skola. Det är mycket drama hela tiden, efter som att det är väldigt få elever här får alla reda på allt. Man kan bli lämnad helt ensam utan att ha någon och umgås med men lärarna märker inte hur dåligt man mår. Personligen gillar jag inte detta lärosätt, jag tycker inte att man får den hjälp man behöver av lärarna och det blir lätt att man bara sitter där och inte har något att göra. Lärarna här känns inte som att de vill utbilda lika mycket längre, de blir sura för minsta lilla och det är svårt att förstå deras genomgångar och när de förklarar uppgifter. Vissa lärare tycker jag är riktigt bra men man har dem kanske en gång i veckan eller mindre. Många lärare jag har gillat har blivit otrevliga och är inte längre någon man vill prata med.

Skollunchen är väl helt ok det är som vanlig skolmat. Där emot är mat personalen väldigt trevlig och de hälsar alltid glatt.

Lokalerna är inte sådär jätte fräscha, det är mycket smuts och dam överallt. Toaletterna ska vi inte ens prata om de, flera gånger har elever kastat blöta papper på väggar och kissat i papperskorgen.

Lärare kan anklaga elever när de inte ens har gjort något och peka ut folk inför hela klassen.

Flera elever vapar, röker, snusar mm. Det luktar rök om lärare i flera lokaler. Vilket inte blir en bra miljö att arbeta i.

Arbetsförhålladerna är riktigt dåliga, vi sitter och kollar ner i skärmarna hela dagarna, om man ber att få jobba på papper får man bara svaret att det är en digital skola och att vi jobbar på datorerna. Borden och stolarna är riktigt dåliga man når inte fram till bordet och armarna hänger i luften. Detta kan leda till fler axel och rygg problem.

Det ända bra med skolan är att man slutar tidigt så att man hinner till aktiviteter efter skolan.

Över allt så skulle inte jag rekomendera denna skola.

Svar från Kunskapsskolan Linköping

Hej,
Vad tråkigt att höra att du har en sådan upplevelse. Vi hoppas att du vill vända dig till din personliga handledare eller skolans rektor och berätta mer specifikt om det du skriver här, så att vi kan lösa problemen och att du kan trivas bättre i skolan framöver. Vi accepterar självklart inte rökning inom skolans område. Det är jätteviktigt att alla elever får den hjälp och det stöd de behöver från sina lärare. Om du upplever att du inte får det kan du prata med din handledare och berätta hur du känner, så kan hen hjälpa till att hitta en lösning.
Elev
2 feb 2023

Underskattad skola som blivit ett fängelse

I fyran och femman var skolan underskattad och bra. Lärarna var väldigt bra och man kunde känna sig trygg. Nu är det ett rent helvete. Det är svin stökigt i korridorerna och på lektionerna. Många lärare förklarar skit dåligt och blir sura jätte lätt. De kommer sent till lektionerna för att de är ute och röker eller snusar. Vi får INTE jobba i våran egen takt. Rektorerna lyssnar inte ett dugg på våra åsikter och upplevelser. Man känner sig alltid rädd för att något ska hända.

Det är drama hela tiden, och man är alltid rädd för att mobbaren/mobbarna ska göra något, då lärarna inte har någon koll alls. Slagsmål får man ofta se.

Svar från Kunskapsskolan Linköping

Hej,
Det är jätteviktigt att alla elever trivs och känner sig trygga i skolan, och vi tolererar självklart inte mobbning i någon form. Prata med skolans rektor eller din handledare och berätta mer specifikt om det du beskriver här, så att vi kan reda ut det.
Elev
17 jan 2023

Elev på kunskapsskolan

Jag personligen tyckte inte att detta var en passande skola för mig, jag har bara gått här i ungefär en termin och trivs inte alls. Under detta halv år har det förekommit mycket mobbning. jag har inte känt mig speciellt trygg här. Jag har pratat med flera av lärare och andra resurser men jag tycker inte att det blir någon förbättring!

För mig är det viktig att ha bra och engagerade lärare så att jag kan lära mig. Men jag tycker verkligen inte att de har de. De flesta lärarna tycker jag inte verka bry sig och man har svårt att lära under genomgångar. Men so, idrott och hkk lärarna där emot är helt underbara. De är sköna och prata med och man förstår de när de går igenom saker. Flera av lärarna är otrevliga mot en när man pratar och bara går ifrån när man ber om hjälp

Jag upplever att flera av lärarna inte vågar säga till stökiga elever vilket blir en stökig arbetsro.

Maten är helt ok men det står oftast hur mycket man får ta viket gör att man inte alltid blir mätt.

Dagarna är korta vilket är skönt men det blir också väldigt tajt och det känns som att man inte får ut sin fulla kapacitet under lektionerna.

Svar från Kunskapsskolan Linköping

Hej,
Vad tråkigt att höra om din upplevelse, så vill vi verkligen inte att det ska kännas i skolan. Att alla elever känner sig trygga är jätteviktigt, och vi accepterar självklart inte mobbning.
Prata gärna med din handledare om hur du känner, om du inte redan har gjort det. Du kan också vända dig till skolans rektor och berätta om dina upplevelser, så kan vi hitta en lösning så att du kan trivas bättre i skolan framöver.
Föredetta elev
13 jan 2023

Dålig skola btw

Hej dålig skola btw börja inte

Svar från Kunskapsskolan Linköping

Hej! Vad tråkigt att skolan inte motsvarade dina förväntningar. Du är alltid välkommen att kontakta skolans rektor för att berätta mer om din upplevelse.
Elev
23 sep 2022

Börja inte här.

skolan suger, man får inte ens gå på toa på lektionerna. Lärarna kan inte sitt jobb och kan inte lösa saker bra. Vi är bara barn. Kunskapsskolan är så sjukt överskattad. Det är värsta kaoset, inte en lugn stund. De ljuger för än rätt upp i ansiktet. De säger att man får jobba i sin egna takt, men det får man inte. Alla måste vara klara med steget samtidigt, de gör de INTE för elevens bästa. Börja aldrig här, sämsta som har hänt mig.

Svar från Kunskapsskolan Linköping

Hej,
Vad tråkigt att du har en negativ upplevelse av skolan. Vi känner inte igen oss i din beskrivning, men vi hoppas att du vill berätta mer specifikt för din handledare eller skolans rektor om hur du känner, så att vi kan försöka hitta en lösning.
Elev
23 sep 2022

BÖRJA INTE PÅ KUNSKAPSSKOLAN!

Den här skolan är sämst. Lärarna suger och lyssnar inte på eleverna! Dom suger på att ha genomgångar och lära barnen. Dom barn som behöver mer hjälp får inte den hjälpen dom behöver och sitter då bara där och gör ingenting för att man inte fattar något och lärarna säger att dom jobbar för elevens bästa men så är det verkligen inte. Lärarna röker och kommer inte i tid till sina lektioner som dom ska undervisa oss elever i. Dom klagar på att eleverna kommer 2 minuter sent medans lärarna kommer ibland 5-10 minuter sent, då lärarna också sätter frånvaro om man kommer 1 minut sent. Dom säger att eleverna jobbar i deras egen takt men så är det verkligen inte. Lärarna sätter press och krav på eleverna som eleverna inte klarar av. Man får inte ens gå på toan på vissa lektioner då dom anser att man ska gå på toan på rasterna, men man kan inte roför att man måste på toan när man har letion.

Svar från Kunskapsskolan Linköping

Hej,
Vad tråkigt att du har en sådan upplevelse av skolan. Vi känner inte igen det du beskriver, men prata gärna med din handledare eller skolans rektor och berätta mer specifikt om problemen du upplever, så kan vi försöka hitta en lösning.
Föredetta elev
23 maj 2022

Skolan sög!

Börja aldrig där, jag har sett rasism där för andras religioner och lärarna gjorde inte något åt det. Det har till och med varit så att lärarna har varit rasistiska mot elever. Folk tar andras saker utan att fråga. Det var bråk hela tiden. Ingen arbetsro. Och eleverna svor hela tiden.

Svar från Kunskapsskolan Linköping

Hej,
Vad tråkigt att du har en negativ upplevelse av skolan. Vi tolererar självklart inte rasism i någon form, och accepterar inte heller stölder eller bråk. Vi uppskattar alltid feedback från våra elever och du får gärna höra av dig till skolans rektor för att berätta mer om dina upplevelser under din skolgång så att vi kan sätta in rätt åtgärder.
Elev
13 maj 2022

Sämst

Dom är så efter att när du tar med din egen fotboll så måste du ge den och ge typ dina nycklar för att få köra med din egen boll
Förälder / Vårdnadshavare
20 jan 2022

Inte bra.

Min son gick här,han blev mobbad. Han trivdes verkligen inte att gå här. Lärarna brydde sig inte de gav honom skiten. Börja inte.
Elev
18 jan 2022

skit skpola

den här skolan är jätte dålig gå inte hit lärarna är inte bra dom är rasister.

Svar från Kunskapsskolan Linköping

Hej! Vad tråkigt att höra att du inte trivs. Prata gärna med din handledare, skolans rektor eller någon annan vuxen på skolan om problemen du upplever. Vi tolererar självklart inte rasism i någon form.
Elev
11 jan 2022

Hej ingen bra skola

Inga bra lärare folk hotar elever. Dem smäller smällare och röker det är ingen bra miljö.

Svar från Kunskapsskolan Linköping

Hej! Vi känner inte igen det du beskriver. Självklart är det inte tillåtet att uttala hot, använda smällare eller röka inom skolans område, och skulle något sådant ändå hända hanterar vi förstås det och hittar en lösning. Ta gärna kontakt med din handledare eller skolans rektor för att berätta mer specifikt om dina upplevelser.
Elev
11 jan 2022

Dem röker

Dem röker smäller smällare och eleverna blir hotade
Elev
11 jan 2022

Ingen bra skola överlag

Skolan är dålig det finns ingen skolgård. Maten är piss. Ingen lyssnar på lärarna. Det förekommer mycket racicm. Rektorerna gör inget åt mobbning eller bråk. Elever och lärarna säger håll käften och dem säger ord. Rektorerna kan inte ficksa vikarier så vi har inte haft spanska på över två månader. Alla är mentalt tröga. folk har blivit misshandlade och ingen gör något. Lärarna slår elever och säger väldigt fula saker
Elev
10 jan 2022

skit skola

lärana är dumma rektorn dum fett dålig skola
Elev
10 jan 2022

Ingen bra skola då det inte är så bra för folk.

Stökigt som fan ingen lyssnar på lärarna. Maten är piss, skoltoaletterna är det värsta. Om du hamnar i bråk med någon som mobbar dig kommer du att bli avstängd. Det finns ingen skolgård, det ända som finns är en basketkorg och två fotbollsmål. Rektorerna är sämst de skiter i om du blir slagen/mobbad. Det förekommer mycket rasism i denna skola. Ingen bryr sig om arbetsron (Lärarna) då det ofta är stökigt och lärarna säger till dig om du säger till de som inte kan hålla käften. Vissa lärare är rasister då det har förekommit rasism bland både lärarna och vissa barn/ungdomar. Kuratorn är inte så bra men förmodligen ok. Vi har inte haft en spanska lärare/vikarie vilket då ledde till att vi inte hade c.a 2 månader. Runt 8 lärare har slutat pga av robert och eleverna som fattar trögt och kan inte fatta att det ska vara tyst på lektionerna. Det är väldigt ofta bråk om den lilla fotbollsplanen då det blev bråk nästan hela tiden. Lärarna misshandlar barnen och säger väldigt fula saker.

Svar från Kunskapsskolan Linköping

Hej,
Vad tråkigt att höra att du har en så negativ upplevelse av skolan. Det stämmer att vi saknade en lärare i spanska några veckor under höstterminen, men nu har vi en behörig spanskalärare på plats igen. Vi känner inte igen din beskrivning av skolan i övrigt, och eftersom det är väldigt allvarliga påståenden hoppas vi att du vill vända dig till din handledare eller skolans rektor och berätta mer specifikt om dina upplevelser. Vi arbetar hela tiden för att ha en bra studiero och för att alla elever ska känna sig trygga på skolan. Rasism eller våld tolereras självklart inte i någon form.
Annat
7 dec 2021

Liten men rörig.

Liten men rörig. Elever från hela Linköping.

Svar från Kunskapsskolan Linköping

Hej,
Det stämmer att vår skola i Linköping är relativt liten och har ett stort upptagningsområde med elever från hela kommunen. Vi arbetar hela tiden med att förbättra vår verksamhet och jag tycker att du ska kontakta skolans rektor för att ge mer specifik återkoppling om vad du tycker kan förbättras.
Förälder / Vårdnadshavare
29 nov 2019

Trevliga lärare

Helt okej skola , bra lärare och så vidare kan bli bättre på att lyssna på eleverna

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen