Omdömen

3.6
Baserat på 36 omdömen och 299 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
2 okt 2023

Positiv vh

Pedagogerna/mentor ser sin elev, försöker hjälpa just sin elev efter individens ork för att klara skolans mål.
Skolan anpassar efter om eleven är ute efter att bara på E i betyg som blandar.
Vh får veta som händer varje vecka genom veckobrev med mycket info om kommande vecka, framöver - prov, utflykter etc. I gång i månaden får vh brev av rektor med information.
Elev
1 sep 2023

Bra, men inte för alla

Skolan har ett väldigt unikt system som bara fungerar om man kan jobba enskilt och ta ansvar till att själv göra uppgifterna man ska göra. Det är väldigt lätt att låta bli att arbeta under pass då inte alla jobbar med samma saker, men kan man arbeta själv så är det ett bra fungerande system.

Stämningen är inte den bästa — mycket skällsord och kommentarer åt de som inte ser ut som normen.

Skolmaten har väldigt varierad kvalité men det finns både Coop och Ica 7 minuter gångavstånd från skolan.

De flesta lärare är väldigt bra, särskilt när man behöver hjälp med extra stöd eller anpassningar. Det är inte alltid det finns en perfekt lösning men det märks att de verkligen försöker sitt bästa och bryr sig om elevens mående.
Elev
28 apr 2023

Kunskapsskolan spånga

Vissa lärare är bra, andra inte. Normal skola allmänt men de är mycket ansvar som eleven själv måste ta, kan bli jobbigt. Mer prov än inlämningar.
Elev
20 mar 2023

Helt okej skola att börja i

Dålig skolmat, dåliga lärare, helt okej skolmiljö, ful byggnad, dålig utegård, dålig fotbollsplan, sämsta skolmaten jag har ätit.
Lia Zaripova
Förälder / Vårdnadshavare
9 aug 2022

Kanon skola.

Skolledningen och lärarna bryr sig om barnen med speciella behov och är hjälpsamma. Samt får man lära sig att planera och ta ansvar för sina studier.

Svar från Kunskapsskolan Spånga

Tack för ditt fina omdöme, så härligt att ni trivs med lärarna och vårt arbetssätt.
Föredetta elev
19 jun 2022

Saknar skolan!

Jag gick i kunskapsskolan spånga från 4an till 9an och har nu gått ut första året på gymnasiet. Kunskapsskolan i säg var stressigt, utmanade, lärorikt. Alla lärare jag hade i 9an var väldigt bra och man fick nästan alltid hjälp av dem! Min handledare var nog den bästa, hon hjälpte till med planering och verkligen hjälpte mig till max när det var stressigt och jobbigt i skolan.

Skolan bygger på att man ska kunna planera sina studier och det var mycket eget ansvar gällande studierna.

Skolmaten när jag gick alla mina år i kunskap har varierat väldigt mycket, men när jag gick 4an till 7an var maten god och åt varje lunch. I 8an och 9an blev maten värre, det serverades väldigt mycket ris/potatis och mesta dels var det köttbiffar eller fisk som var alternativen.

Sambandet jag kände mellan eleverna på skolan går inte och slå, det var något speciellt mellan alla och man kunde gå och sätta sig med vem som och snacka utan problem, det är något jag inte känner i gymnasiet…

Annars skulle jag säga att kunskapsskolan var bra för mig, har fått med mig mycket till gymnasiet och saknar absolut vissa lärare och skolmiljön!

Svar från Kunskapsskolan Spånga

Hej!
Tack för ditt fina omdöme. Vad roligt att du trivdes så bra hos oss. Lycka till i framtiden!
Elev
1 jun 2022

90 av 100

Hej maten av skolan är ganska bra men vi får potatis och ris hela tiden så det måste alla veta inan de börjar
Annat
24 maj 2022

Jättebra skola!!!!

Bra skola!!!!!!!!!!!!!
Annat
24 maj 2022

Grym skola!!!

Jag tycker det är en TOPPEN SKOLA!!!!!!

Svar från Kunskapsskolan Spånga

Vad roligt att höra!
Föredetta elev
24 maj 2022

Ganska bra

Det är en bra skola med lärare som hjälper, det är ingen mobbning runt omkring en men på toaletterna händer det saker ibland som inte är så bra för fjärdeklassare att höra. Maten är inte bra alls så de flesta är hungriga hela dagen.

Svar från Kunskapsskolan Spånga

Hej,
Tack för din feedback. Hör gärna av dig till oss om du vill ge en mer specifik återkoppling om din skolgång.
Elev
24 maj 2022

Geten

Jag älskar den här skolan den har lärt mig mycket

Svar från Kunskapsskolan Spånga

Hej, Vad roligt att höra att du trivs!
Elev
15 maj 2022

Segt till en början, asbra sen

Jag började skolan så sent som i 7:an (då de flesta började mellan 4-6:an). Det var ganska tufft i början i och med det lite speciella arbetssättet, men lärarna var väldigt hjälpsamma. Jag skulle säga att arbetssättet kanske inte passar mig så bra, med att man ska lära sig eget ansvar och mycket egen planering, men jag lovar att det går bra ändå. Lärarna är verkligen hjälpsamma!
De flesta lärare på skolan är as bra och jag tror att det blir svårt att toppa dem. Dem vill allas väl och man kan alltid vända sig till dem om det är något. Sedan har just min årskurs haft väldigt tur med lärare. Jag skulle säga att vi har fått dem bästa som handledare. Det finns även lärare som kan vara ganska taskiga. Det är som att de inte bryr sig om eleverna utan att de bara går dit för att få lön. Men det är ganska få.

Betygen får man i EDS. Det är bra och så och jag gillar att man lätt kan få en uppfattning om hur man ligger i varje ämne. Dock kan responsen och betygen vara ganska oklara. I svenska och engelska t.ex får man endast en lång text om vad som var bra och dåligt och själva betyget framkommer inte. Det blir då svårt att veta vad det är man får.
Skolarbetet är generellt ganska mycket. Jag har några kompisar på andra skolor och jag vet därför att vi får jobba extra hårt för våra betyg. Det är väldigt långa och komplicerade uppgifter, men om du gillar utmaningar är ju det bra. Vi har också så kallade "uppstartsveckor" då vi går halvdagar. Det är gött i stunden men sedan kommer alla prov och inlämningar samtidigt. Jag vet att skolan förväntar sig att man ska plugga lika mycket på uppstartsveckorna som som vanligt, men det är liksom 13-16 åringar vi snackar om. Jag har många kompisar som känner likadant. Alla prov och inlämningar sker liksom samma vecka så den veckan drabbas man av trippel hjärtklappning. Vi har dock väldigt bra handledare som hjälper en så mycket man behöver.

Stämningen på skolan tycker jag generellt är bra. Det är många grupperingar och så men många kan ändå vara med många. Det finns dem som är väldigt dömande, men det finns fler personer som inte är så. Alla kan hitta sina vänner skulle jag ändå säga.
Något som jag vet att många tycker är dåligt, men som jag uppskattar väldigt mycket är att man inte är så mycket med klassen. Nästan ingenting. Alla lektioner är blandat. Jag älskar det eftersom att jag har många vänner som inte går i samma klass. Det skapar ändå en tryggare stämning eftersom att du får möjlighet att känna många olika personer. Under sina tre eller mer år här har man oändliga möjligheter att byta umgänge, vilket kan vara skönt. Du har också ws-lektioner med andra årskurser. Jag vet att många har blandade åsikter om det, men jag störs inte av det. Vissa gillar det då de kanske har vänner där medans andra tycker att de mindre årskurserna kan vara ganska stökiga.

Jag vet att det är många som klagar på skolmaten. Själv tycker jag inte att det är något fel med den. Visst har det spenderats en del på Coop, men maten kan faktiskt vara ganska god.

Jag kommer att gå ut nian nu och jag känner att jag inte kunnat gå i en bättre skola. Det finns såklart minus, men saker väger upp för dem. Det är faktiskt främst lärarna som gör skolan bra. Min handledare är nog den som fått mig att klara skolan skulle jag ändå säga. Kommer sakna KS.

Svar från Kunskapsskolan Spånga

Hej!
Tack för din feedback, och vad roligt att höra att du trivs i skolan. Prata gärna med din handledare eller skolans rektor och berätta om de saker du tycker kan förbättras, så kan vi hitta en lösning. Allt gott!
Elev
24 mar 2022

Björn Kvist

Ganska många elever är jobbiga men dom flesta lärarna är iallafall väldigt bra!

Bra skola overall

Svar från Kunskapsskolan Spånga

Hej och tack för ditt omdöme. Vad härligt att du trivs med dina lärare!
Elev
21 feb 2022

Den sanna sidan av kunskapsskolan

Hej.

Vart ska man ens börja, lärarna fokuserar på så otroligt onödiga saker. Som exempel att vi inte får jobba med lampan släckt eller dörren öppen när det är sakerna som skapar en mysig och lugn arbetsmiljö, man kommer hem med huvudvärk eftersom lamporna är som laser för mina ögon.
Sedan kommer vi till betygsystemet, man kan ta respons och då få det förklarat att ens text är perfekt, men sedan när man redovisar så får man ett E. Hänt flera gånger att lärare fått ett utbrott eller gett frånvaro över så små saker som att man har skor på sig när dem istället borde klaga på toaletterna, en gång hittade jag en hel gitarr som någon valt att dumpa rakt ner i toan. Detta hörde jag inte något klagomål från någon lärare, sedan en annan gång låg det avföring I HANDFATET när vi skulle tvätta händerna innan lunch. Det låter overkligt, men detta är den sannan sidan av kunskapsskolan.
Sedan till något som gör mig otroligt arg, för ungefär ett år sedan såg jag en elev sitta på golvet och storgråta och INGEN lärare hjälpte henne, allt jag såg var hur läraren stod några meter bort med sin kaffemugg och låtsades som hon inte existerade, DO BETTER!

Å andra sidan finns det några få lärare som vill att man ska lyckas, jag har blivit otroligt inspirerad och motiverad av dem och tror inte jag hade klarat min skolgång utan dem, å andra sidan finns det andra lärare som man ibland undrar om dem sålt sin själ och självaste satan lever inom dem.

Svar från Kunskapsskolan Spånga

Hej!
Ordningsreglerna vi har på skolan är till för att elever och medarbetare ska trivas och vara trygga, och det är viktigt att alla hjälps åt för att följa dem. Självklart är det jätteviktigt att alla elever blir sedda och får stöd i jobbiga situationer. Prata gärna med din handledare, skolans rektor eller en annan vuxen på skolan och berätta om vad du är missnöjd med, så kan vi tillsammans försöka hitta en lösning. Du kan även engagera dig i skolans elevråd om du har förslag på förbättringar. Allt gott!
Elev
9 feb 2022

Läs detta innan du funderar på att börja!

Har gått här sen 4an och skulle säga att den här skolan har funkat men hade jag fått möjligheten att byta till en bättre skola hade jag gjort det.

Låt oss börja med arbetssättet. Sättet vi arbetar på är väldigt svårt eftersom vi mest jobbar på egen hand och måste ta väldigt mycket ansvar. Därför skulle jag också påstå att den inte passar för alla. För mig har det dock funkat helt okej eftersom jag började här i 4an och fick lära mig allt från grunden men det har inte varit lätt, så om du funderar på att börja här i 6an var beredd på att få det tufft i början. Funderar du däremot att börja här i 7an-9an, GLÖM DET, det kommer bli ett helvete tro mig. Det är även väldigt lätt att hamna efter om man är sjuk, det räcker med att man missar en halv dag och har plötsligt ett helt veckoarbete att göra.

Vi har dessutom sjuka regler i skolan som att vi till exempel måste TA AV OSS SKORNA när vi kommer och att vi måste lämna in våra mobiler HELA DAGEN och lämnar man inte in den eller till och med har råkat GLÖMMA DEN får man hemringning. Helt ärligt tror jag lärarna bryr sig mer om mobiler och skor än betygen och elevernas mående. Vissa lärare dock är väldigt bra och man märker verkligen att de trivs med sitt jobb. Men däremot finns det andra som är helt usla och som bara klagar och skäller på en så fort de märker att man lyfter blicken från skolarbetet. Skolan är också väldigt hårda med betygen och även ganska orättvisa med dem, jag och en kompis skrev nästan exakt samma text men hon fick A och jag fick E. En annan lärare läste knappt igenom våra inlämningar som vi hade arbetat arslet av oss med utan satte bara ett random betyg.

Planeringen i skolan är också väldigt dålig då det ofta blir sjukt mycket prov och examinationer på samma vecka vilket gör att man blir sjukt stressad och inte hinner med något annat än att plugga.

Man blir även indelad i olika grupper i svenskan, matten och engelskan utifrån ens senaste betyg. Detta kan låta bra men helt ärligt suger det. Det leder till att man hamnar med nya personer i grupperna hela tiden så man hinner aldrig lära känna någon. Höjer man sig dessutom en termin hamnar man i en högre grupp även fast man kanske inte känner sig så bra vilket gör att man både känner sig utanför men också att man hamnar efter. I matten är det så jävla orättvist med grupperna. De lägsta grupperna repeterar bara skit man gjorde för flera år sedan och har knappt obligatoriska prov men vi i de högre grupperna jobbar på gymnasienivå och har prov hela tiden. Förra terminen hade vi 4 matteprov på en termin. Det kanske inte låter mycket men det är väldigt mycket med tanke på att alla prov var på olika saker och man var tvungen att lära sig allt nytt på typ 3 veckor. I engelska hade jag även C i betyg men hamnade ändå i en grupp med folk som har B och A och min lärare vägrade gå med på att få byta.

Sammanhållningen mellan klasserna i skolan är också väldigt dålig eftersom man bara har lektioner med andra klasser vilket gör att man inte får en riktig nära relation med så många. Man träffar sin klass ungefär 20 min per dag förutom en dag när man träffar de i ungefär 1 timme. Annars umgås man mest med folk från andra klasser vilket i sin del kan vara bra men det leder även till väldigt mycket grupperingar som lärarna inte gör något åt. Och det blir även skum stämning i sin egna klass när man i princip inte känner någon så bra.

Stämningen i skolan är väldigt dömande med folk som glor och tittar snett på en utan någon anledning. Folk kan även slänga sexistiska kommentarer när man går förbi folk, speciellt lite större gäng. Till och med de yngre årskurserna dömer de äldre.

Maten är jag inte ett fan av men den är iallafall ätbar. Det finns mackor som man kan äta istället men tror alla elever spenderar mer tid på Coop än vad de gör i matsalen. Matsalen är dessutom väldigt liten och ganska ofräsch, ibland får man knappt plats och glasen är alltid dränkta med diskmedel så vattnet smakar skit.

Svar från Kunskapsskolan Spånga

Hej!
Tack för din återkoppling. Vad tråkigt att höra att du inte är helt nöjd med skolan.
Kunskapsskolans arbetssätt är utformat för att alla elever ska kunna utvecklas, nå sina betygsmål samt lära sig ta ansvar under sin tid på skolan. Tidigare elever säger ofta att de har mycket nytta av att ha fått jobba med att sätta mål och planera sina studier.
De ordningsregler vi har på skolan är till för att skapa trivsel och trygghet för både elever och lärare, och det är viktigt att alla samarbetar så att de följs. Om du har förslag på förbättringar får du gärna ta upp det med din handledare eller engagera dig i elevrådet.
Vi tolererar självklart inte sexism i någon form, och inte heller särbehandling av elever.
Prata gärna med din handledare, skolans rektor eller någon annan vuxen på skolan och berätta mer specifikt om dina upplevelser och vad du är missnöjd med, så kan de hjälpa till att hitta en lösning. Din handledare kan också hjälpa dig med att planera och prioritera dina studier om du känner dig stressad inför prov eller har hamnat efter med skolarbetet.
Allt gott!
Elev
8 okt 2021

Bra koncept

Skolmaten är hemsk, rosa kyckling, plastiga potatisar mm. Skolan är inte för alla, man måste jobba snabbt och noggrant hela tiden och det är mycket frihet under ansvar.

Svar från Kunskapsskolan Spånga

Hej! Vad tråkigt att du är missnöjd med skolmaten. Vi känner inte igen det du beskriver, men kontakta gärna rektorn och berätta om din upplevelse. Kunskapsskolans pedagogik är utformad för att alla elever ska kunna utvecklas och nå sina betygsmål, vår personliga handledning är till för att stötta eleverna i skolarbetet. Jag tycker att du ska prata med din handledare om din upplevelse så att han eller hon kan stötta dig så att du känner mindre stress i ditt skolarbete.
Föredetta elev
15 sep 2021

Mobbning av lärare

Har hemska historier där lärare mobbat elever. Lärare som gett bättre betyg till killar pga deras "karisma", lärare som slår tjejer på ru**** och en gammal mentor som sa till mig "Tänk bara positivt" när jag hade blivit dåligt behandlad av en elev och mådde dåligt. Även svårt att få bra betyg, gick från att snitta D/C i KS till A i gymnasiet direkt. Ingen bra miljö och skolan passar inte många människor. Få av mina vänner mådde bra här
Förälder / Vårdnadshavare
15 aug 2021

Bra skola

Detta är en skola som inte är för alla utan det är för barn som har en fallenhet för att kunna ta ansvar då barnen själva jobbar med sin planering och ansvarar för att få sina redovisningar gjorda. Upplever att lärarna ger eleverna ett bra stöd och de är uppmuntrande till att eleverna ska lyckas. Eleverna får jobba i sin egna takt men det finns krav på hur långt de ska ha kommit vid slutet av terminen.

Som förälder så kan man följa elevens utveckling på ett bra sätt och man får varje vecka mycket informativa veckobrev. Sedan behöver du som förälder hjälpa till och stämma av hur det går för just ditt barn.
Föredetta elev
13 jun 2021

Den bästa kunskapsskolan!

Den här skolan funkar inte för alla eftersom konceptet av kunskapsskolan i allmänhet är att eleverna ska ta ansvar och själv motivera sig själva. Vissa tider är tuffare och om man vet att man har svårt för att följa en planering är denna skola kanske inte bäst. Däremot skulle jag aldrig byta ut min tid här mot något annat. Jag gick nyss ut nian och det kan ha varit bland det tuffaste någonsin.

Jag var med i bland annat elevrådet och trivselkommiten och vi fick lära oss en massa om argumentering, budget, planering och annat som är mycket användbart i livet. Eftersom skolan även är så insatt på att man ska jobba själv och liknande har man fått en väldigt bra inlevelse av hur gymnasiet kommer vara. Man får även en anpassad undervisning eftersom att skolan ser att alla utvecklas olika och att alla är på olika nivåer. I slutändan får alla samma grundläggande undervisning, men vissa kan även fråga om extra uppgifter för att utmana sig själva.

Här skapar man vänskaper och minnen samtidigt som man lär sig balansera skola med det sociala. Lärarna är hjälpsamma, snälla och vill alltid att du ska ha det som bäst. Lokalen är luftig och man känner sig mycket mer fri eftersom det mesta är gjort av glas. Maten är som vilken annan medioker skolmat samt att matleverantören har ändrats några gånger genom min skolgång. Skolgården är inget speciellt, men det duger till. Arbetsron är inte alltid optimal eftersom att det inte är alla som bestämmer sig för att jobba, men det finns alltid sätt att förebygga detta samt undvika det.

Det finns såklart småproblem som att vissa digitala verktyg inte alltid fungerar eller att något av möblerna är förstörda, men all in all så rekommenderar jag denna skola starkt. Så länge man vet vad man slänger sig in i och aldrig ger upp är denna skola allt du vill ha. Jag kan fortsätta prata en massa om den här skolan men jag kan lätt summera min skolgång här med tre ord: minnen för livet!
Elev
15 apr 2021

Dålig välj INTE

Väldigt dåligt system som gör att man lätt sänker betyg och ingen kontroll över elever. Lärarna spenderar hällre tid på att prata är att hjälpa eleverna och bryr sig inte om en hel klass skulle få F.
Föredetta elev
15 feb 2021

Super

Jättebra skola, frihet under ansvar
Föredetta elev
1 feb 2021

Kunskapsskolan Spånga. Nej Tack!!

Sämsta skolan någonsin. Här bryr sig lärarna mer om mobiler och närvaro än att faktiskt hjäpa eleverna.
Araz Touri
Elev
18 jan 2021

mellanstadiet

Skolan är väldigt bra, man får jobba i sin egna takt genom stegen i kunskapsporten. Lärarna agerar snabbt om det händer något typexempel om man är nära att bli underkänd då tar de tag i det snabbt
Manuel Sharif
Elev
18 jan 2021

Jättebra skola!

Bra skola. Jag som elev trivs i den här skolan och lär mig mycket. Bra lärare och bra uppgifter som man blir utmanad av. Vi har en hemsida som heter kunskapsporten och där inne finns det steg som man kan göra. När man gör dem stegen så behöver man inte vänta på andra man kan bara köra på och fortsätta
Föredetta elev
19 dec 2020

Skulle inte rekommendera

Skolans arbetssätt är i teorin bra, men det fungerar inte när lärare inte kan kommunicera. Lärare kan ibland fråga om ”ogjorda” redovisningar som i själva verket gjorts för flera veckor sedan för en annan lärare. Skolans behandling av elever med funktionsnedsättningar eller diagnoser är minst sagt dålig. Det tog en vän till mig nästan två år att få hjälpmedel i skolan trots att de hade officiell diagnos. När jag under en tid inte kunde gå i trappor pågrund av en skada så vägrade skolan att ge mig tillgång till hissen eftersom jag enligt dem inte var skadad nog trots intyg från lärare. Det är nu hyfsat säkert på skolan men det har innan varit mycket problem, bland annat att elever blivit rånade, personer som skjutit på andra elever med luftgevär och folk som har tänt smällare och fyrverkerier i skolan. Det har även varit problem med rasism, transfobi och homofobi, även från lärare. Det enda positiva med denna skola är att många av lärarna är fantastiska. De lyssnar på oss elever och lägger allt de kan på att se till att alla elever får det bästa betyget de kan.
Föredetta elev
22 nov 2020

Bra skuuula

Bra skola och lärare som stöttar och puschar en. Bra och känns fritt att studera på den skolan. Bra hjälp och respons.
Förälder / Vårdnadshavare
4 sep 2020

Toppenskola!

Mina två äldsta går i 5:an och 8:an. De älskar sin skola! Engagerade, kompetenta lärare och jättebra arbetssätt som lär eleverna det viktigaste, att ta eget ansvar och planera. Vi är väldigt nöjda!
Elev
20 maj 2020

Det svårt

Svårt, stress, onödiga kommunikations pass och allmänt stressande MEN det ok.
Förälder / Vårdnadshavare
3 mar 2020

Inte för alla

En skola som bara är för vissa, de som kan och orkar planera sin skolgång själva. Inga fysiska läromedel, allt digitalt. Inte optimalt. Krävs hög förmåga att kunna strukturera sin egna skolgång, annars halkar du lätt efter.
Elev
11 jan 2020

Sista året

Jag har gott här i 4 år, skolan är så klart inte för alla då man måste lägga in sin egna del av arbete, går nu sista året och det är så klart stressigt. Men lärarna vill att man gör sitt bästa och stödjer en för att man ska klara sig.
Visar 30 av totalt 36 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen