Omdömen

2.6
Baserat på 18 omdömen och 162 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
7 feb 2024

Bästa skolan?

Välkommen till Kunskapsskolan Lund! Här erbjuder vi följande:

- Mat som är oätlig. Skolmaten är i princip ALLTID vattenutblandade, rinnande, röror med främmande bitar i och de glömmer/blandar ihop klasserna. Vid olika tillfällen har klasser inte fått lunch då de glömt att klassen skulle äta den dagen eller glömt beställa in tillräckligt med mat. Portionerna är orimligt små, de tänker sig att en "vuxen" kille i nian ska äta fyra köttbullar och hålla sig mätt samt koncentrerad hela dagen. När de väl lyckats beställa in mat till alla är maten extremt sunkig. Senast härom veckan serverades det rosa kycklingköttbullar med små benliknande bitar i och något som var läskigt likt hår. Salladsbuffén ser fräsch ut när mellanstadiet kommer in men låt dig inte luras av det, när de är klara får högstadieeleverna äta deras rester. Sylt, grönsaker och sås tar slut halvvägs genom mattider och elever får gå utan sallad till sin mat vilket inte är särskilt hälsosamt. De rekommenderar att elever tar med sig eget om de blir hungriga, till exempel en frukt eller en macka men även om det inte står i skolreglerna att man inte får äta på lektionerna förbjuder en del lärare det och plockar din mat ur dina händer för att kasta den när du försöker få i dig energi. Då kanske ni tänker "Varför kan de inte bara äta på rasten?" Vilket leder oss direkt till punkt nummer två.

- Rasterna, vi har inga. Eller inga och inga... Vi har en 30-40 minuters paus under dagen där det är tänkt att man ska hinna lämna sina saker i skåp (5 min) stå i den långa matkön (10 min), sedan äta (15-20 min), gå ut (10-20 min) och sedan trängas i de trånga kapprummen för att kanske lyckas nå sitt skåp på 5 min. Jag må gå på kunskapsskolan, jag kanske inte är världsbäst på matte men jag är väldigt säker på att det kräver ganska mycket mer tid än 40 minuter. Är det då tänkt att man ska svälja bananen hel påvägen upp för trappan mot nästa lektion? Det funkar INTE!

- Transporttider alldeles för korta. Det råkar vara så att vi inte har en gympasal på denna skolan. Så kunskapsskolan hyr en lokal på nordic wellnes i sankt lars. Det ska inte klagas på egentligen då den hallen är väldigt fräsch och sprillans ny men det finns ett problem med det. Vi har orimligt kort transporttid. Det tar ca tio minuter att gå till hallen men vi har nämligen enbart en kvarts rast. På den kvarten ska vi gå i dessa tio minuter OCH hinna byta om samt äta. Det låter extremt orimligt, tycker ni inte?

- Mobiler beslagtas. Mobilerna samlas in på morgonen och ges tillbaka till eleven efter att man slutat. Det låter som ett väldigt bra system men det är det inte. Eleverna får svårt att titta på klockan eller få tag i sitt schema men det är inte det stora problemet. Det stora problemet är mobbning.
Elever som kanske har svårt att få vänner eller blir utsatta i skolan behöver sina mobiler, så enkelt är det. Det är en trygghet för dem att kunna försvinna in i den på rasten (den lilla rasten vi får). Nu sitter de istället alldeles ensamma och de känner sig säkert väldigt ensamma. Alla uppskattar inte denna regel och mobilerna är faktiskt nödvändiga för många vilket skolan inte inser. Vi var tillåtna att ha mobilen för ett eller två år sedan men den regeln ändrades och nedgraderade därför skolan brutalt. Detta var väldigt synd då de förra reglerna kring mobilen funkade väldigt bra.

- Toaletterna från helvetet. Toaletterna på kunskapsskolan är brutalt ohygigeniska. Toaletterna på våning ett har luktat avlopp sedan 06orna började i sjuan och ingenting görs åt saken. Vissa dagar kan man inte vara där inne och andra dagar sprids det ut i korridoren utanför, det är hemskt. Tjejer och killar delar toalett vilket både kan vara positivt och negativt. Personligen skulle jag säga att det är framförallt negativt. Det finns till exempel en kn*ll-toalett där det har blivit en "trend" för folk att ha sex vilket enligt mig iallafall är extremt opassande och äckligt. Det vapeas och röks också i mängder inne på toaletterna. Ibland när man kommer in där möts man av stanken från rök eller ett stor moln. Detta försöker såklart några lärare ta tag i men inget ordentligt görs.

- Kvävande lokaler. Kunskapsskolans lokaler ser säkerligen fina ut när man är här och kollar snabbt men det är de inte. De kanske är fina på utsidan men det finns ingen som helst ventilation alls vilket blir ett enormt problem på de varma sommardagarna då elever måste sitta i så lite kläder som det bara går och ändå blir de genomblöta av svett. Detta påverkar koncentrationsförmågan extremt mycket då eleverna enbart andas varandras koldioxid medans de sitter drypande i svett. Det blir vidrigt och unket. Alla elever uppmärksammar detta, till och med lärare men ingen som är högt uppsatt tar tag i det, eleverna får helt enkelt gå så, långa sommardagar.
Klassrummen är också oerhört små, i vissa får det inte ens plats tjugo pers så alla måste tränga ihop sig med fyra pers på ett tvåmannabord.
Det finns inte heller tillräckligt många klassrum så eleverna har lektioner i korridorerna och de små matsalarna, mysigt va? Vem vill inte ha matteprov i någons tuggade potatis?

Tiderna funkar ej! Alla på kunskapsskolan slutar och börjar samma tider. Detta kan inte vara väl genomtänkt av den som bestämmer schemat då alla ska på samma buss samtidigt. Det knuffas folk fram och tillbaka och man kan faktiskt skada sig ordentligt i den folkmassan. Man blir helt enkelt MOSAD påväg på bussen.

Men varm välkommen till kunskapsskolan! Hoppas du ska trivas här med oss i våra svettiga lokaler, illaluktande toaletter, utan mobil med hemsk skolmat, hoppas vi ses imorgon och att du inte blir mosad till döds på bussen.
Annat
26 jan 2024

Overrated Disaster

Skolans elever är riktig jobbiga och det ända vad dem gör är att kolla på youtube eller tiktok och dem får höga betyg, vilket är riggad!
Elev
11 jan 2024

Ingen bra skola.

detta är mitt livs misstag att börja här, jag vet inte ens vart jag ska börja.
-Bussarna till skolan...hemska, trånga och folk från skolan som ska på bussarna visar 0 respekt.
-maten är de mest vidrigaste jag någonsin har smakat, vi blir serverade överkokt mat även okokt, bränt och salladen är torr och sur. Vi får även ingen mat, 4 nuggets, en biff men blir aldrig mätt, grönsakerna tar ALLTID slut och en gång fick vi ingen mat alls. Mattanterna är högst otrevliga och jagar dig om du tar för mycket mat, man kan även bli hotad att få mail hem av rektorer och personal för att du tar upp för mycket mat, snälla jag vill bara bli mätt. Du kan även inte åka ifrån skolan på lunchen lagligt för att dom beslagtar din mobil.
-lärarna lyssnar inte och väljer helst att inte hjälpa dig alls😚 workshopsen är hemska och man lär sig inget så du får ungefär 50% av all kunskap du ska få ha, lärarna har inge kontroll och eleverna är väldigt otrevliga.
-toaletterna luktar lik, helt ärligt stinker och eleverna röker och de finns även så kallade sex toaletter. Man vågar inte gå på toa.
-lärarna har ingen respekt eller disciplin på eleverna och dom lyssnar inte när man kommer med stora problem, som t.ex. att halva åk 8 får underkänt i matte, dvs F i betyg och vägrar att byta mattelärare. Även fast elever och föräldrar har haft möte med rektorn. Hon lär inte ut matten på en godkänd nivå.
-vi har lektioner i våra matsalar/äter i klassrummen för våra klassrum är små och oftast får inte alla i gruppen plats i ett klassrum, vi har inte heller tillräckligt med stolar.
-Alla har oftast lunch samtidigt och man får inte plats och man får inte äta mat utanför matsalarna samt att vi har oftast femton minuters lunchtid.
- det är sunkigt överallt, klotter, fastsatta tuggummin på alla bord och stolar samt att städarna inte gör sitt jobb så det är väldigt smutsigt.
- Ingen lyssnar på elevernas åsikter, varken eleverna i sig eller elev/matrådet, inga barn blir tagna seriöst.
För att summera är kunskap en värdelös skola, besök ej! Sprinta medans du kan, spring andra hållet!
Elev
20 aug 2023

Kunskapsskolan lund

Den här skolan är sämst, den är fattig så inga fotbollar till fotbollen. Man får använda sina egna hemifrån, vi har lektioner i matsalen där det finns matrester kvar från lunchen. Ibland är matsalen full så det har hänt att flera klasser fick käka i sina klassrum, dem samlar även om mobilerna även på rasterna. Inte så stort problem tänker du men det finns ingenting att göra, på skolgården ingår det en fotbollsplan, en liten basketplan med en korg (nätet sönder), 4 king out planer och det var allt. Man får knappt vara i kafeterian på rasterna så det är ute som gäller. Fanns en kortlek men nu får man inte använda den? Maten är skit äcklig, råa chicken nuggets, underkokta potatisar, rå kyckling, riset har massa fett i sig, pastan är dränkt i smör. Knäckebröd är lunchen för dem flesta i skolan. Skulle inte rekommendera denna skolan, dessutom är alla lärare dåliga förutom typ 2. Lärarna bryr sig inte om eleverna är mobbade, det fanns även en tafsare som hade tafsat på fler än 5 personer och lärarna gjorde inget åt det och sa att * det var längesen* även om det bara hade varit några månader tidigare. Och alla som går på denna skolan är inte smarta så om du vill bli smart, börja inte på denna skolan.
Elev
24 jun 2023

Dåligt

Det mesta är dåligt och skolan är ganska sunkig
Elev
28 maj 2023

Skolan suger

Skolan är sämst lärarna är inkompetenta
Elev
26 maj 2022

riktigt dålig skola

riktigt skitig skola lärarna hjälper inte workshop passen är stökiga så man kan inte få något gjort. eleverna röker på toaletterna, är respektlösa och många av dom är rasister. skolan är sjukt liten och kafeterian, klassrum, skåpen och matsalen är samma ställe. skolmaten är nog det värsta som finns det är alltid någon sorts brun/orange/röd/gul gryta och risen och pastan är alltid skit hård. bli inte lurad av "salladsbuffén" salladen är alltid brun och har en sur smak till sig,alla elever slutar samtidigt så det så det är rikligt trångt när man försöker gå ner för trappan. 4 av toaletterna har under de 2 år som jag gått där alltid luktat avlopp och ibland sprids lukten till hela korridoren. overall bara en skitig skola största misstaget jag någonsin gjort var 100% att välja kunskapsskolan spring medan du fortfarande kan alla där är sjukt konstiga hästtjejer och anime gamers utan liv

Svar från Kunskapsskolan Lund

Hej,
VI känner inte igen oss din beskrivning. Att röka inom skolans område är självklart förbjudet, och vi tolererar inte rasism i någon form. Studieklimatet är jätteviktigt, och vi arbetar hela tiden för en bra arbetsro på skolan. Ta gärna kontakt med din handledare eller skolans rektor och berätta mer specifikt om problemen du upplever.
Förälder / Vårdnadshavare
19 feb 2022

Studiero

Det är väldigt högljutt på lektionerna, svårt att få studiero. Mobilförbudet följs ej. I övrigt bra lärare

Svar från Kunskapsskolan Lund

Hej!
Tack för din återkoppling, vad roligt att höra att du tycker att lärarna är bra. Vi arbetar hela tiden för en bra studiemiljö och har ordningsregler som ska följas av alla på skolan. Ta gärna kontakt med skolans rektor eller ditt barns handledare om du upplever att de inte följs, så ska vi göra vårt bästa för att hitta en lösning!
Elev
11 nov 2021

Ovårdat språk, sanningen kommer fram!!

Man hör mycket ovårdat språk på skolan. T.EX Rasistiska, nazistiska ord och begrepp. Det är ej tillåtet någon stans!!

Svar från Kunskapsskolan Lund

Hej,
Vad tråkigt att du upplever att det är ett ovårdat språk på skolan. Alla våra skolor har ordningsregler som ska följas av alla elever, självklart mycket tråkigt om du inte upplever det så. Jag tycker att du ska ta upp problemet med din handledare eller skolans rektor så kan vi göra vårt bästa för att få stopp på problemet.
Elev
1 jun 2021

Bra skola

Jättebra skola, dem har både bra digitala läromedel och
Förälder / Vårdnadshavare
25 maj 2021

Kunskapsskolan Lund Bästa skolan!

Fantastisk skola när min son gick där ( ÅK 7-9)
Engagerade utbildade och coachande lärare.
Elever som fick mer av allmännyttiga kunskaper och betydligt mindre av indoktrinering. Elever som fick kämpa för att nå så högt de kunde, inga saltade betyg här inte. Elever som blev sedda, elever som fick lära sej att förhålla sej till verkligheten, konsekvensanalysera i flera steg. En fantastisk skola!
Elev
19 apr 2021

Vädigt bra skola :)

Bra skola, trivs bra. Bra lärare och lätt att få bra betyg. Knappt några prov då vi mest har inlämningsuppgifter. Om prov passar en bättre får man dock alltid göra det. Om man misslyckas på ett prov eller en uppgift får man alltid chans att komplettera. Man får då välja om man vill komplettera muntligt eller skrivtligt där läraren alltid kommenterat vad man ska göra bättre. Det känns verkligen som att lärarna vill att man lyckas här. Dålig skolmat men nyss bytt mat leverantör. Innan bytet var maten väldigt bra. Fint område runt omkring skolan så alltid skönt att ta en promenad i parken på rasten eller gå till cirkle k och köpa glass på sommaren.
Elev
19 apr 2021

Jag trivs, bra skola :)

Jag tycker om skolan. Lätt att få bra betyg och inga prov mest inlämningsuppgifter. Dock äcklig mat men nära till stan och parken om man vill köpa mat :)
Elev
7 jan 2021

Fantastisk skola

Fantastisk miljö och stämning på skolan. Började på skolan till 7:an och blev varmt välkomnad direkt. Skolans personal och ledning lägger den extra tiden och energin som behövs för att förbereda och att få det bästa ur sina elever.

Sättet vi jobbar på kanske inte passar alla till 100% men det är inte så extremt som vissa tror. Det finns även bra handledning som hjälper dig med studier och studieteknik.

Skolmaten är inte jättegod men den har blivit mycket bättre med nu leverantör. Vi väntar på ännu en ny leverantör så vi får se hur det blir när det verkställs.

Elevrådet på skolan engagerar hela skolan genom flertalet temadagar om aktuella frågor som t.e.x psykisk hälsa och miljön.

Rekommenderar skolan starkt och jag har inte upplevt något som skulle ändra min åsikt.
Elev
6 mar 2020

Skolan

Jag gillar sättet vi jobbar på men vi behöver godare mat och mindre trams på skolan
Elev
16 feb 2020

Jag gillar inte

Måste äta i klassrummen för det inte finns någon matsal, 2 städare som inte städar så bra, lärare sjuka ofta, is kallt i skolan, smutsiga klassrum med matrester på borden, idrott en gång i veckan ibland även ingen idrott.

Slöjd, bild och musik varannan termin, och hemkunskap varannan vecka varannan termin, det hade behövts mer.

Nästintill bara andvänding av datorer.
Elev
22 jan 2020

Bra skola

Det är en bra skola med många bra lärare och fina lokaler. Upplägget är inte för alla men för dem som klarar av att ta lite ansvar och vill ha mer frihet i sina studier är det perfekt. Allt funkar såklart inte hundra men generellt väldigt trevlig stämning på skolan med väldigt lite mobbning.
Elev
5 dec 2019

Skolan är dålig, dålig arbetsro och sura lärare

Dåligt arbetssätt med omotiverade lärare.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen