Omdömen

3.2
Baserat på 16 omdömen och 137 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
6 jul 2024

Kunskapsskolan

Själv tycker jag att skolan är bra, men ibland känns det stressigt och jag känner då att man inte får hjälp med de man behöver och att lärarna oftast uppmuntrar de elever som ligger före alla andra, vilket är lite jobbigt men jag rekommenderar denna skola till de som känner att de klarar av att jobba på egen hand.
Elev
17 nov 2023

BÖRJA DÄR

super bra skola börja där du kommer inte att ändra dig
Föredetta elev
2 sep 2022

Passar jättebra för vissa (men inte alla)

Kunskapsskolan har för mig funkat bra eftersom jag är en person som frågar om hjälp och tar mina studier någorlunda seriöst. Det är ett annorlunda arbetssätt som jag tror passar vissa men absolut inte alla. (Man måste ta ganska mycket ansvar men om man gör det så är det ganska lätt att få bra betyg)
Många lärare är bra men inte alla. Jag hade exempelvis en jättebra handledare men inte lika bra lärare i exempelvis moderna språk.
Dock får man mycket "egentid" med lärare. Jag kunde exempelvis sitta och snacka historia med historialäraren i en timme utan problem.

Skolan är ganska segregerad. Maten har enligt min åsikt varit riktigt dålig och då är inte jag en kräsen typ. Ibland var det inte så rent och skolan är defenitivt överbefolkad.

Svar från Kunskapsskolan Nyköping

Hej,
Tack för din återkoppling. Vi förstår att du har både positiva och mindre bra upplevelser av skolan, och vi arbetar alltid för att utvecklas och bli bättre. Kunskapsskolan arbetar för att alla våra elever ska lära sig ta ansvar under sin tid på skolan men det är ingenting som man som elev behöver kunna innan man börjar hos oss. Eftersom vår pedagogik är personligt utformad får alla elever både det stöd och de utmaningar just de behöver. Tidigare elever berättar ofta att de har mycket nytta av att ha fått träna på att sätta mål och planera sina studier och att de upplever att de har fått mycket stöd av sin handledare. Du är alltid välkommen att kontakta skolans rektor om du vill ge mer återkoppling kring din skolgång.
Elev
30 maj 2022

Kunskapsskolan

Bra skola (:
Man måste jobba hela tiden för att de inte ska bli stress.
Elev
17 maj 2022

Börja inte här.

Lärarna är bra, men skit mycket jobb ingen ligger i fas om man inte jobbar hemma, 3 lärare är bäst vissa andra är ok alla andra är sämst. Vissa lärare bryr sig ej om eleverna och har ingen koll hur det ligger till för dem och hjälper inte till om man ligger efter. Alla elever skippar ws, och det är värsta snobbskolan. Lärarna sexualiserar eleverna och kommenterar vad dem har på sig fast det inte finns några regler om vad man får och inte får ha på sig. Maten är dålig och många elever äter ej lunch på skolan. Och om man äter av maten så får man ofta inte tillräckligt. Men det värsta med skolan är hur jävla stressig den är massa uppgifter och steg och allt ligger på datorn, vi får inte ens matte böcker. Alla elever är skit stressade, lärarna säger att man inte behöver jobba något hemma fast det måste man göra väldigt mycket ifall man vill hamna i fas. Vi hittade våran lärares instagram, och han följde över tusen konton med nakna kvinnor, han har fru och barn!!!!! Dem har bara 1 lånedator på hela skolan. Vi har inte heller någon träslöjd. Folk röker och klottrar inne på skoltoorna, så de behöver stänga dem så att man inte kan gå på toa. Våran lärare sa att han ljugit om allt på sitt CV, samma lärare klippte även sönder en elevs skolarbete för att han trodde att hen hade tagit någon annans skolarbete. Svårt att hitta redovisningstider och följa sin terminsplanering eftersom lärarna är lediga och sjuka ofta, så man får det stressigt innan loven. Både elever och lärare slutar på skolan för att den är så dålig. Det är svårt att koncentrera sig på skolan eftersom det är väldigt trångt men sammtidigt öppet. Många salar blir också fulla så man får ingenstans och sitta. Skolan är väldigt liten men det är många elever och matköerna blir väldigt långa. Vi har ingen ordentlig idrottsal utan redskap. Mycket homofobi och mobbning som lärarna inte tar tag i. Vissa lärare är jätte otrevliga utan andledning och skriker på eleverna. Vi har inte haft spanskalärare under en lång period och behöft hoppa över fyra steg. Och man behöver redovisa 3 steg per termin. Flertal elever har samlag på skolan. BÖRJA INTE PÅ DEN HÄR SKOLAN FOLKS

Svar från Kunskapsskolan Nyköping

Hej,
Vad tråkigt att du har en negativ upplevelse av skolan. Det stämmer att vi saknade en av våra spanskalärare under sex veckor i början av vårterminen på grund av sjukdom, men nu har vi två behöriga lärare i spanska på plats igen. Det stämmer också att vi varit tvungna att stänga toaletter tillfälligt på grund av skadegörelse, men även det är åtgärdat. I övrigt känner vi inte igen oss i din beskrivning. Ta gärna kontakt med din handledare eller skolans rektor och berätta mer om problemen du upplever. Din handledare kan också hjälpa dig med en planering för ditt skolarbete, så att du kan känna dig mindre stressad.
Elev
9 nov 2021

Jobbig Skola.

Om man är sjuk i några dagar så hamnar man jätte mycket efter. När eleverna redan har jätte mycket att jobba med så lägger dem bara till fler och fler uppgifter. Dem förväntar sig att eleverna ska vara klara med allt i precis rätt tid medans lärarna inte ens kan skriva en bedömning i tid. Dem tror att man ska jobba fokuserat varje sekund.

Svar från Kunskapsskolan Nyköping

Hej!
Vad tråkigt att du tycker att det är stressigt i skolan med mycket uppgifter. Vi vill förstås inte att du ska känna stress över skolarbetet. Om du pratar med din personliga handledare så kan säkert han eller hon hjälpa dig att planera upp ditt skolarbete så att det inte känns lika stressigt. Allt gott!
Förälder / Vårdnadshavare
22 aug 2021

Bästa!

Fantastiskt bra och kunniga lärare! Bästa skolan i Nyköping
Elev
21 maj 2021

Bra skola

God skolmat. Bra lärare, iallafall de flesta. Man jobbar väldigt självständigt men får hjälp på ph-samtalen. Bästa skolan i Nyköping, rekommenderar ingen annan skola.
Elev
25 jan 2021

dålig vad jag tycker

jag hatar skolan många lärare är elaka och när en upgift inte kan göras får man typ skäll och då blir man ledsen. lärarna har stora krav på en//en elev från kunskap
Elev
24 jan 2021

Ganska bra

Jag tycker att skolan har en positivt påverkan för framtiden få du arbetar väldigt självständigt. Vissa lärare är usla och vissa är bättre. Skulle inte rekommendera en annan skola i denna ålder.
Annat
7 sep 2020

Underbemannad

Bra grundide och mål, men tyvärr så verkar budgeten eller tillgång till personal ha minskat med åren för lärarna hinner inte med att följa upp alla elever eller uppdatera EDS, som ibland ligger efter upp till ett år.
Förälder / Vårdnadshavare
21 jul 2020

Bra skola

En skola som verkar mycket bra med bra kontakt med eleverna.
Elev
16 mar 2020

Väldigt bra tycker jag

Jätte bra! Trevliga lärare och bra system
Elev
22 jan 2020

Kunskapsskolan Bra - men usel mat...

Skolan i helhet är jättebra! Jag tycker lärarna är engagerade och lektionerna har ett tydligt upplägg. Men det finns ett stort problem, maten... Jag har gått på två andra skolor innan och har aldrig haft problem med maten. Men närda däremot, vilket är vår skolas matleverantör är ett företag på kanten till att bli konkursbelagt. Maten är ur usel varje dag och de få tillfällen när den inte är det tar det slut. Jag tycker dock att min skola förtjänar 4/5 då de planerar på att byta matleverantör men också tack vare att helheten är väldigt bra! Tack för att du tog dig tiden att läsa :)
Elev
13 jan 2020

Skolan är ganska bra.

Bra för vissa elever. Annorlunda skolsystem och inga riktiga klasser. Man är inte med sin klass under dagen så om man har svårt att hitta vänner utanför klassen kan det vara svårt.
Föredetta elev
3 jan 2020

Trevlig inomhusmiljö!

Sådär, annorlunda system som passar få elever. För mycket ansvar.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen